Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HappyLisaSverige

Zamierzam wychować dziecko według ideologii Gender

Polecane posty

Gość gość
To jest tak samo głupie jak protesty wobec bajki o śwince pepee czy jak jej tam

Gość gość
Głupie prowo, a Wy się podniecacie... Mamuśki ;/

Gość gość
Są nieliczne przypadki że dziecko duchowo chłopiec czy dziewczynka (płeć mózgu) rodzi się w żeńskim lub męskim ciele ale w całej filozofii gender chyba nie tyle o to chodzi Prawda? Po co to party, wybieranie płci? Przecież płci nie można wybrać na litość! Z płci trzeba być dumnym i być z nią na pan brat a jeżeli damy odczuć dziecku że to coś co można sobie wybrać to malec może po latach uznać że się pomylił i będzie miał pretensję do rodzica. Dać dziecku wybór można w kwestii zainteresowań, wyglądu zewnętrznego, zabawek, sportu , zawodu itp.....możliwości można mnożyć ale ignorować fakt że chłopiec jest chłopcem? To znaczy, jeżeli trzylatek zapyta czy jest chłopcem co odpowiemy? Zaczekaj dziecko (nie synku) kilka lat to sam wybierzesz i powiesz mamusi? To wbrew naturze człowieka .

Gość gość
Nikt się nie podnieca. Prowo nie prowo , jest temat i to ciekawy więc pożywka dla myślenia dobra ;).

Gość gość
Córka od początku bawiła się samochodzikami w Indian, żołnierzykami, misiami, lalkami dopiero jak poszła do przedszkola. Ubierałam ją we wszystkie kolory ja uwielbiam czerwony, więc miała sporo ubrań w tym kolorze z resztą pasował do jej urody, na na podwórko często w khaki, plamiaste od święta nosiła sukienki za każdym razem w innym korze od czerwonej, zielonej, bordowej, niebieskiej po żółtą itd. ok. 5 roku życia zaczęła lubować się w różu i trwało to do 2 klasy podstawówki, kiedy chciała wszystko fioletowe, po 3 klasie najlepiej czarny :D ale lubi tez inne kolory z wyjątkiem zgniłozielonego :D na pewno czuje się dziewczyną i podobają się jej chłopcy. Półtoraroczny syn nosi też różowe ubrania po siostrze jeśli trafi na nie np jak zostaje ostatnia para spodni w szufladzie a reszta prania mokra, body częściej, rajstopy tak samo. Jak poszliśmy do rodziny bawił się lalką i wózkiem, w domu nie ma swojej lalki, bo jak pójdziemy do zabawkowego to nawet nie spojrzy w ich stronę interesują go samochody, klocki, książki, zwierzęta. Śmieliśmy się, że smrodek ledwie miał 8 miesięcy a wiedział, że auto robi bjuum i że jeździ się nim, mówiliśmy chłopskie nasienie :D

Gość gość
Dziwiłam się, że na kafe nic o gender nie było mowy, bo już jakiś czas dyskusja goreje. Może prowo ale temat społecznie istotny.

Gość gość
Nie widzę jakiegoś problemu. Koleżanka ma córkę, która na każdy bal przebierańców chciała chodzić ubrana w strój spidermena no i co, tragedia jakaś wielka? Że trzeba było kostium w dziale dla chłopców kupić?

Ja uwielbiałam i uwielbiam niebieski- czy jestem chłopcem? A tak bardzo chciałam byc dziewczynką :(

Gość gość
Ja nie znam tej ideologii i nie mam zamiaru jej zglebiac, a plci sie nie wybiera

Gość gość
i tak to jest jak głupi polaczek wyjedzie za granice i zobaczy "wielki" świat, nasłuch się i naogląda a potem mu się w d***e przewraca....i to niestety kosztem dziecka. A może autorka jest homo nie wiadomo, mama ubierała ją na różowo a ona tak bardzo chce mieć ptaszka;p

Gość gość
sorry ale to trzeba mieć p**********e w głowie żeby w takie g***o wciagać dzieci :/ sama mam 3 dzieci i musiałabym na głowę upaść żeby się na to godzić:/ ale ludzie gdzieś gubią zdrowy rozsądek, chca być nowocześni i otwarci i w głowach im się p******i:/ dokładnie jak wyżej, szkoda że kosztem dzieci:/

Gość genger srender
a ja wyprawię choice party mojemu pieskowi. Sorry za pieska, bo może on chce być kotkiem a ja go obrażam. Na choice party dostanie 2 miski: z żarciem dla kota i z żarciem dla psa. Sam zadecyduje, czy chce być psem czy kotem. Jeżeli będzie chciał zostać kotem, to zmienimy mu imię. Nie będzie chodził z nami na smyczy, tylko biegał po dachach, jak kot.Dostanie żarcie jak kot i legowisko jak kot.

