Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie zmądrzeli w końcu w sprawie WOŚP

Polecane posty

Gość mundi21
a ja mam pytanie do wszystkich ...dlaczego jezeli wszyscy zarabiaja na WOSP to tzw wolontariosze ,dzieci i inni zwiazani z ta zbiorka pracuja za darmo a czlowiek ktory wskakuje na stol i zachowuje sie jak czubek na wszystko ma odpowiedz albo slynny tekst ,,pogon dziadyge,, ..odpowiedzcie sobie na to sami oj zeby wasze dzieci w przyszloosci nie zaczely ,,robta co chceta ,, i pogon dziada ...czyli was ....

Gość gość
chcesz dawać- daaj- ale od moich podatków wara! Tymczasem w każdej wsi i mieścinie gro kasy poadtników idzie na imprezę prywatnej firmy

Gość gość
Woodstock to woodstocj, a księża obok organizują Przystanek Jezus, żeby tych nawracać co przyjadą się nachlać, naćpać i posłuchać szatańskiej muzyki

Gość gość
o to właśnie chodzi, że nie na wszystkie pytania pan Owsiak raczy odpowiadać jakiś dziennikarz zapytał o faktury a on odpowiedział, cos w tym sensie" jakie faktury, z doopy faktury" albo że da komuś " z baśki" na pyt. dot. Wałęsy to wzór do naśladowania dla młodego pokolenia :) stary dziadyga w przykrótkich portkach, drący japę aż do zachrypnięcia, posługujący się językiem żula spod budki z piwem

Mam wrażenie, ze WOŚP krytykują głównie osoby bezrobotne, które mają za dużo wolnego czasu. Ktoś kto mówi, że jego podatki idą na WOŚP, to nie powiem co ma w głowie

Gość merryia
taki jest polski narod, potrafi tylko krytykowac, samemu nic nie zrobi bo po co?, bo jego to nie dotyczy? czemu ci co krytykuja nie pojda do rzadu i nie zarzdaja, zeby to on kupil sprzet do szpitali, albo nie poprosza o dokladny wykaz na co ida ich podatki... najlepiej krytykowac kogos co cos robi, kto w sumie wyrecza panstwo w obowiazku zaopatrzenie szpitali... nie jestem fanem owsiaka i nie lubie taplaniny w blocie, ale gosc robi cos co trwa od dwudziestu paru lat i mam nadziej,e ze bedzie jeszcze dlugo to robil. a ci co go krytykuja, niech dozywiaja koty albo psy, to tez dobra dzialalnosci....ale niech tez nie korzystaja ze sprzetu ktory zakupila orkiestra, tak w ramach protestu;)

Gość gość
Silene dobrze, że napisałaś "mam wrażenie" D: :D

Gość gość
Kropla drąży skałę. Od tego zaczyna się a kończy na barykadach dziecino. Sukcesem jest że w tym roku zebrali znacząco mniej od poprzedniego

Gość gość
No rzeczywiscie zal d**e sciska ze placicie podatki na wosp, ktore pomaga ludziom :) Ja nie jestem katoliczka a moje podatki ida na darmozjadow w sukienkach (ktorzy nota bene nie przyczyniaja sie do ratowania zycia), ale nie biadole.

Gość gość
faktycznie sukces - bedzie mniej kasy na zakup sprzetu, ktory ratuje zycie

Gość i mniej na Złotego Melona
:classic_cool:

Gość gość
Nie dajesz a powtarzasz jak mantre 'czekam na rozliczenie'.wez sie czlowieku puknij w ten pusty lep i lapy precz od Owsiaka pustaku .

Gość gość
Ale agresywni ci zwolennicy owsiaka :) bez wyzwisk. dzieci chca ratowac a jak ktos ma odmienne zdanie to 'utylizowac' :) podwojna moralność

Gość gość
Oj Błaszczuk,Błaszczuk.

Gość gość
Owsiak czy ktokolwiek inny jezeli bedzie robil taka dobra akcje zawsze popre i nigdy nie przyszloby mi do glowy zeby go rozliczac ,gdyby nawet te pieniadze szly na 'luksusy'tej osoby to kazdy posiada sumienie .

Gość gość
Trzeba być wyjątkowo nierozumnym żeby traktować ten ,,dochód'' z Orkiestry, rzędu śmiesznych trzydziestu paru milionów, jako dochód netto. I nie mówię tu o kosztach administracyjnych, ale: 1) pasmo TVP - telewizji publicznej, opłacanej w jakiejś części z PRZYMUSOWEGO abonamentu, czyli de facto podatku ; niezorientowanym proponuję zapoznać się ze stawkami za emisję 30 sek. reklamy w godzinach, w których emituje się WOŚP 2) zaangażowanie samorządów w organizację imprezy, darmowe udostępnianie przestrzeni publicznej na festyny, koncerty itd. wymagające zaangażowania publicznych sił porządkowych, Straży Pożarnej, et cetera 3) Praca tysięcy tzw. wolontariuszy, którzy równie dobrze mogliby w tym czasie zastąpić salowe w szpitalach, wynoszące, w ramach nadgodzin, baseny z ekskrementami. Cała ta akcja przynosi co roku jakieś, lekko licząc, 30-40 mln, ale STRATY liczonej netto. Zwiększenie składki na NFZ o 0,001 % przyniosłoby większy efekt.

