Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona wyspa 2014

Półroczna Basia zmarła w szpitalu Karetka jechała 3 godziny

Polecane posty

Gość Zielona wyspa 2014

Przebywająca w szpitalu w Kutnie dziewczynka pilnie potrzebowała transportu do specjalistycznej placówki w Łodzi. Jednak zanim karetka - jadąca trzy godziny - przybyła na miejsce, dziecko zmarło. Prokuratura wszczęła w tej sprawie śledztwo.

Gość gość
Gdyby krajem rządził PiS to by do tego nie doszło. Może ludzie skrzywdzeni prawem, formalnościami wreszcie się obudzą i zagłosują rozsądnie.

Jechała tyle bo w tym czasie karetka odpowiadała na zgłoszenie do złamanego paznokcia "złamanie otwarte", kataru "duuuuszę się", krwawienia miesiączkowego "wykrwawiam się". Jest coś takiego jak nocna pomoc lekarska, niestety polacy nie chcą z niej korzystać ;/ Dopóki do każdej pierdoły będziecie wzywać karetkę, dopóty do zawału będzie jechać godzinę

Gość gość
Po 3 godzinach to przyjechała karetka "S" (z lekarzem). Widocznie przez ten czas obrabiała inne zlecenie. Do dyspozycji, czyli na już, dyspozycyjna była karetka podstawowa z ratownikami. Jeśli lekarzom ze szpitala w Kutnie w którym było dziecko nie pasowała "P", a z dzieckiem jak piszą było bardzo źle,być może mogli dołożyć swojego lekarza (nie wiem czy tak można?) lub wezwać helikopter.

Gość gość
hgg jesteś Bogiem by wiedzieć do czego jechała ta karetka? tak btw to mało wiesz, skoro wyśmiewasz się z miesiączki, znałam wiele dziewczyn, które w te dni wymiotowaly, mdlały itp. brawo za twoj brak czynnika ludzkiego

Gość gość
Podobno Dziecko miało jakieś komplikacje po szczepieniu. Ktoś wie jaka to była szczepionka?

Gość gość
Jakaś skojarzona 6:1, gdzieś czytałem. Jest coś takiego? Dzieci mam już stare, więc się nie orientuję.

Gość gość
Słysząłam że jakiś koktajl szczepionkowy :O po co te szczepienia w ogóle? w podstawówce mialam pelno szczepien i bylam chorowita, a od 18 roku życia nie zgadzam sie na żadne szczepionki (jestem z rodziny lekarzy i ciągle mnie zachęcali do szczepien) i od tego czasu nie choruję (prócz drobnych przeziebien ) to samo niemowlaki - przecież kiedys nie było szczepionek i ludzie żyli ,nie powinno sie ingerowac w nature

Gość gość
Bogiem hgg raczej nie jest, ale rację ma. KARETKI SĄ DO RATOWANIA ŻYCIA. A od ciotki jeszcze nie słyszałem, żeby któraś umarła. Boli brzuszek, cieknie bardziej niż zwykle to się jedzie do dyżurnego lekarza.

Gość gość
do gościa 00:14:33 Tylko czy takim podejściem nie przyczynimy się do samozagłady. Genotyp nam się popsuł na przestrzeni ostatnich lat...

Gość gość
popsuł się przez leki i diety, moja babcia mieszka na wsi i je tylko warzywa, unika leków, lekarzy, chodzi tylko na masaże i ćwiczenia, dożyła 89lat i sama chodzi,myśli przytomnie, ma swoje zęby, nawet okularów nie nosi!!! tylko słuch ma trochę kiepski

Gość gość
Słuchaj ja nigdy karetki nie wzywałam, ale nie żałuję jej dla dziewczyny z okresem, dlaczego nie żałujesz przywileju jazdy kareteczką np. żulowi, który nie płac***odatków ani składek ZUS? i się schlał i zarzygał karetke? to jest fair? a jakas dziewczyna, co ciezko pracuje, ma okres, nie dostaje urlopu bo nie ma urlopu na takie rzeczy, tego dnia ledwo żyje, ma anemie i zapiernicz w pracy i mdleje oraz ma spory ubytek krwi i ląduje pod kroplówką, to twoim zdaniem źle?? może nie bedziesz mowic kto ma prawo jechac karetką a kto nie? jak juz nadmieniłam NIE JESTES BOGIEM.

