Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka i wizyta u babci i dziadka

Polecane posty

Gość gość

Od razu powiem, że nie byłam u moich rodziców. Córka poszła, zbierała na prezent ma 50 zł kiesznkowego, a za prezent zaplacila 290 zł bez dodatków. Mojemu bratowi urodziło się miesiąc temu dziecko. Moja mama ma bzika na punkcie małych dzieci. Córka wyszła od nich ze łzami w oczach. Powiedziała że póki go nie było to mogli rozmawiać, a kiedy on się pojawił to ona siedziała w pokoju z dziadkiem, a babcia latala z wnukiem. Brat kupił kwiatka bratka mamie jako babci od wnuka. Córka stwierdziła, że kwiatek był dla nich lepszy niż jej prezent. I że oglądała tego kwiatka wczoraj dla drugiej babci i kosztOwał 11 zł. Stwierdziła, że boli ją ta sytuacja. Rodzice mojego męża mają 3 wnuczki i zawsze było tak, że prezent (co roku czekoladę pomimo, że teściowa słodkiego nie je) i zawsze ta czekolada dla nich jest cenniejsza niż prezent od córki, a ta zawsze się stara. Dziewczyny ja nie wiem co ja mam zrobić ? Z kim rozmawiać, jak ?

Gość gość
Córka od 19 cały czas płacze w swoim pokoju. Nigdy nie była zazdrosna.

Gość gość
Pewnie widzą, że rośnie kolejny tuman jak mamuśka i wolą dziecko ''bratowi''.

Gość gość
Jeśli uważasz, że tuman ma średnią 4.8 to Twoja sprawa.

Gość gość
a co to za prezent za 300 zł? :) następnym razem zrób laurkę. I idź w innym czasie, dniu niż inne wnuki, wtedy uwaga skupi sie tylko na twojej córce.

Gość gość
Cóż to za prezent za 290! Chyba macie dużo kasy i za to was nie lubią. Wnuczka będzie ich nienawidzic i słusznie.

Gość gość
16 latka i laurka... Oj kiedy to było. Moja mama zadzwoniła ok. 21 do niej i spytała czy jutro przyjdzie na ciasto, bo zostało i czy jest na nią obrażona.

Gość gość
Prezent był od mojej córki i ona składała sobie spokojnie pieniążki. Nawet z urodzin pieniążki przeznaczyła na ten prezent.

Gość gość
A co kwiat gorszy od prezentu za 290 zl ?? Widac jaka z ciebie materialistka i z coreczki rowniez. Dzidzia " bratowi" ma miesiac i wiadomo ze na poczatku on bedzie skupial wieksza uwage. A twoja coreczka to samolub. I nie potrafi zrozumiec ze teraz jest nowy malenki czlonek w rodzinie.

Gość gość
Ze co ??! 16 lat to juz mloda kobieta i beczala mamusi bo babcia maluchem 1 miesiecznym byla zajeta ? Nie wierze napisz ze zartujesz blagam !

Gość gość
Nie mówię, że gorszy. Ale cholera nie jedną rzecz chciała sobie kupić i odmawiała sobie, żeby dziadkowie byli szczęśliwi. I chyba nie udało się.

Gość gość
Akurat moi rodzice dużo dla niej.znaczą. Kocha ich. Dzwoni codziennie.

Gość gość
To znaczy boli ją, żę zapłaciła za prezent 29 a nie 11? Sorry ale durna ta twoja córka - no ale jak ma j******ą matkę materialistkę to jaka ma być...

Gość gość
"składała sobie spokojnie pieniążki" zaraz sie porzygam

Gość gość
Kobiety wy rypniete jestescie nie umiecie normalnie odpowiedIec tylko tak zjadliwie

Gość gość
hehe kretynki :D Jaka mać taka nać.

Gość gość
Analfabetka, "bratowi" "nie jedną" rzecz zazdrościsz pewnie... Weź bo przykra jesteś... PIENIĄDZE TO NIE WSZYTSKO słyszałas coś takiego? Dziadkowie pewnie wyczuwają dystans ze strony twojej i córki, dlatego cieszą się niewinnym dzieckiem.

Gość gość
Ty sama masz mentalność małego dziecka, "pieniążki" to może pięciolatka mówić a nie matka szesnastolatki.

Gość gość
Autorko, jesteś nienormalna, i twoja córka niestety też. Kiście się w swoim sosie i liczcie swoje pieniązki, a bratowi pozwólcie cieszyć się miłością dziadków do wnuka :D

Gość gość
No właśnie, jak można być taką głupią c**pcią oderwaną od pługa... Mówię i o matce i o córce. Módlcie się codziennie do świętego Ducha żeby przymnożył wam mądrośći.

Gość gość
Odpowiem normalnie : powiedz corce ( 16latce kobiecie mlodej) ze ona kiedys tez byla dzieckiem i tez kazdy sie nia zachwycal a terax czas na dzidzie "bratowi" ale to nie znaczy ze kochaja ja mniej. Ja pier... zeby 16 latka sie tak zachowywala szok !

Gość gość
Co za patologia:- -bratowi - składała pieniążki

Gość gość
bratowi - co za dno ! kobieto nie widzisz jak podkreśla błędy ort na czerwono ? nie kompromituj się ! co to za idiotyzm takie drogie prezenty kupować !

chyba jestem "tempa dzida'' ale z wypowiedzi autorki nic nie zrozumiałam...

Gość gość
kobiety ogarnijcie się!!!! macie rację ale nie da sie tego kulturalnie powiedzieć????? ta kafeteria to już stek wyzwisk i bluzg, normalnie nie da się ni poczytać żeby nie było idiotek, debili, bezmózgowców, kretynek... TROCHĘ kultury!

Gość gość
ona dalej nie wie ,że nie ma takiego słowa jak "bratowi "

Gość gość
A moim zdaniem to nie chodzi o cenę prezentu tylko o postawę babci, która wszystko rzuca na widok słodkiego maluszka. Też mi by było przykro gdybym się starała komuś zrobić przyjemność a ten ktoś by miał to gdzieś bo przyszła druga wnuczka. Córki nie nastawiaj przeciwko babci, ale swojej mamie powiedz na osobności, że córce się zrobiło przykro że uznali że inny prezent jest lepszy niż jej bo bardzo się starała i odmawiała sobie wielu rzeczy żeby zrobić babc**przyjemność. Dobra babcia nigdy by nie powiedziała, że któryś prezent jest lepszy tylko że są tak samo ważne i że kocha wnuki po równo.

Gość gość
Ależ nie pieniądze, pie-niąż-ki. :D

Gość gość
I tak dla mnie jest najwiekszym szokiem w tym temacie jest to ze corka twoja ma 16 lat a zachowuje sie jak 7-8 latka.

Gość gość
pewnie córunia to jedynaczka i właśnie zrozumiała że świat nie kręci sie wokół niej.