Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu mamy z Holandii

Polecane posty

Gość gość
ja jestem :)

Gość gość
pytam bo pewnie niedługo czeka mnie wyprowadzka z PL:( zawsze wzbraniałam się od wyjazdy męża za granicę ale niestety sytuacja nas zmusiła albo skrajna bieda albo wyjazd. Mamy rocznego synka i nie chce rozłąki dlatego postanowiłam dołączyć do męża. Jak wygląda kwestia niani czy lepiej mi sie opłaca siedzieć w domu z dzieckiem czy pracować. Nic nie wiem mąż ma dopiero zakładać firmę ,a szef też polak ( w kwestii organizacji nie za bardzo pomocny) więc mam zero pojęcia o zasadach tam panujących. Angielski szlifuję wiec nie jest tragicznie. Boję sie o mieszkanie o dziecko czy dam rade

Gość gość
też się bałam jak stąd wyjeżdzałam ale teraz do pl bym najchętniej już nigdy nie wróciła. Pierwsza kwestia mieszkanie- na początek cudów sie nie spodziewaj wszystko zależy od tego czy będziecie zameldowani. co do dziecka opcje masz rózne, ja np zdecydowałam się na to że ja i dziecko nie mamy meldunku, siedzimy w domu i znajoma polka podrzuca mi swoje dziecko do siebie z czego mam swoje euro :) jak będziesz mieć ty i dziecko meldunek, możesz zapisac dziecko do żłobka, jak znajdziesz prace to państwo może ci zwrócić za żlobek oj dużo by tu pisać a wiesz gdzie będziecie mieszkać, miasto itd byłaś tu już kiedyś?