Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość gość
Pepe jak się czujesz? Kiedy powtórka bety? Vitro a u Ciebie kiedy transfer? Tadzik a Ty trochę odczekujesz czy orazu wracasz po swoją kruszynke? Kamka.

Gość gość
Pepe jak samopoczucie ? Jutro robisz powtorna bete? Tadzik kiedy masz zamiar wrócić po swoją kruszynke? Kamka.

Gość Zuza917
GosiaGosia pamietam Cie! ale ja chyba pozniej dolaczylam...trzymam kciuki oby Twoja operacja przebiegla gladko I abys szybko wrocila do zdrowia ... a moze I do staran? Ja tez tak zajrzałam spontanicznie. Chcialam goraco pozdrowic wszystkie Dziewczyny - wszystkie KaDetki :)

Gość gość
Pepe 45 zrobiłaś bete?

Gość gość
Pepe jak się czujesz ?Jak beta miałaś chyba dziś powtórzyć ? Tadzik kiedy wracasz po swoje maleństwo?Ja czekam na okres który jak trzeba to go nie ma a jak nie chcemy to przychodzi ...I zaczynam leki.Kamka.

Gość gość
Hej dziewczyny.Co tu tak cicho?Świąteczne rozleniwienie trwa chyba w najlepsze...:)A ja wróciłam na pole walki.Jestem po wizycie u doktorka.Dziś 7 dc,rosną sobie dwa pęcherzyki na prawym jajniku więc znów estrofem 3 x dziennie i zobaczymy co z tego będzie.Podobno wszystko się ładnie oczyściło i jest szansa na crio w tym cyklu.Jak mowi przysłowie:z nowym rokiem- nowym krokiem:).I tego się trzymam.Pełna nadziei.Co u Was?Odezwijcie się.. Tadzik

Gość gość
Kamka,no właśnie masz odpowiedz na pytanie do mnie.Gosiagosia i Zuza witam serdecznie."Znam" Was z forum:) Teraz dopiero wyświetliło mi Wasze posty.Myślałam,że od Wigilii nikt nie pisał. Pepe,czekamy na dobre newsy od Ciebie. Kamka,po @ zaczniesz cykl przygotowawczy? Pozdrawiam jeszcze raz. Tadzik

Gość gość
Tak Tadzik strasznie mozolnie to u mnie idzie . Okres mi się spóźnia tragedia ...Dobrze że tak szybko doszlas do siebie i działasz dalej . Ja odrazu lepiej się czuję jak coś się dzieje w tej sprawie ... Pepe daj znać bo zaczynam się martwić ...Kamka

Gość pepe 45
Dziewczynki jestem ,jestem.Zrobilam dzisiaj bete ,ale wyniki beda jutro,wiec sama czekam i sie denerwuje ale mysle bardzo pozytywnie. Ja sprawdzalamforum codziennie ale nikt nie pisal,wiec czekalam az sie ktos odezwie. Kamka ja tez tak mialam ,ze jak czekalam na okres to sie spoznil ten poptzedni raz 5 dni a teraz 3 dni,wiec spokojnie przyjdzie. Ciesze sie ,ze zaczynasz przygotowania. Tadzik widze ,ze i Ty zaczynasz...oj bedzie sie dzialo.... Dziekuje wszystkim za pamiec ,dam znac jtro jak tylko przyjdzie wynik.

Gość gość
Pepe, masz 45 lat?

Gość vitro
Ja na razie 13 mam histeroskopie i dopiero po tym w kolejnym cyklu transfer. Gosiagosia pamietam Cię, operacja to brzmi bardzo poważnie oczywiście zycze powodzenia. Pozdr

Gość pepe 45
Moje kochane wlasnie dostalam wyniki i moja beta jest 2275....o moj Kochanienki Boze co to oznacza?????bo jest bardzo wysoka jak na 14 dzien po transferze,czyzby blizniaki??? Dziewczyny co myslicie,piszcie kochane Ktos pytal czy mam 45 lat ,tak dlatego jest pepe 45. Jestem przeszczesliwa,wszystkim Wam zycze tego uczucia ale wiem,ze nastepne beda Kamka i Tadzik a zaraz za nimi Vitro. Bede z Wami caly czas moje kochane bo to sie naprawde dzieje....

Gość zara L
Boze...jak czytam ze sa tu osoby które maja 45 lat i zachodzą w ciaze.. to moje 28 lat jest pocieszające.. wiem ze każdy chce mieć dzieci, nie zrozumcie mnie zle...tylko troszkę szkoda mieć rodziców w podeszłym wieku...

