Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawiemamusia

Pierwszy cykl

Polecane posty

Gość gość
nuclear wytrzymaj!! Ja zrobiłam dopiero jak mi się @ spóźniła jeden dzień... Właśnie wróciłam z bety 1067.... No cóż, chyba jednak coś tam Mój luby trafił :D a Ty daj rade i poczekaj do 8,02 na kolejny test bo zwariujesz :) Zyczę udanych drugich cykli ;)

agrhhh, wiem. w Sobotę zrobię, może coś zaskoczy :D 3 dzień mierzę temperaturę, było 37,2 a dziś 37,3 :D fakt, powinnam obserwowac cały cykl żeby coś wywnioskowac, ale jestem dobrej myśli :D humor mi się troche poprawił. Brzuch mnie trochę boli, raz jak na @, a raz tak jak boli z nerwów, chociaż niczym się nie stresowałam. trochę rwie mnie prawy jajnik.. mam nadzieję, że sobie nie wmawiam. :P

Gość lokalolka
dolaczam do rozmowy:))) jestem z mezem w pierwszym cyklu staran, owulacje mialam monitorowana przez ginekologa jednak seks bym na 3 dni przed , poniewaz chcielismy z mezem upolowac dziewczynke jednak podejrzewam ze nic z tego bo zrobilam test dokladnie na 3 dni przed okresem i jedna bardzo wyrazna krecha. cykle regularne, owulacje odczuwam bolem podbrzusza. jesli chodzi o objawy to mam typowe na okres.

Gość gość
nuclear... - ale to dokładnie tak jak u mnie, temp 37,3 i puff niespodzianka. Jak tak sobie policzyłam dziś, że od pierwszego dnia ostatniej @ minęło dokładnie 4 tyg i 1 dzień więc wg tabeli jestem w 2 miesiącu CIĄŻY to padłam :D :D

tamto jako gość pisałam oczywiście ja , cholera zapominam się logować, u mnie ból brzucha cały czas taki jak na @, dlatego ciągle mam wrażenie, że przyjdzie, choć wiem, że to już nie możliwe za bardzo :) boli mnie kręgosłup i nie mam pojęcia dlaczego skoro to maleńkie "coś" jest wielkości ziarenka maku :)

Ja dziś próbuję zając sobie myśli jutrzejszym wyjazdem,pakowaniem i porządkami, więc staram się tak nie myślec o testach :D. dziś temperatura 37,2 :) mam jeszcze 4 dni do@. Kiedy temperatura powinna spadac? oby się utrzymała, a na dodatek poprzednie dwa cykle skróciły mi się o 1 dzien, więc mam nadzieję, że w Zakopanym mnie nie dopadnie @ :( cyc lekko boli, ale tylko przy mocniejszym dotyku, a tak to nic. Od czasu do czasu brzuch zaboli jak na @, dziś jak się obudziłam, czulam się jakbym się przejadła :D głowa trochę boli, ale da się znieśc.. mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie :) najlepiej XY :D Zastanawia mnie też to, że zwykle pod koniec cyklu było mi niedobrze, parę razy zdarzyło mi się wymiotowac, a teraz tylko podczas jazdy samochodem- ale to pewnie wina mojej choroby lokomocyjnej. ( nie wiem jak wytrzymam, w końcu z Wrocławia do Zakopca kawałek drogi jest :D ) Trzymajcie za mnie kciuki żebym się nie zgubiła w tym bałaganie haha :D

Gość gość
nuclear nie nakręcaj się! nic sobie nie wręcałam i bum :D za to teraz będę nadrabiać :P A Tobie też napewno się uda! :)

Uff.. skończone :D. Wiesz, dziś mam ogólnie o wiele lepszy humor niż w ciągu ostatnich kilku dni i praktycznie o tym nie myślę :D Jakoś tam mi z głowy wylatuje co chwilę :D więc już jest okej :D

Gość gość
z resztą słaba kreseczka to już coś :)

Gość dzikidzik
cześć Dziewczyny podczytuję Was sobie chociaż jestem... w 19tyg ciąży... :) Fajnie się Was czyta, bo macie w sobie tyle zapału i optymizmu na dziecko. I gratulacje zaciążonym w pierwszym cyklu, bo rzadko się to zdarza. Kibicuję i w razie co nie zrażajcie się pierwszymi porażkami. Bo człowiek się stresuje, zastanawia i przez to nie może czasem zajść ( jak na przykład ja :D ). Wszystkiego dobrego!!!

Gość gość
Hej dziewczyny! Zapraszam wszystkie starające się i przyszłe mamusie na mojego bloga www.bedemamusia.blogspot.com

dzikidzik gratulacje :) ja rano mam lekarza, hm... o co spytać? O czym pamiętać? :) Jestem nastawiona, że nic nie będzie widać jeszcze, tylko mam nadzieje, że wszystko ok a ten mój ból podbrzusza to nic takiego..

