Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nevernevernever

Widziałam poród i jestem w szoku popłakałam się to jest okropne boje sie tego

Polecane posty

Gość nevernevernever

Oglądałam poród. Naturalny i cesarskie cięcie i popłynęły mi łzy. NIGDY się na to nie zgodzę, NIGDY. Jest to jedna z najbardziej obrzydliwych rzeczy jakie widziałam. Mam 22 lata i chyba to nie jest dla mnie. To jest straszne, okropne. Boje się, że kiedyś może mi się to przytrafić. Nie chcę. Masakra... jestem w szoku. http://www.youtube.com/watch?v=3nTGrun0hsI

Gość Rkira
Nie jestem tam zalogowana niestety nie zobaczę. Też się tego boję, a chcę mieć dzieci.

Gość gość
wiekszosc kobiet to przezywa taka natura;)

Gość nevernevernever
przepraszam jeśli przestraszyłam jakąś dziewczynę moim wpisem, to moje subiektywne odczucie... może dla kogoś to naturalne i normalne ale dla mnie jest to przerażające. Narządy płciowe rozciągają się do wielkości duuużego grapefruita, okropne rozstępy na brzuchu i udach, po cesarce blizna... później jeszcze to łożysko wyciągają, dzieci mieć nie będę......

Gość gość
mam identyczne odczucia, az rzyg bierze, jakby ludzie wiedzieli jak to wygląda to by dzieci było znaczniej mniej. Moze od tych filmików w POlsce ostatnio taki mały przyrost naturalny? Nie wiadomo

Gość gość
jak dorośniecie to wszystko zrozumiecie, że nie chodzi o to jak to wygląda dla widza, tylko o przeżycie

Gość gość
ja mam 36 lat, jestem dawno dorosła, co to zmienia?

Gość nevernevernever
Ja nie wiem jak moja śp babka urodziła 10cioro dzieci... Ja nie wiem jak laski mogą łapać facetów na ciążę. Mężczyźni powinni o to błagać, ile kobieta traci, ile cierpi... czy tylko ja mam taki tok myślenia?

Gość 5krotnie żonaty
A ja widziałem wielokrotnie na żywo i za każdym razem jak widzę po raz kolejny do mnie dreszcze przechodzą. Może następnym razem będzie lepiej :)

Gość gość
kobietom po prostu hormony czesto hamuja racjonalne myslenie

Gość gość
właśnie to, że jesteś w większym stopniu facetem niż kobietą. Bo jakbyś poczuła instynkt to o niczym innym byś nie myślała tylko o porodzie w pozytywnym znaczeniu

Gość Teztakmiałam
też panicznie bałam się porodu. przyszedł jednak taki czas kiedy bardzo chciałam mieć dzieci z Kimś kogo kocham. Uwierz mi, że kiedy ma się skurcze to zaczyna zwisać to jak to wszystko wygląda... aby tylko wreszcie mieć to za sobą. Kiedyś się o tym przekonasz.

Gość Teztakmiałam
Jeszcze jedno... ta na filmie na pewno miała znieczulenie.

Gość Czterdziecha co ma pecha
Nie rozumiem.Pokolenie popapranych estetów.Kobiety przez tysiąclecia rodziły i było to normalne.Karmiły piersią, chodziły w ciąży.A teraz każdy przejaw NATURALNOŚCI jest błe.Poczytuje tu panienki, które karmić nie będą bo to obrzydliwe.I mam je ochotę pacnąć raz a dobrze w głupi czerep. Tak samo facetów, którzy wiedzą co to celulit, którzy krytykują każdą fałdkę i rozstępy.Jak zniesiecie starość partnerki???????Jak zniesiecie własną starość?Ten świat jest pochrzaniony - człowiek to też fizjologia.Każdy puszcza bąki, robi kupę, większość kobiet rodzi dzieci , chodzi w ciąży , karmi piersią.Z czego tu robić halooo.To integralna część naszego życia - nie jesteśmy aniołami wydalamy, jemy, pocimy się.

Nie rozumiem.Pokolenie popapranych estetów.Kobiety przez tysiąclecia rodziły i było to normalne.Karmiły piersią, chodziły w ciąży.A teraz każdy przejaw NATURALNOŚCI jest błe.Poczytuje tu panienki, które karmić nie będą bo to obrzydliwe.I mam je ochotę pacnąć raz a dobrze w głupi czerep. Tak samo facetów, którzy wiedzą co to celulit, którzy krytykują każdą fałdkę i rozstępy.Jak zniesiecie starość partnerki???????Jak zniesiecie własną starość?Ten świat jest pochrzaniony - człowiek to też fizjologia.Każdy puszcza bąki, robi kupę, większość kobiet rodzi dzieci , chodzi w ciąży , karmi piersią.Z czego tu robić halooo.To integralna część naszego życia - nie jesteśmy aniołami wydalamy, jemy, pocimy się.

Gość nevernevernever
Nie jestem żadnym facetem :) jestem 100% kobietą, płodną, kochającą zwierzęta, ludzi starszych, buty, płaczącą nad krzywdą ludzką, współczującą i wkurzoną przed okresem ale porodu nie ogarniam. Czy to czyni mnie mniej kobietą od Ciebie? Może wy kobiety - mamy nie potraficie się przyznać, że jest to faktycznie straszne i okropne przeżycie.