Gość gość
Rząd ma wyyebame na to że karetek brakuje.Woli wydać półtora miliarda kolejny rok pseudo-wojny w Afganistanie albo zapłacić 50 tys. euro dziennie kary przez ileś tam tygodni za nieterminowe wdrożenie europejskiej dyrektywy o refundowaniu świadczeń zdrowotnych udzielanych za granicą. Ale żeby więcej karetek kupić to już chooy.Na to pieniędzy nie ma.

Gość gość
Przestańcie się kłócić o to do kogo karetka ma przyjechać pierwsza frajerzy. Nie widzicie tego że takie awantury są na rękę choyom? PROBLEM W TYM ŻE JEST ZA MAŁO KARETEK I ETATÓW W SŁUŻBIE ZDROWIA.

Gość gość
Fajnie. Tylko Twoja babcia to inny rocznik, inny chów. Teraz modyfikowane żarcie, na katar antybiotyk, zamiast ruchu -komputer itd. Więc ciągnie się tę "sztuczyznę" do przodu, aby przeżyła. Pozdrowienia dla Babci :)

Gość gość
Dokładnie rząd, politycy mogą czytać kafe i zajadać kawiorem i się śmiać, bo to nie im dzieci umierają...nie oni umierają w poczekalni na raka... taka sprawiedliwosc na swiecie, a to że są problemy to ma skłocic spoleczenstwo, wzajemne oskarzenia czy to wina dyspozytora czy lekarza czy szpitala, a macie racje, wina rządu, sluzba zdrowia to powinien byc priorytet, nawet wazniejszy niz edukacja, bo kogo beda uczyc jak wszyscy poumierają :/ ale wszystko dązy do tego by Polacy wygineli :( dlatego apeluję głosujcie na PiS

Gość gość
Nie my decydujemy czy w ogóle i do kogo karetka wyjedzie tylko DYSPOZYTOR. I nie mieszajcie już do tego Boga, bo on też tu niewiele zdziała

Gość gość
Dzięki za pozdrowienia,ale poważnie polecam Wam nie jeść mięsa albo jeść rzadko, wiem,że to nie na temat, a jak mówisz inny chów- czyli nasze pokolenia będą słabsze i będą żyć krócej? Czyli wszystko wraca do początku, kiedy to u schyłku dziejów ludzie żyli średnio po 20-40 lat :(

Gość gość
Na PiS? Po moim trupie. Apropo żuli, nie płacących składek. Jak myślisz, kto do nich wzywa karetki?

Gość gość
hgg Nocna pomoc lekarska lamusie zależy od zozu w jakim masz deklaracja. Są takie w jakich są tylko wizyty domowe i to bynajmniej nie nocą.Musisz chyba w Warszawie mieszkać bo tam myślenie o tym że jest tak wszędzie jak w stolicy to typowe myślenie tamtejszych przyglupow jacy stracili już dawno kontakt z twardą,surową rzeczywistością polskiej prowincji-polem wiecznego eksperymentu polityków szczególnie w materii służby zdrowia wedle zasady-"jak nie umrze to żyć będzie-jak się zesra-dobrze będzie". Polska to trzeci świat pod kątem służby zdrowia.

Gość gość
To namiętnie pieszczenie się z dziadostwem jakie ląduje na oiomach z powodu przepicia to jakiś lewacki odprysk.Ale to inny pomysł. Władze zamiast bezwzględnie na określonym poziomie modernizować służbę zdrowia i ratownictwo głównie przez zakup sprzętu woli zasłaniać się fundacjami jakie tak naprawdę niewiele mogą w stosunku do potrzeb.W tym czasie za miliony urzędasy pasą doopska premiami a politycy zabawiają się w jakieś wielkomocarstwowe gierki na innych kontynentach lizac tyłek amerykanom.Nie zdajecie se sprawy ile kasy idzie w błoto naszym kosztem w Afganistanie albo na wyżej wspomniane kary nakładane na nas przez KE. Ktoś kto miesza do tego pis ma padline zamiast mózgu. Pis tu nie ma nic do rzeczy.Od prawie siedmiu lat rządzi po.

