Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna taka dociekliwa

Mieszkanie OWSIAKA opisane i warto o tym poczytać bo mimo że mieszka w bloku to

Polecane posty

Gość jedna taka dociekliwa

jednak nie jest to takie całkiem zwykłe mieszkanie. Mieszkam w bloku, płacę ZUS, a mój OFE jest ch...owy - zacytowała szefa WOŚP „Gazeta Polska Codziennie” i przystąpiła do sprawdzania cóż to za blok. Szybko ustaliła, że to luksusowy apartament na niedawno wybudowanym osiedlu warszawskim – „Wzgórze Słowików”. Owsiak mieszka w największym metrażu – mieszkanie ma 115 metrów kwadratowych. Po dotarciu do księgi wieczystej okazało się, że nie zapisu o wpisie banku na hipotece, co oznacza, że apartament kupiono za gotówkę.”GPC” przypomina, że mieszkanie jest jednocześnie siedzibą firmy Mrówka Cała, którą prowadzi żona Owsiaka. Pracuje ona od 12 lat w Fundacji WOŚP i zarabia tam ponad 12 tysięcy złotych. Według dziennika mieszkanie Owsiaka jest warte co najmniej milion zł.

Gość gość
Kto nie kombinuje, szampana nie pije. :-P

Gość gość
do jedna dociekliwa nie obchodzi mnie to w jakim mieszkaniu mieszka i za czyje pieniądze. Natomiast cieszy mnie to, jak dziecko po porodzie ma robione przesiewowe badanie słuchu dzięki Owsiakowi, jak dzięki sprzętowi z WOŚP wcześniaki mojej siostry mogą żyć i wiele innych. Zrób chociaż w połowie to, czego on dokonał i wtedy zabieraj głos.

Gość gość
Czyli uważasz, że jakby nie Owsiak to dzieci by umierały? Ochrona życia i zdrowia to psi obowiązek NFZ i my się na to składamy wszyscy. Jeżeli system sobie nie radzi to powinien być zreformowany/zlikwidowany. Czym jest 50milionów Owsiaka przy setkach milionów rocznie marnowanych przez NFZ. Nie widzicie, że to chore, że nie dość, że płacimy ubezpieczenie to jeszcze musimy robić "ściepe". To tak jakby ubezpieczyciel OC wymagał abyśmy dorzucali co roku do puszki bo nie wystarcza na pokrycie szkód.

tak to chore ale co ważniejsze ? chandryczenie się o puszkę czy życie iluś tam uratowanych dzieci ?

Gość gość
TY durna kretynko,ile sprzętu jest w szpitalach,ale żaden lekarz co poniektórych obsłusłużyć nie potrafi,wyczyn wielki aparaty do pomiaru słuchu??? były i muszą być takie są wymogiNFZtu,a reszta to ściema,i tyle,wiem co piszę,zaufaj mi.

Chciałam zauważyć, że ludzie sami dają do puszki jak i na tacę w kościele. Widocznie mają taką potrzebę. Jeśli kościół nie jest rozliczany to ....resztę dopowiedzcie sobie sami...jest jak jest. Wolę dać do puszki.

Gość gość
gość TY durna kretynko,ile sprzętu jest w szpitalach,ale żaden lekarz co poniektórych obsłusłużyć nie potrafi x Ajak ja mam kaprys i dam ci kretynko samochód to prawo jazdy też mam za ciebie zrobić ?

Gość gość
lepiej dać do puszki niż tym kłamcom w czarnych sukienkach.

Jjestem świadoma, że nie wszystko idzie na sprzęt. Organizacja też kosztuje. Trudno, żeby człowiek podejmujàc się ta wielkiego przedsięwzięcia mieszkał w lepiance, głodził rodzinę, chodził piechotą itd. To samo tyczy kościoła i dlatego czasem im dychę też rzucam na tacę :D gdy jestem w kościele w jakiejś uroczystej sprawie za ten klimat imprezy;)

Gość gość
Rondel a może mam dawać na komisje kozła Macierewicza? Ch*j ci do tego co robię z MOIMI pieniędzmi . Jak bym miał tyle kasy to kupiłbym chłopu złotego mercedesa tylko po to żeby cie ch*j z zazdrości strzelił .

Gość gość
To napisz prawdę z czego są finansowane kampanie wyborcze PiS

Gość barranek
jak dla mnie dowodem na to że nie o prawdziwe pieniadze na dzieci i sprzęt chodzi jest sam fakt , że taką akcję przeprowadza się w połowie stycznia czyli w prawdopodobnym okresie najgorszych mrozów - zebrają te wymarzniete dzieci na tych ulicach przez te min 8 godz w sytuacji , gdy tych ludzi tak praktycznie na tych ulicach NIE MA !!! - powiedzmy termin maj ??? dlaczego nie wtedy , gdy tych ludzi na ulicach jest powiedzmy min . 3X wiecej , wiecej pracuje w tym czasie i tak ogólnie panuje wiekszy optymizm i chęci sponsorowania w miesiacach wiosenno - letnich - ile razy wiecej zebrali by wtedy ? ...ano dlatego NIE ...powtarzam , że nie zdażyliby na Woodstock , jak mi odpowiedzieli kiedyś co mnie dość powaznie wQrzyło

Gość gość
ŻAŁOSNI LUDZIE JESTESCIE!!!!!! człowiek pomogł juz tylu ludzia ..bo nie tylko dziecią bo te dzieci maj rodziny ...dzieki sprzetowi masa dzieci i ludzi dorosłych miało szanse na zycie ....bo nasz piep...rzad ma nas w du... Ja docenaim bo moj syn był podłoczony do maszyny za kupupiony dzieki Owsiakowi .NAWet jak by wział jakis proceny ale on przeciez on nie działa tylko w tym jedynym dniu to trwa cały rok ...kiedys był program jak to wyglada od wewnatrz ile załatwiania worzenia itp... Wyzywaj sie na tych co nam kase biora i my musimy płacic,, i nie mamy nic do gadania chociaz to sa nasze pienadze i zus itp instytuacje okradaja nas ....aaa w tej sytuacji chcesz dajesz twoja wola ..Zycze C**przedewszystkim tego abys ty nie musiała albo twoje dziecko korzystac z tego sprzetu .....chociaz wtedy bys zmieniała zdanie jak by ci zycie uratowało.dziekuje

Gość gość
Zawistni beszczelni polacy, bo z wielkiej litery akurat o was pisać nie będę!!!Koli cię w oczy,zazdroscisz to kuzwa sama pomagaj innym!!!!Dzieki temu człowiekowi zyje być może twoja babcia,dziecko czy znajoma!!!!Bardzo dobrze ze ma z tego jakies pieniądze.Ma zyc w pudelku na dworcu???Ma sobie nie wyplacac zadnych pieniędzy, nie mieć co jesc,nie mieć za co rodziny utrzymać????On jest glowa tego wszystkiego,on temu poswieca czas,energie ,wysiłek.Mohery pieprzone jak zazdrościcie to sami się za cos takiego qwezcie,bo nie dorastacie do pięt komus,kto pomogl 1000000 Polakow. Wdzięcznosc...

Gość barranek
nikt nie gani wospu za 'przekrety ' tylko za dość poważne sponsorowanie przez publiczne media i publiczną TV , czego nie czyni się wobec innych takich charytatywnych instytucji za publiczne koszty obsługi tego wszystkiego - za zatrudnianie siostry owsiaka w grupie tej 5osobowej spółki zgarniającej te 8 % z zebranych pieniedzy dla siebie 60 - 80 tys na twarz - za zatrudnienie żony owsiaka w 20 osobowej ekipie zajmującej się całoroczną działałnością wospu - 5 tys . brutto na twarz - za wykupieniem ze składkowych pieniedzy ( 1.5 mln zł ) firmy Złoty Melon , która handluje wizerunkiem WOSPU , Wodstoocku i Owsiaka ( takie relikwie lewactwa ) co im daje dochód 11,5 mln zł z czego nie wiadomo ile bierze owsiak i jego rodzina - to nie jest rozliczane w ramach WOSPu ...pal sześć same koszta poniesione na sam Woodstock ( 3 mln zł ) na którym się prezentuje np . TVNowskie Szkiełko Kontaktowe ... podczas którego ostatnio , pewien tubylec napluł w twarz Miecugowowi w protescie za szerzenie nierawdy ( za co slusznie został ostatnio skazany ) ...i tak prawdę mówiąc , za nic więcej - to nie są sprawy do sądu , aczkolwiek inne firmy chrytatywne z innej branży mogły by to zgłosić jako faworyzowanie tylko jednej takiej ...podczas gdy takich są setki

Gość gość
A o kościele może napisz!!!Zobacz jakimi autami wozi się ksiądz z twojej parafii!!!Czemu te p********e mohery na to nie spojrzą???W szpitalach przezywaja dziecki Owsiakowi,tak dzięki Niemu, bo to On wymyslil orkiestrę, dziecki Niemu ten sprzęt jest.My tez pomagamy,zbieramy,ale inicjatorem tego wszystkiego jest Owsiak. A kosciol co??To jest wszystko tak obłudne,chore, okropne,ze az człowiekowi się chce rzygac jak się czyta takie tematy

Gość gość
dlaczego pytam dlaczego nie ma tematow co kosciol robi z tą masa pieniędzy która dostaje od ludzi,z tym całym bogactwem???Dlaczego nie ma tematow,ze większość księży wozi się tylko drogimi autami na które nie stać zwykłego zjadacza chleba.dlaczego nikt tym się nie bulwersuje???Tylko tym,ze kase ma ktoś kto w końcu do k***y nędzy uratowal miliony ludzi, w tym pelno moherow i rydzykow,ktorzy na tym człowieku i jego rodzinie teraz psy wieszają. Jak to jest,ta wasza moralność,rozliczanie innych??Co to za kręgosłup moralny,co to za zasady???

Gość barranek
załóż temata np. o caritasie zatrudniającym bezpłatnie ponad 100 tys, wolontariuszy zbierających przez cały rok ileś tam razy większą kasę - to jest temat o WOSPie :classic_cool:

Gość gość
Owsiak - stary złodziej szerzący nienawiść pod przykrywką dobroczynności. Spocił się ostro ostatnio jak mu dobrali się do kupra i dobrze! Złodziej żerujący na takich sprawach jak zdrowie i dzieci! Infantylni sponsorzy jego majątku....Pomagam innym przez ręce uczciwych ludzi a nie ZŁODZIEJA! On nie ratuje nikogo bo nie ma takiej mocy. ....

Gość data Orkiestry jest dobra
dlaczego w styczniu? bo po świętach Bożego Narodzenia i po Sylwestrze ludzie są pełni ochoty na kolejną imprezę i swiętowanie światełko do nieba przypomina odliczanie do północy w Sylwestra, a radosny nastrój nawiązuje do świątecznego zamieszania ludziom się to po prostu dobrze kojarzy atmosfera zabawy + świąteczny odruch dobroci serca i hojnośc****otrzeby pomagania dlatego w styczniu a dodatkowo dlatego, że w połowie stycznia jest zima, jeszcze nie ma ferii i każdy jest w domu, u siebie każdy inny termin niż pierwsza połowa stycznia byłby gorszy i mniej skuteczny i bardzo dobrze ludziom należy się trochę rozrywki, która w dodatku przynosi tyle dobrzego a te czarne zazdrośniki w czarnych wdziankach patrzą co roku na efekty Orkiestry i modlą się, żeby w końcu się nie udało wtedy triumfalnie ogłoszą zwycięstwo Boga nad Szatanem i zorganizują "jedynie słuszną" zbiórkę na Radio maryja amen

Gość gość
"Tylko tym,ze kase ma ktoś kto w końcu do k***y nędzy uratowal miliony ludzi, w tym pelno moherow i rydzykow,ktorzy na tym człowieku i jego rodzinie teraz psy wieszają" :D :D Litości Owsiak uratował miliony! :D padam . Ciebie Owsiak leczy czy co? Bo pora udać się do profesjonalnego speca od mózgownicy :)

Gość barranek
po styczniu i sylwestrze ludzie są prawie goli jak świeci tureccy - wcześniej pozapłacali staroroczne długi - budowlańcy nie pracują , zagraniczniacy przewa\żnie także żyjac z oszczednosci oraz szykujac sie do odlotow bezrobocie osiąga szczyty - w jakim ty kraju żyjesz kuleżko ?;) (a właściwie to wiem w jakim wg. niego )

Gość Maciuś szkoda mi cię
po katolicku ktoś ci krzywdę w główkę zrobił

Gość gość
Maciej wez stul ryj bo już nie mozna cię zdzierzyc!!! Sam się pogoń antytalencie kulinarny, inwalido społeczny i zyciowy Do gazu z takimi polmozgami jak ty

Gość gość
nie na darmo w piekle tylko polski kocioł nie jest pilnowany przez diabła.. Jeśli komuś uda się wspiąć chociaż odrobinę w gorę, nikt z współkotłowców mu wyjść nie pomoże, tylko ściąga za nogę w dół :(

Gość baranku do żloba
"po styczniu i sylwestrze ludzie są prawie goli jak świeci tureccy" :D apieniądze w puszkach to cud :D:D strzel sobie baranka o ścianę z takimi baranimi argumentami :D:D

Gość gość
Koles robi coś wielkiego i ma też z tego kase. To takie dziwne? A co ma z********ac za darmo i po smietnikach buszowac za jedzeniem. Taki mamy kraj że jak ktoś coś ma( nawet jak na to zapracowal) to trzeba go zgnoic, zdeptac, opluc i koniecznie p*********ic do skarbowki. Nie chcesz nie dawaj na WOSP proste. Niech ma i 5 apartamentow- należy mu się i basta