Gość gość
to może mój będzie chciał być rybką?

Gość gość
ŚWIRUSKA ! Obyś nigdy dzieci nie miała głupia babo !

U mojej ciotki pies wchodziła na drzewo, na bank chciał być kotem a my zaściankowa ciemnota go ograniczaliśmy i ciągle tylko karma dla psa i kość do gryzienia. Żal tego biednego zwierzątka

Gość gość
Mam nadzieje ze to zart.... Moj syn raz jest pieskiem a raz synem wiec moze tez wyprawie to party i dam mu miske z żarciem dla psa i niedzielny obiad zobaczymy co wybierze. Tylko jak wybierze miske z psim żarciem to za potrzeba mam go na podwórko dwa razy dziennie,wyprowadzać a pediatre na weterynarza zmienić. Sory ale ta idelogia to mega pomylka, juz ze ludzie nie maja nad czym zastanawiac

Gość gość
jesteście nieźle ograniczone, radzę się doszkolić na czymś więcej niż prasa brukowa i TV. Nie ma czegoś takiego jak ideologia gender, gender z ang. to płeć, a badania gender dotyczą roli płci w społeczeństwie. Naukowcy badają min. podział ról w domu, zmiany nastawienia mężczyzn do typowo kiedyś damskich zawodów, rola rodziców w wychowaniu dziecka, itd. Czy to tak trudno zrozumieć? W tym całym gadaniu o wybieraniu płci kulturowej wcale nie chodzi o przebieranie chłopców w spódniczki (żenujące jest łapanie się takich głupot nazywając to ideologią)...chodzi o to moje drogie, że jeśli dwoje ludzi ma dziecko, to wcale matka nie musi brać urlopu, ojciec też może zająć się dzieckiem od najmłodszych lat. Kobieta ma prawo również wykonywać typowo męskie zawody, ma prawo naprawiać gniazdka w domu, a maż zmywać naczynia bez głupich docinek, że to takie niemęskie. Kobieta ma prawo nosić spodnie (a to jakoś wam nie przeszkadza co? może skoczcie szybciutko w kiecki do ziemi, zamknijcie się w kuchni i rozmnażajcie jak bóg przykazał) A nawet jeśli chłopiec chce nosić sukienkę, to co wam to przeszkadza, wy w spodniach jesteście mniej kobiece????

Gość gość
Przeciez to paranoja, Kobieto ogarnij sie robisz dizecku sieczke!

Gość gość
no dobra gosciu wyzej, ja to wiem. Jak widac zyje wedlug gender, bo moj maz strasznie seksi wyglada jak zmywa naczynia czy odkurza, czy zajmuje sie dzieckiem. To jest dla mnie oczywiste i nie potrzebuje do tego tej calej powalonej ideologii. Proponuje wybrac sie z nia do krajow islamskich Najpierw sie oburzaly feministki Teraz sie oburzaja kury domowe.

Gość gość
popieram u mnie jest to normalne, że obowiązki wypełniamy razem a z dzieckiem zostałam na macierzyńskim ja, to chyba normalne, ja je urodziłam, ja je karmiłam i też należał mi się odpoczynek.

Gość gość
ale wy chore jesteście, to nie żadna ideologia!!!! słowo ideologia odmieniają przez wszystkie przypadki księża i politycy PIS! Tobie nie jest potrzebna żadna ideologia, bo jej zwyczajnie nie ma. Polecam sprawdzić słownik języka polskiego co to słowo znaczy. W nauce robi się tez badania z zachowań żywieniowych, co ludzie jedzą co kupują i to nie jest żadna ideologia spożywcza....litości. Tak samo bada się jak ludzie dzielą się rolami w związku, jak kobiety są dyskryminowane w pracy etc. Zacznijcie myśleć same a nie klepać to co w TV albo w kościele usłyszycie

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak życie według gender....rany julek. Gender to płeć, każdy to ma, każdy jest jakąś gender ;) Przypominam jeszcze raz, gender to nie ideologia, gender to nazwa nurtu badań, naukowcy przyglądają się jak społecznym uwarunkowaniom płci, ale rozumiem ,że to może być zbyt skomplikowany zlepek trudnych słów

