Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wysoki macie czynsz i za ile m2

Polecane posty

Gość gość

i co macie w czynszu?

Gość gość
co mam w czynszu ,fundusz remontowy , zaliczka woda ,zaliczka za ogrzewanie ale zawsze mam dopłatę za wodę i ogrzewanie . ,potem pierdoły ,wywóz śmieci ,eksploatacja windy domofon, jakieś pierdoły konserwacyjne , grunt ,piwnica + dodatkowy schowek ,gaz ,płacę za 78 m2 689 zł .

Gość gość
48 m- w czynszu mam f.remontowy, zal na centralne ogrzewanie, woda, śmieci- 520 zł. Zwrotu za ogrzewanie w 2012 miałam 1200 zł w 2013 r (małe dziecko więc i cieplej mamy) zwrou 700 zł.

Gość gość
570 zł za 60 m. F remontowy, zaliczka na zimna i ciepła wode ( co 3 mce 50-100 zwrotu), zaliczka na co ( co roku ok 1000 zwrotu), gaz ziemny, śmiec****ani sprzatajaca . W zasadzie tylko prad osobno i telefony, net, tv ale to wiadomo :D

Gość gość
43m2 496zl :)

Gość gość
36m2 płacimy 260zł (woda, ogrzewanie na ful, fundusz remontowy, śmieci)

Gość gość
no właśnie kurczę takie zwroty macie ,ja pisałam wyżej co roku mam dopłatę ,z zeszłego roku tylko 360 zł ,piszę tylko bo bywało u mnie 2000tyś ,dwa lata temu równy 1000tyś a i tak ciepło nie mam bo mieszkam nad klatką po bokach sąsiadów nie ma i nikt nas nie grzeje ,a w czynszu płacę cały rok 100zł zaliczki .

Gość gość
a my mamy strzasznie zimno i w zeszlym roku przyszlo nam 1500 zł doplaty do ogrzewania (przez caly rok 120zł zaliczki miesiecznie na ogrzewanie). Czyli lacznie ok. 3000 zł a mamy zimnice!! jakim cudem pytam?? :(

Gość gość
43 m2. Płace 270 zł w tym fundusz remontowy, śmieci za 3 osoby i zaliczka za ciepłą wodę.

Gość gość
Odkrecam tak by temp utrzymywała się na poziomie 21 stopni. To jest dla nas optymalna temperatura. Poza tym chyba logiczne że wysokość zwrotu zależy od wysokisci zaliczki, skoro płacisz małą zaliczkę i dużo grzejesz to doplacasz

Gość gość
21to zimno;/ u nas jest 24 i moglobyc cieplej

51m2 zimą 250zł z wodą, śmieciami i ogrzewaniem, latem 170zł

Gość gość
No u mnie nie ma nawet 21st teraz jest dokladnie 18,7 st kaloryfer odkrecilam nie wiem czy 100 to malo przez caly rok 1200 zl moja tesciowa placi tylko 600 zl w okresie grzewczym nie maja jeszcze licznikow i upal w chacie co prawda mieszkanie duzo mniejsze .

Gość gość
a macie podzielniki, jak chcę wietrzyć to zakręcam ogrzewanie, U mnie najczęściej mamy na podzielniku ustawione 2 lub 3 nie więcej, w łazience 2 i jest ciepło też mieszkam na parterze piwnice nie są ogrzewane

Gość gość
Mam podzielniki w duzym pokoju sa dwa kaloryfery odkrecam tylko jeden duzy w pokojach,u dzieci tylko mlodszego starszy syn zaraz zakreca w sypialni odkrecam jak jest sama, mąz nie moze spac jak jest odkrecony w kuchni nie mam wcale grzejnika w lazience nie ma podzielnikow .Wiec glownie grzeja dwa grzejniki i przy wietrzeniu zawsze zakrecone a mimo to czuc chłod ,podloga lodowata bo pod nami klatka nieogrzewana wiecznie otwarte dzrzwi na dole .

Gość gość
w czynszu mamy fundusz, opłate za liczniki, ogrzewanie, ochrone osiedla, wode, winde, tv pakiet podstawowy (musze to wyjasnic co to takiego skoro kablowke mamy oddzielnie), smieci i gaz łacznie 540zl za 60m2. Co roku mamy zwrot za ogrzewanie 1100zl, a co pol roku dopłate do wody ok 30zl. Teraz zima mamy w domu ok 21-23 stopnie, nie odkrecam grzejnikow, chyba, ze spadnie ponizej 20 to wtedy grzeje. W łazience mam grzejnik na full caly czas, poniewaz tam nie mam podzielnika jak w innych pomieszczeniach.

Gość gość
Dla mnie 21 jest w sam raz, 24 i więcej o matko. Jak lubisz tak cieplo to trzeba płacić

U Nas swego czasu również ponosiliśmy takie wysokie opłaty, co przekładało się na bardzo duże niezadowolenie. Wspólnota nie miała pomysłu jak rozwiązać ten problem. Ale jak zatrudniliśmy zarządcę - Lemmon House to się okazało, że się da. Firma wzięła na tapetę koszty związane z utrzymaniem mieszkań i opracowała nowy plan wydatków. Tak samo było w przypadku kosztów za energię – wymienili oświetlenie na ledowe dzięki czemu teraz oszczędzamy co roku ok. 50tys.zł. Plan spodobał się wszystkim i bardzo szybko wszedł w życie. Obecnie mamy chyba najniższe zaliczki w Wilanowie. Różnica jest znacząca a mieszkańcy są bardzo zadowoleni.

Gość gość
543zł za 48m

Gość gość
730zł na 3osoby 62m2. Małe miasto na Śląsku.

Gość gość
46,5 m-płacę 575 zł. tym woda za 2 osoby , śmieci, czynsz, fundusz remontowy, zaliczka co, co roku ponad 1200 zwrotu za co. Zawsze mam na 3 ogrzewanie załaczone i jest nam ciepło.

Gość gość
To ja mam chyba najlepiej bo mieszkam w małym miasteczku, w bloku z płyty, fundusz, ogrzewanie, śmieci 3os, woda: 68m2 - 850zl :/

Gość gość
37 m, dwie osoby, 473 zł miesięcznie, ale co kwartał dostaję od 200 do 300 zł zwrotu za wodę, zależy od sezonu i co roku około 1000 zł zwrotu za ogrzewanie. Dodam że osiedle bardzo zadbane, w koło mam szkoły przedszkola, potrzebne sklepy, markety też niedaleko. Niedługo będzie nas troje więc się wszystko przyda.

Gość gość
3 osoby 56m2 Czynsz 560zł- fundusz remontowy, woda i ogrzewanie. Osobno prąd, gaz i inne media.

Gość gość
73 m2, rodzina 2+1. 820 zł w tym zaliczka za wodę 200 zł, fundusz remontowy, śmieci. Blok, wielka płyta

Gość gość
65m2, centrum miasta, kamienica, czynsz 280 zł. W tym fundusz remontowy i śmieci, i ogólnie pojęta "administracja". Woda, prąd, gaz- to wszystko oddzielnie bo nie ma ogrzewania miejskiego.

Gość gość
34m2 4 399 zl bez ogrzewania.