Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma zycia po smierci

Polecane posty

Gość PrawaeTywae
To prawda, gdyby chrzescijanstwo prowadzili ludzie to nie byloby dzisiaj 2 miliardow chrzescijan, a chrzescijanstwo na przestrzeni wiekow dzielilo sie czesto a mimo to przetrwalo :)

Ktoś podtrzymuje Kościół ale niekoniecznie Kościół Katolicki :) Jezus mówiąc do Piotra o skale nie powiedział " na tej skale zbuduję swój kościół i bedize to KK " :) ale zbuduje swój kościół - wspólnotę iwerżących we mnie , wyznających Prawdziwego Boga . Ten sam Bóg podtrzymuje też diaspory żydowskie rozsiane na całym świecie i trwajaće o wiele dłużnej niż KK :)

Ktoś podtrzymuje Kościół ale niekoniecznie Kościół Katolicki :) Jezus mówiąc do Piotra o skale nie powiedział " na tej skale zbuduję swój kościół i bedize to KK " :) ale zbuduje swój kościół - wspólnotę iwerżących we mnie , wyznających Prawdziwego Boga . Ten sam Bóg podtrzymuje też diaspory żydowskie rozsiane na całym świecie i trwajaće o wiele dłużnej niż KK :)

Gość PrawaeTywae
allium, kiedys pisalam ze ponad miesiac nie bylam w zborze, a teraz znowu zaczelam uczeszczac i juz po wyjsciu ze zboru czekam znicierpliwiona na kolejne nabozenstwo :D

Gość PrawaeTywae
Wybieram sie w piatek wlasnie na grupe na ktorej sie spotykaja osoby zblizone ze mna rocznikowo.

Gość gość
PrawaeTywae, skąd się wziął Twój nick:)?

Gość PrawaeTywae
A nie wiem w sumie :D Dawne czasy to były jak puszczałam w kazdej wypowiedzi soczyste k***a mac :) Mloda i glupai bylam :D w gimnazjum :classic_cool:

Gość gość
jedno jest pewne to kk głosi pełnie nauk Jezusa

Gość gość
Kurce temat o zyciu po smierci a przez pare stron jakiespierdoły o Lutrze i innym gownie.

no to zamiast tych pierdół ty napisz coś mądrego :) czekamy :)

Gość gość
ja duzo wczesniej sie opisalem. A wy zeszliscie z tematu.

Gość PrawaeTywae
Tak, a co odkrywczego napisales oprocz oklepanego stwierdzenai ze Kosciol Katolicki jest nieomylny? :)

Gość gość
Piszcie co chcecie ale wiadome jest ze po smierci nic nie ma a te cale religie wierzenia to bajki wymyslone przez ludzi. Cos na wzor basni andersena. Szkoda gadac.

Gość PrawaeTywae
A skad wiadome? Umarles kiedys? :)

Gość gość
religia wyprała wam mozgi.

Gość gość
Pismo święte daje co najmniej kilka wskazówek jak być lepszym człowiekiem zamiast mierną szują i tyle na ten temat.

Gość PrawaeTywae
Cieszy mnie to neizmirnie :) przynajmniej mam czysty :)

Gość gość
hah takich wskazowek jak w Biblii jest mnostwo w innych ksiazkach o tym jak zyc lepiej zdrowiej i spokojniej itd. ksiegarnie sa pelne takich ksiazek. Biblia niepotrzebna.

Gość gość
bóg nie namawia do dobrych uczynków i w tym cały problem bo dla złych uczynków jesteśmy kuszeni na okrągło, dlatego właśnie w życiu nic nam nie wychodzi. Jeśli pojawia nam się myśl nie analizujemy skąd się wzięła ale ona nigdy nie pochodzi od boga stąd nasze życie jest tak marne.

Gość gość
sa ludzie kturzy byli po tamtej stronie zycia

Gość PrawaeTywae
Dokladnie, sa osoby ktore przezyly smierc kliniczna i niemal wszysy z nich mowia to samo :) Ze byli w raju albo w piekle ci ktorzy grzeszyli przed smeircia klincizna

Gość gość
nie chce mi sie wierzyc ze tyle ludzi mysli tak plytko- odpowiadajac Wam - Bog nie ingeruje w zycie. Dal nam WOLNA WOLE- ludzie moga wybierac taki los jaki chca. Ludzie sa chorzy bo jest na przyklad zanieczyszczone srodowisko. Sa wojny bo ludzie sa zachlanni itp itp.

Gość gość
ale to jest równoznaczne z tym ze bog nie jest wszechwiedzacy i nie zna decyzji jakie podejma ludzie bo gdyby byl to nie powinnien byc zaskoczony wasza religia jest zmyslona i nie prawdziwa ale wasza wiara i to ze sie jednoczycie w dobrej wierze jest dobre sama bym sie przylaczyla gdyby to wszystko nie opieralo sie na nieprawdzie równie dobrze moglibysmy wierzyc w słonce/kosmos efekt terapeutyczny i psychologiczny naszego dobrego samopoczucia bylby taki sam jak po tych waszych katolickich zborach itd..

Gość gość
lol. to wedlug ciebie słonce/kosmos efekt terapeutyczny i psychologiczny nie moze byc polaczony z Wyzsza Energia (bo wedlug mnie tym Bog jest).

Gość gość
katole religia wam mózg wyprała zachowujecie sie jak sekta.brrr strach sie was bać bo nie wiadomo co możecie zrobic w imie religii

Gość gość
no wlasnie moze... bardziej wierze w Wyzsza Energie niż w Boga katolickiego, w bajkie z adamem i Ewa..apokalipsa itd... jestem na tak dla wiary ale nie wierze w zadna religie szkoda ze nie ma spotkań dla wierzacych w Boga.. samego Boga ..bez calej tej religinej otoczki..

Gość gość
zaczełeś dojrzewać:-), niedługo i w boga przestaniesz wierzyć. Brawo dla ciebie

Gość yyyy 28
Zycie po smierci istnieje

Gość gość
jasne... a wy oczywiście to wiecie bo tam byliscie....żałosna sekta