Gość gość
Skrzywdzisz dziecko swoją głupotą !!!!! Masakra chłopiec to chłopiec dziewczynka to dziewczynka chyba wiadomo jak to odróżnić a zachowania dziecko uczą rodzice bo nie wie co jest prawidłowe!Opanuj się

Gość gość
Któraś ze "słynnych" feministek stwierdziła, że z płcią się nie rodzi, a płeć się wybiera, więc tak do końca nie masz racji. To czym gender było, a czym się stało - to dwie różne rzeczy. Wiele ideologii czy, skoro nie lubisz tego słowa, nurtów zostało wypaczonych np. komunizm z zasady był dobry, skończył się stalinizmem. Niestety, w tej chwili gender przestało być studiami zajmującymi się płciowością, a stało się właśnie ideologią. Wynaturzona do tego stopnia, co post autorki. Rozumiem, że dla niej to tylko prowokacja, ale właśnie niektórzy tak to pojmują.

Gość gość
No tak, prawidłowo dziewczynka nosi sukieneczki (pamiętajcie, nie wolno jej zakładać spodni, wtedy będzie przebierana za chłopca!!!!) i uczyć się na lalkach jak opiekować dzieckiem. Potem może już nie chodzić do szkołī bo po co, rolą kobiety jest być matką, ma rodzić dzieci i opiekować się domem, studia, praca, kariera jest dla mężczyzn. dziękuje za uwagę ;) Ej dziewczyny serio nie popadajcie w przesadę i panikę dlatego,że kościół sobie potwora gender wymyślił. Każdy ma prawo wyboru. Jak dziewczynka chce chodzić w sukienkach bawić się lalkami i potem założyć dużą rodzinę i siedzieć z dziećmi w domu to niech to robi. Ale jak inna dziewczynka w nosie ma sukienki, woli traktory i chce zostać fizykiem lub inżynierem budownictwa i nie chce mieć dzieci, to też jej wolno....

Gość gość
Proszę o przykłady tego w jaki sposób gender stało się idologią, proszę... a i od jakiego momentu? czy przypadkiem od tego jak arcybiszkopt Michalik powiedział o dzieciach lgnących do księzy i winy upatrywał w gender?;)

jakieś bzdury to wszystko, czytać się nie chce. Nie rozumiem. Mojej córce ładnie w niebieskim więc ją tak ubieram. Dlaczego nie? Lubi swoją różową lalkę, jak będzie lubiła jakiś samochód albo co innego to też ok. Nie doprawiam do tego żadnych ideologii. Ludzie teraz poupadali na łby, Gender i gender.

Gość olalunalaluna
Żeby było precyzyjnie - gender to tożsamość płciowa wynikająca z socjalizacji, a nie z anatomii. A osoby, które piszą o ideologii prawdopodobnie mają na myśli gender mainstreaming, czyli działania (głównie na polu politycznym) na rzecz wyrównania szans kobiet i mężczyzn.

Gość olalunalaluna
I żeby wam otworzyć oczy podam prosty przykład: w powszechnej opinii pierwsze objawy zawału serca to ból w klatce piersiowej, ucisk, mrowienie ręki, duszności. Tymczasem są to objawy typowe dla mężczyzn. Kobiety odczuwają słabość, duszność, niekoniecznie ból w klatce piersiowej i mrowienie ręki. Śmiertelność z powodu zawału jest u kobiet wyższa, bo lekceważą pierwsze objawy. Źle się czują, ale nie łączą tych objawów z zawałem. Objawy zawału u kobiet nazywa się nietypowymi, chociaż to one częściej umierają z powodu zawału. W gender chodzi między innymi o to, żeby wyrównać szanse przeżycia kobiet i mężczyzn w przypadku zawału.

Gość ale badziew
Prawda jest taka, że mądry, współczesny rodzic nie będzie dziecku wybierał ubrań i zabawek, nie będzie narzucał roli społecznych na siłę, tylko od dziecka będzie wychowywał je w tolerancji. I takie dziecko, gdy w ogóle zacznie zauważać swoją płeć, nie będzie się bało powiedzieć, jeśli uzna, że pociąga go ta sama płeć albo jeśli uzna, że tą płeć chce zmienić. Wszystkie ekstrema, czyli konserwatywne czopy i "wyzwoleni" genderyści są pieprznięci, a słuszny jest tylko złoty środek.