Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nevernevernever

Widziałam poród i jestem w szoku popłakałam się to jest okropne boje sie tego

Polecane posty

Gość ameiliaaa
Ja jestem pierworódką,rodziłam w zeszłym roku 2godziny :-) wiec wcale nie takie bajki.Dostałam oksy przy 4cm rozwarciu i godzinka i poszło. A do tych 4 cm to nie wiem kiedy się nawet zrobilo,to rozwarcie :P Wy nie umiec rozrożniać faz porodu z tego co zawuazyłam,bo 1 faza od 1 skurczy może trwać owszem 12 godzin,ale to są bóle jak na okres i można sobie spokojnie nawet w domu siedzieć dopóki nie ma kilka cm rozwarcia. Moja znajoma zajechała dop szpitala to miała juz 6cm :D

Gość ameiliaaa
Najgorsze jest to, że 4-centymetrowe rozwarcie zostało mi do dzisiaj :O

Gość Taka jedna 21
a co do kwestii hm.. kosmetycznych ciazy i porodu. Dbalam o siebie w ciazy! nie pozwalalam sobie na wszystko na co mam chec , odzywialam sie zdrowo duzo warzyw owocow, produktow pelnoziarnistych takich jak makarony pieczywo, jak mialam dziki apetyt to zawsze pomagaly platki owsiane na mleku z odrobna kakao i cukru do maku albo filizanka kakao. Nie mam ani jednego rozstepu! w ciazy przytylam tylko tyle co wazylo dziecko , wody plodowe i lozysko, czyli nic. Cala ciaze smarowalam sie odpowiednimi kremami, przeznaczonymi dla kobiet w ciazy. wcale nie jakimis tam drogimi!!! z ziaji! w przystepnych cenach sa. dzis dla mojego meza jestem kims wartym podziwu! matka o super figurze, atrakcyjna kobieta matka:)

Gość ameiliaaa
widzę,że gimgó*wno się podszyło :) żałosne.

Gość Taka jedna 21
ty piszesz ze poplakalas sie ogladajac filmiki. Ja poplakalam sie po wszystkim, jak spojrzalam na lezaca obok mnie pierwszy dzien w domu kruszynke - lzy mi ciekly i pomyslalam wtedy jaka bylam glupia!!! Jak ja moglam bac sie porodu, dla takiej malej kryszynki wszystko warto! jak ja moglam mowic ze nie przezyje tego dla dziecka, ze nie chce dziecka..

Gość gość
o matko! cudowny poród... ja mam termin na za dwa tyg i gdyby mój poród tak wyglądał to bym była przeszczęśliwa :)

Gość gość
poczujesz te "cudowność" jezuuu wy myślicie że przy porodzie orgazmu dostaniecie?

Gość gość
uwielbiam jak na temat porodu wypowiadAJĄ SIĘ KOBIETY, które nie rodziły :/ boskie to po prostu jest.