Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hannika

Być zdrową piękną i bogatą 40 plus

Polecane posty

Gość pytajaca2
Hannika, najrozsadniej byloby spytac drugiego lekarza , z innej kliniki, szpitala. Masz taka mozliwosc? Nie sugeruj sie tym co teraz napisze, poniewaz jest pelno , roznych zgrubien, guzkow i kazdy moze miec cos innego. Moje dwie kolezanki mialy jakies zmiany w piersi ( bylo to kilka lat temu, wiec nie pamietam dokladnie ) Lekarz jednej powiedzial , ze to nie jest grozne, wiec moze to zostawic. Jednak , jesli chce miec pewnosc, aby w przyszlosci nic sie nie wydarzylo , to on radzi jej to usunac. , Ona tak tez zrobila . To nie byla operacja, tylko zabieg. Trwalo to okolo godzine, zaraz po tym wrocila do domu i chyba na drugi dzien poszla normalnie do pracy. Druga kolezanka miala cos podobnego i tez zdecydowala sie na ten zabieg. Tylko , ja nie wiem, czy mialy to samo o czym Ty piszesz.

Gość pytajaca2
vanesska...ja mam prace, ale niestety ona mnie bardzo przygnebia. Dzisiaj czuje sie swietnie, bo jest piatek. Jednak , wszystko wroci do mnie juz w niedziele i bede w miec poczucie beznadziejnosc***ewnie az do czwartku :))) mialam ostatnio 4 dni wolnego w pracy. Nic nie zrobilam z tego co sobie zaplanowalam. Jadlam i bezmyslnie patrzylam w tv. Czasami ogladalam jakies nudne programy, bo nie chcialo mi sie nawet wstac z lozka i siegnac po pilot :)

Gość pytajaca2
chcialabym intensywnie cwiczyc( godzine dziennie) , do tego godzine robic yoge , pic kazdego dnia soki i godzine przeznaczyc na nauke j. angielskiego. Jestem realistka i wiem, ze wszystkich postanowien nie dam rade wykonywac , ale przynajmniej ze dwa zadania , z tych wyzej wymienionych.

Gość Hannika
Pytajaca, rzeczywiscie dobrze miec druga opinie. pewnie tak zrobie. A co do depresyjnego nastroju to chyba nie tylko jego zrodlem jest praca, skoro przez cztery dni wolne bylas w takim dolku. Jak sprawy z mezem?

Gość pytajaca2
tak sie poklocilismy, ze sie wyprowadzil dwa dni temu ( chyba mieszka w hotelu , albo spi w samochodzie, nie mam pojecia) zabral tylko ubrania i laptop. Pracujemy na rozne zmiany, dzisiaj i wczoraj byl w domu w dzien( gdy mnie nie bylo) , ale po pracy juz nie wraca.

Gość pytajaca2
na mysl o mojej pracy nie umiem sie cieszyc z wolnych dni (tylko w piatki i w soboty jestem w swietnym humorze)Po drugie zalowalam, ze nic nie robie wartosciowego i marnuje ten wolny czas, a jednoczesnie nie umialam tego zmienic.

Gość Hannika
No to nie jest latwo. O co klotnia? Jak sobie radzisz z jego wyprowadzka? A co do poczucia, ze nie robie nic ciekawego, tez to mnie dopada. Stad ten temat I hec zmobilizowania sie. Z doswiadczenia wiem, ze najlepiej wprowadzac male zmiany, bo za duze - zamiast dopingowac - zniechecaja. ja mam na styczen - dbam bardziej o cere, pol godziny silowni (mam w domu). Dieta SB, ale ja mam do zrzucenia kilka kilogramow. I zakonczenie kursu. Mieszkasz w USA?

Gość pytajaca2
tak , a Ty? przeszlam na tamten temat o mezu , poniewaz nie chce Ci tutaj zasmiecac :)

Gość Hannika
Zaraz tam zajrze. Ja mieszkam w Kanadzie od trzech lat. I jeszcze nie pracuje, tylko robie program kwalifikacyjny.

Gość hannika
trzeci dzien SB nieco stracony podczas kolacji w restauracji. Ale do kolacji bylo ok. Cwiczenia 20 min w silowni. Domowy masaz twarzy. Wyslana praca do redakcji technicznej.

