Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnonim

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość annnonim

Witam. Mam 16 lat i od kilku mam zaczerwienie wokół miejsca intymnego. Dodam też, że od piątku z pochwy leci żółta wydzielina. Opóźnia mi się okres (zazwyczaj tak mam). Zaczerwienione miejsce nie swędzi, ale powiedziałabym raczej, że przy dotknięciu boli. Od ponad roku albo dłużej właśnie w to miejsce mnie swędzi i zawsze przy myciu się drapię to miejsce i dodam jeszcze, że strasznie je obcieram łonowymi. Nie chcę iść do ginekologa, nigdy jeszcze nie byłam. Czy są domowe, sprawdzone sposoby albo jakieś leki w aptece bez recepty? Leczyłyście kiedyś same grzybicę pochwy?

Gość gość
idz do lekarza ,idz

Gość agula8
musisz iść od lekarza! nieleczona grzybica może mieć wiele przykrych powikłań! miejscowo pomoże Ci maść clotriamzolum i dopochwowo invag/zakładaj na noc przez co najmniej 7 dni/. Ale musisz się przełamać i pójść do lekarza-nie ma w tym nic strasznego-każda młoda dziewczyna to przeżywa-Ty też dasz radę.

Gość Duet
Żółta wydzielina może również świadczyć o bakterii w pochwie. Sama się nie wyleczysz. DO ginekologa i to natychmiast. Jeśli bakteria to tylko antybiotyk w globulce! Zdrowia życzę młoda:)!

Gość tyncian77
Idź do ginekologa, bo jeśli masz żółte upławy i Cię boli to może się rozwijać infekcja intymna, więc powinien Cię zbadać a jak będzie trzeba to zrobić wymaz na posiew. A do czasu wizyty zacznij smarować okolice intymne żelem lacibios femina, który złagodzi pieczenie, swędzenie i podrażnienia intymne. Zawiera kwas mlekowy i ma pH 4.5, dzięki czemu działa przeciwgrzybiczo a chlorheksydyna działa bakteriobójczo. Jest bardzo delikatny i hypoalergiczny, bez SLS, PEG, parabenów, więc Cię dodatkowo nie podrażni.