Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basiuniuniunia

kochani teściowie

Polecane posty

Gość gość
Oj tam oj tam , nie wszystkie teściowe to potwory i nie wszystkie synowe to anioły . U nas tez tak było ulitowalismy sie nad synowa bo syn za granica pracuje , a u synowej awantury i pijaństwo i nie było warunków to zgodziłam sie i przyszła do nas. Mamy spore mieszkanie 4 pokojowe i mieszkam tylko ja i maz , ponadto syn mnie prosił zeby ona u nas pomieszkala z wnukiem przez kilka miesięcy . Niestety okazała sie fleja, brudasem potrafiła zostawić wnuka mówiąc , ze wyjdzie na godzinę a wracała następnego dnia rano .

Gość gość
do basiuni, ja nie chcac mieszkac z zadnymi z rodzicow wybralam wynajem. zyjemy sobie z mezem w spokoju oni zrzedza ze laduje kase komus do kieszeni ale ja to mam w d... mam cisze i spokoj. nie jestem u kogos tylko u siebie. nie musze sluchac niczycich gderan ty niestety musisz , bo nie jestes u siebie, twoj maz tez nie jest u siebie bo to dom tesciow.

Gość gość
Do 12:12 tak właśnie robią rozsądni ludzie nikomu na karku nie siedzą i sami decydują o sobie :D

Gość gość
Autorko, bardzo chętnie kopnęłabym cię w mordę za stawianie wielokropków. Uznania, dla ludzi, którzy podjęli się zadania przeczytania tego bełkotu.

Gość gość
Do 12:12 tak właśnie robią rozsądni ludzie nikomu na karku nie siedzą i sami decydują o sobie smiech.gif xxx dziekuje:) stwierdzilam ze nikt mi nie bedzie mowil jak mam zyc. Nie jestesm malym dzieckiem, tylko dorosla kobieta, cenie sobie spokoj i niezaleznosc. Dlatego tez nie rozumiem osob ktore pakuja sie w taki uklad a pozniej tu zrzedza. Chcialy miec taniej?, to maja, ale cos za cos.

Gość mariolka z większego miasta
Jezu... jaka ja jestem szczęśliwa, że moja ukochana babcia zostawiła mi kawalerkę w spadku. Skończyłam studia, podyplomówkę, pracuję na państwowej posadzie za 1500 zł. Do pracy dojeżdzam 40 minut autem (męża), dochodzi mi więc jeszcze paliwo. Mąż pracuje za 2500 zł (na rękę) i cieszy się, że ma umowę na stałe. Mieszkamy na lubelszczyźnie, tutaj naprawdę ciężko o przyzwoitą pracę. Mąż dostał pracę po znajomości - inaczej zarabiałby tak jak ja. Dziękuję mojej babci za to, że dostałam od niej mieszkanie i nie muszę mieszkać u rodziców ani u teściów. A teściowe, co ciekawe, bardzo by chcieli, byśmy się do nich przeprowadzili. Mieszkają na wsi i teściowa twierdzi, że chcą na męża przepisać kiedyś gospodarstwo. Jak zechcą, to przepiszą. Ja się cieszę, że mieszkam u siebie i nikt mi w garnki czy do sypialni nie zagląga i nikomu obcemu nie muszę się wywdzięczać za łaskę mieszkania u niego.

Gość gość
Zawsze to swoja kawalerka, ale jak na rodzinę to chyba za ciasna. Ale łatwiej zamienić na coś większego :) Wiecie co, to też kwestia charakteru. Ja lubię być sama i miec swoje terytorium. Bardzo ciężko byłoby mi mieszkać z teściami lub rodzicami. Ale już moja siostra jest inna, ona lubi jak jest w około dużo ludzi. Jej by to nie przeszkadzało.

Gość gość
gość 13;49-mam tak samo, musze mieć przestrzeń dla siebie, Od czerwca wprowadzam się z córką do teściów bo u nas będzie generalny remont i już mnie trzęsie na samą myśl

Gość gość
Jak cie trzęsie to idź mieszkać do swojej mamusi lub do hotelu , tam będziesz miała wystarczająca przestrzeń :D

Gość gość
Acha i powiedz to teściowej hahahaha

Gość gość
Moje teściowa przyszła "na gotowe" do domu teściów, z jedną walizką i pez posagu (Jej rodzice podobno nie wyrażali zgody na małżeństwo - siostra męża mi o tym powiedziała). A teraz teściowa wielką panią na włościach udaję, że niby taaaką łaskę chce zrobić i pozwolić nam (mnie i przyszłemu mężowi) mieszkać u siebie w jednym pokoju :-0 Nie wie, biedna, że planujemy wyjazd za granicę :) Nie będzie miała kim rządzić, ani kim dyrygować. No i przed ludzmi nie będzie mogła zgrywać wielkiej, biednej matki poświęcającej się dla dobra syna i niewdzięcznej synowej :)

Gość gość
Ty pracujesz, maz tez, wiec wynajmijcie mieszkanie. Ja i maz tak robimy-wole to, niz mieszkac w domu tescia, rok mieszkalismy, sporo kasy wladowalismy w pietro, ale wiecznie bylo zle. wiec sie wyprowadzilismy, wynajmujemy i zaczynamy nawet cos odkladac, by miec na wklad wlasny do swojego mieszkania.

Gość gość
Największe zołzy wsród teściowych to te, które same przyszły na gotowe, mieszkały u kogoś, a teraz wielkie gospodynie i dobrodzijki udają. Zapomiał wół, jak cielęciem był! Synowe złe, bo za mało bogate i robotne? To niech sobie przypomną, jak same małżeństwo zaczynały!

Gość gość
Ja obecnie poszukuje mieszkania do wynajęcia, ale powiem Wam że ceny odstępnego to jakiś kosmos i tragedia. Za 2pokojowe mieszkanie malutkie bo ma ledwo 33m :o odstępnego właściciel chce 800zł plus czynsz 440zł i media wiadomo. Sporo, a mieszkanie nie daje się by wejść i zamieszkac bo je oglądałam i sciany są brudne podłoga to jakaś drewnopodobna wykładzina. Niestety ciężko jest znaleźć coś fajnego,ale to i tak lepsze rozwiązanie niż u kogoś, jak gówniarze pod dyktando.

Gość gość
Nieszkanie z teściami/rodzicami po ślubie powinno być prawnie zabronione.