Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iytcjbycccybun

Imie ariel czy Adam

Polecane posty

Gość Iytcjbycccybun

Ktore lepsze dla chlopaka ?

Gość gość
A czemu nie Adolf?

Gość gość
ładne jest Persil

Gość gość
Ariel jest oczywiście zdecydowanie rzadziej nadawanym imieniem, więc jeśli ma to dla Ciebie znaczenie, to Ariel. ps. znałam kiedyś jednego Ariala.. dziś ma ok 30 lat.

Gość gość
Ja też znałam jednego, wymordował kupę ludzi, leży w śpiączce w Tel Avivie s******l.

Gość gość
Nam kolege Ariela, poczatkowo zdziwienie i szok ateraz normaknirjsze dla mnie niz Stasie i Franki. A porowania do produktow sa nietrafione. Jest maka Bsia jigurt Paula srajtasma Amelia itd.

Gość gość
W "Małej syrence" Ariel to imię żeńskie :D

Gość gość
Nicola to meskie imie ale milionom matek w Polsce jakis to nie przeszkadzalo nadac to imie corkom.

Gość hahihahi
Też mi się wydaje, że dzisiaj to już lepiej Ariel niż jakiś Stasiu, Jasiu, Franek czy Antek!!! __ a skoro ktoś uważa, że Ariel to "przecież proszek", to tak jak ktoś napisał.. jest mąka Basia, mydło Kajtek, batoniki: Grzesiek i Pawełek, poduszka określana jako "Jasiek", Amelia- oznaczająca chorobę, margaryna Kasia, czasopismo Olivia i Claudia, serek Darek, worki na śmieci Jan, płyn do mycia naczyń Ludwik, sok Kubuś, buty Bartek, stary odkurzacz ręczny (taka szczotka) Kasia, olej***artek, Olivier, papier toaletowy Regina, kosmetyki Joanna, budyń Paula, cukierki Michałki _ Jeszcze by się coś znalazło.. więc przestańcie.

Gość gość
Adam lepsze:)

Gość gość
Lepszy Ariel niż kolejny Kuba, Stasiu, Krzysiu, Łukasz czy inny Franek.

Gość gość
Adam lepsze Ariel kojarzy mi sie z proszkiem do prania i z mala syrenka, moze zamiast Ariel to Gabriel tez imie anielskie:) ps Nicola to nie tylko imie meskie i jest tez nadawane w innych krajach dziewczynka nie tylko w Polsce, Nicolas(czyli Mikołaj) to imie meskie

Gość gość
hahihahi Też mi się wydaje, że dzisiaj to już lepiej Ariel niż jakiś Stasiu, Jasiu, Franek czy Antek!!! __ a skoro ktoś uważa, że Ariel to "przecież proszek", to tak jak ktoś napisał.. jest mąka Basia, mydło Kajtek, batoniki: Grzesiek i Pawełek, poduszka określana jako "Jasiek", Amelia- oznaczająca chorobę, margaryna Kasia, czasopismo Olivia i Claudia, serek Darek, worki na śmieci Jan, płyn do mycia naczyń Ludwik, sok Kubuś, buty Bartek, stary odkurzacz ręczny (taka szczotka) Kasia, olej***artek, Olivier, papier toaletowy Regina, kosmetyki Joanna, budyń Paula, cukierki Michałki . Ale Ariel to tak bardzo sie kojarzy z proszkiem a np. Michal to tak milo ze sa takie cukierki, lepsze skoajrzenie z cukierkami niz z proszkiem do prania

Gość Bozon Higgsa
To wszystko zależy od nazwiska ładnie się komponuje na przykład: Ariel Szaron Persil Konieczny Wizir Bielecki Perwoll Hauptmann Do imienia Ariel pasują takie nazwiska jak Lipszyc, Goldman, Rosenzweig, Blum,

Gość gość
ja mam synka Adama i przedszkolu w grupie jest jedyny... nie ma też żadnego Kuby, Franka ani Stasia. Jest za to dwóch Sebastianów, dwóch Wojtków, dwóch Bartków. Oprócz tego : Rafał, Maksym, Hubert, Wiktor, Mateusz.

Gość gość
Bozon Higgsa - dobre :P hehe

Gość gość
moim zdaniem zdecydowanie adam, ariel jest przecudowany

Gość gość
Ariel to imię kobiecego anioła natury. Samo w sobie nie jest złe, ale trochę zbyt babskie. Imienia "Adam" nie lubię. Kojarzy mi się z Adamem Miałczyńskim (postać filmowa).

Gość gość
Adam , zdecydowanie Adam.

Gość gość
My synkowi daliśmy na imie Igor. Bardzo miło mi się kojarzy mimo, że nie znam żadnego Igora ;)

Gość gość
A ja teraz wszędzie słyszę, wśród małych dzieci Igor, Adam, Kubuś, Franek, Antek, Bruno... Ariel jest ok.. a musi być na A?

Gość gość
Ja nie znam ani jednego Igora :) owszem, Bartków, Antków, Franków czy Kubusiów tak ale o Igorku nie słyszałam. U znajomej koleżanki jeden Igor na wszystkie grupy w przedszkolu. Może to akurat przypadek

Gość poli30
ariel ładniejsze

Gość gość
Ariel lepiej pierze, ale rozważałabym jeszcze Persil, bo Omo brzmi średnio.

Gość gość
niestety popatrz obiektywnie każdy na tym świecie słyszy ariel myśli o proszku do prania - sama zdecyduj ale pomyśl że ktoś usłyszy jak będziesz opowiadać o dziecku i pomyśli że mówisz o proszku do prania,. wg mnie nazwałabyś dziecko reksio i byłoby to samo.. jak już chcesz na a to może aleksander? ja mam i mówimy na niego aleks - wg mnie eleganckie a jednocześnie nowoczesne

Gość gość
poza tym Ariel brzmi strasznie zniewieściale. Znam jednego 30letniego Ariela i zawsze jego imię wzbudza śmiech, chyba 90% osób myśli ze jest gejem. Wiem ze to stereotyp, ale imię jest totalnie niemęskie

Gość gość
Adam zdecydowanie. Żadne udziwnione, imię nadaje się dziecku i to ono będzie całe życie to imię nosiło. Adam to dobre imię, zdecydowane, nie jakieś tam ciepłe kluchy typu damianki czy maciusie, a jednocześnie idealne dla wrażliwego fajnego faceta. Ariel to proszek do prania i tyle. To nie to samo co cukierki Michałki, bo najpierw w Polsce pojawił się proszek, a dopiero potem imię, dlatego zawsze będzie się kojarzył z proszkiem. Przynajmniej nasze pokolenie tak będzie miało. Za 50 lat to się zmieni, ale jeszcze nie teraz.