Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo zle ubrana kobieta

Jakie ciuchy w szafie ma dobrze ubrana kobieta

Polecane posty

Moze usun h t t p - o tak lejdi-sklep.pl/galerie/s/szmaragdowa-torebka-list_11082.jpg

Gość goscgosc
aby zaczac myslec o stylu nalezy posiadac baze :)

No raczej chyba tak :)) w koncu nawet nie wiecie jak wygladam. Po prostu chyba sa takie "uniwersalne rzeczy" ktore pasuja do wielu innych (sznurek perel)

Gość gość
ja podpatruję zestawy na manekinach sklepowych często to fajne zestawienia które do siebie pasują, zdarza się że kupuję cały zestaw jak mi wpadnie w oko w Orsayu jest dużo klasycznych i niedrogich ciuchów: spodnie, spódnice, marynarki, bluzki koszulowe

Gość gość
Jak nie brzydzisz się używanych swetrów możesz kupić na allegro.Ja mam dwóch obserwowanych sprzedających co u nich kupuję,za najdroższy dałam 270 zł,piękny kaszmirowy puch,oczywiście licytowałam.

Tylko takie zestawy niekoniecznie musza byc uniwersalne... marzy mi sie, zeby jedna rzecz pasowala do drugiej, bym nie musiala ciagle kupowac... np. zakiet pasuje chyba do jeansow, do spodni eleganckich, spodnicy i sukienki, prawda?

Gość gość
Buty klasyczne? Porządne skórzane obuwie, czy to kozak, czy czółenko musi mieć prosty obcas, najlepiej niewysoki słupek i zwykły nosek, nie czub, nie kwadrat. Po prostu, żeby nie było wstyd ich założyć za dwa sezony. Żadnych kwiatków, dżetów, suwaków, klamerek, nietypowych obcasów, które są akurat modne.

Gość ad3lajda
Przede wszytkim powinnaś na zawsze pożegnać nadruki oraz ciuchy ze sztucznych materiałów. Wzory też są ryzykowne. Niestety jest problem z kupieniem dobrych jakościowo ubrań – ja szukam w lumpeksach, tam jest sporo jedwabiu, wełny, kaszmiru.

No wlasnie postanowilam, ze juz nic nie kupie z wzorem, koralikami, dzecikami :) masz racje

Gość gość
baza to temat rzeka, dobiera sie ją indywidualnie do potrzeb, upodobań kolorystycznych i garderobianych, wyglądu, koloru włosów oczu, usposobienia, charakteru pracy, figury - danej osoby ...w bazie powinien znaleźć się czarny żakiet? i tak i nie...jesli nie lubisz czarnego to musisz znaleźć na jego miejsce coś innego spódnica? i tak i nie - jesli nie nosisz wstydzisz się to nie kupuj na siłę spódnic do swej bazy, a jesli lubisz to tylko takie które beda pasować do figury są spódnice w których i szczupła osoba bedzie wyglądać koszmarnie a sa też takie gdzie osoba z nadwagą ale zgrabnymi proporcjonalnymi łydkami bedzie mogła ją założyc i bedzie sięgać nieco powyżej kolana .... sa specjalne strony www gdzie można zapytac ekspertki robią z tobą wywiad oceniają figurę ze zdjecia, pytaja dokładnie o kazdy szczegół a potem dobierają 2,3 różne wersj***azy pasującej ich zdaniem do ciebie ..ja bym się na kafe nie radziła bo każda lubi co innego

Gość gość
musisz też wiedzieć jakie kolory do ciebie pasują jak kupujesz ciuchy w jednej tonacji to wszystko do wszystkiego będzie pasować

Gość gość
Moge c***oradzic jako osoba mieszkajaca w UK, co nosza dobrze ubrane dziewczyny. Kilka par rurek (dzinsy) ale bardzo dobrej jakosci, zeby sie nie zwijaly i marsczyly. W dzinsy warto zainwestowac. Kilka par butow do kostek, na obcasie i plaskich. Proste topy, kilka jedwabnych, kilka prostych T-shirtow. Krotki zakiet z baskinka. Spodnica pencil skirt, moze byc skorzana. Prosty sweterek kaszmirowy (kilka). Duzy gruby szal. Wszystko w kolorach podstwowych: czern, szarosc, biel, granat. Indywidualnosc mozesz tworzyc przez fajne wyraziste naszyjniki, pierscionki, torebku, inne dodatki, klupowanie dodatkow w lumpeksach, zeby nie byly takie same jak nosi 10 tysiecy innych dziewuch. Dobre materialy, kaszmir, jedwab, bawelna. Marka nieistotna. Unikac tuneik w gumeczke, kolorowych bluzeczek z nadrukami (np rozowych czy turkusowych) ktore dorosle Polki namietnie nosza, a ktore pasuja jedynie dziewczynce w wieku lat 8-10. Paznokcie zadbane w interesujacytch kolorach, szarosc, liliowy, czern. Unikac karminowych pazurow z lat 80tych i manikiuru francuskiego -- domena zon pilkarzy.

Gość gość
mnie się podobają karminowe paznokcie, są klasyczne i megakobiece

Gość gość
rurki, żakiet z baskinką... i to radzisz nosić osobie z nadwagą ?

Gość gość
No wlasnie, polska moda polega na stereotypowej ultrakobiecosci, a nie indywidualnosci. Karminowe paznokcie, pewnie tak, ale na bardzo formalna okazje i raczej postarzaja.

Gość gość
Przeciez autorka mowi,ze zamierza schudnac! Rurki tak, do tego nie obcisla koszulka, tylko luzny top zaslaniajacy tylek. A zakiet z baskinka podkresla talie. I nie musi byc obcisly. Chodzi o zasygnalizowanie ksztaltow, nie chamskie podkreslenie. Diabel tkwi w szczegolach.

Gość gość
Boze 270 za sweter. W UK mozna kaszmirowe kupic w lumpeksach za £5.

Gość gość
ale ona ma zamiar schudnąć co jej zajmie jakiś czas i nie wiadomo czy się uda lub nie powróci do dawnej sylwetki chyba nie zamierza kupowac teraz bazy na niewiadomo jaki rozmiar żakiet z baskinką może być dla nieco bardziej puszystych kobiet ale warunkiem jest posiadanie talii, czym niewiele puszystych kobiet może się pochwalić nogi musza być proporcjonalne nieważne czy w udzie będzie miała 50 cm czy 60 cm, ale jak patrze na kobiety z nadwaga na naszych uliach jeszcze takiej puszystej ze zgrabynymi nogami niestety nie spotkałam, same masywne uda i masywne łydki ... chyba że autorka mimo nadwagi jednak wygląda zgrabnie, ma dobre nogi i talię to zwrócę honor

Gość gość
Może w UK można kupić tak tanio,u nas nie.Wolę wydać tyle na używany z kaszmiru niż z wełny w Polskim sklepie.

Gość goscgosc
tym bardziej, ze prawdziwej welny to w Polsce jak na lekarstwo

Gość gość
Kazda kobieta powinna miec w swojej szafie: biala bluzke (odradzam bawelniane bo sie gniota i dodaja outfitowi ciezszkosci), jeansy dobrego gatunku i dopasowane do figury. Dla posiadaczek w miare dlugich i szczuplych nog proponuje spodnie typu flared (odrobine), dla wszystkich innych boot cut. Koniecznie ciemnoniebieskie bo dodaja elegancji i mozna jej nosic na kazda okazje. Z wajatkiem prac, w ktorych panuje dress code. Odradzam czarne zakiety (chyba ze jako jeden z wielu) na rzecz popielu lub cieplych brazowych tonacji. Nie za krotki i bez zbednego sznik sznaku. Dobry zakiet widac na kilometr, dlatego warto kupic jeden ale PORZADNY. Rozpinany sweter, spodnie z materialu, spodnice lub mala czarna. I przede wszystkim ladna bielizne, byc zawsze czuc sie pewnie i atrakcyjnie.

Gość gość
A mi się podoba styl dobrze ubranych Niemek,no na oko 30+.Byłam w wypasionym hotelu nad morzem i takowe elegancie panie,panowie też .Spodnie rurki z dobrego materiału sięgające do kostek,do tego dobry gatunkowo top,kurteczka i delikatny zegarek,apaszka i torebeczka,buty na plaskiej podeszwie ,lub sięgające do kostek.Nie trzeba szpilek i spodnic żeby wyszło elegancko.

Czesc, musialam wyjsc ;) Sluchajcie, ja sobie wybiore to co jest odpowiednie do mej nadwagi, a reszte informacji ZAPISZE. Jak schudne, znow bede musiala przeciez pare rzeczy wymienic, a rady przydadza sie na przyszlosc ;-) Zreszta sama wiem, ze powinnam nosic do mojej figury tuniki czy dluzsze bluzki. Chyba nawet do rurek moge je zakladac.

Koszul w kratke nie da sie otworzyc.

Gość gość
14.17 Swieta racja, lepiej uzywany a dobrej jakosci.

Gość gość
ja, jako że nie potrafię łączyć kolorów (nie mówię o prostych zestawieniach typu biało-czarny czy bezowo-turkusowy), to stawiam na 3-4 bezpieczne, moje ulubione kolory pastelowe plus czerń i grafit. stawiam na minimalizm co oznacza żadnych naćkanych dżecików, malowideł dziwnej tresci, nadruków (zwłaszcza takich ze smiesznymi napisami, jak dla nastolatek), wzorów duzych, rzucających się w oczy bluzki, tuniki, swetry, golfy, shirty, topy mam proste ale nie nudne, szukam takich które mają klasyczny krój i kolor z mojej bazy ale mają też jakiś dodatek które czyni je atrakcyjniejszymi, np ładny spot na swetrze, ciekawa wpleciona nić, złoty/srebrny zamek na karku itp duzo pieniędzy inwestuje w dodatki, paski, torby, buty i apaszki przede wszystkim moje kolezanki ciągle mnie pytają gdzie kupiłas tą nowa bluzkę a ja im na to że to bluzka sprzed pół roku i byłam w niej już duzo razy w pracy i ze zdziwienia robią oczy jak spodeczki, a to wszystko za sprawą dodatków ...ja myslę że w twoim przypadku wazne jest zakupowanie bazowych ubrań (nieważne czy swetrów czy zakietów czy spódnic czy spodni) w okreslonej gamie kolorstyycznej, bez nadruków lub ewentualnie z jakims małym wzorem nie po całości, i dodatki..na pewno musza się znaleźć w niej dobre dźinsy, dobrze skrojone, odpowiedniej dł. i jesli masz nadwage w ciemniejszym kolorze.

Fajnie :) a jakie masz dodatki? Co sadzicie o: Sukienka prinzeska troche ponad kolana grafitowa -,,- szmaragdowa grafitowy zakiet czarne jeansy rurki czekoladowa tunika z zabotem grafitowa bluzka prosta czarna -,,- szmaragdowa spodnica olowkowa za kolana zeby sobie to kupic?

Gość gość
zamiast czekoladowej tuniki z żabotem poszukałabym miętowej jedwabnej koszuli ...pytasz o moje dodatki, wymieniłam je już ale pilnuję aby były skórzane, bo skóra eko lub inne badziewie powodują smród:)

Gość goscgosc
spodnice lepiej kup czarna albo grafitowa zawsze mozesz wtedy z dodatkami zaszalec :)