Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hannika

Być zdrową piękną i bogatą 40 plus

Polecane posty

Gość gość
Druga rzecz przyniosla mi spokoj wewnetrzny. Prosze wpiszcie sobie w wyszukiwarke ,, jak odma/wiac nowe/nne pom/pejans/ka,, Podobno, ze kazdy zostanie wysluc/hany kto podejmie sie odmaw/iania tego rozan/ca. Trafilam na to przypadkiem, gdy przegladalam strony w internecie...

Gość pytajaca2
To bylam ja.

Gość Hannika
Hello mile Panie! Niedlugo koniec marca - jakie postepy w zakresie - zdrowa - piekna - bogata? Moje osigniecia: 1. wiyta u lekarza rodzinnego - zabieram sie za przewlekle zapalenie zatok 2. staram sie pamietac o brzuszkach, inne outdoor aktywnosci tez 3. podpisany kontrakt o wspolpracy i pierwsze platne zlecenia Na reszte marca - 1. USG zatok 2. regularne cwiczenia i masaze 3. dokonczenie www

Gość Rennatka1
Dołączȩ do Was. Wiosna już, a ja jestem w totalnym marazmie. Też chcȩ być zdrowa, piȩkna i bogata. Plan na kwiecień: - zrobić wszystkie zaległe badania - odchudzić siȩ 4 kg - zarobić w tym miesiącu przynajmniej 3000 zł.

Gość Hannika
Witaj Rennatka, Mobilizujmy sie na ten miesiac. Ja tez mam nadwage. Pewnie z 5 kg. Wiec probuje chudnac razem z Toba - zapraszam wszystkie czetne osoby do odchudzania w kwietniu. Zebysmy na majowe slonce mialy piekne sylwetki. Zamierzam wprowadzic SB ponownie. Do tego codziennie 1 godzina aktywnosci fizycznej. 1 godzina na zewnnatrz (mozna laczyc). W tm miesiacu szczegilna uwage poswiecam wlosom. Mam z nimi problem. Rozjasniam je od kilku lat I staly sie matowe I nie wygladaja zdrowo. Co zrobic, by przywrocic im blask?

Gość pytajaca2
Jest sposob. Wpisz sobie enkanto brazilian kreatine. Ja sobie robie to sama w domu ( bardzo szczypie w oczy i podobno jest to niebezpieczne dla zdrowia , bo zawiera kwas mrowkowy) Zabieg polega na wprasowaniu kreatyny we wlosy. Efekt utrzymuje sie do kilku miesiecy. Mozna tez isc na to do salonu fryzjerskiego, ale jest to drogie.

Gość pytajaca2
Efekt po tym jest natychmiastowy. Odstawilam prostownice ( jedynie jest potrzebna do zabiegu) i moje wlosy nigdy nie byly tak dlugie jak teraz. Nie rosna mi one szybciej, ale przestaly sie kruszyc . Nie mam wlosow jak z reklamy, ale wygladaja one na zdrowe i sa gladkie . Zaplacilam za to ponad $60 i starczylo mi na 3 uzycia, czyli rok czasu... Z metod mniej inwazyjnych to olej kokosowy jest czesto polecany. ...

Gość Ann33
Przysłuchuje się Waszym postanowieniom i widzę, że każda z Was chce schudnąć o kilka kilogramów. To chyba jest marzenie każdej kobiety w wieku 40+. W tym wieku jesteśmy już z góry narażone na zwiększanie wagi, a duży wpływ mają na to nasze hormony. Podobnie jak Wy szukałam metody, aby zadbać o siebie, a przede wszystkim schudnąć od 5 do 15 kg i odzyskać swoją dawną figurę. Przeglądając sieć w poszukiwaniu przeróżnych diet natknęłam się na stronę, gdzie prezentują gotowy plan na szczupłą sylwetkę. Jest on złożony z 6 głównych kroków i wydaje się być bardzo prosty, a co najważniejsze nie wymaga katorżniczych ćwiczeń na siłowni, w klubie fitness. Ruch jak najbardziej, ale każdy we własnym zakresie. Jestem już po konsultacji z dietetykiem, który jest na tej stronie i zaczynam pierwszy etap odchudzania z ich planu, zobaczymy jakie będą efekty. www.supershape.pl/supershape/

