Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o karmieniu piersią powyżej roku

Polecane posty

Tak napisałam, bo taki był początek wątku.Z niego tak wynikało, a ja chcę wam tylko uświadomić, że to jest dopiero początek waszej drogi i wszystko wyjdzie w przysłowiowym praniu. Dlatego też nie macie dla mnie, na ten moment jakichkolwiek podstaw, żeby wywyższać się ponad kobiety, które świadomie lub z przymusu karmią sztucznie swoje dzieci.Dajcie ludziom lub naturze o tym zadecydować. Chyba, że chcecie się tylko dowartościować na chwilę obecną, bo na dłuższą metę to się nie da, bo to jest duże wyzwanie. Widziałam kiedyś przedszkolaka, który podszedl do matki, rozpiął jej bluzę i doił cycka, dla mnie to było obrzydliwe. Piszcie co chcecie.

Gość gość
Wielu matkom sie po prostu nie chce karmic naturalnie . kazda matka karmiaca naturalnie wie , ze dziecko trzeba przytawiac czesciej ,ze w nocy sie budzi itp. Na butelce dziec***otrafia przspac nawet cala noce , ewentualnie z jedna pobudka , w dzien to samo . Da butelke raz na 4 godz . i zadowolona , bo ma spokoj . mleko naturalne jest bardzo zdrowe , ale i szybkostrawne . Trzeba czesto przystawiac do piersi .Matki karmiace naturalnie bardziej sie posiewcaja dla dzieci. I to jest prawda , ale oczywiscie zaraz sie rzuca na mnie kobiety i beda wyzywac , nie patrzac obiektywnie na sytuacje.

Gość gość
A ja się zastanawiam dlaczego temat został zgłoszony do usunięcia?

Gość gość
blondyna to matki karmiace mieszankami sa niedowartosciowane . Tu jeden gosc pisal i mial racje , na kazdym topiku wyzwiska . Jakies kompleksy wyplywaja ? Podswiadomosc puka w czaszke ?

A ty wiesz, że jesteś na kafeterii? Ja ledwie weszłam na ten temat, to założyli o mnie oddzielny temat.

Gość gość
blondyna , a ty dlaczego sie wywyzszasz ? Myslisz ,ze matki karmiace piersia nie mysla o przyszlosci swoich dzieci ? Nie beda dbac o rozwoj , nie posla na studia ? Nie ty jedna poslalas , nie tylko dzieci karmione mieszankami studiuja , te ktore byly karmione piersia tez . Nie rozumiem twojego toku rozumowania . I tego co chcesz udowodnic. Caly czas sugerujesz i czujesz sie lepsza , bo twoje dziecko studiuje , dzieci matek karmiacych piersia tez studiuja , wyobraz to sobie . te matki tez dbaly o ich rozwoj . myslisz , ze ktos karmi piersia , a potem zamierza spoczac na laurach ? Jakies kompleksy masz .

Gość wifigdańsk
gosciu 19.01.14 masz rajcę to ogromne poswiecenie i ja się na nie zdecydowałam w pełni swiadomie.wiem,ze mam rok wyjety z życia,zea n apoczatku absolutnie nie moglam nikomu zostawic małej nawet na godzine,ze zawsze i wszedzie tylko ze mną ,bo przeciez jak zaplacze to opiekunka nie wyciagnie cycka. a jak da butelkę to dziecko się przezwyczai do butelki i po ptakach. teraz i tak juz jest lepiej bo juz zkims zostanie,wczesniej jak tylko tracila mnie z oczu to placz. wiedzialm,ze bede uwiązana ale oprocz tego jest cos jeszcze czego nie moga poczuć osoby ktore tego nie doswiadczyły. jest ogromna miłośc,przywiązanie,zachwyt i poczucie bezgranicznego szcześcia mojego i Jej. to jest cos co nie da zaden facet. najszlachetniejsza ze wszystkich odmian miłości. :) dobranoc:)

