Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice wrzeszczą bym nie siedziała w piżamie

Polecane posty

Gość gość

A ja sobie mysle.. co to za różnica czy o 10 czy o 12-13 się ubiorę, skoro w danym dniu nie planuję wychodzić ani kogoś zapraszać? Zmieni to moje życie? ..jak ja nie lubię, kiedy ktoś czepia się o mało istotne rzeczy, a o te ważne nawet się nie zapyta. To chyba jest dosyć częsta przypadłość ludzi, nielogiczna.

Gość gość
Łorany, co za problem rodzice mają... Ja też jeszcze w pidżamie siedzę, jest sobota, nie idę do pracy, nie wychodzę na razie nigdzie.. Lubię to poczucie luzu, że nic nie muszę, posnuć się w szlafroku, zrobić tradycyjną sobotnią jajecznicę, wziąć długą kąpiel, a potem (nadal w szlafroku i piżamie) obejrzeć jakiś film, telewizje, cokolwiek. Jak się kogoś spodziewam albo planuję wyjść, to jasne, że się sprężam, ale jak nie, to o co się spinać? Za krótkie życie mamy, żeby się takimi pierdołami denerwować jak piżama w sobotę:)

Gość gość
No właśnie :) a oni uznają to za wyraz lenistwa i nie wiadomo czego.. bo co, moje życie się zmieni jak się ubiorę?? poszłam sobie poczytać historyczną książkę i już ojciec.. ubierz się bo Ci ją wezme.. błagam, mam 20 lat, a zachowują się jakbym była.. Przed chwilą wróciłam spod prysznica dopiero.

Gość gość
a ja właśnie jestem w szoku, bo siedzę w piżamie i nikt się nie czepia :D ale rodzice dziś sami wychodzą, zajęci, zaaferowani, może dlatego :D

Gość gość
Jak Cię widzą tak Cię piszą. Siedzisz pół dnia w piżamie - czyli rozlazła, leniwa baba.

Gość gość
04.01.14 ja w piżamie potrafię nawet iść sobie pocwiczyć.. cwiczenia=chyba antyteza lenistwa

Gość gość
Mogę Ci dać jeszcze inną odpowiedź, ale ta Ci się mniej spodoba: jesteś u nich na ich utrzymaniu więc się ich słuchaj. Ostatecznie porozmawiaj z nimi, że nie jesteś leniwą, rozlazłą babą, a piżama nie kojarzy Ci się tylko ze spaniem, ale również z komfortem, wypoczynkiem i bezpieczeństwem, którego potrzebujesz :)

Gość gość
04.01.14 w czym sie mam sluchac? w domu posprzatam, uszanuje ich prywatnosc, etc, ale siedzac w pizamie w swoim pokoju robię komus krzywde?? nienawidze tej chorej kultury 'sluchaj sie rodzicow i zamknij ryj, oni cię utrzymują i masz robić to co ci każą' bo jedno to szacunek do tego ze mieszkam pod jednym dachem z kims, a drugie to ingerowanie na sile w rzeczy ktore nikomu krzywdy nie robia i niczego nie deorganizuja. Czyli - posprzątam w domu, umyję po sobie szklanki, ale już nie pozwolę im ingerować w moją osobę w każdej dziedzinie o ile nie robię czegos złego, wyraznie krzywdzącego innych no i siebie tez (np. jakbym brała narkotyki albo inne powazne rzeczy) Wiec, błagam Was...

Gość gość
Nie błagaj tylko zostaje drugi wariant, rozmowa :) To co tu ładnie napisałaś powiedz im.

Gość gość
ależ już dawno im mowilam.. 'co to za różnica?' a oni 'różnica wielka, siedzisz w tej pizamie jak glupia i nawet sie nie ubierzesz'. Im nie przetlumacze raczej, ja ich znam, no trudno :)

Gość gość
No to my im tym bardziej nie przetłumaczymy. Kup sobie wygodne cieniutkie dresy i po przebudzeniu wkładaj je. I już będziesz kochaną córeczką rodziców :)

Gość gość
nieważne, ja się tak nie przejmuję, po prostu założyłam ten wątek żeby skomentować irracjonalność czegos takiego :) bo o studia się nie pytają praktycznie wcale, a czepiają o głupoty.

Gość gość
Może się boją reakcji i odpowiedzi na trudniejsze pytania, skoro tak się zaperzasz przy piżamie ? :)

Gość gość
U mnie bylo kiedys podobnie, gdy mieszkalam z rodzicami. W weekendy gdy nigdzie nie wychodzilam lubilam siedziec w pizamie, czytac, pic herbatke...I zawsze bylo, co to bedzie jak ktos przyjdzie w odwiedziny. Odpowiadalam, ze do mnie nikt nie przychodzi wiec sie nie przejmuje. Przez to rodzicow ( a raczej mamy ) : "Co inni powiedza?" sama mam teraz "skrzywienie", z ktorym walcze. Polega to na tym, ze z domu nigdy nie wyjde w legginsach, dresach. Zawsze jestem zrobiona jak kiedys ( i teraz tez ) moja mama. Z pogarda patrze na matki latajace z starych dresach/pizamach, w szlafrokach, w rozdeptanych adidasach odprowadzajac dzieciaki do szkoly. Mieszkam w Anglii wiec tutaj jest to na porzadku dziennym :/ Wyszlam z domu gdzie sie wszystko pod publiczke robilo wiec teraz powielam te same bledy, ale walcze z tym, zeby sie nie wykonczyc...Ustawialam i meza, ze ze mna na miasto nie pojdzie w takich czy takich ciuchach :/ SWIAT SIE NIE ZAWALI OD CHODZENIA W PIZAMIE CALY DZIEN. Moja 5 letnia corka tez ma takie dni, ze chce caly dzien chodzic w pizamie i jej pozwalam. Pizama przed kapiela i snem idzie do kosza z praniem i wyciagmy nowa. Co za problem :P

Gość gość
Pamiętaj "Angielko", że teraz z tej chałastry wszyscy tylko Ciebie pamiętają. Na pewno jesteś postrzegana parę oczek wyżej niż rozdeptana tłuszcza. A to się, niestety, często przydaje :)

Gość gość
Do Gościa z Anglii, mamy tam odprowadzają dzieci do szkoły w piżamach i szlafrokach????

Gość gość
Jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić : O