Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co myślicie

Sprawa Reserved

Polecane posty

Gość PrawaeTywae
I ja kupuje i mam was w d***e :O

Gość gość
ja tez kupuje i sram na wasze bojkoty :D :D

Gość gość
ja tez, co mnie obchodza podatki, ten kraj i tak o nas nie dba

Gość gość
Też nie kupuje ale tam pracuje .w LLP

Gość gość
wirtualne bojkoty na pejsbuku dla idotów, którzy umieją tylko klikać lubienia. Zobaczymy ilu będzie bojkotować naprawdę...

Gość gość
w lpp oczywiście pisząc gapiłam się w tv.

Gość gość
ja kupuję, bo mi pasuje ta marka...kwestie podatkowe mnie nie obchodzą

Gość gość
A mnie zwisa czy placa podatku czy nie, i tak te pieniądze nigdy nie pojda do naszych kieszeni nawet gdyby placili,wszystko zgarnie rzad a ty jak klepalas biedę tak będziesz klepać. Wogole Polskę niedlugo zaoraja.

Gość gość
Społeczeństwo peezd jak zwykle krzyczy na swoim facebóczku,zamiast w realu.Chooj ten wasz protest wszystkich obchodzi pokolenie zjebów.

Gość co myślicie
tylko my Polacy mamy tak że mamy to w d***e, Amerykanie zmusili Nike, Włosi Fiata, a my

Gość co myślicie
Przykład Starbucksa w Wielkiej Brytanii pokazuje, jak daleko mogą posunąć się korporacje w "optymalizacji podatkowej". Przez 15 lat działania Starbucks tylko raz zadeklarował zyski które podlegały opodatkowaniu. Wszystko to dzięki istnieniu wykorzystaniu spółek należących do korporacji w Holandii i Szwajcarii, którym brytyjski oddział płacił m.in. za prawo do nazwy (jak w przypadku LPP) czy ziarna kawy. Pod presją konsumentów Starbucks zdecydował się wycofać z części działań "optymalizujących", tak że po raz pierwszy od kilkunastu lat musiał zapłacić podatek. Liczymy na to, że nasz protest również przyniesie skutki i LPP wycofa się ze swojejdecyzji o przeniesieniu marek na Cypr.

Gość gość
goovno się wycofa. Klikaniem nic nie zdziałacie. Dopiero jeśli ludzie REALNIE przestaną robić u nich zakupy i zyski im spadną o 20-25% może się zastanowią i policzą co im się bardziej opłaca. Ale jak ze wszystkimi obecnymi "protestami" skończy się na debilnym klikaniu...

Gość gość
z jednej strony ich rozumiem,bo nasz rząd łupie jak może i sprzedali huty, stocznie z drugiej trochę lipa, ale i tak wina rządu, gdyby to byl normalny kraj jak Niemcy to przypuszczam,że firma by płaciła ale widząc co się dzieje nie płacą , bo tu wszyscy muszą robić przekręty jak ktoś na wp napisał - żeby te wielkie podatki oznaczały lepszą jakość życia ale u nas ciągle bieda, wiec co za roznica gdzie te podatki zapłacą jak bieda i tak bedzie i u nas z biedaków co zarabiają 1500zł podatki się sciaga żeby pan poseł miał 100000 zł i darmowe loty i paliwo i wszystko darmowe

Gość gość
reserved nie plac***odatkow w Polsce, a podobno SOLOZ POLSAT tez ma cos na Cyprze i tez nie plac***odatkow w Polsce. Tak szachrai a nasz rzząd nic z tym nie robi.

Gość wkurzona na firmę
racja nie kupujmy

Gość PRZEMYSŁAW 23 LATA
No i dobrze ze nie placa podatkow w tym zlodziejskim kraju, bo to sie po prostu nie oplaca. Nie dosc ze podatki sa wysokie to jest ich od z******ia. Firmy powinny przeznaczac te pieniadze na rozwoj i inwestycje, a nie odprowadzac do bezuzytecznych urzedow.

Gość gość
I tak nie kupuje ich tanich szmat marnej jakości. :classic_cool:

Gość gość
Polsat to jedyna propolska telewizja! reserved może i nie placi ale przynajmniej zatrudniaja duzo ludzi

Gość gość
No i co z tego?? Mają bulić grubą kasę, żeby nasi rządzący przedupili ją?? Jakbym mogła, to bym sama przeniosła swoją rezydencję podatkową do jakiegoś raju... Ale nie mogę i muszę bulić do wspólnej puli na przep********ie na g***a...

Gość gość
Polsat propolska tv? A gdzie placi SOLOZ wszystkie podatki, wiesz gdzie? w Polsce...? Wszystkich podatkow nie placi w Polsce, a rzad nasz jakos przymyka na to oczy...

