Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma zycia po smierci

Polecane posty

"Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli" (J 20,29)

Gość gość
Ja na razie wierze w prawo przyciągania ale nie w Boga. Mysle pozytywnie , smieje się , uważam się za fajną ,lubiana osobe .Nie narzekam . Nie modle się , do kościoła nie chodze . Zyje normalnie bez bOga i modlitw . pozdrawiam

Gość PrawaeTywae
Ewa mogla odmowic szatanowi, miala do dyspozycji setki drzew :) To prawda, ludzie grzesza, upadaja, ale Jezus wyciaga reke by mogli wstac, to nie jest wytlumaczenie ze taka jest ludzka tendencja. Skoro taka jest ludzka natura to niepowinno byc zakladow karnych bo kazdy ma prawo zabic

Gość PrawaeTywae
na razie wierze w przyciagania - to dobrze, najwazniejsze nie czynic nikomu nic zlego i szanowac bliznich :) A w Boga moze tez kiedys uwierzysz.

Gość gość
dobrze ze mamy prawo i policje bo inaczej ludzie by sie zabijali bez powodu bo wiedzieliby ze nie czeka ich zadna kara. Ile byloby kradziezy pobic morderstw i g***tow to sie nie miesci w glowie. Wyobrazcie sobie to. Zwykle zwierzeta z nas, a zwierzeta trzeba pilnowac.

Gość gość
do wierzących Proszę Was , przelejcie mi codziennie po 100zł na konto a Wasze życie na starośc będzie wspaniałe , a po śmierc***ojdziecie do Raju ...Tak mi powiedział sam Stwórca !!!! nie wierzycie ? UWIERZCIE! Błogosławiony będzie ten który nie widział a uwierzył:D

Gość gość
to jak podać numer konta ? jestem w potrzebie

Gość PrawaeTywae
W Prawie ktore Bog dal Izraelowi tez bylo by nie zabiajc, nie krasc itp. Ale Zydzi sobie nic z tego nie zrobili :) A co bylo pozniej nie musze mowic bo chyba wiecie :) A jak nie to powiem ze przyszedl Jezus a pozniej apsotolowie i nawracali pogan bo zydzi nie chcieli sie nawrocic.

Gość gość
może i glupi ale nie naiwny

Gość gość
Nurleia wierzysz ???? bo tak ci do glowy natlukli?

Gość PrawaeTywae
Powiem wam że Ja tez przez wiele lat bylam ateistka :) Mozna powiedziec ze nawet wojujaca, probowalam "nawaracac" chrzescijan i uswiadamaic im ze Boga nie ma :) Ale potem sie opamietalam.

nie, nie dlatego, nie bede ci tlumaczyc bo i tak bys nie uwierzyl...za glupi jestes na to

Gość gość
A teraz jesteś wierząca?

Gość gość
mylisz wiarę z głupotą. wiara musi być oparta na dowodach. jak przyjaciel pomógł mi 50 razy to wierze - wiem że 51 raz też mi pomoże. Niektórzy są śmieszni. Ktoś postępował dobrze z wiarą i nie prowadził mimo wszystko fantastycznego życia. To co, wiara ma być dobrym interesem? Bede się modlić do Boga to będzie mi się opłacać? Mamy pokazać że pomimo prób potrafimy pamiętać o Bogu. polecam przykład Hioba ;)

Gość PrawaeTywae
Teraz tak, i od jakiegos czasu co niedziele uczeszczam na nabozenstwo :)

Gość gość
Widzisz..jaki z Ciebie katolik wierzący ? dla czego obrazasz mnie od głupich ? pozwolil Ci Bog ? W ktoryms z swoich przekazan napisał ... OBRAZAJ BLIZNIEGO SWEGO??

Gość PrawaeTywae
O tym katoliku to do mnie? Jesli tak to nie wyzywalam cie od glupich :) I nie jestem katoliczka.

Bog odebral wszystko Hiobu, a gdy sie zapytal boga dlaczego to mu odpowiedzial ze jest tylko czlowiekiem... wiec mamy sluzyc naszemu bogu bo jestesmy marnym pylem niestety

nazwalam cie glupcem bo niestety taki jest twoj stan umyslu...powiedzialam sama prawde

Gość gość
a umarł za wszystkich, aby ci, co żyją, nie żyli już dla samych siebie, lecz dla tego, który za nich umarł i został wskrzeszony Jeden dzień na tydzień to chyba trochę mało...

Gość PrawaeTywae
No niestety w srody nie moge na modlitwnym uczestniczyc :( Wiec jedynei neidizela mi zostaje, czasem jak mi sie uda to ide na nabozenstwo w tygodniu jak sie odbwya jakies.

Gość gość
DOBRZE,JESTEM glupcem ponieważ nie wierze ....

Gość gość
to wszystko nie ma sensu ! Zycie poza zżyciem nie istneje

Gość gość
Istnieje:)

Gość gość
Jeżeli się dzieje coś złego to z winy szatana, ale faktem jest, że Bóg do tego dopuszcza.

Gość gość
jak istnieje?

Gość gość
PrawaeTywae ale Pismo Swięte w domu jest, co nie? To samemu wieczorami "studiować", "Upewniajcie się o wszystkim; mocno trzymajcie się tego, co szlachetne” (1 Tesaloniczan 5:21) Sorki za wtrącenie zewnętrznego źródła, ale polecam sprawdzić jw.org, wiele fajnych materiałów do studium...

Gość gość
Normalnie istnieje.:) Ty istniejesz tak samo...

Gość PrawaeTywae
Niestety w formie ksiazkowej nie mam ale na intenrecie czytam :) na stronie biblia-online.pl