Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Solgasia

Mój mąż zniszczył mi postanowienie noworoczne wasektomią

Polecane posty

Gość Solgasia

Moim największym życiowym marzeniem odkąd pamiętam był dzidziuś. Ja i mąż jesteśmy nieźle sytuowani finansowo i wydawało mi się, że jesteśmy już gotowi. Moim postanowieniem noworocznym było więc zajście w ciążę. Skakałam już z radości na myśl o rosnącej wkrótce w brzusiu fasolce. Kiedy powiedziałam o tym mojemu TŻ spotkał mnie SZOK. Okazało się, że kiedy rzekomo był na wyjeździe służbowym w niemczech, tak naprawdę poddał się wasektomii. Nie mogłam uwierzyć w to co słyszę, wyszłam z domu i pojechałam do mamy, ale ze wstydu nie mogłam jej powiedzieć co się stało. Wieczorem ON przyjechał z kwiatami i długo rozmawialiśmy…. OKAZAŁO SIĘ, że do zabiegu namówiła go moja teściowa, kłamiąc, że rozmawiała o tym ze mną. Wmówiła mu, że przez to, że siostra mojego taty jest trochę niesprawna, ja panicznie się boję, że urodzę chore dziecko. Rzeczywiście rozmawiałam z teściową o cioci, ale nie sądziłam, że tak to odbierze. Zabieg miał być nawet "prezentem noworocznym" żebym się nie martwiła. Dziewczynki! Co powinnam zrobić? Myślicie, że teściowa rzeczywiście źle mnie zrozumiała, czy zrobiła to z premedytacją? Czy taki zabieg jest odwracalny? Czy powinnam się z tym pogodzić? POMOCY :(

Gość JojojoJo
Pozostaje zawsze adopcja...chociaż niewiem, czy ja byłabym w stanie wybaczyć coś takiego ;( a lekarzy którzy robią takie rzeczy powinno się zamknąć !!!!!!!

Myślę, że to prowo bo żaden mąż nie uwierzy swojej matce, że zna lepiej jego żonę niż on sam.

Gość gość
ale denna prowokacja! wstyd i żałość!

Gość Solgasia
krwawa - mój mąż jest jedynakiem i zawsze był bardzo blisko z "mamusią". życie jest pełne absurdów, to mial być szczęśliwy nowy rok. Uwierzcie, naprawdę nie wiem, co robić.

Gość JojojoJo
Solgasia - trzymaj się! Gościu - żenada... -----nigdy nie wiemy, co przyniesie jutro ~~~<3~~~ -----

Gość Rejczelka
Rzuć go natychmiast! To jest jakaś chora sytuacja, facet, który jedzie do niemczech i robi coś takiego i myśli, że kwiaty wszystko naprawią ? O teściowej już nie wspominam, bo jeśli twój facet ma lepszy kontakt z matką niż z tobą, to ja bym nie wytrzymała. Jeśli to nie prowo, to współczuję...

Gość Kamaxxx
prowo :/

Gość Rudix
Chyba coś odpoczatku coś było nie tak z waszym małżeństwem, skoro podjął taką decyzję bez ciebie...nie zastanawiaj się, zasługujesz na kogoś lepszego

Gość gość
to jakaś ściema ! żaden mąż by nie zrobił czegos takiego w tajemnicy, zadna matka nie namawiałaby do tego bezdzietnego syna , co bzdury wymyślacie , zal

Gość gość
towarzysz zyciowy - mąż z teściową, robią c**prezent i to tak ingerujacy w organizm twojego TZ-męza bo wiedza, ze to cie uszczesliwi na podstawie jednej rozmowy z tesciową twojego tpwarzysza zyciowego-meza... pare osob juz to lyknelo wiec idzie w dobrym kierunku 6/10

Gość gość
Patologia !!! ile masz lat ?? Ja rozwiodłam sie mając 40 zaadoptowalam cudowna dzidzie. Maciezynstwo jest NAJWAŻNIEJSZE !

