Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To mój luksus

Na jaki luksus sobie pozwalacie od czasu do czasu JAK NA POLSKIE WARUNKI

Polecane posty

Gość To mój luksus

Chodzi mi o odpowiedzi ludzi niezbyt zamożnych. Ja lubię kupić sobie czasami łososia, zagraniczne sery, coś do ubrania w Reserved i jakieś perfumy w przecenie w Rossmannie z 200 na 70 zł. To dla mnie luksus, na który pozwalam sobie od czasu do czasu.

Gość gość
Wyskok nad morze na weekend . oczywiście poza wakacjami , czasem jakaś wycieczka z biurem podróży . Luksus na moją miarę i aspiracje .

Gość gość
ja od czasu do czasu wejde sobie do seks szopa i kupie cos nowego. ostatnio kupiłem nadmuchiwaną owce którą zapinałem cały weekan a potem wyrzuciłem taką jak ta: http://www.vibro4you.pl/nafukovaci--ovecka~z1053.html

Gość gość
zjem obiad to dla mnie luksus

Gość gość
buty za 400 zl, jednorazowe wydanie kilkuset zl na ciuchy, drogie suplementy typu inneov. Oczywiscie nie co miesiac w miesiac takie zakupy.

Gość gość
Jestem niezbyt zamozna jak to nazwalas ale kupuje w reserved czesto, tak samo mam mase kosmetykow z rossmana a perfumy za 300 zl kupuje raz na pol roku jak mi sie poprzednie skoncza. KAzdy ma inny poziom zamoznosci

Gość gość
Ja kupoje tylko wode po goleniu. Ale lodowe mam nabitom zawsze wole zjesc jak na gupoty kase wydawac. Ciuchy tez kupoje na targowicy taniej jak w sklepie, nierob jestem bo pracy jest w cholere ale robic misie niechce cza oszednie zyc:-)

Gość gość
Czasem idę do Starbucksa na kawę, zdarzy mi się kupić jakieś lepsze jedzenie w Almie w stylu krem krówkowy do kanapek albo zagraniczne sery, pije tylko dobre ekspresowe herbaty Dilmah i Twinnings, kupuję skórzane buty, czasem zamiast piwska w barze zamawiam jakiegoś drinka. Jeżdzę co roku na wakacje, na które oszczędzam kilka miesiecy i teoretycznie niezbyt mnie stać na wakacje ale kocham podróżować i nie umiem sobie tego odmówić raz w roku, nawet za cenę jedzenia chleba z pasztetem przez 3 miesiące

Gość gość
czasem sobie pozwalam na perfumy w douglasie, ale wiadomo jakie tam sa ceny wiec to jest rzadko.... -buty bardzo rzadko potrafie wydac na buty 300 zl, ale to wiadomo tak z raz na pol roku -kosmetyczka -mega wypasione wyjscie do knajpy, totalna rozpusta ale to tak baardzo rzadko i kurcze chyba tyle, na ciuchy nie wydaje bo mi szkoda, nie wyjezdzam bo nie mam czasu

Gość gość
a dodatkowow robie sobie zawsze przynajmniej 2 dluzsze urlopy jeden gdzies na wypoczynek totalne lenistwo a drugi zeby cos zwiedzic pochodzic intensywnie no i kawe tez zawsze pije dobra, herbaty

Gość gość
Ja kupuję sobie 2,5-litrową butelkę Pepsi za 4,29 :)

Gość To mój luksus
Na wakacje - 5ni - jeździmy raz w roku, wynajmujemy najczęściej mieszkanie i sami gotujemy, do tego wyjeżdżamy w ciągu roku na weekendy we dwoje, ale bez noclegu, wyjeżdżamy pociągiem wczesnym rankiem, wracamy w nocy... Kiepsko trochę...

