Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLACZEGO NARAŻACIE WŁASNE DZIECI NA NIEBEZPIECZEŃSTWO KALECTWO I ŚMIERĆ

Polecane posty

Gość gość
allegro.pl/ochraniacz-na-fotel-samochodowy-folia-solidny-i3814711835.html a to dla marud, że im w zimie dziecko ufajda butami siedzenie.

Gość gość
Tak serio co was obchodzi kto jak wozi dziecko ?

Nie, tu chodziło tylko o to, żeby napisać, że ktoś ma fotelik za ileśtam, mniejsza nawet o to, czy to prawda :)

Gość gość
Abra makabra - nie to nie o to chodzi, to chodzi by dotrzeć to świadomości mam.

Gość mala martaaaa
Nic ich to nie obchodzi, ale ktoras przeczytala ze foteliki super bezpieczne i trendy no i podnieca sie juz ktorys dzien. Moje dziecko jezdzi w sironie ale do lba by mi nie przyszlo siedziec na forum i ktorys dzien z rzedu zakladac glupkowatego tematu i popisywac sie watpliwa wiedza wyczytana gdzies w necie. A tak na marginesie ktora w was uzywala adaptera dla obiet w ciazy? Dbyalyscie o bezpieczenstwo dzieci od poczatku?

Gość mala martaaaa
Poza tym nie kazdego w polsce stac na fotelik za ponad 1000 pln. I nie do kazdego auta taki fotelik sie zmiesci.

Gość gość
Ja go używałam. No i?

Gość gość
Jeżeli kogoś nie stać na zapewnienie dziecku bezpieczeństwa to nie powinien mieć dzieci. Nie zdajecie sobie sprawy co się dzieje z podróbami fotelików przy zderzeniu?

Gość gość
nogi skrzyżowane podczas jazdy i po wypadku krwawa miazga?

Gość mala martaaaa
Sluchaj nie pisz mi ze jak kupisz inny fotelik ale do przeowzenia przodem to narazasz dzieco na niebezpieczenstwo. Nie twierdze ze przeowozenie dziecka przodem jest bezpieczniejsze ale bez przesady. Idac twoim tokiem rozumowania to wszystkie dziec***onizej 2 rz uczestniczace w kolizji powinny byc kalekami. Czyz nie?

Gość podejrzewam szwindel
jak zwykle. jak we wszystkich "wytycznych", "zaleceniach" uni europejskiej, WHO i innych skompromitowanych organizacji. zapewne jak zwykle chodzi o kasę. pewnie lobby fotelików montowanych tyłem posmarowało urzędasom więcej, niż lobby montowanych przodem. przypuszczam, że prawda jest jak zwykle trywialna, a przeciętna polka omal w gacie nie narobi, bo "w norwegii..." 🖐️

Gość lusterka
ALE CO TO JEST 1000ZŁ? taki fotelik masz na ok. 3 lata, to daje 330 zł na rok, czyli 30zł na miesiąc, a więc 1 zł na dzień. nie stać Cię na 1 zł na dzień na dziecko? ja tego fotelika też od dawna używam, bo kupiliśmy ponad 2 lata temu, przy pierwszym dziecku 6 lat temu też miałam i wtedy to była nowość, ale dziś dziwi mnie siła tej dyskusji na anty.

Gość gość
To nie jest nakaz unii ani WHO. To jest norma w Skandynawii. A Polska jak zwykle 100 lat za Murzynami. Zalecane jest karmienie piersią dziecka co najmniej 6 miesięcy i co to też szwindel?

Gość gość
"gość Jeżeli kogoś nie stać na zapewnienie dziecku bezpieczeństwa to nie powinien mieć dzieci. Nie zdajecie sobie sprawy co się dzieje z podróbami fotelików przy zderzeniu?" CO sie dzieje ? A jak ktos juz ma dziecko a nie stac go na fotelik za 1000 zł to ma oddac dziecko do DD?

Gość lusterka
do tej od szwindlu foteliki montowane tylem robią TE SAME FIMY, które oferują montowane przodem. Co do pytania czy używałam adapterów do pasów w ciąży - nie, bo nie jeździłam w ogóle samochodem.nawet do porodu pojechałam komunikacją publiczną - pociągiem, bo mam chorobę lokomocyjną, a w ciąży miałam non stop mdłości - do "porodu" jechałam w 30tc, bo w domu w ciąży byłam gościem, od 8tc, 90% czasu w szpitalu.

Ja zaraz będę miała trójkę dzieci, jakbym każdemu kupiła taki fotelik, a najlepiej po dwa, żeby do samochodu męża ciągle nie przekładać, to chyba bym musiała swoje auto sprzedać :) A naprawdę całkiem dobrze nam się powodzi, jednak jakiś umiar trzeba zachować i nie poddawać się każdej propagandzie (za kilka lat może się okazać, że jednak te rwf nie są idealne i amerykanie wymyślili coś innego i ciekawe co zrobią wtedy te nawiedzone matki, jak ktoś je zapyta, dlaczego narażała dziecko na śmierć przewożąc je w tak niebezpiecznym foteliku ;) )

Gość gość
dlatego jesteś przewrażliwiona na punkcie dziecka, jeszcze napisz, że starałaś się 5 lat o nie.

Gość gość
Znowu ten debilny temat o fotelikach ... W Indiach jeżdżą po 5 osób na jednym motorku ...idzie tam prawic im kazania na temat fotelików .

Gość gość
CO sie dzieje ? A jak ktos juz ma dziecko a nie stac go na fotelik za 1000 zł to ma oddac dziecko do DD? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Rozpadają się na części. A to tak trudno odłożyć tysiąc złotych? Gdyby mnie nie było stać to bym nawet pożyczyła, byle nie wozić w jakimś badziewiu, które się rozpadnie przy zderzeniu.

Gość mala martaaaa
Laleczko fotelika nie kupuje sie z 3 letnim wyprzedzeniem. Zazwyczaj jak babka jest w ciazy razem z wyprawka. I nie kazdego stac na fotelik za ponad 1000 pln. Dociera to do twojej swiadomosci?

Gość to chyba prowokacja
ale co się rzucacie? :) ja nie mam dziecka, więc mnie to osobiście ani ziębi, ani grzeje. nie upieram się też, że mam rację w tym akurat przypadku. po prostu bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkich mądrości, które ktoś inny mi sprzedaje, bo wiem, jak są często sfałszowane i skompromitowane (wyniki badań, zalecenia, wytyczne, prognozy itp. itd. - to wszystko najczęściej służy grupom interesów, które w głębokim poważaniu mają między innymi wasze dzieci). a co robią w skandynawii, to jest argument, nie ma co :D w skandynawii odbierają też dzieci rodzicom za to, że próbują je wychowywać, także sorry, ale powoływanie się na takie kraje... :) myślcie samodzielnie, to wszystko.

Gość gość
"Rozpadają się na części. " Kto rozpada sie na części ?

Gość gość
Abra makabra dziecko jak najdłużej powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy w bezpiecznym foteliku. Nie ma tu nad czym dyskutować. To tak jak różnica między maluchem, a BMW X3

Gość podejrzewam szwindel
post "to chyba prowokacja" jest mój, został mi nick z innego topu :)

Gość gość
Kilka godzin temu zapytałam na innym forum kiedy przesadzić dziecko do większego fotelika bo szwagier 2latke wozi jeszcze w niemowlęcym - zostałam zjechana - standardowy poziom dyskusji - leciały "tępoty" "tłumoki" i "idiotki" i oczywiście MUSIAŁ powstać nowy temat bo jakas pani nie mogła przeżyć. Nic dziwnego ze mamy poziom w społeczeństwie jaki mamy - jak Wy uczucie swoje dzieci budowania relacji z innymi ludźmi jak same nie potraficie prowadzić kulturalnie rozmowy? Czy Wy swoje frustracje dnia codziennego wyladowujecie na tyn forum? Proponuje zrobić cos w tym czasie dla siebie - człowiek sie wtedy czuje lepiej niż jak poniży drugiego człowieka Oczywiście kieruje to do mam kktórym kultura dialogu jest obca.

Gość gość
Nie kto, a co. Fotelik. To przez 9 miesięcy tak ciężko odłożyć na porządny fotelik? Pożyczyć? Zapytać dziadków czy się dołożą jak już Cię nie stać?

Gość gość
takkk cudne kraje skandynawskie i ich "wychowanie dzieci " (czyt 4 latki chodzę z pampersem na d***e )

Gość gość
Ty od szwagra - zwyzywałaś go, że za długo wozi swoje dziecko tyłem, stwierdziłaś, że głupi, a głupia to ty jesteś ze swoim podejściem.

Gość gość
Tu nie jest mowa o wychowaniu, ale o bezpieczeństwie. Same zobaczycie niebawem to będzie standard i u nas. Jeszcze z 4-5 lat.