Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 Witam wszystkie Panie i zachęcam do dyskusji co według Was pomogło Wam w staraniach o dzidziusia. Podobno wiele dziewczyn brało witaminy jakieś zioła i inne leki które według nich pomogły w zajście upragnioną ciąże. Może któraś z Was może się podzielić swoimi doświadczeniami Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 Brala któraś z Was może ? suplement diety femifertil™ dla kobiet (30 kapsułek, wystarcza na 1 cykl miesiączkowy) – promuje równowagę hormonalną, poprawia jakość śluzu szyjkowego Podobno pomagają zajść w ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 WIESIOŁEK ,pomaga to na sluz,a tym samym na zajscie w ciaze,wiesiolek wspomaga produkcje sluzu dzieki czemu w owulacji jest go wiecej,mo pomogl w pierwszym cyklu staran,bralam 2 tabletki dziennie do owulacji czyli 2 tygodnie od 1 dnia miesiaczki,dodam,ze wczesniej przez dwa cykle staralam sie ale nie zachodzilam w ciaze ze wzgledu na brak sluzu,ja polecam warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2014 Olej z wiesiołka Przyjmuje się go od pierwszego dnia cyklu, czyli pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego do momentu owulacji Olej wiesiołkowy odstawiamy w drugiej fazie cyklu , gdyż prostaglandyna, której poziom podnosi, wywołując skurcze macicy mogłaby po zapłodnieniu doprowadzić do bardzo wczesnego poronienia. Olej znów przyjmujemy dopiero po wystąpieniu miesiączki. W czasie odstawienia oleju z wiesiołka można stosować olej z siemienia lnianego, tran lub inne bogate źródło kwasów tłuszczowych. Terapia olejem z wiesiołka to naturalna metoda wpływająca na zwiększenie płodności, która zacznie działać prawdopodobnie po około 2-3 miesiącach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość 001 Napisano Styczeń 21, 2014 ja się nie staram ale też polecam olej z wiesiołka i magnez z witaminą b6. Kiedyś jak zaczęłam obserwację cyklu to miałam krótką faze lutealną. niby nie groźne jak się nie starasz o dziecko ale jednak może prowadzić później do zaburzeń hormonalnych. Z 11, 12 dni zrobiło się 16 dni. pomógł magnez i to już w pierwszych 3 cyklach. Powoli też mijały inne objawy które się przy tym objawiają, jak bóle jajników w drugiej fazie i pojawianie się śluzu estrogenowego w fazie lutealnej. Przy staraniach jednak jest wskazane żeby ta faza trwała przynajmniej te 14 dni i był odpowiedni poziom progesteronu więc jak najbardziej wskazane. Wiesiołek brałam też i dalej biorę (tylko do owulacji), tylko że u mnie to raczej nie było w celach koncepcyjnych tylko zaczęła mi przez jakiś czas doskwierać suchość. dobrze wpływa na śluz i na skórę też. Można jeszcze siemię lniane w drugiej fazie zamiast wiesiołka ( albo cały czas) , nie powoduje skurczów a też ma wpływ pozytywny na gospodarkę hormonalną i na śluz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 21, 2014 Ze wspomagaczy ja korzystałam z zeliku Conceive Plus i z takiego suplementu dla M : www.doz.pl/apteka/p67905-Fertilman_kapsulki_30_szt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2014 Długo staraliśmy się o dziecko i w końcu znalazłam na nas sposób. Zadziałało połączenie: zioła Ojca Sroki nr 3 ( 1 szklanka z 1 łyżeczki parzona pół godz) do owulacji castaganus 2 tab do owulacji olej z wiesołka 6 tab dziennie do owulacji po owulacji duphaston 1 tab Mąż pił: rano: kwas foliowy 1 tab, witamina c 1 tab ok 11 l karnityna 1 tab obiad selen 2tab, wit e 1tab, wit b 12 1tab po obiedzie multivitamina z rzeńszeniem 1 tab ok 16 l karnityna 1 tab kolacja salfazil 1 tab Obecie 20 tc i czuję już ruchy malucha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 23, 2014 do gościa wyżej, nie łatwiej było zakupić dla M jakiś gotowy jeden preparat zamiast go faszerować x-nastoma tabletkami dziennie? Taka zabawa z małego chemika o_O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 24, 2014 Tutaj są zioła min wspomagające płodność. http://naturalnaplodnosc.iai-shop.com/pol_m_Herbaty-i-ziola-dla-kobiet-i-mezczyzn_Herbaty-i-ziola-na-Plodnosc-304.html powinnaś wybrać coś dla siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 10, 2016 Mi pomogy ziółka kupione w Centrum Amis . To centrum medyczne jest internetowe, wiec można sobie zamówić konkretne produkty i zaczekać na przesyłkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 10, 2016 Moim zdaniem jeśli nie ma jakiś problemów natury fizjologicznej, wystarczy się zdrowo odżywiać, stosować kwas foliowy i szczęśliwie się starać o maleństwo. Są oczywiście witaminy i inne ziółka, do obejrzenia https://www.znamlek.