Gość pytajaca2
Chcialabym sie tez pochwalic , ze dzisiaj po raz pierwszy waga wskazala 68 , 7 kg!!! W styczniu zaczynalam od 76 . Na poczatku szybko spadla mi waga o kilka kg. Teraz u mnie stracic 1 kg bardzo rozciaga sie w czasie. Wczoraj pocwiczylam i zjadlam mniej i od razu efekt. Wyczytalam, ze nie powinno sie cwiczyc kazdego dnia. Organizm musi miec raz na jakis czas wolne od wysilku , aby sie zregenerowac i od nowa zaczac gubic wage... Ja chcialabym juz miec 63 kg, ale moze to lepiej , ze tak wolno to idzie, bo efekt jojo mi nie bedzie grozil. Ja wlasciwie sie nie odchudzam, a jedynie zmienilam nawyki zywieniowe na zdrowsze. Po raz pierwszy w zyciu, gubie wage bez wyrzeczen. Nie kupuje slodkiego ( bardzo rzadko) Ostatecznie odepchalo mnie od cukru, gdy przeczytalam, ze on rozpuszcza kolagen w skorze ...

Gość pytajaca2
Musze jeszcze wspomniec o jednej rzeczy, ktora sie we mnie zmienila i to przez przypadek. Nawet tego nie planowalam. Od lat borykalam sie z wypryskami na twarzy. Wyprobowalam rozne kosmetyki , a takze domowe sposoby. Nic nie pomagalo. Gdy przestalam jesc slodycze to problem zniknal. Nie powiazalam jeszcze wtedy tego z cukrem. Kiedys odwiedzila mnie znajoma a ja kupilam ciasto i ciastka. Po jej wyjsciu zjadlam to wszystko na raz ( bylam uzalezniona od slodyczy ) Zaraz wyskoczyly mi pryszcze na twarzy . Wtedy uswiadomilam sobie, ze sa one z niewlasciwej diety. Tamte wypryski zagoily sie i nowe juz nie wrocily.

Gość hannika
Hi, Pytajaca i nowe kolezanki. Szczupla sylwetka jest pozadana. Mniej tluszczu to i zdrowie i uroda, wiec warto o nia zabiegac. U mnie 65 kg teraz, a pozadana waga to 61. Tak jak Pytajaca pomaga mi raczej zmiana stylu zywienia - malo slodyczy, lub wcale, malo prostych weglowodanow. Co do wlsow - sprobuje z olejkami. Dzieki. Pytajaca, mam wrazenie, ze ukladasz sobie fajnie zycie. U mnie dobrze.

Gość anicia1974
Hej dziewczyny, w tym roku kończę 40 lat... Mogę się przyłączyć???? Od początku roku postanowiłam coś zrobić ze swoim życiem itp. Włosy- biorę Merz spezial, przestały wypadać, muszę się wziąć jeszcze za dobre nawilżenie, wczoraj podcięłam sporo końcówek. Twarz- wykorzystuje różne maseczki, przeważnie kupuję w saszetkach, żeby co jakiś czas dostarczać innych składników...zastanawiam się nad jakimś lepszym kremem z apteki, może coś polecicie ;-) Postanowiłam jeść więcej warzyw i owoców, raz dziennie wylewam sobie olej lniany na talerzyk, sole solą morską i moczę w nim bułkę i tak zjadam... Figura- może być...troszkę muszę poćwiczyć na boczki, Finanse- masakra, szukam pracy :-(...i to mnie chyba najwięcej dobija, jeżeli do końca lata nic nie znajdę, postanowiłam zmienić zawód... Następne moje postanowienie to ginekolog, mam małą nadżerkę i zastanawiam się jaką metodę najlepiej wybrać, żeby ją usunąć, ginekolog proponował mi wymrażanie, ale ja zastanawiam się nad laserem albo usunięcie jej Solcogynem, Dentysta- wizyta na 23 kwietnia na usunięcie kamienia. Pozdrawiam wszystkie walczące ;-)

Gość Ewa1978
A to nie ma tak ze piekna i bogata i zdrowa,nic tu nie piszecie o pogłebianiu pracy nad własna duchowościa dlaczego???

Gość anicia1974
Moim zdaniem, jak będziemy czuły się dobrze z sobą, z tym jak wyglądamy , czy mamy satysfakcję z tego co robimy itp to będziemy naprawdę uduchowione ;-) ;-) ;-)

Gość hannika
Witam nowe Koleznaki! Moze bede kotrowersyjna, ale mysle, ze o strone duchowa wiekszosc z nas (kobiet) dba bardzo dobrze - kochamy nasze dzieci, mezow, partnerow, rodzicow, rodzenstwo, wspieramy przyjaciol, dajemy siebie drugim ludziom - to rozwija najbardziej nasza duchowosc. Tylko czesto przy tym zapominamy o sobie - dlatego nie rezygnujac z duchowych aktywnosci - zadbajmy o siebie! Bysmy byly zrelaksowane, piekne i nie stresowaly sie brakiem pieniedzy. Bysmy mialy zycie, jakiego chcemy, bo uplynie szybciej niz sie nam wydaje i wtedy bedzie zal - czemu lepiej nie skorzystalam z szansy, jaka dostalam od rodzicow, czy losu. A sa to dwie drogi - dbajmy o siebie i (w drugiej kolejnosci) o innych. Tak jak w samolocie zalecaja w razie problemow z cisnienieniem - najpierw maske tlenowa na twarz sobie.

Gość gość
No ale kochaj bliżniego swego jak siebie samego,a czy tylko dbanie i ciało w tym zyciu ma sens,czy moze przychodzimy na ten swiat bo mamy cos wartosciowego do zrobienia???

Gość hannika
to robmy, robmy rzeczy wartosciowe!!!

Gość anicia1974
każda rzecz którą robimy z przyjemnością, przy tym nie krzywdząc drugiej osoby jest wartościowa...;-) często zajmując się domem, dziećmi, mężem :-), zapominamy o swoich przyjemnościach... dzisiaj zakupiłam dodatkowo witaminki A+E, będę je dodawała do różnych odżywek do włosów, też rozjaśniam włosy i trochę są przesuszone na końcach, pozdrawiam i życzę wytrwałości ;-)

Gość Hannika
Witajcie Kochane madre Kobiety. Dbalosc o siebie to podstawa dobrego zycia i szczescia naszych bliskich :-). Zdrowa: ide w koncu na biopsje. Brr. Boje sie troche. Piekna: wczoraj urzedniczka zapytala o moj wiek. I gdy powiedzialam, uslyszalam - nie wyglada pani na tyle, na pewno dobrze pani o siebie dba. Bylo to motywujace - bo nie dbam tak bardzo, ale CHCE! Bogata: Odpukac od poczatku roku przychady dosc znacznie przewyzszaja wydatki. Co bardzo cieszy! I juz mysle o jakiejs podrozy w nagrode. Do konca kwietnia: Zgubic jeszcze 1 kg, pozalatwiac zalegle i biezace sprawy, dopiescic wlosy. Ograniczyc kawe do jednej dziennie.

Gość pytajaca2
czesc :) Waga mi sie zepsula, wiec nie wiem ile waze. Pewnie okolo 70. Niestety , ale ostatnio sie troche zaniedbalam w odchudzaniu, a takze w cwiczeniach. Za to dalej oszczedzam pieniadze i nie chodze po sklepach. Do tego wzielam 8 godz tygodniowo ang w collegu. Co u Ciebie Hannika /?

Gość gość
Dużo witamin !!!! Staram się codziennie rano pic wodę z cytryna i miodem lipowym z pasieki Bartnik Mazurski

Drogie piękne Panie, mam pilną prośbę! Wypełnijcie proszę krótką ankietę o kremach do twarzy którą zrobiłam w ramach mojej pracy zaliczeniowej. Muszę ją oddać już w poniedziałek... Zajmie Wam to mniej niż 60 sekund! Ankieta (anonimowa): https://docs.google.com/forms/d/1esRqB-Nzi-98_WP0Ve1xKECf0tE4p43dF49yEsrrSWA/viewform Dziękuję promiennie! :)

Gość Midlands girl
Anicia, jeśli chodzi o kremy to ja zawsze czytam skład. Dobre składniki to kwas hialuronowy (wiąże wodę), witaminy A (retinol), C, E, różne wyciagibze składników naturalnych, zależnie od potrzeb cery. Jak na wysokim miejscu jest gliceryna, to krem jest tani i niewiele wart, bo ma niska zawartość składników aktywnych. Na kolejnycgh miejsach sa na ogol wypelniacze. Trochę gliceryny w kremie powinno być, ale nie za dużo. Ona nie nawilza, tylko działa jak bariera przed utrata wilgoci. Jak uważnie poczytać skład, to wszystkie marki typu L'Oreal są taniocha, która nie ma żadnego wpływu na cerę. Ja chodze do TK Maxx i czytam skład, jest mnóstwo kremów nieznanych marek, które maja fantastyczny skład.

