Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

setaloft

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś przyjmował ten lek?

Gość bralam setaloft miesiac
ale musialam odstawic ze wzgledu na skutki uboczne. bylo strasznie. na szczescie zaczelam brac inny lek ktory mnie postawil na nogi.

Gość gość
Bo to nie sa leki,to chemia która niby na jedno pomaga a na drugie szkodzi rozwalisz sobie zoładek,nerki watrobe i rozstroisz cały organizm

Gość gość
Przy depresji psychotropy nie lecza tylko tłumia objawy dajac złudzenie poprawy

nie miałeś depresji, dlatego nie rozumiesz desperacji. nikt nie chce brać psychotropów dla sportu. dla mnie, jako osoby chorującej na to paskudztwo, leki psychotropowe były i są ostatnią nadzieją, ostatnią deską ratunku. niestety trochę zawodzą, więc pewnie i tak sobie strzelę samobója w końcu. bo już naprawdę nie mam siły. niech cokolwiek mi stłumi objawy, cokolwiek, byle bym mogła się wydostać z tej nicości.

Gość gość
Jakiej nicości,zycie jest piekne,a z sepresja to lepiej do psychoterapeuty isc

jesteś zdrowy, nie zrozumiesz nigdy tego stanu, czego ci w sumie zazdroszczę na depresję niestety psychoterapeuta nie pomoże

Gość gość
Oczywiscie ze tylko psychoterapia pomoze,bo depresja wiaze sie ze problemami w zyciu,złego funkcjonowania.

depresja endogenna tez? bo na taka choruje.

Gość gość
Kazda jedna depresja nie bierze sie z nikad,podczas psychoterapii wszystko wyjdzie gdzie jest jej przyczyna

chcialabym zebys mial racje. czasami jednak depresja bierze sie "znikad". depresja to nie jest, jak sie czasem uwaza, jakis metafizyczny bol istnienia. to choroba o podlozu biologicznym. zlamana noge tez leczysz psychoterapia? nie. dlaczego wiec depresje chcesz leczyc psychoterapia?

Gość gość
Bo depresja to choroba duszy,umysłu,to nasze emocje mysli słowa przezycia to nie to samo co złamana noga

mylisz depresje z chandrą. depresja to choroba mozgu, nie duszy. to choroba polegajaca na zaburzonym wydzielaniu neuroprzekaznikow. czy choroby o podlozu biologicznym chcesz leczyc psychoterapia? nie, bo sie tego tak nie wyleczy. depresja jest choroba o podlozu biologicznym. choruje na to cholerstwo juz kupe lat, uwierz ze wiem co mowie.

Gość gość
Ja tez wiem co mówie,widziałem juz rózne przypadki depresji i kazda jest o podłozu psychologicznym,a to ze nasze mysli i traumatyczne przezycia zaburzaja prace neuroprzekazników to juz proces wtórny

Gość gość
nano srebro polecam

widziales? gdzie widziales? na forum dla gimbazy gdzie nastolatki twierdzily ze maja depresje bo im mama ajfona nie kupila? prosze cie.... przyjmij do wiadomosci, ze depresja moze byc tez endogenna, czyli brac "znikad" jak uwazasz. nie chorowales, nie chorujesz, nie neguj mojej choroby bo sie mylisz. wiem kim jestem, znam swoja historie i wiem ze nie mam obiektywnych podstaw ku temu by miec depresje. a jednak ją mam. nie jestem straumatyzowaną nastolatką. depresja to nie bol duszy. to brak zyciowej energii, taki ze miesiacami z lozka sie nie wstaje.

Gość gość
oczywiscie ze widziałem na praktykach odziałach szpitali specjalistycznych,i zawsze jest tak ze najpierw choruje dusza pozniej ciało nigdy odwrotnie,no chyba ze ulegasz wypadkowi,to wtedy kolejnosc bywa inna

i tu sie mylisz, bo depresja niejednokrotnie, a nawet dosc czesto, jest nie chorobą sama w sobie a objawem innej choroby. nie masz odpowiedniej wiedzy by sie wypowiadac. mowie ci tylko - mylisz sie. i mylisz chandre z depresja. obys nigdy przenigdy nie zachorowal na depresje, te prawdziwa depresje a nie jakies fochy i humorki, bo to jest po prostu pieklo. i zadna psychoterapia na to nie pomoze. zreszta powiedz mi, jak chcialbys przeprowadzic psychoterapie u osoby ktora z lozka nie wstaje? co bys jej powiedzial, zeby sie w garsc wziela?

Gość gość
Zadan choroba nie powstaje sama z siebie,podłozem jest najczesciej psychika,czegos nie miałas w zyciu czegos Ci zabrakło,miłosc*****szanowania itp.wiedze w tym temacie mam przeogromna zajmuje sie juz tym ponad 20l wiec Ciebie rozumiem ze tak to sobie kombinujesz :)

20 lat? to powiem ci ze jak na 20 lat zajmowania sie tematem to kiepsko z twoja wiedza. jesli nie przyjmujesz do wiadomosci ze depresja moze byc tez endogenna to znaczy ze nie masz zielonego pojecia o temacie. ponadto nie odpowiedziales na moje pytanie - jak sobie wyobrazasz psychoterapie u osoby ktora z lozka nie wstaje i nie ma sily sie umyc nawet?

Gość gość
Ale Ty mnie nie oceniaj,nie krytykuj bo własnie ja wiem co mówie i tlumacze ze najpierw choruje dusza a pozniej ciało,depresja to ewidentnie choroba duszy,w przypadkach takich idziesz poprostu na odział i tam uczestniczysz w psychoterapi

Gość gość
bralam setaloft miesiac dyskutujesz z słynnym trollem Adasiem!proponuje nie schodzic do jego poziomu Ps.Zaraz mnie nazwie ortograficzna wszystkich tak nazywa którzy go krytykuja badz informuja o nim.

Gość gość
No bo jestes ortograficzna,ona tylko pisze o Adasiu,którego juz dawno tu na forach nie ma ,nie ma tez zadnych pozimów,o czym czesto pisze ortograficzna,ciagle sie powtarza

Gość gość
A to ortograficzna ma depresje i brała setaloft,to dlatego ma takie objawy psychiczne,no to wszystko wyjasnia :D

jestes w bledzie, dobrze ze nie trafilam na takiego "specjaliste" bo juz dawno by mnie do grobu wpedzil. a swoja droga - na oddzialy po co biora? by dobrac leki ;)

Gość gość
No to skoro jestes taka najmadrzejsza jajko mądrzejsze od kury,to radz sobie sama ,powodzenia zycze :D

ja sobie radze, z pomoca mojego psychiatry.

Gość gość
No to sobie rasz zycze powodzenia :)

Gość gość
a biedny adas sie sam leczy i efekty widac na prawie kazdym topiku

Gość gość
Nie wiemy co adas,za to juz wiemy co ortograficzna :) hehe przyznała sie nareszcie :D