[zgłoś do usunięcia] gość blondyna , a ty dlaczego sie wywyzszasz ? Myslisz ,ze matki karmiace piersia nie mysla o przyszlosci swoich dzieci ? Nie beda dbac o rozwoj , nie posla na studia ? Nie ty jedna poslalas , nie tylko dzieci karmione mieszankami studiuja , te ktore byly karmione piersia tez . Nie rozumiem twojego toku rozumowania . I tego co chcesz udowodnic. Caly czas sugerujesz i czujesz sie lepsza , bo twoje dziecko studiuje , dzieci matek karmiacych piersia tez studiuja , wyobraz to sobie . te matki tez dbaly o ich rozwoj . myslisz , ze ktos karmi piersia , a potem zamierza spoczac na laurach ? Jakies kompleksy masz . Odpowiadając, to jest cały schemat zachowań/ Nie wywyższam się. Co do drugiej wątpliwości, moim zdaniem to działa podobnie jak u matek , które twierdzą ja urodziłam i ja jestem matką i koniec i kropka. Co do drugiego pytania, niektore matki pewnie poślą na studia, ale jakie- wiadomo. Zważywszy na dzisiejsze warunki. I w większośc**przypadków jeśli ktoś zdecyduje się na karmienie dziecka tylko i wyłacznie jednego do tego wieku to niestety kiepsko widzę jego karierę, a co za tym idzie satysfakcję finansową w pracy.Więc przyszłość dziecka też będzie podobna.

Gość gość
blondyna wybacz , ale BREDZISZ ! Skad ty mozesz wiedziec na jakie studia posla swoje dzcieci matki karmiace piersia , sugerujac od razu ,ze matki karmiace piersia posla na kiepskie . * A co do drugiego zdania ,zacytuje , bo trudno powtorzyc :" I w większośc**przypadków jeśli ktoś zdecyduje się na karmienie dziecka tylko i wyłacznie jednego do tego wieku to niestety kiepsko widzę jego karierę, a co za tym idzie satysfakcję finansową w pracy.Więc przyszłość dziecka też będzie podobna." *** Po pierwsze to nie rozumiem o czym piszesz , po drugie jaki ma zwiazek karmienie piersia z kariera w pracy i satysfakcja finansowa . Szczerze dla mnie to belkot , bez urazy . Ale czytajac to co ty wypisujesz to az sie dziwie ,ze twoj syn dostal sie na oblegane studia , z tego co piszesz . Widze ,ze bardzo sie tym szczycisz i slusznie , ale patrzac na twoj tok myslenia i to co piszesz to trudno sie nie dziwic . Bez urazy .

Gość gość
I na koniec dodam ,ze nie ma sie co klocic. Ja osobiscie widze ,ze matki nie karmiace piersia czesciej atakuja i obrazaja te, ktore piersia karmia . Po drugie te , ktore karmia piersia pisza prawde , odnosnie tego ,ze mleko naturalne jest dla dziecka najlepsze i niesie za soba korzysci dla jego rozwoju . Jestesmy ssakami , to jest nasza natura , nie ma sensu zaprzeczac . Kazdy wybiera sam jak chce karmic ,ale wysmiewanie , obrazanie , wyzywanie od matek polek jest niskie , bardzo nieskie. To jest zaprzeczanie faktom . I trudno nie pomyslec ,ze wyplywa z kompleksow , podswiadomego poczucia nizszosci . Powtarzam ,,podswiadomego ,, A teraz konczejuz temat , pewnie i tak zaraz ktos mnie wyzwie ,zakrzyczy itp.

Nie dziwię się, jeśli nie znasz innych realiów,poza karmieniem dziecka- o czym ja piszę. Otóż moja droga pisałam o tym, że żadno prestiżowe stanowisko pracy nie będzie czekało, aż ty wykarmisz swojego malucha. A co za ty idzie to nie będzie kasy , żeby średnio 11 lat opłacać i wozić swojego głupiego sztucznie wychodowanego dzieciaka na dodatkowe zajęcia, które są niezbędne, żeby szczycić się tym że studiuje ono na jednym z najcięższych kierunków w kraju:)

Gość gość
blondyna jestes nienormalna .Skoncz kobieto i wstydu oszczedz . Zaluje ,ze wdalam sie w rozmowe z kims glupim . Twoje dziecko musialo odziedziczyc inteligencje po swoim ojcu nie po tobie , bo bredzisz jak potluczona . Nikt normalny nie karmi dzieci swoim mlekiem do 11 roku zycia ( sa przypadki , w USA , co jest rzadkoscia) .Po drugie nie obrazaj dzieci . Po trzecie sztucznie wyhodowany maluch to moze byc tylko na sztucznym mleku czyli twoj . Glupie to moze byc twoje dziecko , bo ma glupia matke,ktora bredzi , wydaje jej sie ze rozumy pozjadala i tylko ona zna realia . CHYBA ZA DUZO WYPILAS !!! BO BELKOCZESZ !!! Nie wierze ,ze ktos trzezwy moze pisac takie glupoty jak ty . Ty nie potrafisz nawet sensownego zdania sklecic. Piszesz , bez ladu , bez skladu , BEZ SENSU . Zaluje ,ze znizylam sie do poziomu dyskusji z toba. Zegnam .

Gość gość
nie jestem matką i być nie mam zamiaru więc chyba mogę być obiektywna. ZALETY mleka matki są OCZYWISTE i badania to potwierdzają. Tak samo jak wiadomo, że z***biście jest mieć 4 dobre kończyny i sprawne zmysły. Co nie znaczy, że osoby pozbawione np. ręki czy też matki nie mogące karmić cyckiem są gorsze itd, po to są odpowiednie zastępniki. Jednak to są ZASTĘPNIKI i nie są w stanie w 100% naśladować naturalnego tworu. I nie ma żadnej reguły, że jedna pojedyncza jednostka wyjdzie gorzej na tym zastępniku czy lepiej na naturalnym. jednak jest reguła, że suma sumarum WIĘKSZOŚĆ wychodzi tak a nie inaczej xxxxx i chciałam zauważyć, że żadna z matek karmiących piersią nie zasugerowała, że ktoś inny nie ma prawa nazywać się matką. ten zarzut padł z ust ich przeciwniczek na zasadzie "wierzysz w boga? ta, pewnie tylko wierzący mogą mianować się prawdziwymi ludźmi i mają prawo najeżdzać na nas, ateistów" xxxx a blondynie mogę odpowiedzieć jedynie(by trzymać się jej poziomu), że ktoś z pozycją na rynku znajdzie pracę i tak i tak, a freelancerskie zlecenia nie wymagają bycia 8h na "prestiżowym stanowisku" z którego nas wykopią z łatwością gdy 3 miesiące będziemy na urlopie.

Gość gość
Blondynka to nie wiadomo skąd się urwała.Pisze takie głupoty,chyba to że syn poszedł na studia uderzyło jej do głowy.Łączenie karmienia piersią i nie dostanie prestiżowego stanowiska jest głupie że tego nie da się określić.Kobieta całkowicie oderwana od rzeczywistości.To nawet nie były argumenty tylko jakieś brednie.Zgadzam się , że tak był że strony łamiących mieszkaniami.

Gość gość
Blondynka to nie wiadomo skąd się urwała.Pisze takie głupoty,chyba to że syn poszedł na studia uderzyło jej do głowy.Łączenie karmienia piersią i nie dostanie prestiżowego stanowiska jest głupie że tego nie da się określić.Kobieta całkowicie oderwana od rzeczywistości.To nawet nie były argumenty tylko jakieś brednie.Zgadzam się , że tak był że strony łamiących mieszkaniami.

Gość gość
p********e matki polki, o niczym innym nie myślą tylko zeby urodzic kolejnego bachora i wywalac te obrzydliwe cyce gdzie popadnie-fu

Gość nie karmiąca etatowa mama
No nie wiem, kto nie zna realiów. Mnie w budżetówce wyśmieli, że chciałam zostać pół roku z dzieckiem. Z przerw na karmienie też żadna z nas nigdy nie skorzystała.Ale jak się tylko myśli o tym jaką jestem wspaniałą matką, a nie jak dziecku zapewnić udane dzieciństwo i łatwiejszą drogę w przyszłość , to tak jest i pózniej mamy takie, a nie inne efekty. Nie czuję się gorsza, bo nie karmiłam. Moje dziecko jest okazem zdrowia, wbrew temu, że chciałybyście, żeby było odwrotnie.

Gość gość
Dla chcacego nic trudnego . To tylko lenistwo i wygoda.Leniwe matki wola dac butelke i miec kilka godz. spokoju,wyjsc na ploty czy do pracy ,bo to tez ucieczka od obowiazkow w domu . Lepiej dac dziecko babce prawda ?

Gość gość
Moje subiektywne zdaanie........Matki ,ktore karmia naturalnie ,pomijajac te ktore chca a nie moga ,sa lepszymi matkami .Te ktore daja butelke z pobudek egoistycznych to leniwe matki ,a dziecko jest u nich na drugim planie ,w momencie kiedy powinno mu sie dac maximum tego co natura nam dala.

Gość gość
Moje subiektywne zdaanie........Matki ,ktore karmia naturalnie ,pomijajac te ktore chca a nie moga ,sa lepszymi matkami .Te ktore daja butelke z pobudek egoistycznych to leniwe matki ,a dziecko jest u nich na drugim planie ,w momencie kiedy powinno mu sie dac maximum tego co natura nam dala.

Gość gość co nei chce mieć dzieci
"Ale jak się tylko myśli o tym jaką jestem wspaniałą matką, a nie jak dziecku zapewnić udane dzieciństwo i łatwiejszą drogę w przyszłość , to tak jest i pózniej mamy takie, a nie inne efekty." No właśnie o tym mówiłam, k***a co to ma do rzeczy??? w większości są podkreślane jedynie oczywiste i badane od 100lat zalety karmienia piersią a nie czy są wspaniałymi matkami (pomijam ostatni wpis) xxxxx " Moje dziecko jest okazem zdrowia, wbrew temu, że chciałybyście, żeby było odwrotnie." czy to mleko modyfikowane p*****lneło Cię do konca?:O co za baba, jak można coś takiego napisać...i kto pisał, że dzieci na mm są niewiadomo jak chore? jest pisane że większość przypadków po prostu lepiej na tym wychodzi... tak samo byś się burała jak stwierdzę że wcześniaki mogą mieć np. problemy z artykulacją przy nauce mówienia? bo akurat Twój nie ma a ja chcę by miał?:O xxxxxx kobieto, widać że macie straszne kompleksy z powodu nie karmienia naturalnego, bo naprawdę matką nie jestem i być nie zamierzam z tysiąca powodów, a to aż po oczach daje, same sobie w tej obronie wymyślacie zarzuty które niby Wam są stawiane. TO CHORE!

Gość gość
One sie rzucaja , bo w glebi duszy , gdzies w podswiadomosci zdaja sobie sprawe ,ze robia zlei czuja sie gorsze . Moga tu pisac tysiac postwo i rzucac niewiadomo jakie obelgi czy argumenty , a nic tego nie zmieni ,ze mleko naturalne jest najodpowiedniejszym pokarmem stworzonym dla dziecka . jak dla mnie matka z wyboru karmiaca piersia jest lepsza matka od tej , ktora z wygody wybiera mleko sztuczne . Nie ma co tutaj dyskutowac ani polemizowac .

Gość gość
To jest kafeteria, mało jest tu osób na poziomie. Przecież wiadomo, że patologia nie kupi dziecku mleka, bo jak opieka da zasiłek, to przeznaczy to na co innego. I tak będzie latać z cycem jak najdłużej. A o przyszłości dzieci też nie piszcie, bo zrozumienia tu nie znajdziecie. Najwyżej pomyśli o urodzeniu następnego dzieciaka, byleby tylko samej się przy nim utrzymać. Zacznijcie jeszcze rodzić na ławkach w parku, żeby wszyscy widzieli, że jesteście najlepszymi matkami, bo urodziłyście naturalnie, a nie przez cesarkę.

Gość gość
swoją drogą to jest żałosne, zeby cały światopogląd ograniczać tylko do bycia matką, a nie kobietą. Póxniej się dziwią, że ich małżeństwa są nieudane.

Gość karolinka97
Ja uwazam ze dxiecko naleze karmic piersia jakk najdluzej , najzdrowiej :D

Gość gość
A czemu od razu uważasz, że gdy kobieta karmi piersią to od razu przestaje o siebie dbać i jest tylko matką? W głowie Ci się poprzewracało i masz cycki tylko jako obiekt seksualny, ale przecież cycki są przede wszystkim do wykarmienia dziecka a nie odwrotnie! Kojarzysz Mirande Kerr? Ona karmiła dziecko w przerwie sesji zdjęciowej do magazynu! Więc można być seksowaną kobietą która karmi piersią.

Gość gość
Patologia to jest osoba , ktora pisze ,ze tylko patologia daje cycka. Kobieto czy ty myslisz ,ze patologia bedzie karmic piersia ? Chyba cie pogielo . Tacy ludzie dostaja mleko w proszku z mopsu . Nie masz nawet pojecia czym jest karmienie piersia . Uwierz mi ,ze ktos kto nie kocha swojego dziecka jest wiecznie pijany , itp. nie bedzie go karmil piersia. I

Gość gość
To jest zalosne zeby caly swiatopoglad ograniczac do bycia egoistyczna kobieta . Co za durne przekonanie ,ze skoro karmi piersia to malzenstwo nie udane . Piersia to sie karmi jakis czas . Swiatowa organizacja zaleca do trzeciego roku zycia , a nie do osiemnastki. Co za glupie kobiety tu sie wypowiadaja. Zgadzam sie jest wiele modelek i aktorek ,kobiet bardzo zadbanych , bardzo seksownych , ktore karmia piersia . Co trzeba miec w glowie ,zeby uciekac sie do takich glupich argumentow. Nie karmisz piersia to nie karm , ale nie wmawiaj ,ze tylko patologia karmi , kobiety nieszczesliwe w malzenstwie , zaniedbane itp. Twoje niekarmienie piersia nie uchroni cie przed zdrada twojego meza.

Gość gość
Nie ma tu z kim rozmawiac . Karmiace sztucznie pisza takie glupie teksty,ze rece opadaja . Zero wiedzy , zero informacji.