Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie zmądrzeli w końcu w sprawie WOŚP

Polecane posty

Gość gość
Jakaś babcia wrzuca kasę na szczytny cel, a potem młodzież z tej kasy ma miejsce na alkoholowy biwak pod chmurką. x ale jak ty sie tam dobrze bawilas to ci wtedy nie przeszkadzalo za czyja to kase

Gość zwolenniczka konkubinatu
czemu się czepiacie Owsiaka? Dzięki niemu mamy np. cały program przesiewowy do badania słuchu u noworodków. Przecież nikt nikogo nie zmusza, zeby dawać kasę. Ja się cieszę, że WOŚP jest! A sprzętu z serduszkiem jest mnóstwo! W tym roku akurat nie dałam, bo nie natknęłam sie na "puszkowców"- ale jak tylko mogę daję. Podkreślam- jest to w pełni dobrowolne, zluzjcie majty!

Gość gość
nawet TV nie poświęca już mu tyle czasu co wcześniej. Wcześnie to bez przerwy orkiestra i orkiestra a teraz już mniej tego jazgotu.

Gość mandarynka111
Nawet jeśli nie wszystko co ofiaruję na WOŚP trafi na sprzęt czy do potrzebujących, żal mi d**y nie ściska. Mam poczucie, że mój gest może komuś pomóc. Dając te 10 zł na tą akcję naprawdę nie zbiednieję, nawet jeśli Owsiak jakiś procent z tego przeznaczy na Woodstock czy administrację. Księżom jakoś nikt pod sukienki nie zagląda. Zobaczcie ile z pieniędzy np. ze świec Caritasu trafia do potrzebujących. Znikomy procent. Ja wolę wydać na WOŚP niż kościół i mam do tego święte prawo. Każdy sam decyduje we własnym sumieniu.

Gość gość
J*****Owsika.

Gość gość
Najbardziej mordy drą ci, co nic nie dają.

Gość gość
Maciek b.popieram! Boże jakie to społeczeństwo ciemne, no i z takim narodem można zrobić wszystko, co wlasnie pejsaci robią! No ale zanim ten naród zmadrzeje miną wieki całe.:(

a w jaki sposób dokładasz się jako podatnik?

Gość gość
Wvzoraj czytałam, ze ma 16 pozostałośći i dokupil kilka h ziemi pod Krakowem . Ja kiedyś skończy się ten caly cyrk, to wtedy ujrzą inne dobra swiatlo dzienne:-D No ale polaczki są hojni ii mają kredyty.;)

aha, rozumiem. Ja nic do Owsiaka nie mam. Fajnie, że dzięki niemu szpitale są lepiej wyposażone. Jego pracę po prostu widac gołym okiem. Żywię głęboką nadzieję, ze przekrętów żadnych nie robi. Chyba każdy logiczny człowiek zdaje sobie sprawę, ze nie cała kasa idzie na sprzęt- facet i fundacja też muszą z czegoś żyć.

Gość gość
Dodaj, ze na BARDZO WYSOKIM poziomie, no ale to wam przeciez nie przeszkadza, pokoleniu niewolniczej pracy i płacy.;)

Gość gość
ja tylko jednej rzeczy nie rozumiem. Przecież Ministerstwo przedsatwiło sprawozdanie finansowe ile procent ze zbiórki idzie na bezpośrednią pomoc charytatywną- więc o co Wam tak naprawdę chodzi? O pokazanie ile Owsiak na tym zarabia? Żeby wzbudzić zawiść w ludziach?