Gość gość
najlepiej by było jakbyśmy w ogóle nie płacili podatków, a każdy by sam opłacał sobie służbę zdrowia, szkoły (i tak ludzie bogac****syłają swoje dzieci do prywatnych, chodzą do prywatnych lekarzy) , wszystko powinno być odpłatne, wywalić rząd, zatrudnić jakiegoś zarządce i kontroloerów, wszystko byłoby podawane do publicznych wiadomości, byłaby to ciężka praca pod okiem kamer i bez przekrętów, w miejscu gdzie każdy moglby przyjsc i skontrolować jak przebiega praca, mysle,że tak to wyglada w cywilizowanych krajach

Gość gość
śmierdzi mi tu coś

Gość gość
Dlaczego oszustów? Dlaczego nachapać? To jest firma prywatna, która ma przynosić zysk. Nie instytucja non-profit utrzymująca niewydolny polski rząd...

Gość gość
ciekawe ile osób to zbojkotuje ?

"Dlaczego oszustów? Dlaczego nachapać? To jest firma prywatna, która ma przynosić zysk. Nie instytucja non-profit utrzymująca niewydolny polski rząd..." Ponieważ nie płacą podatków. Oznacza to, że pieniądze wypływają z kraju.Co z tego,że prywatna. Ch*j mnie to obchodzi. Że coś jest prywatne to może działać ponad prawem? Myślisz, że dlaczego w Polsce sektor publiczny jest taki kiepski? Jest nie tylko źle zorganizowany, ale także niedofinansowany. A pieniądze na to idą z podatków, które takie firmy nie płacą. Prezesy zarabiają kolosalne pieniądze jednocześnie wypłacając żałosne niskie pensje w Polsce np., bo u nas siła robocza jest bardzo tania. Myślisz że drogi, przedszkola, komunikacja miejska będą się same budować?

Gość gość
Skoro nasze prawo na to pozwala... Sorry, ale nasze państwo jest nieudolne. Myślę, że każdy by płacił normalnie, bez szukania ucieczki, jeśli stawki nie byłyby zawyżone ponad wszelkie możliwe granice, przepisy jasne i nierzucające kłód pod nogi przedsiębiorcom oraz gdyby kasa była sensownie wydawana, a nie bezmyślnie trwoniona. Oczywiście, że są oszuści. Oczywiście, że byłoby bardziej patriotycznie płacić tutaj. Ale tu jest coraz gorzej, to nic dziwnego, że każdy ucieka z kapitałem...

Gość gość
a po co budowac przedszkola skoro mamy niz demograficzny i nauczyciele sa zwalniani? budowa drog? przepraszam bardzo, ale nasze drogi sa CH**JOWEJ jakosci, a koszt ich budowy jest najwyzszy w Europie :o dziwisz sie, ze ludzie nie chca utrzymywac takiego panstwa? KGHM placi 2 mld zł podatku rocznie, co sprawia, ze firma jest coraz bardziej nierentowna. zgadnij kto wpadl na pomysl, aby takim podatek zostal nalozony? gdy KGHM zbankrutuje to pewnie zostanie sprzedany za grosze dla zagranicznego inwestora, ktory zostanie zwolniony z podatkow. Tak wlasnie dziala rzad PO :o

"Skoro nasze prawo na to pozwala... Sorry, ale nasze państwo jest nieudolne. Myślę, że każdy by płacił normalnie, bez szukania ucieczki, jeśli stawki nie byłyby zawyżone ponad wszelkie możliwe granice, przepisy jasne i nierzucające kłód pod nogi przedsiębiorcom oraz gdyby kasa była sensownie wydawana, a nie bezmyślnie trwoniona. Oczywiście, że są oszuści. Oczywiście, że byłoby bardziej patriotycznie płacić tutaj. Ale tu jest coraz gorzej, to nic dziwnego, że każdy ucieka z kapitałem..." Jezu, co za bzdura... Państwo jest nieudolne, bo MY jako SPOŁECZEŃSTWO jesteśmy nieudolni. Taka prawda, to my jesteśmy do bani. Stawki nie są wysokie w Polsce. To mit. Koszty pracy i podatki w Polsce są niskie, o wiele niższe niż na Zachodzie. Sama mam działalność gospodarczą. Płacę podatek i ZUS. Wcale to mnie nie niszczy, jako firmy. Zgadzam się, że przepisy powinny być jasne i sprecyzowane, a tak nie jest. Nie oznacza to jednak, że ktoś może sobie wyprowadzać podatek poza kraj, bo chce 20 jacht kupić. To nie jest usprawiedliwienie ani rozwiązanie. Tutaj jest coraz gorzej dla pracowników, dla pracodawców raj na ziemi. Ludzie oszukują, bo mogą. Bo taką mamy mentalność w Polsce, cwaniaczkowanie i niepłacenie podatków. Sorry, ale sami doprowadziliśmy do takie sytuacji. W krajach Skandynawskich podatki są naprawdę wysokie, a jakoś ludziom dobrze się żyje. Nie zastanowiło cię to dlaczego?