Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy tez widzicie narastajaca biede w UK

Polecane posty

Gość gość

??????

Gość gość
tak bo wiecej zebrakow wiecej ludzi w sklepach 99 wiecej ludzi nigdzie nie wyjedzie na wakacje moja znajoma Brytyjka zawsze co roku jezdzila a to Grecja a to Wlochy a to Turcja teraz nigdzie nie pojedzie wyliczyla ze jej juz nie stac bo ma wiecej wydatkow a jej pensja stoi w miejscu od 3 lat !!!!

Gość gość
I bardzo dobrze wkońcu Polacy skończą z tym UK. i wrócą do Polski. Ale znając życie to nie tak prędko nastąpi..i osoby które tam już mają kontrakty to nie wrócą bo tam dobra kasę makau

Gość gość
W 99p i Poundland ludzi zawsze bylo pelno. Poza tym niektore rzeczy tam sa drozsze jak w "normalnych" sklepach...

Gość gość
''wkońcu Polacy skończą z tym UK. i wrócą do Polski.'' :D Udał ci się dowc*** już od 6 lat, czyli od zwycięstwa Peło i obiecanych masowych powrotów wracają i jakoś wrócić nie mogą :D

Gość gość
narastającą biedę to ja widzę w POlsce

Gość MMMMAA
Ja nie widzę tzn w otoczeniu najbliższym nie widzę. i z pracą nie jest też źle, trzeba poszukać i trzeba też miec kwalifikacje i iść w zparte, to się uda znaleźć coś naprawdę porządnego. przykład: mój mąż (Polak) . stała praca mojego męża to "zwykła" praca 20 godzin tygodniowo za 7,9 f/godzinę. mąż studiuje, jest na ostatnim roku. nie powiem dokładnie co studiuje ani na jakiej uczelni w jakim mieście, ale teraz pojawial się perspektywa nowej pracy. na razie na zlecenie, sprawdzają jego umiejętności. jest to praca w firmie (niedużej) zajmującej się ogólnie reklamą i internetem... mąż kilka tygodni temu zrobił pierwsze zlecenei dla tej firmy i są zadowoleni z rezultatu. to pierwsze zlecenie zajęło około dobę jego czasu (pracował w domu przez tydzień nad tym , wieczorami lub w dzien wolny jedyny jaki ma). i za to co zrobił zapłącili mu taką kwotę mniej więcej 24f / na godzinę. (nie na łapę na czarno ale legalnie zatrudniony, zapłacił od tego podatek). w lutym być może mają mieć dla niego kolejne zlecenie. można? można. trzeba się uczyć i wytrwale szukać i nie poddawać się.

Gość MMMMAA
tzn podsumowując ilość godzin spędzonych nad tym i dzieląc przez nią zarobioną kwotę wyszło 24 z kawałkiem na godzinę. mąż oczywiście nadal pozostanie w tej zwykłe pracy 7,9f / h dopóki nie skończy studiów i nie dostanie pracy na stałe lub przynajmniej w miarę regularnych podobnych zleceń.