Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nastoletnie matki co za patologia spoleczna

Polecane posty

Gość gość

to oczywiście odnośnie programu super edukacyjnego produkcji MTV POLSKA :o młody widz bedzie śledził losy 4 młodych matek 16,17,18 :o 17 latka jes w związku małżeńskim od 3 lat , inna ma bezrobotnego 20-letniego trutnia :o :o jakie przesłanie??? - daj dooopy nie miej szkoły i przyszłości dostań sie do mtv a zostaniesz wypromowana na kolejną gwiazde pokroju tych z ekipy z warszawy ( ciagle cos o nich pisza na pudlu , zaczynaja bywac na imprezach jeszcze troche i w tv ogolnodostepnej zagoszcza)

Gość gość
Odnosze wrażenie, że nastoletnie matki były od zawsze i nie jestto wymysł naszych czasów. pare wieków temu 14 latki zostawały żonami i rodziły dzieci

Gość tez mam takie wrazenie
niestety nic na to nie poradzimy obecnie 14-latki sa uwazane za nieletnie, nie dosc dojrzale do slubu, nie moga same pracowac i sie utrzymac. Nie powinno byc cos takiego promowane

Gość gość
17latka w związku małżeńskim od 3 lat?? Co za bzdura!!!

Gość gość
Kiedy zaczyna się ten program ?

Gość gość
Masakra. Robią dzieciakom z mógu wodę. Ale wiadomo, głupim społeczeństwem się lepiej rządzi. Powinni zrobić cykl odcinków o jakiś studentach na wymianie zagranicznej, jak zwiedzają swiat, pokazać różnice kulturowe i jak wygląda ich życie, ubrac to w fajną muzykę, zrobić do tego jakiś konkurs, może by zachęcili młodzież do czegoś mądrego a nie tylko wóda, sex, młode matki, c**y, sex, wóda i tak w kółko...

Gość gość
Przecież wczoraj było głosno o 12l w ciąży

Gość gość
widziałam wczoraj zwiastun polskiej edycji ,i niestety z przykrością muszę stwierdzić że to faktycznie patologia. Amerykańskie młode matki nie umywają się do polskich ,tamte dziewczyny w większości bo nie wszystkie mimo młodego wieku jakoś dawały radę inaczej jakoś się zajmowały dziećmi a nie z petem w gębę pieluchy zmieniały .

Gość gość
To zależy jaka osoba, jedne owszem i wręcz się o to proszą, drugie nie.

Gość gość
Pisałam już wcześniej. Pracuję w ośrodku wychowawczym dla dziewcząt i często trafiają do nas dziewczyny w ciąży. Są i takie które ojca rozpoznają po wieku ciąży a są i takie które sie potknęły w życiu. Dwa lata temu miałyśmy 16-latkę z mieszanego małżeństwa, ojciec-Polak i matka-Rosjanka. Ojciec zginął w wypadku jak dziewczynka miała 8 lat a matka po tym popadła w depresję i odesłała dziewczynę do dziadków w Polsce. Ładna, zdolna dziewczyna. Niestety jak miała 15 lat to dziadek umarł, babcia nie miała siły się nią zajmować, matka zniknęła a dziewczyna chyba z desperacji zaufała chłopakowi któremu ufać nie powinna. Teraz w tym roku skończy 19 lat, jej córeczka skończyła 2 latka w grudniu, uczy się wzorowo, chce studiować na Akademii Muzycznej Kiedyś ludzie żyli po 30-35 lat. Logicznym było, że dziewczyny rodziły mając 16-17 lat ale w XVIII czy XIX wieku juz nawet na wsi kobiety rodziły mając dopiero 20-22 lata

Gość gość
oczywiscie ze ciaze nieletnich zdarzały sie zawsze ale ubieranie tego pod otoczkę mtv i nadawanie w przerwie np. ekipy lub kolejnego ociekającego sexem programu nie prowadzi do lepszej edukacji sexualnej

Gość gość
no ok ty na poziomie tego nie oglądasz ale twoje dzieci jak najbardziej i z tv od małego nasiąkają przekazem ze w życiu liczy sie dobra impreza i dobre dymanie bez konsekwencji :o jasne ze noga moze powinac sie kazdemu ale tu promują ewidentną patologię :o :o

Gość gość
no i takie mlode zaczna sie jeszcze bardziej puszczac zeby zajsc bo beda sie chcialy dostac do programu do telewizji i byc slawne

Gość gość
sama jestes patologia ja urodzilam oliwierka jak mialam 17 lat teraz mam 20 dziecko odchowane a ja moge zajac sie soba i co ztkalo?

