Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wprowadzamy mleko krowie roczniakom te co sa przeciwne niech nie wchodza

Polecane posty

Gość gość
ja też po skończonym roku wprowadziłam krowie. Pediatra powiedziała mi by je tak właśnie wprowadzić, a MM ma zastosowanie dla dzieci mających problemy z wagą, niejadki itd - ale jeśli dziecko zjada inne rzeczy i jego dieta jest ok, to jak najbardziej krowie. W domu mam zawsze puszkę MM - czasami łatwiej je uzyć gdy jedziemy gdzieś, zamiast myśleć o mleku w kartonie.

Gość gość
ja od ukonczenia roczku zaczelam podawac krowie, takie z platsikowego pojemnika, ale mieszkam w NL i tu mleko ma krotki termin do spozycia. Poza tym podgrzewam w mikrofali.

Gość gość
Właśnie o to mi chodziło... chcę je podgrzewać w mikrofali.. bo jak mam się bawić w gotowanie, studzenie.. to dziękuję.. i jeszcze cierpieć z powodu zapachu :( Spróbuję dawać tylko podgrzewane.

Gość gość
ja daję uht, wiadomo że nie trzeba gotować,bo bakterii tam niet !

Gość gość
Jak dziecko nie chce pic mm tylko krowie mu pasuje to co na sile mam wciskac? Nie zaluje na dziecko pieniedzy tylko daje co smakuje i odpowiada. Glupie baby przemadrzale !!!!!

Gość gość
ja 2 -letniemu dziecku daje MM z firmy Gerber.... a matki ktore daja krowie i z katronu niech daja ich kazdego jest to sprawa czym karmi dziecko nie?

Gość gość
ktoras napisala ze 7 latce kupuje truskawkowe bebiko.tylko nie wiem czy wiecie ze dziecku ktore skonczy 2 lata nie powinno sie dawac mleka w ogole?poczytajcie sobie.moj syn ma 9 mcy probowalam go przezucic ale ma alergie.a np moj starszy syn pil krowie mleko od 6 mca zycia i nic mu nie bylo.mojego mlodszego chyba w ogole nie przerzuce bd pil mm do 2 roku zycia.i na tym koniec.

Gość gość
a wiesz w ogole co to jest uht??taki syf dziecku dajesz i nawet pojecia o tym nie masz.

Gość gość
A dlaczego syf? Tylko mi nie pisz poczytaj sobie dlaczego.

Gość gość
mleko ktory ma z***biscie dlugi termin przydatnosci i moze byc przechowywane w temperaturze pokojowej to nie mleko.to produkt mlekopodobny i kto sie zna to c***owie ze tego sie dziecku nie daje.syf syf i jeszcze raz syf!kup normalne z lodowki a nie karmisz czyms co z mlekiem nic wspolnego nie ma

Gość gość
Nie ni3. Ja karmie dlaej mm tylko pytam dlaczego syf. A widze ze pojecia raczej nie masz dlaczego. Kwestia tego ze w wysokiej temp. gina prawie wszystkie bakterie i dlatego mlekomoze stac dlugo. Cos tam slyszalas ale powtorzyc nie potrafisz. To mleko nie ma praktycznie zadnych wartosci odzywczych ale syfem raczej nie jest. Bo ani konserwantow nie ma ani smieci.

Gość gość
nie wapno tylko wapń no i nie kazdy producent bedzie spraqwdzal jego zawartosc*****sal na kartonie, bo to jasne, ze mleko jest bogate w wapn. NIe znaczy ze inne go nie maja. Tak jakby w skladzie mleka pisać wode...

Gość gość
Ja swoim dzieciom dawalam krowie mleko jak tylko 6 miesiecy skonczyly,jesli dziecku nic po takim mleku nie jest to dlaczego nie dawac? Moje dzieci sa juz dosyc duze i zdrowe

Eeee... Bo wam szkoda na mm? Wy nie wiecie, że do 2 r.ż, dziecko nie powinno pić mleka krowiego?

Gość gość
z kartonu to syf ale rozumie tańszy-oszczędzacie . jak już to mleko świeże się pije

Gość gość
Nobwlasnie nie powinno sie pic swiezego mleka. Jak juz to pasteryzowane albo sqieze samemu pasteryzowac.

Piszecie, że mm to syf. W UHT nie ma absolutnie żadnych wartości odżywczych, to mleko jest WYJAŁOWIONE. Rozumiecie co to znaczy? A mleko modyfikowane jest tak skomponowane i przetworzone, żeby pasowało małym brzuchom.

Gość gość
Jezeli juz to rozumiem a nie rozumie. I nadal nie potrafisz wytlaczyc dlaczego uht to syf. Napisalam ze ja nadal podaje mm ale dziwia mnie brednie powielane na kafe.

Gość gość
Ludomila uht nie jest mlekiem calkiem sterylnym

Gość gość
ale uht to woda ,g***o pracowałam w Maćkowy w mleczarni , to syf jak już coś to właśnie świeże mleko z butelki

Wystarczy mleko krowie zagotować! A tak w ogóle to już lepiej podawać kozie niż krowie, ale rozumiem, wszystko z oszczędności :o.

Gość gość
Ludmiła, Ty sobie poczytaj... że to producenci mm nakręcają biznes jak mogą.. skoro nie wolno im reklamować mleka 1, i sprzedają go znacznie mniej niż 2 (bo jednak część kobiet karmi piersią), to muszą nadrobić wciskając mleko 3 i 4 (o zgrozo). Lekarze już dawno powiedzieli i wszędzie to można wyczytać, że spokojnie po roczku można dawać mleko. _ moje pytanie: czy mleko z lodówki ( to w butelkach) wystarczy podgrzać w mikrofalówce? Wydaje mi się, że będzie lepsze niż to z kartonu, ale czy ono może być tylko podgrzane?

Gość gość
Tak bo jest pasteryzowane

Dziewczyno weź pomyśl. Ja nie mówię o podawaniu mm do 3 r.ż, ale mogłybyście podawać je zamiast krowiego chociaż do 2, jak zalecają wszyscy lekarze. Ale co tam lepiej oszczędzać na dziecku i to właśnie o to wam chodzi. O oszczędność :). Nie, nie możesz go podgrzać w mikrofali, mleko powinno zostać zagotowane. Zapytaj pediatrę dlaczego.

Gość gość
tak mleko z butli można tylko podgrzać ,można przegotować jak kto woli podgrzane nie przegotowane nie zaszkodzi

Gość gość
Można tylko podgrzać mozna pić zimne z lodówki wcale nie trzeba przegotowywać mleka z butelki .

Gość gość
A nie? Qystarczy etykiete przeczytqc.

Gość gość
mleko w butelkach jest pasteryzowane przecież .