Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odmowa chrztu

Polecane posty

Gość gość
Idz do innej parafii i nie sluchaj tych durnych bab. Tez mam ślub cywilny i w nosie mam te glupoty które wypisujecie. Z jakiej racji Kościół bierze pieniądze za udzielanie.sakramentu małżeństwa ??? Nie wierze w księży, bo wiekszosc to zlodzieje i pedofile co nie znaczy ze nie wierzę w Boga i chcialabym przylaczyc do wiary dziecko, a co ono dalej postanowii to juz jego sprawa

Gość gość
My mamy slub cywilny a ile sie nasluchalismy przed chrzcinami ze nie zyjemy w wierze i wogole bo slubu koscielnego nie mama. Szkoda slow. Ochrzcilismy syna ale pomimo tych nudnych wykladow nie bylo problemu.

Gość gość
Bo to prawda. Jeżeli nie macie ślubu kościelnego, nikt nie powinien wam ochrzcić dziecka. Jak wy go chcecie wychować w wierze, skoro nie respektujecie jak przykazań?

Gość gość
A gdyby tak autorka chciała ochrzcić dziecko u świadków Jehowy (wiem, że oni się tam chrzczą jako starsi, żeby być świadomym, ale gdybam), to dostałaby odpowiedź, że musi przyjąć nauki i zasady ich religii. Gdyby poszła do protestantów czy prawosławnych byłoby to samo. A w przypadku kościoła katolickiego jest, że to się należy "bo tak".

Gość gość
nic to nie da. mój dał nam chrzest, ale biadolił na kolędzie że to grzech. problem w tym ze kiedy do kosciola nie pojde to glupoty slucham. ostatnio kazano kobietom siedziec w domu i wychowywac dzieci i nie pracowac. no i ta antykoncepcja. przeciez nie mogę byc co roku w ciazy tylko dlatego ze wiara, bo koscioł tak twierdzi. kalendarzyk mam w nosie, a seks przerywany to ich zdaniem grzech

Gość gość
gościu, kalendarzyk to jedno, a metoda obserwacyjno-termiczna (czy jak to się tam nazywa) to drugie. wiele osób je myli, kalendarzyk to bzdura, a obserwacja to już co innego, tyle ze wymagajaca wiecej niz wziecie tabletki. podobno wiele kobiet sie na nia przerzuca w ramach mody na ekologie i niefaszerowanie sie hormonami.

Gość gość
Mi sie takie wymaganie co do chrztu dziecka kojarzy z wymaganiem np. przyjecia na uczelnie. Zdalas egzaminy (/Zalatwilas formalnosci koscielne)? - Nie Masz chociaz odpowiednia wiedze (/Chodzisz do kosciola, znasz sie na Pismie Sw. itp)? - Nie Ale przyjmijcie mnie na uczelnie, bo chce tu studiowac :P

Gość gość
Ja w Boga wierze ale do KK sie zrazilam i nie chodze. Dziecka wiec nie chrzcilam a wiary go ucze. Badzcie uczciwe przynajmniej. Chrzest to sakrament KK albo nalezysz do tego kosciola albo wierzysz ale bez ich pomocy i ich sakrament ci nie potrzebny. Albo sie jest katoliczka albo nie. Wiara i KK to sa dwie odrebne sprawy. Wiare mozecie wyznawac w innym kosciele chrzescijanskim, nie tylko w KK.