Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do kobiet ktore miały łyżeczkowanie po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

czy zakładano wam tabletki do pochwy zmiękczające/owierające szyjkę czy otwierano ją wam mechanicznie? czy mialyście potem problem w następnej ciąży z niewydolnością szyjki?

Gość gość
Dawano mi tabletki dwukrotnie w odstepie 24-godzinnym wlasnie po to zeby nie naruszyc szyjki. Obecnie jestem w 29 tygodniu ciazy i poki co z szyjka nie mam zadnych problemow.

Gość gość
Podano mi tabletke. Z kolejna ciaza nie mialam zadnych problemow. Wszystko bylo ok. A urodzilam dzien przed terminem

Gość gość
ja nie dostałam żadnej tabletki, straciłam ciążę w 6 tyg od razu zabieg w szpitalu, a potem w następnej ciąży poszła mi szyjka jak powiedział lekarz przez zabieg łyżeczkowania i ciążę straciłam znów, musiałam urodzić wcześniaka, który nie przeżył i znów mnie łyżeczkowali by wyciągnąć łożysko.

Gość gość
dostałam tabletki cytotec,w kolejnej ciąży (po roku) od ok 20tyg szyjka zaczęła się skracać,a od 30tyg leżałam

Gość gość
ja dostalam 2 tabletki dopochwowo i 2 normalnie do popicia po kilku godzinach mialam zabieg teraz jestem w połowie drugiej ciazy i jak narazie wszystko jest dobrze i mam nadzieje ze tak zostanie

Gość gość
Ja nic nie dostałam. Przed lyzeczkowaniem jaka tam tabletkę a potem narkoza i po wszystkim. Teraz koło mnie śpi moja dwuletnia córeczka. Ciąża bez problemów, poród bez problemów a co najważniejsze w ciąże tez bez problemu zaszłam. Zastosowałam sie tylko do rady mojego gina. Czekac rok z następna ciąża.

Gość gość
ja czekałam 1,5 roku i nic nie dało szyjka poszła w ciągu 2 dni

Gość gość
mechanicznie otwierano nawet tak w karcie pisało. Niecałe 3 miesiące później zaszłam w kolejna ciążę i zero problemow z szyjką. Urodziłam w terminie

Gość gość
no ja mechanicznie no 2 razy teraz leżę od 22 tygodnia niestety skróciła się

Gość gość
Mi podawano tabletki przez 6 dni... na początku raz dziennie, a w 5 i 6 dniu 2 razy dziennie, i nic, tabletki w ogóle nie zadziałały... w 7 dniu miałam zabieg. W kolejną ciążę zaszłam po 6 miesiącach i donosiłam ją do końca bez problemów, nie miałam żadnych problemów z szyjką.

Gość gość
rano podano chyba dwie dopochwowo. dwie godzi pozniej narkoza. kolejna ciaza 4 tyg pozniej, wszystko dobrze, 3 latka niedlugo :)