Gość pepe 45
ok Pani Zaro L nie mialam zamiaru komentowac tego co przeczytalam ale jakos nie moge tego zrobic. Otoz dziewczyno z tego co wiem to nie zyjemy juz w czasch starozytnych a twoje rozumowanie traca jakas wsia pozabijana dechami wiec wracaj do swojej stajni i zostaw ludzi ktorzy sa szczesliwi i maja swoje plany bo tak a nie inaczej ulozylo im sie zycie... No comments ,ze tacy ludzie istnieja....

Gość gość
Pepe myślę że już mogę gratulowac więc ściskam Cię mocno i gratuluję . Cieszę się bardzo bardzo razem z Tobą myślę że to dobry znak i dla mnie ...Teraz cierpliwie czekaj na pierwsze usg i bądź dobrej myśli .Ja czekam na @ i się denerwuje bo nic nie czuję zeby na coś się zanosiło... Jeżeli chodzi o późne macierzyństwo to nie ma w tym nic złego i wcale tak nie jest ze to kiepsko mieć mame w podeszłym wieku wiem to z własnego doświadczenia moja mama urodziła mnie mając 42 lata . Miała dla mnie dużo cierpliwości i poświęcają mi dużo czasu i nie kojarzę jej zalatanej i z apracowanej jak większość modych mam które gonią za praca bo przecież trzeba za coś wychować dzieci . I moje dzieciństwo wspominam dobrze. Pamiętam tylko słowa mamy jak czasem z kimś rozmawiała czy doczeka mojej komunii ślubu... Owszem tym się martwila ...Ale jak widać niepotrzebnie bo doczekała i komunii i ślubu i zdążyła odchować mi moja córka ktora juz jest dorosla a teraz ja się nią opiekuje bo ma 84 lat a ja 41 . Także w życiu nic nie wiadomo... Vitro my będziemy miały podobnie transfer bo ja też w lutym. Kamka.

Gość gość
hmmm... kwestia wieku rzecz względna. Przed chwilą pisali, że George Michael był z średnim wieku kiedy zmarł a miał 53 lata. Tak więc to kwestia patrzenia na świat a 28 lat - no cóż - jesteś jeszcze bardzo młodą osobą i pewnie na wiele kwestii jeszcze zmienisz zdanie w swoim życiu. Pepe, Powodzenia !!! życzę Ci abyś szczęśliwie donosiła tę ciążę do końca i urodziła cudowne, zdrowe dzieciątko lub dzieci.

Gość pepe 45
Kamka dziekuje kochana za mile slowa bo takie sa mi teraz potrzebne.Bede Was informowac na bierzaco o moich postepowaniach i oczywiscie trzymac kciuki za kazda z Was pokolei. Co dotej dziewuchy to ja bym sie najchetniej z nia spotkala,zeby udowodnic jak dzisiejsze 45 latki wygladaja i ze na pewno nie sa to babcie z beretem na glowie. Nie chce tu mowic ,ze jestem piekna ,zgrabna i powabna ale poprostu nie wygladam na swoje lata i naprawde sie nie czuje.Eeeeee szkoda gadac na ten temat i zasmiecac glowe bzdurami jak mi sie tu moze blizniaki szykuja. Kamka moja siostra ma blizniaki ,wiec..sama nie wiem.Powiem tak ,ja i moj maz na to jak na lato ale nie jest to za dobrze dla mnie przeztego wielkiego miesniaka.Ok narazie nie chce sie denerwowac,zobaczymy co pokarze usg. Kamka chce Wam dziewczyny powiedziec ,zebyscie sobie kupily. VITA METAFOLIC firmy SOLGAR,naprawde polecam ,jest to kwas foliowy w metylowej formie ,ktory sie latwo przyswaja a nie jak ten zwykly odklada gdzies w organizmie.Poczytaj sobie na ten temat. Ten kwas jest tez w femibionie 1 ,tez go biore.No i polecam embryo glue.To sa rzeczy ,ktore po raz pierwszy zrobilam przy tym transfrze no i sie udalo. Caluje Was

Gość gość
Jeżeli chodzi o wartości bety to nie pomogę ale myślę że gorzej jest jak jest zbyt niska a wysoka to może wrozyc tak jak piszesz bliźniaki .Ale może ktoś coś więcej wie na ten temat ... Nie przejmuj się pewnymi komentarzami bo sa ludzie którzy nigdy nie zrozumia pewnych spraw zanim ich one same w życiu nie dotkna.Mnie życie też nie oszczedzilo i nasza sytuacja jest bardzo podobna i nie mam zamiaru tym się przejmować i mam w nosie tego typu komentarze także glowa do góry i ciesz się swoim szczęściem bo to Twój czas na radość i mam nadzieję ze dalej już tylko będzie lepiej ...Kamka