Gość gość
Współczuje głupiego męża. Nie stać cię było na znalezienie mądrzejszego? Sorki ale nie chce mi się czytać całego twojego opisu ale wiedz jedno: 89% ludzkości wyczekuje i pragnie posiadać potomstwo. Twoja potencjalna teściowa z pewnością będzie chciała duuużo wnuków Przygotuj się na to:D!

Gość lizkaaa
Moja przyjaciółka miała kiedyś podobna sytuacje, jej chłopak złożył dla niej ślubowanie kościelne, że pójdą do łóżka dopiero po ślubie, myślał, że jest bardzo wierząca, a okazało się, że ona zwierzyła się teściowej, że marzy o ślubie kościelnym, a ta wszystko zmieniła. Pomogła rozmowa: przyjaciółka, facet i teściowa, która zrozumiała, że się kochają. Wasektomia to nie to samo co ślubowanie kościelne, ale w konsekwencji postanowili jednak to utrzymać, są od 3 lat razem i mają córeczkę. W twojej sytuacji chyba już tylko rozmowa z nimi może uratować sytuację, trzymam kciuki za to, że jednak kiedyś stworzycie wszyscy udaną rodzinkę :)

Gość Rudix
Powinnas mieć prawo wyboru, a po czymś takim możesz chyba łatwo ubiegać się o anulacje małżeństwa

Gość lamayah
co za beka, nie wytrzymam, rzucaj te rodzinę natychmiast, facet i jego matka to jakaś ŻENADA, ja bym uciekała jak najdalej, masz jeszcze szanse na normalny związek

Gość JojojoJo
Zastanow sie tylko, czy dalej chcesz zakladac rodzine z kims takim

Gość Solgasia
Mam 32 lata, wydawało mi się, że to najlepszy moment. Nie wiem, teraz zaczynam myśleć, że może to mąż mnie okłamał. Może miał jakieś inne powody, bo rzeczywiście - jeśli to pozbawienie się szansy na wnuki nawet z inną kobietą, to dlaczego teściowa miałaby to zrobić? Sama już nie wiem..

Gość gość
Czy on żałuje ??? Czy zrozumiał, ze poddał sie manipulacji podłej MATKI bo inaczej nie nazwę tej kobiety

Gość lamayah
rodzina z kimś takim.... hehehehe nawet nie chce sobie wyobrażac

Gość gość
Zdajesz sobie sprawę z tego że mając takie podejście do życia że ,,nie chce wnuków, nie chce potomstwa" ktoś kto tak myśli należy do mniejszości społecznej a na dodatek nie tolerowanej mniejszości? Można o tym napisac wprost że to patologia! Weszłaś do patologicznej rodziny nawet o tym nie wiedząc? Poznałaś go nocą a rano był ślub?

Gość Carmenita
Biedulinko :(( aż nie wiem co powiedzieć ...u nas w Hiszpanii takie okrutne zabiegi są odwracalne ! Moze spróbujcie... Małżeństwo to jednak sakrament... Bądź dzielna !

Gość Rudix
Aborcja w wigilie, wasektomia w sylwestra, witamy w Polsce..

Gość dżejzi
1) wasektomia nie jest odwracalna 2) jesli nie skonsultowal tego z toba, to ciekawe czego jeszcze nie skonsultowal 3) tesciowa chyba za bardzo istnieje w waszym zyciu, jesli partner jest na to gotowy to czas sie odseparowac od tesciowej albo od partnera 4) adopcja to jest rozwiazanie, ale pomysl, ze masz szanse na swojego dzidziuszka

Gość gość
mozesz dostac rozwod nawet koscielny skoro on nie moze miec dzieci

Gość gość
On nadal produkuje zdrowe plemniki , ktore w obecnej sytuacji musza byc pobrane w sposob medyczny i to wszystko .

Gość Lilith_15
[ ' ] dla jego ***** hihihi ;) troche dystansu nie zaszkodzi

Gość gość
Możesz spokojnie dostać rozwód z wyłącznej winy męża, a nawet unieważnienie małżeństwa, jeśli cię to interesuje.

Gość gość
Ja bym się puściła jeszcze tej samej nocy i wmówiła wszystkim że to z przed wasektomii :D