Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLACZEGO NARAŻACIE WŁASNE DZIECI NA NIEBEZPIECZEŃSTWO KALECTWO I ŚMIERĆ

Polecane posty

Gość gość

przewożąc dziec***oniżej 2 roku życia w foteliku samochodowym przodem do kierunku jazdy w przypadku wypadku czołowego dziecko może do końca życia zostać kaleką ze złamanym kręgosłupem lub umrzeć na miejscu. A wy rodzice świadomie wsadzacie niemowlaki do foteli przodem do kierunku jazdy...

Gość gość
Oj wez juz skoncz z tym p********iem bo nudne sie to robi.

Gość gość
Moje dziecko ma 7 lat i nigdy(!) nie wozilam go w ogole na przednim siedzeniu. Dla dzieci moim zdaniem jest zarezerwowana tylna kanapa.

Gość gość
Mój synek ma rok, jeździ w 0-13 i jeszcze w nim pojeździ.. myślę, że na pewno 3 miesiące, może dłużej :) Później kupimy fotelik 9-18 lub 0-18, montowany tyłem do kierunku jazdy :)

Gość Gahj
Ale ze 1,5 dziecko mam tylem przewozic? Ze niby w czym? Ze niby to bezpueczniejsze? Nie rozumiem. Zazwyczaj po roku dziecko nie miesci sie do foteluka nosidelja dla niemowlat a inne foteluki nie sa do przewozenia tylem

Gość gość
Nudne sa juz te tematy. Ciekawe czy autorka uzywala adaptera do pasow jak byla w ciazy?

Gość gość
Daj spokój jak napisałam kilka postów o rwf to stwierdziły, że ktoś mi za to płaci. Żenujące.

Gość gość
Gahj NIE ZNASZ SI|Ę Oczywiście, że są foteliki dla starszych dzieci montowane tyłem!!!! I one są najbezpieczniejsze :) I jest ich na szczęście coraz więcej. (tzn. za granicą jest ich dużo). Są również takie montowane tyłem i przodem Nasz roczniak spokojnie mieści się w Maxi Cosi Cabriofix.. jak pisałam, pojeździ w nim jeszcze kilka miesięcy. Potem wybieramy fotelik montowany tyłem. Jeszcze dodam, że ostatnio zmieniły się przepisy, na razie tylko na papierze.. Nowa homologacja i-Size.. nowe wytyczne. że dzieci do 15 miesiąca obowiązkowo będą musiały jeździć tyłem do kierunku jazdy... a producenci będą zmuszeni modyfikować swoje foteliki. Poza tym, z tego co czytałam przestaną być podawane normy wagowe, a raczej dotyczące wzrostu dziecka. Trzeba poczytać, bo to wszystko jest w necie.

Gość gość
Jak nie rozumiesz to wróć do podstawówki i naucz się podstaw,fizyki.

Gość Gahj
A nogi gdzie ma se wsadzic to dziecko? W siedzenie? A jak mu niedobrze bo ma chorobe lokpmocyjna wtedy jazda tylem to chy ba nie najlepszy pomysl. Mnie to jakos nie przekonuje. Mozna przewozic dzie cko bezpiecznie przodem i koniec.

Gość gość
Gahj czy Ty masz w ogóle jakies pojęcie o tych fotelikach? Foteliki RWF są tak zbudowane, że dziecko nie ma podkurczonych nóg. Przewożenie dziecka przodem to wielkie ryzyko. foteliki-pod-lupa.pl/foteliki-tylem-2/co-zrobic-z-nogami-w-fotelikach-rwf-wydumany-problem/ to link do takich tłuków jak Ty

Gość gość
A jest jakis specjalny fotelik dla dzieci ktore nie lubia jezdzic tylem I placza?

Gość Gahj
Ty jestes gosciu tlukiem. Mam inne zdanie i juz cie to boli i zaczyna sie wyzywanie. Eh piziom dyskusji zero. Montuj se te foteliki i jezdzij tylem i gowno niech cie obchodzi to jak inni rodzice przewoza swoje dzieci!

Gość gość
Trudno. Obyś się nigdy na własnej skórze nie przekonała ( a właściwie twoje dziecko) co się stanie podczas kolizji.

Gość gość
No cóż.. nie przemówisz takiej.. ona ma swoje zdanie i tyle.. a autorka (i niektóre obeznane osoby) nie wyrażają tutaj SWOJEGO zdania, tylko zdanie fachowców, specjalistów w dziecinie bezpieczeństwa w przewożeniu dzieci. Więc jeśli Tobie na bezpieczeństwie dziecka nie zależy, to sobie je przewoź przodem, przewoź na podstawce..rób co chcesz.. tylko później nie płacz, jak będzie wypadek ..

