Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mcmer

Ile do koperty dla przyjaciułki

Polecane posty

Gość mcmer

Bo nie wiem czy mam zbierać większą kasę już, czy dać jak pójdę sama tak z 1000 czy to za dużo ( ślub za rok a ja na razie bez pracy.... ) Ale mam nadzieje odłożę bo z 200 zł to jest moim zdaniem śmieszna suma jak za osobę będę musieli dać 160 zł

Gość gość
Ja bym dała 300..jeśli idziesz sama i nie pracujesz to nie widzę potrzeby dawania więcej..1000zł to gruba przesada

Gość gość
Nie w tym rzecz,żeby sie Mlodym wesele zwrócili. 200 zl zupelnie wystarczy, a jak dasz 300 to to juz maksymalnie. Tyle pary do koperty wrzucają... PS. Przyjaciółka ;)

Gość gość
...zeby sie wesele zwróciło

Gość smiechawa
co łaska...ale mniej niż 500 nie dają:D:D:D:D

Gość mcmer
Aha fajnie wiedzieć dzięki, "ps przyjaciółka ( kotki to ty )"

Gość gość
Jeśli płacą 160 od osoby to spokojnie 200 od ciebie wystarczy, chyba że idziesz z kimś to wtedy 400-500 zł. PS. Idąc na wesele gdzie młodzi płacą 250 zł należy dać min tyle samo od osoby. Przynajmniej ja zawsze zwracam uwagę na to gdzie jest wesele

Gość gość
Czyli wesele to wg Was inwestycja, ktora nie tylko ma sie zwrócić, ale i dać zarobic? Tak wychodzi z tych Waszych wyliczeń.. Mlodzi mówią Wam ile placa za osobę??? To brak kultury.. A jak starsza ciocia , emerytka, da Mlodym w prezencie paczkę ręczników to co? Będzie im brakowalo, ktoś za nią musi zapłacić? To jak to jest, zapraszają gosci na wesele, czy wystawiają rachunek za zorganizowanie rodzinie imprezy? I jeszcze wiadomo, ze napiwek trzeba zostawic? :-o

Gość gość
u mnie na weselu jedna ciotka wogóle nie dala koperty a jedna dala 100zl wiec nie widze problemu zebys dala 200 lub 300

Gość gość
JA uważam że każdy da tyle ile może jeżeli to przyjaciółka i idziesz sama 300 w zupełności wystarczy

Gość gość
ja od przyjaciol, mlodych ludzi co wiadomo sa na dorobku, dostawalam po 300zl od pary a od singli po 200zl od rodziny tz.ciotek z mezem i dzieckiem po 500zl , najstarsi dorobieni dawali nawiecej od 500 zl za osobe.

Gość mcmer
Powiem wam że moja siostra od wujka dostała 250 zł za 2 osoby dorosłe i syna (facet jest lekarzem.... ) I ona była w szoku... mój chrzestny dał jej 1000 ale dużo zarabia... Dlatego się pytam ile się daje bo nie chodzę na wesela

Gość gość
ja napiszę jak my dostawaliśmy. od pary przeważnie 400zł, zdarzyło się też 500zł, ale i 300 od pary tez było. od osoby w zależności 200-300zł, jedna osoba dała 500 była sama. byly tez koperty po 100zł ale to akurat nie podpisana więc nie wiem od kogo. Ja na twoim miejscu bym dała własnie z 300zł, będzie ok:)

Gość nienawidzę błędów ort
przyjaciółka pisze się przez "ó"

Gość gość
Absolutnie nie widze sensu w oszczedzaniu na prezent, gdyby ktos bezrobotny przez rok oszczedzal zeby dac mi prezent, czulabym sie jak ostatnie s****wo biorac od niego pieniadze :/

Gość gość
250zł maksymalnie

Gość gość
1000 zł ?? Tyle to mozna a nawet trzeba dać np chrześniakowi ale nie przyjaciółce. 200 zł i tyle w tym temacie :-)

Gość gość
daj ile masz, tak bys głodna nie chodziła, ja jestem nie długo po slubie i moja chrzestna za 4 osoby z swojej rodziny dała mi 200 zł i cóz - nie jestem zła, nie po to było weselezeby dawali , wiec wrzuc na luz, jak cie lubią i naprawde chcą - to Twoja koperta na tymnie zaważy. Jak nie lubią- to mozesz wsadzać tysiace i nie pomoze...

Gość huba buba 666
500 pln od pary

Gość gość
Ale Wy macie wyliczenia! Każdy daje tyle ile może. Pieniążki to jest prezent i nie chodzi o to żeby wesele się zwróciło. Miałam komunie bliźniaków w tamtym roku i dostawali po 500zł do dzieciaka... więc 300zł na ślub wydaje mi się trochę śmieszne bo młodzi płacą tylko 160zł za osobę...no bez jaj. Te pieniążki mają im ułatwić nową, wspólną drogę życia...a nie pokryć koszty wesela.

Gość gość
Jak bym miała dać komuś w prezencie 200 zł to nie poszła bym wcale na wesele u mnie jest zasada 300 zł za dorosłego i 100 za dziecko i tak jak idziemy z dwójka dzieci daje 800 zł jak sami daje 600 zł i nie jestem bogata jak mnie nie stać w dany momencie dzwonie i informuję że nie przyjdę .