Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość Ania 1973
Jeszcze dodam że morfologię nasienia miał ok, dopiero to badanie pokazało ze nie do końca jest tak dobrze.

Gość gość
Katarzynka, a jest już dawczyni dla Was?czy jedziecie dopiero na pierwszą wizytę?

Gość Ania 1973
To byłam ja, Ania 1973

Gość Zuza917
Czesc Dziewczyny :) Aga super!!! Ale sie ciesze - przywrocilas wiare, ze moze i do mnie sie kiedys odezwa :) Ja tez sie juz interesowalam powaznie Gameta i gdybysmy mogli zdalnie zaczac, to bysmy pewnie zaczeli... tylko ta odleglosc A tak z ciekawosci czy w ankiecie zaznaczylas aby Dawczyni byla juz mama lub oddawala wczesniej kom. z dobrym rezultatem? Lola jestesmy w podobnej sytuacji za wyjatkiem wieku - mi sie juz bardzo spieszy... Aniu dobrze, ze masz mrozaczka - postaraj sie byc dobrej mysli

Gość Zuza917
Mimika dziekuje za dobre slowo :) och nie chcialabym czekac dluzej niz do maja ...

Gość gość
Aga -Zuza nie zaznaczalam tego w ankiecie aby była mama ..

Gość gość
Jagoda Ja absolutnie się z Tobą nie zgodzę,mam inne podejście do tego wszystkiego.Wydaje mi się ,że robisz wszystko na siłę.Przecież tak nie można.Ja byłam krótko na tym forum i szybko się wymiksowałam z tego względu na zawiść i obłudę na forum.Zauważyłaś , że tu nikt nie ma racji ?Tak jak pisałam każda z nas jest inna,każdy przypadek jest inny. Odeszło z forum wiele wspaniałych dziewczyn właśnie z tego powodu. Co jeszcze ?Przez forum stałam się ostrożniejsza w nawiązywaniu kontaktów. Uwierzcie dziewczyny nawet dla tych 25 % warto walczyć bo wszystkie mamy jeden cel i kiedyś go osiągniemy. Pozdrawiam was cieplutko.

Gość nika452
Hej dziewczyny zadzwonilam do kliniki i były wyniki ryzyko trisomi niskie 0.2 % kamień z serca uczucie takie jak podczas pozytywnej bety :-)

Nika, Świetnie! test pappa to nie jest zbyt miarodajna forma sprawdzania czy wszystko jest w porządku. Powodzenia i spokoju w dalszej ciąży.

Gość gość
Hej dziewczyny. Podczytuje Was od jakiegoś czasu, gdyz sama stoje przed dylematem wyboru dawczyni. Zastanawiam sie nad wyborem kliniki w ktorej podejde do in vitro z kd i oczywiscie lekarza. Czytam tez ogloszenia dziewczyn co w internecie chca sprzedac swoje komorki i tez sie nad tym zastanawiam. Doradzicie cos kochane ktora opcja lepsza?

Gość Lola van Futers
Ja myślę, że się wcale nie wymiksowałaś z forum bo Twoje kąśliwe i złośliwe uwagi co jakiś czas się tu przewijają. Nie wiem co kieruje takimi ludźmi... Piszesz każdy z nas jest inny, a zdania innej osoby nie umiesz uszanować to się chyba jakoś nazywa... hipokryzja! Gdyby nie to forum to dalej myślałabym, że jestem jednym odosobnionym przypadkiem. Dzięki Jagoda! Wszystkie dziewczyny kibicują wszystkim kadetkowm, wspierają się i pocieszają kiedy trzeba. A jeśli ktoś robi coś na siłę to tylko Ty próbując coś sobie i nam udowodnić właśnie takimi ZBĘDNYMI komentarzami.

Gość Zuza917
Aga dzieki za odp. Tez mysle sobie, aby skreslic ten wymog... bo nie chce czekac w nieskonczonosc I co teraz? Jak sie bedziesz koordynowac z Dawczynia? Czekasz na @ Czy Jestes na antykach? Podchdzisz we Wroclawiu? Zycze powodzenia z calego serca!!! X Nika myslalam ostatnio o Tobie ale nie chcialam sie dopytywac- czyli wielka ulga i teraz mozesz sie cieszyc ciaza :) Brzuszek juz widac ? X Jagoda super jest to forum i zrobilas wspaniala rzecz dla wszystkich KaDetek :) nawet jesli sa roznice zdan to super, ze mozemy sie tu spotkac .. Nawet anonimowi goscie moga sobie napisac co im lezy na duszy ;) Czekam niecierpliwie na dobre wiadomosci od Ciebie

Gość Katarzynka_1973
Aniu_1973, dawczyni jeszcze nie mamy, byliśmy u dr Sobkiewicza, kazał mężowi zrobić badania nasienia wszystkie łącznie z chromatyną plemnikową (koszt 730 zł razem) wyniki już mamy, ale dopiero umówię się na wizytę po Świętach, bo mąż nie pracuje niestety na miejscu. Mi dr zapisał tabletki anty, bo prosiłam (cały czas mam problemy z miesiączką, po prostu nie wiem czy już nie zanika, bo od cho.....cho..... cykli miałam wywoływaną duphastonem, a teraz po nieudanej procedurze, jak się pojawiła 6 dnia po transferze (17 grudnia), trwała chyba ze dwa tygodnie, tak do przedwczoraj nie miałam okresu (pomógł orgmentill przepisany przez dr , brałam 2 tyg i przytyłam chyba z 5 kilo). 12 marca mam histeroskopię (przepisaną jeszcze z poprzedniej kliniki), ale dopiero umówiłam się wczoraj na 12 marca (z NFZ, więc nie zaszkodzi). Także na razie jestem na antykach, zaczęłam jedno opakowanie a dr przepisał mi dwa. Więc myślę że jak pojedziemy po Świętach to dopiero wypełnimy formularz, mąż odda nasienie i będziemy czekać. Uffff, ale się rozpisałam.

Gość gość
Gosciu z 14:06 jakis czas temu analizowalysmy statystyki kto , gdzie, z jakim rezultatem podchdzil. Potem Jagoda podsumowala to chyba i ostatnio tez Monalisa podsumowala ogolnie kliniki . Nie bede przytaczac bo nie pamietam dokladnie Poczytaj sobie to forum - jest duzo cennych informacji . W jakim miescie szukasz kliniki? Odnosnie Dawczyn z ogloszenia, to odradzam.

Gość gość
Aga-zuza mam nadzieje ze do Ciebie się odezwa dziś zrobilam badania tarczycy bo jestem pod stal kontrola mam subkliniczna niedoczynność kurcze bralam cały czas letrox 50 i 75 przepisane przez endokrynologa dzwonilam do kliniki i pytalam się bo mam zjawić się na wizytę konsultacje itd jestem załamana bo moje wyniki tarczycy skoczyly i jest za wysoki poziom a cały czas miałam juz w uregulowana 1 ,7 tera mam 6.2 masakra nie wiem czym spowodowane biorę codziennie na czczo z tego co się do wiedziałam może być problem z utrzymaniem ciąży acha zawsze cos :-( Zuza na pewno się odezwa do Ciebie zobaczysz ja byłam ostatnio w Łodzi a juz chciałam jechać do bociana ale to moje wyjście awaryjne :-) bocian jak nie uda się za pierwszym razem kibicuje Ani 1973 Tobie , Jagodzie i innym fajnie ze jest te forum :-) :-)

Gość Ania 1973
Katarzynka, w salve naprawdę dość szybko znajdują dawczynie wiec pewnie nie będziesz długo czekać. Najważniejsze to doprowadzić organizm do normy. Dzięki histeroskopii będziesz mieć pewność że wszystko ok plus, przy okazji, "przeplukają" Cię od srodka;). Nina, Cieszę się wynik ok. Kamień z serca to chyba mało powiedziane. Wniosek z tego ze test PAPPA można sobie darować a lepiej zrobić jakieś bardziej wiarygodne badanie.