Kwiatek- wiesz jak chcesz rodzic? bardziej SN czy CC? Przede wszystkim zapytaj o jakieś witaminki czy coś. Zapytaj o basen (o ile lubisz) podobno w ciąży baaardzo relaksuje :p a tak poza tym to lekarz chyba sam C***owie to i owo :D

Gość gość
nucleardeath - lubię basen lubię, jednak mieszkam w małym mieście :( miałam jechać do zakopanego na tydzień łazić po górach całe dnie. :) Ale to już chyba odpada? jeszcze spytam jutro... Co do porodu, oj za wcześnie, jeszcze przez myśl mi to nie przeszło, chyba wolałabym SN jednak wiem, że przy mojej chorobie chyba mam wskazanie do CC.

Ale myslę, że basem dobrze by Ci zrobił no i te góry również :P brzucho jeszcze nie wyszedł, a nie musisz od razu biegac, wystarczy spacerek :) Ja Jutro wyruszam do Zakopanego, mogę Ci wysłac kartkę jak chcesz :D:D Moim zdaniem CC. Mój kręgosłup tylko mnie w tym upewnia :D

kurcze tylko, że ja mam jechać z grupą 20 osób, które lubią góry, i nawet przy wejściu na taki kasprowy będzie jedno tempo, a ja będę bardzo spowalniać, bo boję się iść szybko i włazić po górach :( nie wiem czy bym nie doprowadziła z wysiłku do krwawienia? bardzo bym chciała uwielbiam góry, ale teraz się boję. Ja mam astme, duszności i inne związane z układem oddechowym, więc to już podstawa do CC?

jak chodzę po górach to i tak zwykle trzymam się końca :D (astma) i po całym dniu (oczywiście do póki jest widno) wędrówki wracam wykończona i zasypiam jak dziecko, a dziś wchodząc na 2 piętro się zmęczyłam nie mam pojęcia czemu. spytam rano lekarza, zobaczymy co mi powie. Jak tylko zobaczyłam 2 kreski odstawiłam leki na sterydach i tym bardziej gorzej mi się oddycha.

w każdym bądź razie jeden lekarz już mi powiedział, że jestem bardzo niedotleniona bo mam kłopoty z oddychaniem stąd moja senność i kłopoty z krążeniem i mimo, że bardzo chcę to trochę jednak się boję tym razem jechać. :(

hmm chyba tak. ja mam kłujące w mostku dusznośc**przy wysiłku, skoliozę, silną deformację odc lędźwiowego i biodrowego, więc całe szczęście mam podstawy :D. To może wybierzcie się tylko we dwoje? na relaksujący weekend w górach :)

we dwoje odpada, jakbyśmy mieli pojechać autem we dwoje na tydzień przez całą Polskę to zostawili byśmy tam spokojnie ładną sumkę, a tak jeździmy wszyscy razem już kilka lat po znajomości, za grosze tak naprawdę, to już wolę nad morze, powdychać jodu, zrelaksować się i tylko godzinka drogi :D heheh

Kwiattek19 astma nie jest bezwzględnym wskazaniem do cc z tym schorzeniem normalnie prowadzi się poród siłami i drogami natury.Natomiast decyzja o odstawieniu leków nie jest najlepsza.Leki astmatyczne zrobią mniej szkody zarodkowi w przeciwieństwie do niedotlenienia ,które ma miejsce wtedy kiedy ty sama nie możesz się odpowiednio natlenić.Jaki lek bierzesz?W ciąży foradil,zafiron,oxis bierze się normalnie do tego ventolin też można ewentualnie połączony symbicort nie zalecają w sumie nie wiem dla czego.Bierz leki po za tym w ciąży wizyty u pulmonologa są obowiązkowe co miesiąc.

A bierze się w zależności od potrzeby 1 lub 2 x dziennie najpierw pulmicort za chwilę foradil.To bezpieczny zestaw i napewno uchroni przed uszkodzeniami dziecka z powodu niedotlenienia.Przepraszam że Cię trochę nastraszyłam ale jak przeczytałam co zrobiłaś to musiałam zabrać głos.

witam, ja odstawiłam tylko leki na niedrożność nosa na sterydach, których nie powinno brać się w ciąży, lekarz zakazał i jedne jeszcze, które były niewskazane a i ogólnie leków wiele nie biorę bo z wiekiem ponoć wyrastam z astmy (tak stwierdzono w 2012 i odstawiono mi część powoli). Ogólnie chciałabym by tak było, czuję się dobrze po prostu czasem podczas wysiłku łapią mnie duszności mocne i zawroty. Przepraszam, że nie przytoczę nazw leków, ale leżę tak z pamięci to ventolin i severent napewno mam ;) już jestem również zarejestrowana do pulmonologa i laryngologa :) Myślę, że poród też wolę SN boję się tylko duszności. Dziękuję za rady :) PS. Dzis lekarz potwierdził mi pęcherzyk ciążowy :)

u laryngologa byłam kilka dni temu, stwierdził, że jestem niedotleniona przez silną niedrożność nosa i stąd moje ciągłe przemęczenie (tak naprawdę bez powodu). Akurat na lekarzach to przepraszam, ale kompletnie się nie znam. Dziękuję Anno że mnie nastraszyłaś, nie wiem tylko teraz, z kim najlepiej porozmawiać na temat nie dotlenionego organizmu? nie chcę wyrządzić szkody maleństwu!!

Gość Mamusiaprawie
hej dziewczyny to ja Prawiemamusia, niestety nie mogę się zalogować bo mnie zablokowali :) Co u was? proszę o szybkie streszczenie co się u Was dzieje :)