Gość gość
jakbys obejrzala jakikolwiek film z jakiejkolwiek operacji, ba, nawet zblizenie wyrywanego zeba,tez bys sie porzygała,Na tej zasadzie lekarze rzygaliby nn stop. Nawet jakby c****kazali filmik tego co sie dzieje w twoim ciele, jak pracuja kiszki jak wyglada o***t przy robieniu kupy itp. Po diabla cos takiego ogladac?

Gość Teztakmiałam
Jeszcze jedno. Ten film to lipa. Nie dość, że kobieta miała znieczulenie, to jej nie nacinali więc jeśli nie zdecydujesz się na znieczulenie, to będzie to wyglądało duuuużo gorzej :-) ale... jak widać/"czytać" jest to do przeżycia :-)

Gość gość
Nie rozumiem.Pokolenie popapranych estetów.Kobiety przez tysiąclecia rodziły i było to normalne.Karmiły piersią, chodziły w ciąży.A teraz każdy przejaw NATURALNOŚCI jest błe.Poczytuje tu panienki, które karmić nie będą bo to obrzydliwe. x x mi np. nie chodzi o estetyke, tylko cierpienie przy tym, poród to rzeznia. niestety rodziłam, i to najgorsze wspomnienie mojego zycia, a mineło juz kilkanscie lat. Wygląda równie ohydnie jak "smakuje"... To ze od tysiacleci to normalne wg mnie jeszcze pogarsza sprawe, szkoda ze natura jest tak okrutna dla kobiet

Gość nevernevernever
a co ma do rzeczy coś co mnie nie dotyczy? poród może mnie dotyczyć, oglądać wyrywanego zęba z bliska nie muszę czy innych procesów trawiennych. Lekarzem być nie zamierzam a matką może kiedyś dane mi być będzie, niezamierzenie...

Równie strasznym przeżyciem jest umieranie na raka, równie fizjologicznym.Nikt nie pisze, że poród to miód malinka - ale to coś normalnego.A na samym porodzie się nie kończy - wykrwawianie się po nim, bolące szwy, eksplodujące piersi nie są niczym miłym. Za bardzo wydelikacona jesteś skarbie.Czas dorosnąć.

Gość gość
Rak tez jest normalny, zdarza sie w przyrodzie całkiem czesto

Gość gość
to chyba dobrze ze jest wydelikacocna, jeszcze przyjdzie czas na brak delikatnosci, jak u ciebie czterdziecho... :p

Gość nevernevernever
nie każdy na raka umiera i nie jest to fizjologiczne, to choroba, poród nie jest chorobą, moja droga.

Gość stara modelka bez związku
Czterdziecha co ma pecha Gratulacje za Twoją wypowiedź. Zgadzam się z Tobą w 100% Ludzie od wieków się tak rodzili i nikt nie wymyślał, że rozstęp czy fałdka. Teraz media robią wodę sodowa dziewczynom z mózgu, że musi wszystko wyglądać jak z reklamy albo z okładek kolorowych pism. Nie pokazują normalności a wyidealizowany świat za którymi bidulki dążą i są wiecznie sfrustrowane, że nią takie same jak te "gwiazdy" z fotoshopa & TV. Pozdrawiam cieplutko :)

Gość gość
a co ma do rzeczy coś co mnie nie dotyczy? poród może mnie dotyczyć, oglądać wyrywanego zęba z bliska nie muszę czy innych procesów trawiennych. Lekarzem być nie zamierzam a matką może kiedyś dane mi być będzie, niezamierzenie. xx No wlasnie, porodu tez nie musisz ogladac z bliska. A procesy trawienne na pewno bardziej cie dotycza , niz poród istnieja, chcesz, czy nie chcesz.

I w porównaniu z nim poród jest miodem malinką.Widziałam z bliska, obserwowałam dzień po dniu horror niekończącego się cierpienia, bólu, umierania tkanki po tkance, utraty człowieczeństwa. TO JEST KOSZMAR.Poród , który nie trwa tygodniami przynosi życie , szczęście i kogoś do kochania da się znieść.

Gość Obserwator o2
Prowo heloizy, kolejny przeoczony przez modki temat. :) Save and send. :)

Gość gość
jak fizjologia moize byc okropna? ona po prostu jest, inaczej nie byloby zycia. A wyobraz sobie ten okropny kawal krwawego miesa, ktory w dodatku wciaz sie kurczy i rozkurcza bue - to twoje wlasne serce.

Gość nevernevernever
Dobra, zamknę oczy i będzie po sprawie. Super tok myślenia. Któraś z Pań pisała, że dzisiejsze dziewczyny boją się porodu bo media coś tam kreują. Nie o to chodzi. Mam wady, jak każda z nas i kompleksy ale po porodzie będzie ich dużo więcej, nie kłamcie, że wasze ciała nie uległy zmianie. Widzę moją mamę, ważyła 49kg gdy nie miała dzieci, dziś waży ok.20 kg więcej i nie da się pewnych dysproporcji zredukować. Ma rozstępy, zmieniła się i też jej jest z tym źle, choć nie urodziła nas w XXI wieku ogłupiona przez media...