Gość gość
Nie zawiść, tylko żeby przejrzeli w końcu na oczy. Wiele krajów zwiedzilam, wielu ludzi poznałam, ale takiej ciemnoty ja w PL to nigdzie się nie uswiadczy. Wiedzieli z jakim społeczeństwem zrobi się wszystko i kto najlepiej nadaje się na niewolników!:(

Gość gość
państwowe helikoptery :) hehe co to są państwowe helikoptery ? żal ci doopęściska, że ktoś robi coś pożytecznego ? że dzieci zamiast umierać to są operowane? jesteś zawistnym bydlakiem

Gość gość
wszyskie sprawozdania są w internecie maciuć niby księgowy nie umie czytać rachunków zysków i strat jest jasne napisane, że fundacja rozlicza się ciągu półtora roku , półtora ,żeby sprzęt był zakupiiony tam gdzie trzeba i za jak najniższe pieniądze a fundacja ma niewydane pieniądze na koncie w banku PeKaO SA , wszystko jest w sprawozdaniu trzeba nauczyć się czytać a nie szczuć jak kundel maciuś

Gość gość
tak działa caritas

Gość gość
Błaszczuk ty byłeś juz w Szkocji przeca :D

Gość gość
jakie księgi rachunkowe , co ty bredzisz? nie wiesz,że wszystkie operacje pomiędzy instytucjami mającymi osobowośc prawną musza być wykonywane przez bank? sprawozdanie finansowe było zbadane przez biegłych rewidentów i oni się pod nim podpisali kłamiesz i rzucasz oszczerstwa bez pokrycia

Gość gość
Podobno maciek uczy sie na rewidenta czyzby nie wiedzial o takich podstawowych sprawach?

Gość gość
tzn na co ? umiesz czytać rachunek zysków i strat ? wiesz co to jest bilans ?

Gość gość
zadałem c**pytanie , czytałeś rachunek zysków i strat wośp ? jest na stronie internetowej , podpisany przez biegłych rewidentów, umiesz to czytać czy nie ?

Gość gość
czyli nie czytałeś i nie znasz się na księgowości? powtarzasz oszczerstwa bez pokrycia , wiesz o tym ,że to jest ścigane przez prawo ?

Gość gość
czyli tradycyjnie masz tylko wykręty zamiast dowodów ? jak zwykle maciuś dużo piszesz i żadnych dowodów

Gość gość
maciek ty pustaku. Od rana ciągnie temat o księgach. Idź się w końcu wysraj to ci ulży

Gość gość
myślisz,że jak będziesz coś powtarzać w nieskończonośc to ktoś nie zauważy, że nie odpowiadasz na pytania ? pytam jeszcze raz -czy umiesz czytać rachunek zysków i strat -czy czytałeś sprawozdanie finansowe wośp na internetowej stronie?

Gość gość
kolejne klamstwo maciusia wyszlo nic nie wie o ekonomii ktora podobno studiuje i juz wkrotce ma egzamin na bieglego rewidenta wszystko zmysla moze na szczescie sam nie istnieje

Gość gość
ty jesteś patologicznym kłamcą , normalnie :) hehe , kolejne kłamstewko :)

Gość gość
księgi rachunkowe, po to, zeby zobaczyc ILE Owsiak zarabia- chore. Jest sprawozdanie, wiadomo, ze ponad 90% przeznacza na działalność charytatywną. jaki wy ludzie macie problem?

Gość gość
a macius b to pewnie kolejny nienazarty poseł

Gość gość
Rok Przychody Zakup sprzętu Różnica 2005 33 559 846,90 21 096 469,09 12 463 377,81 2006 35 108 759,66 18 313 936,08 16 794 823,58 2007 34 884 273,50 22 237 638,87 12 646 634,63 2008 41 817 349,83 24 092 694,79 17 724 655,04 2009 54 506 270,77 26 176 505,13 28 329 765,64 2010 55 532 398,18 45 402 391,72 10 130 006,46 2011 59 678 695,35 38 277 884,84 21 400 810,51 2012 65 273 575,55 34 166 807,02 31 106 768,53 tu są wyniki akcji z paru ostatnich lat - wychodzi średnio 27 mln przekazanych , na 50 mln zebranych , czyli nie zadne 90 %, tylko przeliczajac średnią z tych postępujących lat - mniej wiecej 54 %