Gość gość
tez sie zastanawiam kto wzywa karetki do zuli? straz miejska? chyba tak, bo wiedza,ze na izbe wytrzezwien sie nie oplaca,ale to moje przypuszczenie a jaka jest prawidlowa odpiwiedz?

Gość gość
jesli posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem, myslenia i dedukcji...tak rzadzi PO, jest kiepsko a gdy rzadzil Pis? moze byloby lepiej? Mowicie o Kaczynskim wariat, ale ma dobre spojrzenie. Nie to co nasz premier. mam zdolnosci widzenia wiecej, taka parapsychologia, takze nikt mi nie zarzuci,ze moher. z ludzkiej twarzy mozna czytac jak z otwartej ksiegi.

Gość kierownik fontanny
pijany w trzy zady pijak zajszczany i zarzygany leżał na trawniku i pilnowany był przez mundurowych ze straży miejskiej , czekali na karetkę pogotowia , ratownicy przyjechali po godzinie i stwierdzili, że nie zabiorą gostka do szpitala, ponieważ jest pijany i zarzyga auto i przez jednego pijaka karetka pogotowia mogła być tam aby ratować życie a straż miejska powinna łapać złodziei pijak popsuł plany

Gość gość
Też nie wiem ale zauważyłem jakąś j******ą wręcz manierę z jaką skacze się dookoła takiego pijanego trepa. Dziecko ciężko chore czy normalny człowiek w dodatku płacący podatki nie mają tak jak dziadostwo. Jakiś zyeb co pół życia garował i nic do roboty nie ma oprócz wyplukiwania resztek mózgu przy użyciu etanolu jak wjedzie erka na oddział to klekajcie narody.Modły nad nim odprawiaja żeby się przypadkiem nie zakrztusil rzygami a ludzie co podatki płacą,zusy i inne muszą czekać.A jak już taki przyjdzie sam na SOR to choćby miał zawał czekać musi.Osobiście znam przypadek osoby która tak na izbie zeszła.Wiem co pisze.A politycy mają to w doopie.

Gość gość
zgadzam sie! tak powinno byc - straz miejska wiidzi lezacego to wzywa karetke, gdy lekarz ustali,ze lezacemu nic nie jest,wykluczy choroby i okaze sie,ze to jedynie nachlanie to odjezdza,niech sobie trzezwieje na trawniku chociaz dla przechodnikow to moze byc zly widok

Gość gość
gosc z 1:01 noz sie w kieszeni otwiera, ja tez kiedys bylam swiadkiem jak na SOR przyszedl a raczej ledwo przykustykal starszy mezczyzna, a recepcjonistka odprawila go z kwitkiem mowiac gdzie moze sie zglosic na oddzial ortopedyczny :O ale gdyby ten sam facet nachlal sie i zesral na srodku korystarza albo zrzygal na blat tej paniusi to pewnie by wezwala karetke! to paranoja! tak samo jak czekanie na rezonans ...podobno jak zul sie przewroci to jescze mu szereg drogich badan na lepetyne robia! a moi zdaniem powinni im wszepiac te esperale czy cos gorszego i mowic - masz wszczepione takie gowno, nie probuj go wyjac, jak wypijesz jeszcze krople to umrzesz...ale panstwo chroni tych chlejusow bo ile kasy oni wydaja na alkholol:O

Gość gość
1:07 Ddokładnie o tym pisze!Taka właśnie patologia.

Gość gość
Znam przypadek-zresztą było w tej sprawie nawet śledztwo. Czlowiek źle się poczuł-ból zamostkowy,zawroty głowy.Po dwunastu rodzinach ciężkiej pracy. Podjechal z kimś samochodem do szpitala-dodam właściwego z uwagi na kartę itd itp Kazano mu czekać bo nie przyjechał karetka. W tym czasie skakali wokół jakiego poyeba co na melinie po pijaku se łeb rozwalił a przywieźli go erka l.Finał tego "czekania"był taki że gość zszedł w poczekalni. Tak wygląda k****a ta "społeczna"sprawiedliwość,że człowieka co dawał pracę innym w swoim zakładzie nie ma wśród żywych a penera wypisali i chla se dalej koorfa.Ot co.

Gość gość
Chla za nasze podatki z zasiłków rzecz jasna.