Gość gość
Pepe ja biorę femibion 1 od jakiegoś roku cały czas teraz w zestawie leków z kliniki też jest jakis kwas foliowy który będę brała czy to ten o którym piszesz ? I zastanawiam się czy jak go zacznę brac czy nie odstawic femibionu bo to moze bedzie za duzo ? Embrio glue tez chce wziac no i chyba zdecydujemy się na metodę z wybraniem najlepszych plemników to co też miałaś .Kamka.

Gość gość
Już teraz nie masz na to wpływu co ma być to będzie ...Ja nie miałabym nic przeciwko blizniakom jedyne czym bym się martwila to tylko to żeby dało się je odnosić i żeby były zdrowe bo to cisza podwyższonego ryzyka.Kamka.

Gość pepe 45
Gosciu kimkolwiek jestes bardzo dziekuje za te cudowne ,podbudujace slowa ,ktorych teraz mi trzeba .

Gość gość
Pepe chyba trochę Cie poniosło z tym komentarzem do Zara L... Ona nie napisała nic złego. Ja mieszkam w dużym mieście, mam wykształcenia wyższe a tez mysle ze szkoda mieć rodziców w podeszłym wieku. I czy tego chcesz czy nie to dużo wieksza część społeczeństwa tak myśli. I tego nie zmienisz, nawet jeśli będziesz sie oburzać na forum. Wiadomo, to forum nie jest obiektywne, bo tu jest większość kobiet około 40 wiec same siebie nie będą krytykować. Dodam, ze sama mam starszych rodziców i żałuję że nie starali sie o mnie chociaż 10 lat wcześniej. Życzę Ci i dzidziusiowi/dzidziusiom dużo szczęścia i zdrowia.

Gość pepe 45
Wiem Kamka ,ze bylaby to ciaza wysokiego ryzyka bez miesniaka a z miesniakiem jeszcze gorzej ale coz poczekam do badania.Zobacze co powie lekarka

Gość gość
A ja myślę że zawsze można znaleźć coś na co można ponarzekać. To może być wiek rodziców ( za starzy albo za młodzi), to że nie ma się rodzeństwa albo że ma, że rodzice się rozwiedli albo jeszcze gorzej bo pili i bili. To że ma się starszych rodziców to jeszcze nie najgorsza rzecz na świecie, są gorsze. Oczywiście że może lepiej byłoby gdyby mieli mniej lat ale pewne rzeczy po prostu zastaje się takie a nie inne w tym życiu i raczej nie ma rodzin, miejsc idealnych. Dlatego cieszymy się że może narodzą się dzieci w kochającej rodzinie a nie marudźmy że nie jest idealnie

Gość zara L
gość z 11:36 dziękuje za zrozumienie. Papi Pepe 45 - ja się bardzo ciesze ze Ci się udało, podziwiam determinacje w darzeniu do celu, i zycze spokojnej ciązy oraz wspaniałego rodzicielstwa. Mieszkam w dużym mieście, jestem osoba wykształcona - zresztą to nie jest ważne - każdy ma swoje zycie i swoje pragnienia - i może nie każdy może mieć dzieci w wieku 20 czy 30 lat - moja mama ma obecnie 49 lat - mama mojej koleżanki równolatki ma teraz 60 - moja jak i jej mama kochają nas jak kazda matka ponad zycie - ale uwierzcie mi - jest różnica pomiędzy naszymi mamami - i nie tylko na tym przykładzie to dostrzegam. Ale tą kwestie zostawiam do przemyślenia dla każdej z nas. Zreszta kazda ma na ten temat wyrobione zdanie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za każda z Nas:)

Gość gość
Witaj Zara.No widzisz tak to jest,że życie pisze dla nas przeróżne scenariusze.Też mam 44 lata więc jestem rówieśniczką Pepe:).Gdy rodziłam swoje pierwsze dziecko miałam 31 lat i może wtedy czułam się trochę staro,ale nie teraz.Mój pierwszy mąż zmarł,a ja 5 lat temu wyszłam za mąż po raz drugi,za faceta,któremu w młodości uciekłam prawie z przed ołtarza.Całe życie był moim najlepszym przyjacielem,którego pokochałam,a do tego bezdzietnym kawalerem.I choć teraz tworzymy szcześliwą rodzinę bardzo pragniemy miec jeszcze jedno wspolne dziecko.Życie nauczyło mnie pokory i dlatego nie widzę powodu,żebym miała rezygnować ze swoich marzeń.Mój wiek mi w tym nie przeszkodzi,a to,że dziecko będzie miało dojrzałych rodziców nie jest dla mnie żadnym argumentem.Jak to mówią punkt widzania zależy od punktu siedzenia.Nie mam kompleksów z tego powodu:) Pepe-gratuluję pięknej bety.Trzymam kciuki nieustannie. Kamka,Vitro i pozostałe KaDetki-pozdrawiam serdecznie Tadzik

