Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo zle ubrana kobieta

Jakie ciuchy w szafie ma dobrze ubrana kobieta

Polecane posty

Mozecie doradzic? Chodzi o elegancka (w zamierzeniu) pod 30

Gość gość
na pewno żakiet, pasuje do wszystkiego i nawet w dzinsach wygladasz w nim elegancko.

Gość gość
Hm ma podobny problem, z pewnością jakie koszule i marynarki dopasowane pod Twoją figurę. Ważne, żeby te ubrania nie były schodzone, tylko zadbane.

A moglybyscie podac szczegoly? Zakiet - jaki? Z welny, plotna, poliestru? Jaki kolor? Chyba musze wymienic cala garderobe... Aha. Dodam, ze mam ciemnobrazowe farbowane na rudo wlosy, piwne oczy i jasna cere, ktora opala sie na brazowo

Mam strasznie duzo ubran, ktore nie nadaja sie do niczego i do niczego nie pasuja... :o Chcialabym zrobic taka baze minimalna, moze i komus jeszcze sie przyda...

Gość gość
To zależny do czego to założysz, każdy będzie pasował do czegoś innego? A co masz teraz w szafie? Ile masz lat? Ile wzorostu i kg?

A czy stara, posiadajaca kota panna w leginsach nie moze byc dobrze ubrana? Zreszta pasuje tu. Jestem zle ubrana stara panna. Kota brak, ale chyba sobie sprawie :)

Gość gość
Dobry temat ,może i ja coś ciekawego się dowiem.

Jestem pod 30, 165 cm, dosc spora nadwaga (ale jestem na diecie) - i dlatego nosze tuniki. Ale schudne w koncu, wiec to nie jest takie wazne ;-) Co mam w szafie? Wszystko... poza zoltym, granatowym i rozowym. Stare rozpadajace sie jeansy, bluzki w kwiatki i z infantylnymi nadrukami, rozciagniete swetry... brrr :(

Gość gość
ja mam żakiet czarny, szary i kremowy, zwykle kupuję ciuchy w jasnej pastelowej kolorystyce, bo nie umiem łaczyc mocnych kolorów, ale jak już kompletnie nie wiem co ubrać to ubieram czarny, żakiet jakąś bluzkę i w zalezności od sytuacji albo spódnicę, albo dżinsy.

Gosciu, a Ty jestes stara panna w legginsach i z kotem? Bo jesli nie, to jestes wyjatkiem na forum :) i moze jednak mi (nam) doradzisz?

Gość gość
biala porzadna bluzka i czarne spodnie w kant do tego zakiet moze byc marynarka albo kamizelka, spodnica olowkowa do niej moze byc nawet top oczywiscie dobry jakosciowo i bez wzorkow np z ewentualnie koronka, zadnych jeansow, jeansowych spodnic tu bywaja wyjatki, ale to juz rzadkosc i oczywscie jako poczatek nabycie 10 podstawowych ubran w szafie kazdej kobiety typu mala czarna, czarne spodnie w kant, dobrze skrojony zakiet, spodnie, komplet dobrej bielizny, ze 3 pary jedwabnych rajstop, szpilki moga byc cieliste albo kolor camel oczywiscie niesmiertelny czarny itd

Gość gość
No to rozciągnięte swetry do kosza, kup nowe jeansy - nie muszą być baaardzo opięte, tym bardziej jeżeli masz trochę kg więcej, do takich jeansów będą fajnie wyglądały wyższe buty. Koszuli albo gładkie albo może być jakaś kratka, jakiś motyw ale nie typu " i'm sexy"

Widzisz, ja pytam tylko o to, jakiego typu rzeczy warto w szafie miec :) Mimo wszystko uwazam, ze zbierajac takie porady, a pozniej czytajac tez informacje w internecie i ogladajac zestawy ciuchow, w koncu sie czegos naucze. I choc nie bede Coco Chanel, bede wygladac lepiej. Chyba nie ma w tym nic zlego, ze pytam :) Gosciu, a jakie spodnie (z jakiego materialu) polecasz? Czy len z domieszka albo welna moga byc?

Gość gość
len to dosc ciezki material, zalezy od twojej sylwetki itd a jaka wlascicie reprezentujesz pore roku? mozesz tez zaczac do porady kolorystycznej

Zima, jak ogladam zdjecia, z tym, ze taka cieplejsza. To juz obadalam. Piszesz o koszuli w kratka - wyobrazilam sobie, ze kupuje nowe jeansy i zakladam do nich koszule w kratke i wyszedl mi Dziki Zachod :D a nie elegancka kobieta...

Gość gość
biała koszulowa bluzka żakiet/marynarka tzw mała czarna czyli klasyczna sukienka spódnica ołówkowa spodnie na kant kamizelka, dzianinowa lub materiałowa płaszczyk (prochowiec) eleganckie dodatki: torba, buty, pasek, zegarek, apaszka

Gość gość
A ja mam chyba z 10 swetrów z dobrego kaszmiru w róznych kolorach i zawsze w nich się dobrze wygląda do ołówkowej spódnicy ,spodni.

Gość goscgosc
to nie ja , nawet nie mam zadnej koszuli w krate w szafie :D 13:35 i 13:40 to ja :)

Kamizelka? Zastanawiam sie czy takie zestawienie: spodnie na kant, biala bluzka, marynarka - nie bedzie nieco nudne? A jakies sukienki / tuniki do pracy? Gdzie kupic dobry sweter - nie rozciagajacy, nie mechacacy sie? Buty jakie? Nie moge nosic wysokich obcasow. W szafie mam: adidasy, trampki, glany :)

Gość gość
Spodnie materiałowe, wełna, bawełna, len, zależnie od pory roku, spódnica i kilka koszul. Żakiet wełniany i lniany. Płaszcz wełniany i elegancka kurtka wiosenno-wczesnojesienna. Buty klasyczne na każdą porę roku. Eleganckie rękawiczki, kilka apaszek, szaliczków. Dwie porządne torebki skórzane na lato i zimę i jedna wieczorowa. Sukienka wizytowa klasyczna szt jeden dająca możliwości zmian stylizacji i kilka codziennych z porządnych materiałów.

Gość goscgosc
a na koturnie tez nie mozesz?

Tak, ale ktos napisal o koszuli w kratke :) Chcialam Wam jeszcze napisac, ze ciuchow mam BARDZO DUZO, ale one sa okropne i w wiekszosci stare. Malo co do siebie pasuje. Chcialabym zamiast tych stosow starych, znoszonych lata temu ubran miec JAK NAJMNIEJ RZECZY ale dobrej jakosc*****sujacych do siebie nawzajem... tylko co?

Na koturnie raczej moge :) chodzi o to, zeby byly stabilne, bo mialam kiedys wypadek i od tej pory problemy mam z kolanem. Zreszta nigdy nie nosilam obcasow i chyba raczej mialabym teraz problemy, Co to sa "buty klasyczne"?

Gość goscgosc
kaszmirowy czarny golf to klasyka sama w sobie albo np bialy, kremowy, szary

Gość gość
ja bym nie polecała osobie z nadwagą spodni w kant... przede wszystkim każdy zakup dokładnie planuj, tzn mów sobie: idę dziś po czarną spódnicę do kolana, i nie kupuj niczego innego tylko tę spódnicę, jak nie znajdziesz odpowiedniej to nie kupuj nic, ewentualnie apaszkę w stonowanych kolorach bez nadruków (jednolitą), bieliznę czy coś z biżuterii na pocieszenie jesli nie umiesz zapanować nad chęcią kupna

Gość gość
No nie, do jeasnów to nie, ale do czarnych spodni?chcę wysłać linka ale nie umiem - uznaje mi jako spam :(

Spokojnie, wszystko zaplanuje, tylko na razie robie sobie baze, co powinnam kupic. Kaszmirowe swetry chyba sa bardzo drogie prawda?

Gość gość
A żeby kupić spodnie eleganckie w kant to wydatek ok 600 zł.

Gość gość
Gosc z 13.35. To nie sa ubrania dla danej osoby, tylko mundurek do prowincjonalnego biura. Autorka jak rozumiem pyta o to jak stworzyc baze, ktora bedzie podstawa do kreowania wlasnego stylu?