Gość gość
Dawczynie z internetu to kobiety które albo nie mogą nimi być bo zostały wykluczone przez klinikę albo takie które leków nie będą brały. Uczciwa dawczyni to rzadkość chociaż jak masz szczęście to może ... możesz trafić na taką gdzie tylko pieniądze stracisz bo w tej sytuacji to ty pełne koszty ponosisz. Poza tym kliniki źle odbierają takie dawczynie i nie chcą takiego ivf przeprowadzać bo wiedzą że za kasę te komórki są

Gość Ania 1973
Aga, mimo nie najlepszych wyników tarczycy, bije od Ciebie optymizm:). To dobrze bo musze Ci przyznać ze miałam ogromne wyrzuty sumienia ze powiedziałam Ci żebyś szła do dr buca. No ale przyszła rekompensata; ) Może stres zrobił swoje z tą tarczyca, dodatkowo. Poczekaj kilka dni i może znowu powtórz. Biorąc leki wyniki powinny być chyba dobre....nie znam się niestety....

Gość gość
Aga .Aniu jakie wyrzuty sumienia ja tam bym została ale mój maz jest zbyt wrażliwy :-) no niestety , ale powiem Ci ze żałuje ze nie dostalam się do Pani Doktor bo czytalam duzo pozytywnych opinii o niej i o klinice no, ale teraz podchodzenie w invince, a później jeśli się nie uda stać mnie będzie ,tylko w bocianie niestety taka jest prawda :-) tez czytalam jest' ok a z tarczyca dam sobie rade juz mam wizyte w Poznaniu u endokrynologa wiec zero stresu :-)

Gość gość szatynka
Podczytuje Wasze forum i wywnioskowalam z tego ze chyba udam sie do Salve w Łodzi. Wczesniej myslalam o Gamecie... chociaz do Łodzi mam strasznie daleko, no ale cóż☺Zastanawialam sie też nad dawczynia z intenetu. Dzwonilam dzisiaj do Salve i rozmawialam z pania embriolog i pytalam jak dlugo sie czeka i jaki koszt in vitro z kd wiec najswiezsze info jest takie ze czeka sie 6-8 tygodni na dawczynie i koszt 13 tyś. Co o tym sądzicie bo mam troche mętlik w glowie i nie dopytalam czy sa to komorki od nowych dawczyn czy od pacjentek.

Gość Ania 1973
Szatynka, ja jestem obecnie w salve. Czeka się krótko, tzn.ja czekałam krótko, dawczynie są z banku, koszty niestety trochę wyższe, bo trzeba doliczyć badania, wizyty, ewentualne mrożenie zarodków, badania męża. Łącznie moje koszty około 16 tys (+/-). Jestem po pierwszym nieudanym podejsciu.

Gość gość szatynka
Ania1973 u jakiego lekarza w Salve jestes? U Sobkiewicza? I czy polecasz go czy Stefanowicz lepsza? Ogolnie zadowolona jestes z tej kliniki? Mam 500 km do Łodzi i chcialam zapytac ile razy trzeba byc przy pierwszym podejsciu do in vitro z kd w Klinice w Łodzi? Z banku dawczynie czyli rozumiem ze sa to dawczynie a nie pacjentki? Jaki jest koszt drugiego podejscia do in vitro u nich? Przykro mi Aniu1973 ze Ci sie nie udalo. Dziekuje za info i sorki za ilosc moich pytan☺

