Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda że czym tańsza drukarka tym droższe tusze

Polecane posty

Gość gość

chcę kupić drukarkę ze skanerem i xero. na allegro znalazłam HP za 130 zł w tym przesyłka ale ktoś mi mówił że skoro taka tania to tusze będą fortunę kosztować prawda to ? no i może polecicie mi jakąś innądrukarkę ze skanerem i xero ? będę ją uzywać raczej rzadko głownie chcę ją kupić dlatego że będę dziecku kolorowanki drukowała

Gość gość
no tak nie napisałam że mąż mnie chciał zabić to już mi nie pomożecie

Gość gość
moja drukarka kosztowala 150 zl a tusze 260. jak dalem uzupelnic tusze to kolory miesza zle i da sie tylko na czerno drukowac. lepiej gdzies na miescie drukowac. niby tansze sa drukarki laserowe ale tak dlugo az trzeba wymienic jakis beben i to tez pewnie bedzie drozsze niz drukarka.

Gość Moje urządzenie wielofunkcyjne
kosztowało koło 150 zł. Tusze do niego kosztuja 60 zł- po 30 zł każdy podajnik. Marka- HP

Gość gość
PRAWDA. Kupiliśmy kilka lat temu canona za 165 zł z tuszami w komplecie(czarny i kolorowy). Zestaw tuszy kosztuje 150 zł. czarny 75 a z zamiennikami ciężko. Możesz przecież sprawdzić ile będzie kosztował taki tusz do danej drukarki.

Gość gość
ja też mam tanią drukarke z HP ze skanerem i owszem oryginalny tusz jest bardzo drogi ale zamienniki sa tanie nawet na allegro można kupić i w miare dobrze drukują tzn literki nawet małe są wyraźne. Nie wiem co sie dzieje po dłuższym czasie jak tusz sobie stoi w pojemniku, czy to ma później jakiś wpływ na druki.

Gość gość
dzięki za odpowiedz a mozecie mi również jakąś polecić ?

Gość gość
Ja kupuje za kazdym razem nowa a zuzyta wystawiam na smieci. Nie oplaca sie kupowac tuszu.

Gość gość
Najpierw sprawdź ile kosztują tusze,później drukarę. Teraz każda drukarka jest dobra.

Gość gość
dokładnie, jak chcesz tanio drukować to sprawdź czy są do tej drukarki tanie tusze, wtedy będzie Ci łatwiej coś wybrać,możesz sprawdzić na stronie producentów zamienników do jakich modeli mają już zamienniki np. actis czy active jet

Gość gość
ja kupuję zamienniki na allegro za 20 zl. chyba bym oszalala gdybym miala kupowac tusz oryginalny za 100zl...skad brac na to pieniadze? Mam HP urządzenie wielofunkcyjne

Gość gość
To dość powszechna opinia i z pewnością jest w niej sporo prawdy. Właśnie dlatego do swojej firmy wypożyczyłam drukarkę z wyższej półki. Normalnie nie byłoby mnie stać na taki zakup, ale dzięki www.hicopy.gdansk.pl mogę niewielkim kosztem korzystać z niej na co dzień i oszczędzać na tuszach.

przy oryginałach tak przeważnie jest, ale jeśli stosujemy zamienniki to można znacznie zmniejszyć koszty eksploatacji

Gość gość
Różnie z tym bywa jeżeli chodzi o tusze oryginalne. W przypadku zamienników takiej różnicy raczej nie ma. Zresztą najlepiej wejdź na stronę np Asarto i sprawdź ceny.

Gość ToneryOtwock
Producenci drukarek zarabiają głównie na tuszach. Jednak można stosować tańsze zamienniki tylko należy zwracać na jakość produktów. Zapraszam do naszego sklepu http://www.toneryotwock.pl/ po dobrej jakości zamienniki sprawdzonych i renomowanych marek.

Gość gość
kup sobie brothera, zamienniki są już po 2zł nawet

Gość gość
niestety to prawda i mi się nie opłacało kupować drukarki i tonerów bo to za drogo wychodzi. A przez kilka dni jak się nie używa drukarki to tusz zasycha i trzeba go wymienić. Ja mam inny sposób na tanie drukowanie. Jeżdżę do firmy http://www.swisspol.com.pl/ i tam drukuję, xeruję w kolorze i na czarno biało.