Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam zespół jelita wrażliwego

Polecane posty

Gość gość

Mam 18 lat , niedługo piszę maturę i wiem że nie mogę się tak czuć bo inaczej ją zawale :( BŁAGAM pomóżcie mi Problemy zaczęły się pod koniec gimnazjum. W klasie był chłopak który wszystkich prześladował ,dużo stresu , zajadałam to niezdrowym jedzeniem. Jestem szczupła , ale nadal jem dużo słodyczy , chociaż w ostatnie dni ograniczyłam , staram się tez nie jjeść tłustych rzeczy : zapiekanem itd. , i jajek bo po nich wyjątkowo zle się czuje. Mój tata jest uczulony na gluten , ale dopiero niedawno lekarz mu to powiedział po badaniach. Ja robiłam badania krwi na to i wyszło mi że nie jestem uczulona. Więc moje objawy to nadmierna ilość gazów , częste bóle głowy , czasami takie przelewanie się w brzuchu/żołądku , burczenie , czasem biegunki. Jak np. mam pisać sprawdzian , i jest cisza w klasie , to czuje ze zaraz zacznie burczeć mi w brzuchu , albo że muszę iść do toalety bo odczuwam silną potrzebę wypróżnienia :( Jak jade do szkoły to czasem mam wrazenie ze dostałam biegunki , i nagle postanawiam ze ide na wagary i mi przechodzi wszystko. Albo jestem w kościele , jest cisza , i tak samo boje się że zaraz będzie mi się przelewać itd. , albo na korepetycjach , czy jak śpie gdzies na wycieczkach w pokoju. To mi niszczy życie :( Lekarze uważają że przesadzam i jestem za bardzo nerwowa , wydaje mi się że nikt nie jest w stanie mi pomóc.. Czasami jak jem mniej i zdrowiej i nie mam stresów np. w wakacje to jest lepiej POMÓŻCIE MI , CZY TO WOGOLE ZJD , CZY MOZE COS INNEGO , JAK MOGE SOBIE POMOC ?? BIORE ESPUMISAN ALE NIE BARDZO POMAGA NOI NIE MOGE CODZIENNIE PRZEZ KILKA LAT PRZECIEŻ

Gość gość
Bo nikt Ci nie pomoze pomóc tylko ty sama sobie

Gość gość
tez to mam. u mnie na tle nerwowym. jak mam gdzieś jakiś dluższy wyjazd lub stresujące wyjscie do zapobiegawczo coś na biegunkę biorę. Ja mam czesto skurczowe bole brzucha,gazu i biegunki.

Gość gość
prawdopodobnie stres. zacznij brac tabletki uspokajajace. jakies ziolowe, z melisa, etc. mialam podobnie, rozumiem jak sie czujesz :(

Gość gość
ponadto chodzę na terapie,ucze sie radzić ze stresem.

Gość gość
No to chyba normalne ze stres,ponad 95% chorób i dolegliwosci to stres

Gość gość
też to mam, codziennie mam taką biegunke troche i w szkole też musze co przerwe...