Gość Ania 1973
Szatynka, byłam na 1 szej wizycie takiej ogólnej(dr stefanowicz-zdecydowanie polecam), wtedy wypełnilismy kwestionariusz dotyczący cech dawczyni (to nie są pacjentki kliniki), jeśli macie badania męża wirusologiczne (ważne są 3 m-ce) to można oddać od razu nasienie męża do depozytu (jest to wymóg kliniki-koszt 450 zl.) Później to był już kontakt telefoniczny z panią embriolog. Znalazła dawczynie po 10ciu dniach od tej pierwszej wizyty. W między czasie miałam histeroskopie (może Ty nie będziesz musiała mieć tego badania). na tej pierwszej wizycie pani doktor rozpisała od razu wytyczne i leki które zaczynasz brać od 2 go dnia cyklu (oczywiście po informacji ze jest dawczyni ). Na tej 1szej wizycie u dr jest też wizyta u embriolog u której ustalasz wszystkie szczegóły dotyczące właśnie dawczyni, procesu itp. pani embriolog prosiła żebym zadzwoniła za około 10 dni do niej i powie czy ma dawczynie. Jak juz jest, czekasz na własny okres i 1szego, góra 2 go dnia okresu dzwonisz do pani embriolog informując o @. Wtedy potencjalna dawczyni przestaje brać antyki no i wasz cykl mniej więcej zaczyna się zgrywać. Potem między 10 a 12 dc jedziesz do nich na sprawdzenie endometrium. Następna taka kontrole endo miałam w dniu punkcji dawczyni czyli około 14 dc. Zgodzili się żebym zrobiła to drugie usg endo u siebie i tylko dala znać pani embriolog czy jest ok. My zdecydowaliśmy się na świeże podanie nasienia, wiec maż jechał do kliniki w dniu punkcji dawczyni. Ale można wykorzystać to zamrożone. No i potem za 5 dni transfer....chyba wszystko opisałam. Pytaj o co chcesz:) To było moje 1sze podejście z kd ale ogólnie przeszłam kilka klinik. Żadnej nie poleciłabym z czystym sercem. Ale to chyba norma...

Gość Ania 1973
A kosztu drugiego podejścia jeszcze nie znam...

Gość gość szatynka
Dzieki Ania 1973 w jasno i fajnie to opisalas caly ten proces i krotko czekalas na dawczynie. Ja tez juz duzo przeszlam mialam zarowno laparoskopie jak i histeroskopie i zmienialam lekarzy i ciagle nie moge natrafic na takiego co by mi pomogl. Czeka mnie in vitro z kd bo sama nie mam komorek. Bedzie to moje pierwsze podejscie do in vitro z kd dlatego nic nie wiem i tak pytam. Wiem ze mąż musi zrobic wynik na grupe krwi, bo tak powiedziala embriolog. A Ty Aniu wskazalas zeby dawczyni miala Twoja lub meza grupe krwi? Okreslalas aby dawczyni miala juz dziecko? Ja sie wlasnie zastanawiam co mam tam wybrac jakie cechy dawczyni zeby bylo dobrze ☺Te cechy dawczyni wybiera sie przy obecnosci embriologa?

Gość gość
Witam wszystkie Kadetki, obecnie jestem w 11tc po drugim podejściu w Salve( pierwszy transfer byl w cenie procedury,natomiast drugi transfer to koszt 1800 , dodatkowo 300 embroglue) jak na razie wszystko u mnie ok,czekam na usg prenatalne. Kropka...

Gość gość
Jeszcze nie spotkałam się żeby przy drugim i kolejnym podejściu było taniej to biznes i nikt nie ma skrupułów jeśli chodzi o cenę.

Gość gość szatynka
Witaj gosc z 20:26 gratulacje! Ja wlasnie stoje przec dylematem wyboru kliniki... Do kogo chodziłas w Salve, kogo polecasz? Dlugo czekalas na dawczynie?

Gość gość
Na pierwszej wizycie bylam u dr.Stefanowicz i bardzo sie ciesze ze wlasnie u niej ,poniewaz tyle jest opini o dr.Sobkiewiczu :/ na dawczynie czekalam jeden cykl. Juz na pierwszej wizycie mialam robione cewnikowanie żeby sprawdzić czy nie będzie problemu przy transferze. Po swoich tyg miałam histeroskopie u dr.Sobkiewicza,i pierwszy transer tez przeprowadzam dr.Sobkowicz - no ale sie nie udalo:( w kolejnym cyklu podeszlam na nowo i kontrolna wizytę miedzy 10-12 dc mialam u dr.Sobkiewicza. A drugi transfer juz przeprowadzila dr.Stefanowicz i sie udalo :) i nam nadzieje ze moje szczęście będzie trwalo :) mam porownanie tych dwóch lekarzy , i ciesze sie ze zaczelam u dr.Stefanowicz, natomiast wizyty u dr.Sobkiewicza tez nie byly najgorsze , po prostu inne :) a i na pierwszej wizycie tez mialam kontakt z p.Malgosia W. embriolog - polecam , odpowie na wszystkie pytania:)

Gość gość
miało byc po dwóch tygodniach ta histeroskopia... Przepraszam za błędy ale pisze z Tel..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować