Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna taka dociekliwa

Mieszkanie OWSIAKA opisane i warto o tym poczytać bo mimo że mieszka w bloku to

Polecane posty

Gość pare osob tutaj
Zobaczcie lepiej co Caritas robi z uzbierana kasa bo ostatnio to zdaje sie, ze ktorys dyrektor oddzialu za 10 tys.odkupil od swojej firmy dom z ogrodem..? A staruszkowie, którzy go CARITASOWI zapisali zastrzegli, ze ma byc tam dom samotnej matki... a cos sprawa ledwo ujrzala swiatlo dzienne, juz ucichla? :P

Gość gość
Luksus to jakby miał 300metrowy apartament z basenami i służbą oraz widokiem na całe miasto i wyjściem na podniebne korty tenisowe a może jeszcze podniebny ogród wielkości boiska(tylko do czego?)hy hy hy Ciekawe czego człowiek pragnie jak już wszystko ma:D?

Gość gość
nie w sreberka , tylko w złotka :D

Gość gość
niestety muszę stwerdzić ze coraz wiecej daunów na tym forum ostatnimy laty... weźcie sie za księży zus polityków i inne g***o a nie k***a na jakiegos jąkałę się rzucacie który nawet jesli by kradł to ch z nim. i tak więcej dobrego robi za mniejsze pieniądze niż ten cały ****** nfz a wczesniej kasy chorych za niebotycznie większe pieniądze z WASZYCH kieszeni ZABIERANYCH czy to się wam podoba czy nie! niech który spróbuje się wypisać z zusu no? NIEMOŻLIWE a do puszki jak coś nie pasuje nie wrzucać i już. JA nie wrzucam od 2 lat . mam prawo i korzystam. kiedys rzucalem. bede miał wiecej kasy to znów rzucać będę z WŁASNEJ K***A NIEPRZYMUSZONEJ WOLI. i nawet k***a chce by se owsiak wzial to co kiedys wrzuce. na zdrowie mu k***a i już. inni kradną znacznie wiecej a jak on kradnie to zaznaczam co ode mnie dostanie to jako darowizne a nie ze ukradł :P

Gość gość
Kolejnne denne argumenty emocjonalne - ode mnie orkiestra dostawała pieniadze lecz juz nie dostanie 2. interesuje się najblizszym otoczeniem i nie tylko lecz nie siedzę pod drzwiami sądiadów wyczekując w napięciu morderstwa mam czas by zainteresować się też czymś innym. Po kątach sobie mozesz porozstawiać swoje dzieci o ile masz.

Gość gość
ciekawe, ze nie przeszkadza ci jak marnowane sa pieniadze z naszych podatkow na inne rzeczy tylko o owsiaku potrafisz krzyczec, uczepiles sie kilku sloganow i powtarzasz je jak mantre

Gość gość
A cóż to za koszty ?? Udostępnienie sali w miejskim domu kultury? W którym WOLONTARIUSZE liczą i składają kase ?

Gość gość
Wszystkie afery które wychodzą są skrzętnie ukrywane przez ,,media" żadna z telewizji która o tym głośno mówi nie znalazła swego miejsca wsród tych bezpłatnych i nikt tutaj nie brał pod uwagę woli społeczeństwa-co zresztą nie dziwi, bo społeczeństwo nie ma nic do powiedzenia w żadnej sprawie Żyjemy tak jak nam każą, niczym w bardzo głębokiej komunie.

Gość gość
Ciemnogród woli o niczym nie wiedzieć i nie słyszeć :O

Gość gość
jak owsiak zbieral kase za czasow pis to jakos wtedy maciek nie krzyczales, ze to jest zle, ze kradnie itd

Gość gość
Jak pisze, mieszkanie, o którym napisali dziennikarze, nie zostało zakupione za gotówkę i daleko mu do "luksusowego apartamentu" jak zostało to przedstawione w tekście. "Wziąłem na nie w ubiegłym roku kredyt rozłożony na 10 lat, po sprzedaży poprzedniego mieszkania (mieszkałem w nim 16 lat!). Transakcja zakupu została przeprowadzona pod koniec ubiegłego roku" - tłumaczy. Owsiak dodaje też, że jego 30-letnia praca producenta telewizyjnego, wydawnictw muzycznych, autora kilku książek i wykładowcy, zaowocowała tylko 115-metrowym mieszkaniem. "Co niestety uważam za słaby wynik, bo nie pochylałem się nad sobą i moje zasoby na przyszłość nie są bohaterskie" - stwierdza. W całej sprawie Owsiak widzi również drugie dno. "Cała ta chamówa, wytaczana nam po 22 latach, jest wyraźną grą wyborczą. Proszę sobie przypomnieć, co już rok temu mówili niektórzy politycy PiS o naszych działaniach, dyskredytując je na każdym kroku. Jako politycy nie wpłynęli w żaden sposób na poprawę stanu medycyny dziecięcej czy geriatrii w Polsce. Za to my robimy swoje, robić będziemy nadal i po raz kolejny mamy prośbę - jeśli nie podoba się Wam to, co robi WOŚP, to nie przeszkadzajcie" - przekonuje. Kończąc, Owsiak oświadcza, że "wszystkie wydatki Fundacji są prawidłowe i nigdy i w żaden sposób nie miałem osobistego udziału w nieprawidłowym pozyskiwaniu jakichkolwiek pieniędzy z Fundacji". Twierdzi też, że jako Prezes Zarządu Fundacji jest gotów do "natychmiastowej" kontroli finansowej, skarbowej czy innej.

Gość gość
"Ciemnogród woli o niczym nie wiedzieć i nie słyszeć" wiesz jak zus kroi i co kurna z tym robisz jasnogrodzie????

Gość gość
Dajcie spokój z tym mieszkaniem O Złotym Melonie porozmawiajmy

Gość gość
ale lewactwo się pulta jak im się pokaże tę ich głupotę i pseudocharytatywność jednego dnia oraz lansowanego przez media koleżkę który ich pożniej prywatnie i dodatkowo kroi na znaczkach , koszulkach i gadżetach we własnej firmie - córce , która istnieje tylko dzieki medialnemu sponsoringowi , czyli dopłacie wszystkich do tego interesu :classic_cool:

Gość gość
wolę o wałęsie gadać :P czemu dostał takie wyróżnienia ? wp*****lał bułki z mlekiem i kiełbasą podczas gdy zwykli ludzie wp*****lali ziemniaki u mnie w mieście bo nie było nic innego. ot realia ludzi wychwalanych. to samo papież. co zrobił? dla mnie nic dobrego. a kaczucha? g co. a tusk? g***o. a żyli sta razy lepiej niż okularnik. bez sensu te wasze dyskusje.

Gość gość
Owsiak to stary komuszy złodziej

Gość gość
wlasnie maciek - "prawdopodobnie"!

Gość pare osob tutaj
"10 tys. zł – za taką kwotę wicedyrektor Caritas Archidiecezji Warszawskiej kupiła od kierowanej przez siebie organizacji posiadłość. Ponad sześć tysięcy metrów kwadratowych ziemi i swój rodzinny dom dwie starsze panie podarowały Caritas na cele charytatywne. Jak ustalili reporterzy „Uwagi!” TVN, kobiety chciały żeby powstał tam dom samotnej matki. Ich dar miał służyć potrzebującym. Jak to możliwe, że za bezcen trafił do zastępcy szefa organizacji?"

Gość gość
ciekawe jak wtedy bedziesz gadal, gdy okaze sie, ze nie bylo zadnych przekretow

Nie daję do puszek od jakichś kilkunastu lat... Kiedyś jedna Pani z pracy opowiadała, że jej córka występowała ze swoim zespołem muzycznym podczas orkiestry, no to ja mówię, (w myśl haseł, które nam wmawiają, ż to wszystko wolonariat, że ludzie robią za darmo...)"O! że super, że to się chwali, jaka wspaniała córka, tak za darmo". A ta Pani do mnie " no co ty, nieeee, oni dostali za występ kasę, tam wszyscy biorą, nikt nie śpiewa za darmo" Zdębiałam....:)

Gość pare osob tutaj
Dzialka 6 tysięcy metrów za 10 tysięcy??? domu nie licząc... to jest Caritas :-o

"Alicja Donnikova - widać twoje koleżanki z NGO wykonują proste czynności to i mało zarabiają. Zobacz sobie jakie pieniądze idą na badania i sprzęt." ----- proste czynności na dyrektorskich stanowiskach, tiaaa... kolegów też mam. --- jakie badania, jaki sprzęt? ty wiesz w ogóle, czym się zajmuje przeciętne polskie NGO czy nie bardzo?

Gość gość
to jest temat o owsiaku , a nie o Caritasie który zbiera 600 mln bez sponsoringu TV a nie 35 ml jak owsiak a wiec na temat , a nie o czymś innym :)

Gość pare osob tutaj
600 mln? Taaaaa....ksiadz przez Radyjko Ci to powiedział? i uwierzyłeś? Na slowo? A Owsiakowo to nie wierzysz mimo, ze US jego obliczenia potwierdza?

Gość pare osob tutaj
600 mln? Taaaaa....ksiadz przez Radyjko Ci to powiedział? i uwierzyłeś? Na slowo? A Owsiakowo to nie wierzysz mimo, ze US jego obliczenia potwierdza?

Gość gość
dzieci a czemuż to caritas ma zbierać mniej od wośp skoro wośp zbiera pieniądze i ma na to pozwolenie, chodzi o publiczną zbiórkę, tylko w jednym dniu w roku, w jednym! w jednym a caritas przez rok cały , capisci?

Gość Poirytowana92
Maciek B co Ty za głupoty piszesz z palca wyssane że organizacja przewyższa kwotę ze zbiórki. To jaki by był sens organizować całą akcje? :D

Gość gość
nam nie trzeba mówić - my to mamy choćby z danych statystycznych to raczej ogłupianemu lewactwu się coś wmawia , a oni w to wierzą :classic_cool: - taki mają styl o który posadzają innych , czyli kroją wg. swojej ograniczonej miarki :D

Gość Poirytowana92
Yhym to w takim razie pomyśl logicznie. Jeżeli by tak było to po co to wszystko organizować nie lepiej tak po prostu przeznaczyć pieniądze które mają być na organizacje dla WOŚP :D