Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek 10 dni wzdęty brzuch i ciągły płacz Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Prosze o pomoc bo juz opadam z sił ... Moja córka 10 dni ma wzdęty brzuszek i cały czas chce jeść przy tym w ogóle nie robi kupy od kilku dni i PŁACZE !!!!! NON STOP PŁACZE ... Był ktos w takiej sytuacji? Pomocy bo zwariuje Prosze o jakas rade doswiadczonej matki Z góry zaznaczam ze to nie kolka

Jeżeli to trwa już 10 dni to powinnaś udać się do lekarza, bo skoro płacze i nie robi kupy to pewnie w jakiś sposób cierpi. Nie mam dzieci ale w takiej sytuacji pewnie masowałabym jej brzuch i udała się do lekarza Życzę powrotu do zdrowia ;)

Gość gość
może ma zaparcia?masuj brzuch ,zginaj nózki dociskając do brzuszka,układaj na brzuchu,noś na ramieniu.

Gość gość
Od kilku dni kupy nie robi -to bardzo niepokojące. A jest na piersi ?

Gość gość
Ależ Wy jesteście dziwne, dziecko już tyle czasu się męczy, a Tobie nie łaska do lekarza je zawieźć ?

Gość gość
a jest na piersi czy mm?

Gość gość
ja pierdziele. moze ma cos z jelitami a c**a matka zamiast leciec z nia do lekarza to udziela sie na forum. kuzwa. ja bym nie miala serca meczyc takiego malucha. przeciez ci nie powie co jej dolega biegiem do lekarza!

Gość gość
Bylismy wczoraj u lekarza Mała jest ponoć przejedzona ,karmię ją piersią masuje brzuch,ale mała nie chce sie wypróżnic od 2 dni Jestem bezradna a co ty robiłaś by dziecku pomóc w takiej sytuacji?

Gość gość
wsadz jej czopka glicerynowego to sie wyprozni.

Gość gość
Lekarz nie kazał zginac nózek ( moga byc kłopoty ze stawami) kazał tylko kłasć na rogalu brzuchem do dołu zeby mała mogła łatwiej oddac kupke ... Kazał karmić 5 razy na dobe i odstawiac od piersi po efektywnym zjedzeniu mleka z piersi

Gość gość
przejedzona na piersi??? sorry, ale ten lekarz to debil i tyle.

Gość gość
miałam tak z moją dwójką na piersi,mała czasem i 5 dni nie robiła. Ostatecznie podawałam pół czopka glicerynowego,pani magister w aptece powiedziała ze na piersi tak bywa.

Gość gość
może viburcol w czopku, to lek homeopatyczny, na niektóre dzieci dobrze działa.

Gość gość
Moja corka ma obecnie 15 mies. ale jak byla malutka robila kupe raz na tydzien,myslalam ze cos jest nie tak i bylam z nia u lekarzy -karmilam tylko piersia lekarka powiedziala ze poprostu wiekszosc pokarmu sie wchłania i temu tak rzadko robi kupy,normalne byly nie miala zatwardzenia. Tez brzuszek jej masowalam,czopki glic. dawalam ale i tak raz na tydz.sie wyprozniala dalam sobie spokuj pozniej samo jej sie unormowalo dawaj herbatke rumiankowa dla dzieci

Gość gość
skąd wiesz ze to nie kolka?

Gość gość
dostałam czopki VIBURCOL i jakies kropelki homeopatyczne? ale dziecko nadal płacze :(

Gość D25D
Podobno dziecko karmione piersia nie moze sie przejeśc. Poza ty jest karmione na żadanie wiec musi jesc tyle ile chce. Moja mała tez nie robiła kupy i to nie po 2 dni ale tydz a nawet 10 dni. Wszystko było ok. Brzuszek nie twardniał i nie marudziła. Przy karmieniu piersia to czeste zjawisko ze dzieci nie robia kupy. A skad wiesz ze to nie kolka? Podgina nózki?

Gość gość
takie maleństwo na piersi to kilka kupek na dobę robi. Może Ty coś jesz niedozwolonego ? Spróbuj w swojej diecie poszukać przyczyny, może mleko odstaw ? Sobie oczywiście nie dziecku.

Gość gość
Ostatecznie podawałam pół czopka glicerynowego,pani magister w aptece powiedziała ze na piersi tak bywa." i co minęło jej?

Gość gość
gość skąd wiesz ze to nie kolka? " lekarz to stwierdził Herbatkę rumiankowa? a można10 -dniowemu noworodkowi podawac takie herbatki?

Gość gość
a jaką pewnosc mozna miec ile dziecko mleka wyssało?dziecko na piersi karmi sie na zadanie

Gość gość
Moze to ja zrobiłam błąd Bo karmię piersią ale tak 5-3 dni temu dokarmiałąm małą jeszcze NAN1 butelką :(

Gość gość
Tak sa z Hipp-a takie od 1 dnia zycia koperkowa jest i rumiankowa ja w rossmanie kupowalam

Gość gość
odstaw ten nan. moze to przez to. ja tu czytalam kiedys negatywne opinie. ja od siebie polecam bebilon

Gość gość
Może Ty coś jesz niedozwolonego ? Spróbuj w swojej diecie poszukać przyczyny, może mleko odstaw ? Sobie oczywiście nie dziecku." Nie pije mleka mam lekko strawna diete Odzywiam sie "płonymi" zupkami i nie jem tłustego,słodkiego i wzdymajacego

Gość D25D
Herbatki sa po 1 mies. Mozesz zaparzyc sama rumianek i kilka ziaren kopru włoskiego. Ale ten rumianek to taki bledziutki, lekutki musi byc. Ale jak są kolki to ja bym sie tym nie bawiła tylko dała espumisan. Mojej od razu przeszło.

Gość gość
Mała ma BARDZO WZDĘTY BRZUSZEK to jest przyczyna :( tylko ja nie umiem jej pomóc :( Mam wyrzuty sumienia

Gość gość
tak przeszło,jak zaczęła dostawać też modyfikowane,ale nie traktuj tego jako leku mi zaczęło po prostu brakować mleka -tak wyszło.

Gość D25D
Sorry. Fakt sa z hippa od urodz.

Gość gość
To mleko modyfikowane chyba zaszkodziło w moim przypadku Po prostu za duzo ... Mleko z piersi + nan 1