Gość gość
Najbardziej fatalne w całym tym WOŚP jest to, że zniechęcając do wrzucenia do skarbonki znajomych - stratę ponoszę ja i moje dzieci. Na wypadek nagłej choroby będę współodpowiadał za to, że za moje pieniądze, które już raz jeden, powierzyłem panu Owsiakowi w postac***odatku, mogę nie otrzymać sprzętu medycznego , bo same podatki nie starczyły na pokrycie strat jakie generują jego egotystyczne, pseudofilantropijne, fantazje i niezdolność do przeprowadzenia najprostszego rachunku matematycznego.

Gość gość
Owsiaka należy rozgrzeszyć. Jest po prostu Dyzmą na miarę naszych czasów - nie jest w stanie być świadom, że jego działania nie są korzystne per saldo dla społeczności/ wspólnoty. Nawet Dyzma miał jeszcze coś z cynizmu dawnych ludzi władzy, którzy otwarcie wyznawali, w sprawowaniu tejże, własny interes. Tymczasem mamy do czynienia ze skrojonym przez służby, na miarę naszych potrzeb, idiotą i jestem przekonany, że ten facet robi to wszystko podług wskazania własnej tzw. ,,dobrej woli''.

Gość gość
Ludzie bronią Owsiaka bo wstyd im się przyznać przed samym sobą, że dają się tak łatwo nabierać na jego hasełka. Tak działa psychika. Nie widzą jaka jest rzeczywistość, wolą karmić się iluzją pomagania.

Rozumiem, że osoby krytykujące działalność WOŚP nie korzystały, niek orzystają i nigdy w życiu nie skorzystają ze sprzętu zakupionego przez fundację, nawet jeśli zajdzie taka potrzeba, a także nie pozwolą na to aby tym sprzętem były leczone ich dzieci oraz zadbają o to aby ich dziadkowie i starzejący się rodzice też nie skorzystali z dobrze wyposażonych dzięki WOŚP oddziałów geriatrycznych? W końcu to wszystko to dzieło szatana, trzeba się od niego trzymać z daleka!

Gość gość
Proponuje aby Ci wszyscy zacietrzewieni durni ludzie wytatuowali sobie na ciele napis 'nie zycze sobie ratowania zycia mojego i moich dziec**przy pomocy sprzetu zakupionego przez WOSP'koniec ,kropka.Nie dajesz jeden z drugim to sie odwalcie od Owsiaka i tej calej sprawy .Maciek B lata po wielu topikach i wkleja wszedzie linki do najdurniejszych artykulow napisanych przez durnych ludzi .Maciek B wez sie za jakas robote ,siedzisz na babskiej kafe i masz pod butami g....o .

Gość gość
czeba miec nasrane we łbie żeby czepiać się Owsiaka :)

Gość gość
tak ,maja nasrane :D,:D

Gość gość
o Tusku też tak mówiono 5 lat temu, teraz nikt o zdrowych zmysłach go nie obroni, powielane argumenty o niekorzystaniu ze sprzętu - czy wy potraficie czytac, ludzie? są przypuszczenia, ze owsiak i jego spółka mataczą, chodzi o wspolny interes nas wszystkich. dawalam na te akcje kilka lat, ale zaczynam watpić czy daje na dzieci, czy do czyjejs prywatnej kieszeni. mamy sądy, można wszystko w miarę szybko zweryfikować, jak ktś jest uczciwy to nie ma się czego stresować.

bez jaj:( nie wiedziałam takiego czegoś aż do tego roku gdy to poczytałam... Żałuje bo wolałam już dać te parę złotych biednej rodzinie

..o ile to prawda jeszcze bo najbardziej wypowiadający sie tu gość oczywiście wie wszystko jak zwykle Chciałam przez to powiedziec że jak dam komuś bezpośrednio to mam pewność Nie interpretowac mi tego jakoś inaczej proszę.

Gość gość
Hm ...mądrze ktoś zauważył że akcja pana O. jest corocznie pompowana olbrzymią dotacja od państwa... TVP samorządy policja państwowa jakby podliczyć to pompuje się grube miliony . Pomijając już Złotego Melona ale sprzęt jest własnością WŚOP- NIE PAŃSTWA czyli np .Owsiak umiera a rodzinka postanawia sprywatyzować orkiestrę....czyli nieruchomości olbrzymiej wartości nabyte przez O z datków darczyńców a należące do Melona sp.z o.o. należącego do rodziny Owsiaków. Sprzęt też można sprzedać po przeprowadzeniu prywatyzacji.Zauważcie że trzeba jak ludzie piszą często płacić za badania na sprzęcie orkiestry- kto pobiera kaskę nie zastanowiło was? Wszystko to jawi sie jako doskonały biznes z którego żyją setki ludzi .

Gość gość
01:08 rozprawka jak z j . pol . z LO, "należy rozgrzeszyć", "nie jest w stanie być w świadom", rozumiem że jesteś Bogiem i znasz p. Owsiaka lepiej od niego samego? Rozgrzeszenie zostawmy Bogu, tu zajmujemy się finansami ,ekonomią i prawem. Nikt tu Owsiaka nie potępia, w odróżnieniu od niektórych jego obrońców, którzy niczego nie czytają a sceptyków WOŚP chcą "utylizować". Nie wiem jak tak w ogóle ktoś może pisać o człowieku -utylizacja i do tego wspiera taki ktoś akcje charytatywne. Masakra jakaś

Gość do 1701
Ależ takie zachowania są znane z psychologii. Np. SSmani z Auschwitz wzruszali sie przy koncertach obozowej orkiestry a potem szli utylizować ludzi. Dr. Mengele z oddaniem pielęgnował rannych ssmanów był współczujący i wrażliwy . Sami widzicie jest taki typ ludzi .Tu mamy subtelnych wolontariuszy którym marzą sie masowe groby krytyków pana Jerzego.