Gość gość
Pepe, serdeczne gratulacje. Wiekiem sie zupełnie nie przejmuj. Co do wysokości bety to nie musi świadczyć o bliźniakach. Miałam bardzo wysokie, a zawsze jedno dziecko. Zawsze mnie zastanawia dlaczego obcych ludzi w ogóle interesuje wypowiadanie sie na temat wyborów lub sytuacji innych. I Zuza Miło Cię widzieć. Szkoda, ze nie napisałaś co u Ciebie. Mam nadzieje, ze dobrze. Odezwij sie jeszcze. I Mandarynko Ja nie mam anonimowego maila. Jesli masz takiego to napisz adres choć nie obiecuje czy przed porodem nawiążemy kontakt bo strasznie duzo mi jeszcze spraw organizacyjnych zostało...ale chętnie napisze jak już będę szczesliwa (lub pogrążona w depresji poporodowej) mama trójki :) I Pozdrowienia Taida

Gość pepe 45
Dziewczyny jestescie kochane,dziekuj***ardzo za wsparcie.Moj maz jak to przeczytal to zabronil mi wchodzic,zebym zwlaszcza teraz sie nie denerwowala ale ja jemu wytlumaczylam ,ze ta pani napewno nie jest szczesliwa i tylko szuka zaczepki a po drugie sama siebie wspiera bo przeciez to widac ze pani Zara L i gosc z 11:34 to ta sama osoba. Chce tylko napisac tak mnie juz bardziej nie obrazisz bo ja z tego naprawde sobie nic nie robie wiec nie pisz juz o tym bo to meczace jest a my tu sie wspieramy na. tym forum co widac i troli nie potrzebujemy. Tadzik Taida Kamka Gosc dziekuje jestescie kochane. Tadzik mam bardzo podobna sytuacje domtwojej tylko ,ze z moim pierwszym mezem nie wyszlo poprostu alevjestesmy w dobrych stosunkach chociazby ze wzgledu na corke. Moj drugi maz jest mlodszy o 8 lat i nie mial dzieci z poprzedniego zwiazku a bardzo ich pragnie i teraz poprostu skacze do sufitu a ja jestem szczesliwa ,ze Bog mnie wysluchal i moglam to dla nas zrobic.Naprawde bede sie dziewczyny modlic za Was i trzymam kciuki za kazda z Was po kolei,zeby sie Wam udalo

Gość gość
Witam, Taido mój adres to kwasna-mandarynka@o2.pl pisz jak tylko będziesz miała czas :) Trzymam kciuki bo ty już na ostatniej prostej :) Zuza napisz co u Ciebie. Pepe ja tutaj generalnie zaglądam ze względu na Taidę no i na Zuzę (bo znamy się z innego forum) powiem ci jednak nie ma co się przejmować innymi.Wiek to tylko pesel.Poza tym dojrzały rodzić niejednokrotnie potrafi dać więcej miłości niż ten młodszy ;) Nie wspomnę już o tym że dzisiejsi 20 latkowie to osoby często wiecznie zmęczone i bez ikry. Takie pokolenie komputerowe ;) Wiadomo że pewnie każda z nas chciałaby wcześniej urodzić ale nie zawsze w życiu mamy to czego chcemy.A gadania o tym że babcia rodzi to takie zaściankowe myślenie.Na zachodzie to norma że po 40 kobiety rodzą i nikt tego nie ocenia.Niech się zajmą dziećmi którym dzieje się realna krzywda(przemoc ,alkohol) Życzę ci szczęśliwej i bardzo nudnej ciaży. Wysoka beta nie jest gwarancję bliźniaków.Ja przy drugiej córce miałam takową ;) Jeszcze raz życzę dużo szczęścia. Mandarynka :)

Gość gość
Kasia, Co słychać u Ciebie? Jak tam to wielowodzie? mam nadzieję, że nie leżysz w szpitalu i z córeczką wszystko dobrze, napisz proszę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować