Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie jest wasze zdanie na temat feministek

Polecane posty

Gość gość
Jestem feministką, bo feminizmowi wiele zawdzięczam. Poza tym jestem feministką, dlatego że uważam to za właściwe. Są dwa poglądy. Jeden taki, że kobieta istnieje głównie po to żeby wspierać mężczyznę, że potrzeby mężczyzny są ponad potrzebami kobiety, a drugi jest taki, że kobieta jest równa mężczyźnie, że potrzeby kobiety są tak samo ważne jak potrzeby mężczyzny. Ja reprezentuję drugi pogląd.

Gość gość
heheheh wyścig samochodowy? mówisz, że męzczyźni wymyslili auto, żeby uciekać przed tygrysem? po cholerę komu jakiś wyścig samochodowy?

Gość czemu kobiety są tak podłe
Prawie wszystkie zdobycze technologiczne, którymi posługujemy się codziennie zawdzięczamy mężczyznom. Nawet to, że te zakompleksione paszczury feministki siedzą teraz przy kompie i mogą tworzyć te swoje chore ideologie. Gdyby faceci zechcieli to kobieta nie odchodziłaby od garów 24 h na dobę i ch*j mogłaby z tym zrobić. Kobiety są zdane tylko na łaskę i niełaskę facetów, a wyłącznie dzięki ich dobrej woli mogą sobie zrzędzić o tych feministycznych bzdurach. Gdyby faceci chcieli mogliby zrobić z kobietami co im się żywnie podoba, a kobiety potulnie i tchórzliwie, z podkulonym ogonem musiały na to przystać. Dlatego kobiety są gorsze i będą gorsze.

Gość Darek  0087
"gość a slabsza plcia kobiety sa tylko pod wzgledem sily fizycznej, bo tak sie sklada, ze genetycznie, wytrzymalosciowo i psychicznie sa silniejsze od mezczyzn usmiech.gif w ogole podstawowa plcia czlowieka jest plec zenska i byc moze nie zdajesz siebie z tego sprawy ale sam kiedys byles dziewczynka smiech.gifsmiech.gif" ----genetycznie kobiety są silniejsze?A dlaczego na niektóre choroby chorują tylko kobiety?Bo są oparte na ich chromosomach kobiecych?Czy byłabyś łaskawa wytłumaczyć jak te kobiety są genetycznie silniejsze? Wytrzymałościowo?to dlaczego kobiety nie idą na wojny?Jak mężczyzna słabszy to powinien nie chodzić bo dostanie choroby psychicznej.Jesteście bardziej wytrzymałe na ból?to jak się was walnie to łatwiej to znosicie?Jesteście wytrzymałe to dlaczego jak jest wojna,(widziałem na filmach w dzieciństwie CO MI UWŁACZAŁO bo byłem chłopcem) to kobiety każe się nie zabijać-słyszałaś kiedyś takie zdanie kobiet i dzieci nie zabijać.Dlaczego kobiety ma się traktować na równi z dziećmi?Co to jakiś superczłowiek? Kiedyś nawet szukałem informacji na temat tego że kobiety są silniejsze psychicznie.Ale uważam że to bzdura.Ja się pytam jak silniejsze w jakiej sytuacji?

Gość gość
Uwazam ze feministki zwracaja uwage na niewolnicze traktowanie kobiety nie chodz tu oto zeby pracowac w kopalni ,tylko o to ze kobieta jest od brudnej roboty za ktora sie taki prawdziwy mezczyzna nie wezmie z czystego lenistwa.Jego praca musi byc odplatna i honorowana a w domu niech robi niewolnik za darmo.Kobieta jest wykorzystywana przez wszystkich bo podobno tak lubi,-nieprawda chcemy tez przyjsc do domu na cieply obiadek ,zeby bylo posprzatane ,wyprasowane a maz zadowolony i chetny do igraszek ,kazdaby tak chciala ,ale narazie to my musimy wypelniac te obowiazki ktorych zaden facet nie chce wykonywac bo od tego maja niewolnice w domu-nazywajac to kobiecoscia.Masakra.Nie chcemy byc niewolnicami chcemy byc tylko kobietami ktore swoja kobiecosc chca inaczej wyrazac niz tylko niewolnicza praca.

Wystarczy jeden strzał w twarz, a nawet porządnie krzyknąć i ta wspaniałość, odwaga i siła kobiet natychmiast idą się j*bać a cała feministyczna dusza ucieka w pięty :D

Gość Darek  0087
"12:18gość feminizm jest potrzebny, bo gdyby nie on to bylybysmy przykute do garow łancuchami i rodzily po 10 dzieci bez jakiejkolwiek szansy na sprzeciw usmiech.gif sama jestem feministka i uwazam, ze kazda myslaca kobieta nia jest tylko sobie z tego nie zdaje sprawy" ---czyli solidarność jajników istnieje.Solidarność kobiet.

A pierwsze co kobieta robi jak dostaje od samca to ucieka do innego samca żeby bronił jej tchórzliwą anemiczną formę życia, jakoś wtedy o feministycznej ideologii się zapomina.

Gość gość
Pokojowa Nagroda Nobla dla Feministek ! Moze wtedy swiat sie wybudzi z tego snu o darmowej sluzbie dla mezczyzn.

Gość gość
Tak mówisz jakby wszyscy mężczyźni świata byli wynalazcami, a genialni mężczyźni, którzy coś wnieśli to nawet nie 1% populacji. Mężczyźni to ofiary losu, a od czasu do czasu jeden mądrzejszy o nich decyduje. Prawda jest taka, że nawet milion mężczyzn nie może się równać wpływowi jednego genialnego człowieka.

Haha, a jaki odsetek kobiet coś wynalazł? W porównaniu do mężczyzn? Zacznijcie jeszcze pisać o Marii Skłodowskiej, bo to ulubiony argument, chooj że i tak ponad 95% osiągnięć naukowych to faceci. Zresztą skoro faceci są tacy słabi to co powiedzieć o kobiecie skoro wystarczy jeden strzał w twarz od tej beznadziejnej formy życia jaką jest facet i jakoś cała odwaga kobietom przechodzi.

Dodam, że ponad 80% kobiet studiuje jakieś bzdurne kierunki i pracują w takich zawodach, w których każdy facet z powodzeniem mógłby je zastąpić. Odwrotnie to już nie bardzo. W większości są niepoważne i zatrudniane na odczepnego, ale bez nich dany zakład pracy spokojnie by się obył. Prace naukowe kobiet są też przeważnie traktowane jako brednie, pisane na odp*****l się bez ładu, składu i konsekwencji, a na każdej uczelni czy w jakimkolwiek instytucie naukowym prym wiodą zawsze mężczyźni. Byłem na wielu konferencjach naukowych, prace kobiet nic nowego nie wnoszą, kopiowanie definicji, błędy, brak ładu i składu, nic nowego, powielanie odkryć mężczyzn i opisywanie ich innymi słowami.

Gość gość
Kobietom nie przechodzi odwaga, tylko idą do sądu i facet zostaje zamknięty w więzieniu za taki strzał, a jak strzał był słabszy to dostaje zawiasy i drugi raz nie może brać się do bójki.

Czyli idą zwyczajnie naskarżyć innym facetom, a oni zamykają go za kratami. Doprawdy akt odwagi niespotykany :D

Gość gość
przez wieki kobiety nie były kształcone, miały do spełnienia role rozrodcze, były sprzedawane, upokarzane i ich zdanie nie liczyło się, ciekawe kiedy i jak miały coś wynaleźć? potrzeba nadal wiele czasu i pracy, żeby się wybiły, bo swiecie stworzonym przez mezczyzn trzeba grac według ich reguł, a nie każdej kobiecie się chce; poza tym po co kobieta ma iść na wojne? to ona ją wypowiedziała? stworzyliście silowe rozwiazywanie problemow, wyscigi zbrojen to sobie walczcie! mój ojciec też był taki - bił jak brakło mu rzeczowych argumentow, czyli praktycznie zawsze, nie dlatego, żę nie był inteligentny, bo był, ale dlatego, że go przerosłam w pewnym momencie, i żeby nie byc bita musiałąm nauczyć się walczyć, pierwszy raz jak go pokonałam zmienił dużo, juz bardzo uważał... zresztą mniejsza... skończył źle, bo był po prostu głupim, szownistycznym dupkiem i wielu z was tak skończy, niestety, ale z moich obserwacji wynika, że tylko zakompleksieńcy używają siły i są przekonani o włąsnej wyższosći.

Gość gość
Poczytaj sobie o żonie Alberta Einsteina i jej wkładzie w jego pracę. Wykorzystał ją, a później kazał jej zająć się domem, a to była wybitna kobieta. Przez to, że była kobietą poważnie traktowano tylko jej męża. A to nie jedyny przykład. Sporo kobiet też przebierało się za mężczyzn i pod męskim przebraniem robiły karierę, a ich odkrycia i zasługi w walce szły na konto facetów, bo nie przyznawały się, że są kobietami.

,, z moich obserwacji wynika, że tylko zakompleksieńcy używają siły i są przekonani o włąsnej wyższosći." Masz rację a w ogóle to ten feminizm i antyfeminizm to głupota .Wystarczy równość i partnerstwo .Najgorzej jak się z odwiecznej wojny płci robi ideologię .

Gość gość
poszłam na kierunek inżynierski, błąd... mimo wygrywania konkusrów i ciężkiej pracy, kto inny dostawał awans, ponieważ to męzczyźni są postrzegani lepiej na stanowisku, o które się ubiegałam

Gość gość
Dawniej, kiedy kobieta coś odkrywała zapisywano to pod imieniem i nazwiskiem jej męża, albo opiekuna, ojca, brata. I on czerpał z tego korzyści finansowe.

Gość gość
Kobieta nie zawsze miała te same prawa co mężczyzna. Nie zapominajcie o tym.

Gość gość
Zaraz poczytam ten blog

Feminizm to taka śmieszna ideologia głosząca, że kobiety nie różnią się od mężczyzn. Niestety potencjał kobiet nie jest taki sam jak mężczyzn, mężczyźni są silniejsi i inteligentniejsi, a kobiety rodzą dzieci. Rozwój technologiczny nadal jest dziełem mężczyzn.

Gość gość
Popieram zdanie pulchnego.

Gość gość
kic*putek.blogspot.com/2013/09/witch-hunt.html

Gość gość
Zamiast * wpisać i.

Gość gość
Albo w google wrzucić: Witch Hunt feminizm. To właśnie myślę o feminizmie.

Gość gość
pokaż mi gdzie feminizm głosi, że kobiety nie róznią się od mężczyzn?

Gość gość
Ten blog demoniczne samce to masakra jak facet może tak obrażać swoją płeć