Gość Hannika
Witajcie, nie odzywalam sie jakis czas z roznych powodow. Zaczelam rok 2014 postanowieniami - zdrowa, piekna I bogata no i pamietam o nich. Mam prace, ktora lubie i moja sytuacja finansowa jest ok. Zdrowie - ok. Co do urody - ciale 65 kg i nienajlepszy wyglad. Od dzisiaj koncentracja na "byc piekna". 10 zasad dla urody (sprawdzone u mnie): 1. Zero slodyczy i bialego pieczywa 2. Min. litr wody dziennie 3. Min. godzina na powietrzu 4. Godzina cwiczen/aktywnosci fizycznej dziennie 5. Zero kawy (no, max 1) oraz alkoholu (wyjatek lampka czerwonego wina 1-2 razy w tyg) 6. Trzy nieduze posilki dziennie - glownie warzywa i bialko, oliwa, nasiona, jogurt 7. Maksymalnie 2 srednie owoce dziennie 8. Nacieranie twarzy sokiem z cytryny rano 9. Szklanka wody z sokiem z pol cytryny rano 10. Kriolifting/masaz twarzy 2 razy w tgodniu A ponadto: zapisalam sie wczoraj na joge i bede chodzila codziennie przez miesiac. Chce jeszcze umowic sie na wizyty u kosmetyczki raz w miesiacu.

Gość gość
a czemu służy nacieranie twarzy cytrynką ? wiem tylko że cytryna ma działanie tonizujące , o to chodzi ? chcialabym rozjaśnić twarz , mam szarą taką bez blasku i suchą :(

Gość gość
Staram sie dotrzymywac postanowien w temacie piekna. Co do cytryny - ma wiele cennych skladnikow. Warto zarowno pic sok z cytryny, jeszcze lepiej miksowac cala cytryne z dobrze wyparzona skorka i pic taki mus np z miodem, a zewnetrznie cytryna zluszcza martwy naskorek i wzbogaca skore w witaminy i antyksydanty.

Gość Hannika
Temat nadal aktualny! Obudzilam sie z zimowego uspienia i zapraszam znow do programu ZPB. Jestem nieco bogatsza niz zeszlym roku, zdrowa (zrobilam wszelkie badania), i czuje sie piekniejsza. Zapraszam do wspolnego podejscia nr 2. Niech kazdy/a wpisuje na kazdy tydzien jedno nowe zadanie, ktore ma stac sie dobrym nawykiem. Na najblizszy tydzien - codziennie 1 litr wody mineralnej.

Gość gość
Gdy powiedziałam swojemu partnerowi, że prawdopodobnie mam depresję, zlekceważył to i stwierdził, że sobie wymyślam bo nic nie robię. Obwiniałam się o wszystko i czułam się bezwartościowa. Robiłam co muszę i nic więcej. Czasem nie dawałam rady i musiałam uśmierzyć jakoś ból więc piłam. Codziennie. Wiedziałam ze muszę coś z tym zrobić. Postanowiłam zdecydować się na opcje w którą wcześniej raczej nie wierzyłam- zwróciłam się o rytuał oczyszczenia aury na stronie http://moc-energii.pl . Od tego czasu me życie zmieniło się na lepsze. Przestałam pić i zajęłam się swoim życiem, robię po prostu wszystko, aby iść do przodu i żeby było lepiej. Póki co daję radę, mam nadzieję że będzie tak dalej.

Gość beata48
nie wiem jak być bogatszą, ale mam sprawdzony sposób jak być piękniejszą- olej arganowy! zastąpiłam nim prawie wszystkie kosmetyki, bo świetnie się sprawdza jako krem do twarzy, balsam, maska do włosów :) ja kupuje mój z oleofarmu i jestem zadowolona, bo nie ma wygórowanej ceny. naprawdę warto wypróbować