Gość pytajaca2
ja dzisiaj przez caly dzien jadlam pilam soki , i jadlam warzywa gotowane na parze. Wypilam 3 kawy ze slodka smietanka , tego nawet nie bede probowala zmieniac, kieliszek czerwonego wina i puszke coli. Do tego jezdzilam na rowerku pewnie okolo godziny,. Przed chwila wybralam sie do kuchni po czekolade i ciastka . Moj stary nawyk to jedzenie i czytanie. Mialam zamiar zjesc wszystko co tam zastane w szafce, ale zrezygnowalam z tego zamiaru. Ide zaraz spac i boje sie nocnych koszmarow ( mam je nawet , gdy zjem przed snem maly kawalek ciasta)

Gość pytajaca2
mialo byc, ze przez caly dzien pilam soki i jadlam warzywa. Ja niestety od kilku dni nie robie nic intelektualnego. Przez to tkwie w tym samym punkcie z moja praca...

Gość gość
pytajaca2,to dlaczego tak jest???

Gość Hannika
Pytajaca 2: mamy dbac o siebie, nie tylko zewnetrznie, tak ze do roboty:-). Na poczatek pol godziny dziennie - ty angielski, a ja nauka do egazminu. A jutro napisz, czy zrobione. Co do jezyka, mnie bedzie do pracy potrzebny rosyjski, wiec chce poszukac kursu on-line. A co do innych spraw - dzisiaj dluuugi spacer w sniegu i lodzie dzisiaj, poxniej kawa bezkofeinowa w Tim Hortons (popularna siec w Kanadzie). Czwarty dzien SB raczej przebiega ok. Nie mamy wyjscia - musimy postawic na siebie - byc zdrowe, piekne i bogate, a przynajmniej zdrowsze, piekniejsze i bogatsze. Co u Was vanesska i gosc?

Gość vanesska1
No dobrze, postanowiłam, że bȩdȩ wysyłać dwa CV dziennie. Przygnȩbia mnie chyba najbardziej brak pracy, bo tak, chcȩ być bogata:-). A na pewno mieć bezpieczenstwo finansowe. Pytajaca2: czy samopoczucie lepsze? Hannika: sprawdziłaś pierś u innego lekarza czy zdecydowałaś siȩ na biopsjȩ?

Gość Hannika
Vanesska: super! Nie zrazaj sie, ze nie masz odpowiedzi. Dobra metoda jest tez wybrac miejsca, gdzie chcialabys pracowac i dostarczyc tam swoj CV. Pytajaca2: jak samopoczucie? Ja konsekwentnie robie SB, reszta spraw so so, ale jesstem dobrej mysli. Tak jak vanesska zamierzam wysylac dwa CV dziennie.

Gość Hannika
Vanesska: super! Nie zrazaj sie, ze nie masz odpowiedzi. Dobra metoda jest tez wybrac miejsca, gdzie chcialabys pracowac i dostarczyc tam swoj CV. Pytajaca2: jak samopoczucie? Jak angielski? Ja konsekwentnie robie SB, reszta spraw so so, ale jestem dobrej mysli. Tak jak vanesska zamierzam wysylac dwa CV dziennie.

Gość vvrach
Witam serdecznie. To znów ja. Moja dieta wygląda tak: MŻ + nie smażyć, nie jem na razie słodyczy, od lutego planuję jeść więcej warzyw, mniej owoców, czasem pozwalać sobie na 1 kawałek czegoś słodkiego, wprowadzić ćwiczenia. Nie mam na razie czasu pisać, gdyż zapisałam się do szkoły policealnej i mam teraz zaliczenia. Ale również zapisałam się na angielski, byłam już na 2 zajęciach.

Gość gość
a co to według was znaczy być bogatą? od kiedy można powiedziec że ktos jest bogaty?

Gość Hannika
vvrach: witaj! inspirujaca wiadomosc. Szkola, zdrowe zywienie i angielski, gratuluje. Gosc: naszym celem jest poprawa - zdrowia, wygladu, samopoczucia i - stanu finansow. Tak ze bardziej chodzi o to, by byc bogatsza, a kiedy ktos jest bogaty, to juz jego subiektywna ocena. A jak byc bogatsza: 1. praca 2. dobre inwestycje 3. oszczednosci. Sa jeszcze jakies pomysly?

Gość Hannika
Cześć Dziewczyny, robicie postȩpy? Teraz o urodzie: Ja mam dietȩ South Beach ciągle, choć zdarzają siȩ grzeszki. Codziennie jakieś ćwiczenia (siłownia/ joga /rowerek/ spacer). Domowe dbanie o ciało a szczególnie o twarz. Pamiȩtacie? - w styczniu wszystko o pielȩgnacji cery. Ja wykorzystujȩ różne kosmetyki, które mam od jakiegoś czasu, a nie używałam ich z lenistwa chyba. Z domowych środków stosujȩ oliwȩ z oliwek do natłuszczania i zieloną herbatȩ jako tonik. Masujȩ też twarz miȩkką szczoteczką do zȩbów po nałożeniu kremu. Piszcie o swoich zabiegach i odkryciach!

Gość pytajaca2
Uczylam sie angielskiego w niedziele i poniedzi. Chudne juz. Nie dlatego ze licze cal czy tez cwicze. Przez ten stres jem mniej . Siegam po jedzenie, gdy odczuwam glod . Nie mam ochoty na nie. Dzisiaj do pracy wzielam 2 bulki z zamrazalnika, 2 jablka i kawe z mlekiem( zapomnialam nawet poslodzic) Dawniej sama bulka by mi nie smakowala, musialabym ja posmarowac przynajmniej maslem. Nie mam nadwagi, ale (176cm i 75kg) chcialabym miec okolo 60 kg. To wciaz jest norma, ale juz przy dolnej granicy. Kiedys tyle mialam i zbieralam duzo komplementow( nawet od mojej klijentki, ktora jest nauczycielem jogi i jest bardzo szczupla)

Gość pytajaca2
Kiedys biegalam , ( ale tylko z ulubiona muzyka, teraz slucham z tel z yt przez sluchawki, tylko pamietajcie aby wifi bylo wlaczone) Na poczatku bylo mi ciezko z bieganiem, a po pewnym czasie wrecz nie moglam sie doczekac, przyjsc z pracy i biec:) Zmierzam do tego, ze jesli bedziecie mieli jakis dobry nawyk to im dluzej bedziecie to robic tym bedziecie bardziej chetne by to kontynuowac. Mialam tak, ze biegalam w kazdy dzien , potem raz tego nie zrobilam i juz sobie w inne dni coraz chetniej opuszczalam.

Gość pytajaca2
Haanika, teraz jest tez bardzo duzo filmikow na yt na temat urody, czesto robia je kosmetyczki wiec moze i tam sobie zajrzyj...

Gość gajka 44
Brawo za angielski! ale nie za sucha bulke. Zeby sie dobrze czuc trzeba jesc 3 razy dziennie bialko I warzywa. Oprocz tego w miare potrzeb I preferencji inne rzeczy, ale bialko to pdstawa! Ja tez waze w granicach normy, ale 6 kg mniej czulam sie znacznei lepiej ze soba. Dlatego ta dieta SB. No I ona jest zdrowa, co wlasciwie najwazniejsze. Tez kiedys biegalam. I chyba to najlepsze dla mnie - lubie byc w nature, dziala to na mnie bardzo dobrze. Sprobuje dzisiaj wyjsc chociaz na pol godziny I pobiegac. Mam bardzo fajne miejsca w okolicy.

Gość vanesska1
Wysyłam zgodnie z planem po dwa CV dziennie. Na razie nie mam odpowiedzi:-(. Dobry pomysł z takim miesiącem dla jednej czȩści ciała. Dokładne dbanie o cale ciało, chyba zajmuje cały dzień! Proponujȩ gimnastykȩ twarzy. http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/jedrna-twarz-bez-skalpela-wystarczy-fitness,62522.html

Gość pytajaca2
tylko pamietaj, ze jesli zaczniesz biegac to nie patrz na wage . Poniewaz ona prawdopodobnie bedzie stala w miejscu.Wizualnie bedziesz szczuplejsza ale nie wagowo. To nie jest moje zdanie, ale opinia trenerow i dietetykow.

Gość pytajaca2
Waze juz 72 kg...dziewczyny zaczelam jesc prawie w kazdy dzien na obiado-kolacje talerz gotowanych warzyw ( plus garsc krewetek, kupilam je dla urozmaicenia) Warzywa zaczely mi smakowac ( dawniej jedynie tolerowalam salatke jarzynowa i jakies warzywa w postaci malych dodatkow do obiadow) Na popoczatku mialy posmak gumy , a teraz to moje ulubione danie...Nie chodze glodna,bo jem ich tyle ile chce ( ale wciaz to talerz , a nie wiadro) a to najwazniejsze. Nic nie czuje , ze sie odchudzam.

Gość pytajaca2
Gotuje je na parze na takim jakby sitku blaszanym ( tanie bylo) Moja kolezanka Azjatka ma takie 3 poziomowe urzadzenie, ( ale moje sitko w zupelnosci wystarczy) Jesli ktos z Was tego jeszcze nie robil to zachecam do poszukania w internecie jak to powinno sie robic ( bardzo prosto)

Gość Hannika
Vanesska: Dzieki za link o cwiczeniach twarzy. A nizej kilka cwiczen: 1) Powoli opuść głowę do momentu aż podbródek znajdzie się jak najbliżej klatki piersiowej, zrób wdech i wydech. Unieś głowę, odchyl ją jak najdalej do tyłu, odpręż się, powoli podciągnij podbródek, zrób szybki wdech i wydech. Ćwiczenie powtórz 3 razy. Ruchy powinny być delikatne i płynne. 2) Połóż palce po obu stronach ust i mocno rozciągaj je na zewnątrz, jednocześnie próbując ściągnąć wargi w "dziubek". Powtórz kilka razy. Dzięki tym ćwiczeniom wzmocnisz mięśnie odpowiedzialne za opadanie kącików ust. 3) Umieść palce wskazujące po obu stronach nosa, mniej więcej na wysokości kośc***oliczkowych. Przyciśnij je do skóry, a potem 20 razy zmarszcz nos. Dzięki temu zapobiegniesz tworzeniu się pionowych bruzd przy ustach. 4) Wymawiaj głośno i wyraźnie samogłoski a, e, i, o, u, tak jakby były jednym wyrazem. Powtórz kilka razy. Ćwiczenie to nadaje sprężystość mięśniom wokół warg i zapobiega powstawaniu w tym miejscu zmarszczek. 5) Unieś lekko głowę, a następnie przekręcić ją w prawo, policzyć do pięciu. Potem powoli odwróć głowę w lewo. Powtórz ćwiczenie 3 razy. Powinnaś poczuć delikatne naciąganie szyi w trakcie wykonywania ćwiczeń. 6) Unieś głowę i opuszczaj powoli w stronę prawego ramienia, wytrzymaj, licząc do pięciu. Powoli ją wyprostuj, a następnie opuść w lewo, tak, aby ucho lewe było skierowane w stronę lewego ramienia. Powtórz 3 razy nie pochylając głowy do przodu. Trzeba pozwolić, aby głowa opadła bezwładnie pod własnym ciężarem. 7) Palce wskazujące połóż przy wewnętrznych końcach brwi i przyciśnij. Próbuj zmarszczyć brwi, pokonując opór stawiany przez palce. Powtórz 5 razy. Tak można zapobiec tworzeniu się pionowych zmarszczek na czole. 8) Uśmiechnij się, szeroko otwierając usta, i otwórz oczy, jakbyś się czemuś dziwiła. Poczuj, jak napinają się mięśnie całej twarzy, i wytrzymaj 5?10 sekund. Ćwiczenie zapobiega opadaniu skóry policzków. 9) Nabierz powietrza w usta, a potem kilka razy przesuwaj je z jednego policzka do drugiego, mocno napinając mięśnie. Wypuść powietrze ustami, tak jakbyś nadmuchiwała balonik. Powtórz 2 razy. To ćwiczenie wzmocni mięśnie policzków i poprawi owal twarzy.