Gość gość
Czy potrzebny jest aż trzeci temat o tych fotelikach? To naprawdę robi się nudne. Rozumiem, edukacja edukacją ale Wy nudne jesteście.

Gość gość
Co was tak bola cudze dzieci? Atakujecie matki za kazdym razem jak robia cos inaczej niz testy, who czy lekarz zaleca. Zachowujecie sie jakies fanatyczki bez wlasnego zycia.

Gość ttr
Znowu jakaś nowosc i mamuski sie podniecaja. Jakby wam powiedzieli ze bokiem sie najlepiej przewozi to tez glupuo byscie wierzyly a tu chodzi tylko o kase i reklame.

Gość autorko tego i innego tematu
Niestety mało kiedyś było fotelików montowanych tyłem do przodu. Mój syn z takiego 0-13kg to wyrósł mając 9 miesięcy - wystawała mu głowa i wtedy przesiedliśmy się do takiego przodem do kierunku jazdy. Ale to było 14 lat temu i wtedy ******* drogach też był dużo mniejszy... A dziś jakbym miała wozić dziecko, to też tylko w takim przodem do tyłu. One się montuje tak, że dziecko ma duuużo miejsca na nogi. Tylko ważna sprawa - demontaż poduszki powietrznej w aucie, nie wyłączenie,a DEMONTAŻ jest konieczny.

Gość cleo5
Nie obchodzą mnie cudze dzieci. Chcę tylko uświadomić matkom i ojcom, że istnieją foteliki tyłem do kierunku jazdy i że tak jest bezpieczniej. Nie jest to moje widzi mi się, tylko zostało to udowodnione. W innych krajach foteliki tyłem do kierunku jazdy są ogólnodostępne, a w Polsce to nadal jest nowość, fanaberia lub zbędny wydatek. . Ciężko mi uwierzyć, że matki, które kochają swoje dziecko świadomie narażają je na niebezpieczeństwo jakie niesie ze sobą wypadek w foteliku przodem do kierunku jazdy.

Gość gość
Znowu jakaś nowosc i mamuski sie podniecaja. Jakby wam powiedzieli ze bokiem sie najlepiej przewozi to tez glupuo byscie wierzyly a tu chodzi tylko o kase i reklame. xx to jest nowość tylko w Polsce pipko, gdzie indziej to już standard.

Gość cleo5
Zrozumcie, że tu nie chodzi o wożenie dziecka na przednim siedzeniu obok kierowcy. Tylko wożenie na tylnej kanapie, TYŁEM DO KIERUNKU JAZDY, czyli tak jak fotelik 0-13kg.

Gość gość
A ja poogladalam te zdjecia z linka i owszem, fajne foteliki ... dla karzelkow! My jestesmy bardzo wysocy i dzieci tez, to masakra jakas siedziec tak przez kilka godzin w czasie dlugiej podrozy. Dla obronczyni - proponuje tak usiasc w samochodzie, tylem i po turecku przez 3 godziny, zobaczymy jak potem bedzie spiewala!

Gość gość
To chodzi o bezpieczeństwo waszych dzieci.

Gość jak jestes wysoka to
pewnie masz wiekszy samochod i wyglada to tak na stronie bubinkowo blog spot linka mi nie przepuszca

Gość gość
Też jestem wysoka, mam 180 cm, mój mąż 2 metry, a nasza córka ma 8 miesięcy i 86 cm. Jakoś ładnie siedzi zostaje jej dużo luzu.

Gość gość
Bo ma TYLKO 8 miesiecy, pogadamy ja bedzie miala 4 lata

Gość ta z bubinkowa
ma 20 miesięcy nie 8. i jakoś się mieści. i jeszcze jej sporo miejsca zostaje. tu gdzie mieszkam czyli w norwegi te foteliki to norma. norma i jeszcze raz norma od wielu lat. a w polsce zawsze milion lat za murzynami. dobrze ze w ogole wiedza ze takie cudo jak fotelik istnieje. ehhhhhhhhhhhhhhhhhh

Gość gość
ta z bubinkowa - pamiętajmy, że fotelik fotelikowi nierówny. W Polsce jest wielki boom na maxi cosi, a to niestety coraz gorsza jakość. Mają pojęcie tylko o nie do końca miarodajnych testach ADAC. Co to Plus Test to już nie wiedzą i sądzą, że to wymysł.

Gość gość
Co to za rożnica czy jedzie przodem czy tyłem ? wazne zeby bylo zapięte a jak jest poważny wypadek to zadne foteliki nie pomogą .