Gość gość
tez mam slabosc, perfumy musza byc dobre, oryginalne na to moge wydac polowe wynagrodzenia ;)

Gość gość
a nam jak odpierdziela to rano wsiadamy do samochodu i jedziemy nad morze:D mieszkamy na południu kraju, no ale dla mnie zobaczenia morza to widok bezcenny:)

Gość rehab23
moim jedynym luksusowym zakupem w życiu było kupno suszarki do włosów za 500 zł i perfum za 300 zł (kupiłam w ramach prezentu dla samej siebie za stypendium naukowe)... więcej grzechów nie pamiętam :)

Gość gość
mój luksus - raz w miesiącu sushi (rzędu : 19-30 zł)

Gość gość
po co wydawać połowę wynagrodzenia na perfumy na Douglasie, skoro można kupić za połowę ceny, tylko trzeba znaleźć okazję ? Ja kupiłam mężowi perfumy za bardzo atrakcyjną cenę w porównaniu do ceny tych samych perfum w Pl, sprzedawała osoba prywatna, która dostała z usa, mąż się zna na perfumach i na pewno nie jest to podróbka. Dla mnie luksusem są buty za 300 zł, albo złota biżuteria, dostaję takie coś raz w roku na urodziny od męża, albo drogi stanik triumpha pod choinkę poza tym wakacje, zbieramy na Chorwację, nigdy nie byliśmy na wakacjach, zawsze remonty itp.

Gość gość
Czasami na wyjście do dobrej restauracji lub na koncert. Wakacje pod namiotem z plecakiem, ale wolę tak spędzać niż w hotelach. Co do ubrań- dziewczyny nie wiem jak Was, ale mnie nie stać na ubieranie się po bazarkach (bluzka-50zł, buty-50zł, spodnie ok 70zł), zatem ubieram się w Reserved i sieciówkach ( bluzki mam po 10-40zł, spodnie 30-50zł, torebka 50zł). Oczywiście na wyprzedażach i ogólnie mam nosa do promocji ciuchów. Największy luksus to prostownica za 500zł, kurtka za 200zł.

Gość gość
lubię czasem kupić sobie droższy alkohol:) nie muszę go wypić, kupuje po to aby stał w barku:)

Gość gość
zabieg kosmetyczny na ciało lub twarz za 200-300zł

Gość tianna88
Też uważam się za średnio zamożną ale zaskoczyłaś mnie tymi zakupami w Reserved czy łososiem albo perfumami za 70zł... Mi się wydawało, że dla ludzi średnio zamożnych to raczej standard a nie luksus. Ja uważam za luksus kupno zegarka od Michaela Korsa za prawie tysiąc złotych, szpilek od Melissy za 800 zł, raz na dwa miesiące pozwalamy sobie też z mężem na kolację w dobrej restauracji, a raz do roku kupujemy też prawdziwego szampana. Poza tym, jadąc na zagraniczne wakacje, mamy taką zasadę, że nie liczymy się z pieniędzmi- odpoczynek nie tylko powinien być od pracy, ale też od oszczędzania :)

Gość gość
mnie też stać na ciuchy, droższe sery i wakacje, perfumy za 70zł to nie jest dla mnie problem, ale nie lubię ich więc nie kupuję raz w tyg zamawiamy jedzenie na wynos:) na wakacje jeździmy na nasze morze, które kocham:)

Gość gość
Kilka lat temu kurtka monnari za 800, biżuteria złoty łańcuszek za 2 tyś, buty ecco ok 700. To tak od wielkiego dzwonu. Od czasu do czasu. Pijemy dobre herbaty lisciaste i jemy dobrej jakości jedzenie.

Gość gość
zmiana majtek i skarpetek od wielkiego dzwonu jak sie już nie da zacerować.:)

Gość gość
czipsy Lays lub Chrunchips

Gość gość
czasami rzucę parę żetonów prostytutkom na SU :D

Gość gou
ubrania inne niż dżinsy i podkoszulki. W pewnym momencie zauważyłam, że od tarczycy przytyłam i z czasów maturalno-postudenckich zostały mi dżinsy i koszulki. Musiałam pouzupełniać garderobę, bo patrzyli na mnie jak na żebraka, jak szukałam pracy a szukam kilka razy w roku:o

Gość gość
bizuteria projektowana przez plastyka, z eleganckiej galerii . Ma tez slabosc do ladnych szali np z Solara .Ciuchy moge miec z lumpu.

Gość gość
Raz na kilka miesięcy Armani Jeans + Armani tshirt Homar z grilla w jednej znajomej knajpie raz w miesiącu Wiecej grzechów nie pamietam :D