Urodziłam tuż po dwudziestce i dałam radę. Bardzo pomogli mi rodzice, mama zajmowała się synem. Dzięki temu ukończyłam studia, zdobyłam zawód, pracę. W tamtych czasach ciąża w takim wieku to nic dziwnego nie było. Zdarzały się też dziewczyny, rodzące jako 14-16 latki, po prostu nie było to tak "propagowane" jak obecnie. Nie było Internetu, w TV takich programów nie emitowano, a i nastoletnie matki tak się nie obnosiły. Są osoby, które się w życiu pogubiły, są takie, które z głupoty zgotowały sobie taki, a nie inny los. Nie ma co generalizować. Co do programu widziałam kilka odcinków amerykańskiej wersji " Nastoletnich matek" ( obejrzałam z nudów powtórkę jak leżałam ze złamaną nogą na L4). Mądrze w głowie miała poukładane taka dziewczyna z problemami z cerą - mama Bentlay'a. Z kolei skrajna patologia to ta rodzinka z nadwagą. Polskiej edycji oglądać nie zamierzam :).

Gość gość
pytam po co w ogole bierzecie udział w takim temacie, bo slowo dyskusja z kims,kto cos takiego pisze, jest nie na miejscu. NIE KARMIC TROLLA!!!!! NIE WPISUJCIE NICZEGO W TYM TEMACIE.

Gość gość
Zabraniac to mozesz swojemu mezulkowi :P Spadaj na drzewo. Nastoletnie matki to jest patologia. Patologia spoleczna. Nastolatki nie sa w stanie utrzymac sie samodzielnie i ciezar utrzymania i wychowania ich dzici, spada na rodzicow takiej panny. Dobrze wychowana dziewczyna, majaca w glowie cos wiecej niz seks nie zachodzi w ciaze w wieku lat nastu.

Gość gość
zgadadzam sie w dzisiejszych czasach zajście w nieplanowaną ciąże to obciach :o :o w dobie internetu , mozna wszystko sprawdzić, poczytać jak sie czlowiek zabezpiecza nie ma opcji na ciąże. Wiec w ciaze zachodza tylko glupie siksy

Gość gość
Bez przesady wiele z tych nastoletnich matek dobrze sobie radzi.

Gość gość
Tez kiedys bylam nastoletnia mama i wcale nie uwazam ani siebie ani mojego meza za patologie.Fakt wszystko stalo sie za wczesnie o wiele za wczesnie,szybko musialam stac sie dorosla odpowiedzialna osoba,ale to zadna katastrofa nie byla,nigdy niczego nie zalowalam.Uwazam,ze w zyciu osiagnelam bardzo duzo,macierzynstwo nie przekreslilo moich planow jedynie spowolnilo troche ich realizacje to wszystko.

Gość gość
Bez pomocy rodzicow takie nastoletnie mamuski zdechlyby pod plotem wraz z progenitura. Nie sa w stanie same sobie poradzic w zyciu. A to jest dewiacja spoleczna i kropka :P

Gość gość
Co za wredne babska,które własnego życia nie mają! Mam koleżankę,zaszła w ciąże jak miała 16 lat, w wieku 17 lat wzięła ślub. Urodziła po ślubie. Pracował jej mąż. Poznała go jak miała 15 lat. W wieku 18 lat, zaczęła pracować na pół etatu,w tym czasie kiedy mąż był już w domu po pracy. Tak minęło kilka lat,a oni nadal są razem i mają drugie(już planowane) dziecko. Ale wy wiecie lepiej,co nie?

Gość gość
Mam sasiadke, urodzila w wieku 17 lat, jej chlopak mial wtedy 19 i sobie troche dorabial, bo uczyl sie jeszcze. Byli praktycznie calkowicie na utrzymaniu jej rodzicow. Dziewczyna musiala rzucic szkole, tzn. tlumaczyla sie, ze bez swojej Wanesski wariuje, mysli o niej, ale prawda byla taka, ze jej matka pracowala, ojciec ciagle w rozjazdach, mieszkala z nimi schorowana babcia i jeszcze byla jej mlodsza siostra na wychowaniu. Wiec matka nie mogla zrezygnowac, byzajmowac sie wnuczka i by cora szkole zrobila. a mloda mama co na to? ze na nauke bedzie cale zycie. chwalila sie pieknymi ubrankami, zabawkami dla dziecka, ktore fundowali jej rodzice, przyszli tesciowie. zgrzyt sie pojawil, gdy zaczela planowac slub-obraczki musialy byc za 2 tys. zl, suknia piekna nowa z salonu i bal dla ksiezniczki. Jej rodzicom posypalo sie auto, wiec ze wzgl. na prace jej ojca, musieli kupic nowe. Jaka nasza dziunia byla rozzalona, ze dali mniej na bal dla niej i kupili to auto. Nie minely dwa lata, a ona znowu zaszla w ciaze, wychowuje swoje dzieci, mieszka z mezem dalej u ich rodzicow i z jego jednej wplaty ledwo im starcza. A takie miala plany-wanesska podrosnie, to pojdzie skonczyc szkole, ba-studia zrobi.