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość raabada Napisano Listopad 10, 2016 Najlepiej brac specjalnie przygotowany zestaw witamin w formie folika mama, bo będziemy wówczas pewnie, ze nasze dziecko będzie się zdrowo rozwijało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2016 Przed ciążą to wystarczy brac sam folik i to na długo przed planowaną ciążą, dopiero potem folik mama 1 jak zacznie się pierwszy trzymestr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 21, 2016 Weź sobie poczytaj http://www.swiadomemacierzynstwo.com/suplementacja może to pomoże ci rozwiać wątpliwości, mnie dużo pomogła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koszatka Napisano Grudzień 1, 2016 Rzeczywiście dużo informacji ciekawych zawiera ta strona, czasami warto wgłębić się w temat chociaż folik jest bardzo znanym i popularnym lekiem to wiedzy nigdy za wiele Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 8, 2016 Folik jest dla mnie numerem jeden, tak samo jak teraz ten wzbogacony folik mama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 9, 2016 Dla mnie również, cenie go sobie za to, ze wchłania się w całości i nawet poprawia nastrój Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 9, 2017 Mnie lekarz też zalecił Folik, myślę, ze jest to dość popularny lek znany na naszym rynku już bardzo długo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 11, 2017 Folik jest chyba najbardziej znnay lekiem i powinna brac go każda odpowiedzialna za zdrowie dziecko kobieta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość małagonia_ Napisano Styczeń 11, 2017 Wiem, że dla kobiet starających się o ciążę polecany jest Inofem. Stosowałyście? Ma kwas foliowy oraz mio-inozytol, który m.in. reguluje cykl, pobudza owulację. Widziałam nawet u nich na stronie, że są badania, które potwierdzają takie działanie http://www.inofem.pl/ . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 12, 2017 lepiej poczytać sobie jak ważna jest suplementacja przed ciąża i w ciąży www.swiadomemacierzynstwo.com/suplementacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 16, 2017 Czytałam, fajnie mieć świadomość co jest najlepsze dla dziecka i mamy i nie faszerować się zupełnie nieznanymi suplementami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 2, 2017 Nam pomogło celowanie w owulację. Wyznaczałam ją sobie przy pomocy cyclotestu - komputera cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćlaluna Napisano Luty 3, 2017 Prosze o podanie mi nazw witamin,lekow bez recepty i skutecznych z doswiadczenia kobiet,ktore stosowaly je,dziękuję z gory,pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2017 Z doświadczenia to mogę polecić ci folik, ponieważ jest lekiem a nie suplementem to i działanie ma lepsze i jest przebadany klinicznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 10, 2017 Jak działa komputer cyklu? Pierwszy raz słyszę o takim urządzeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 12, 2017 Polecam suplementację witd3 oraz cynk dla partnera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jenny28 2 Napisano Lipiec 7, 2017 Ja starając się o dziecko brałam tylko kwas foliowy Folik, aby zapobiec ryzyku wystąpienia wady cewy nerwowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 26, 2018 mnie znajoma poleciła Ovarin, sama tez używała tego suplementu by zajść w ciąże, u niej są zmiany hormonalne i skoro jej pomógł ja tez jestem dobrej myśli http://ovarin.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 26, 2018 Żadne z reklamowanych tu środków nie ma innego działania, jak tylko czyszczenie portfela. Jak się ma problem z zajściem w ciążę, to jak najszybciej trzeba rzucić papierochy i wziąć się za leczenie u lekarza, a nie znachorów z forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach