Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauczyciele narzekają że tak mało zarabiają

Polecane posty

Gość gość
Wszyscy wiedzą że najgorsze są gimnazja. Idź do szkoły i zapanuj nad klasą 30to osobową. To zobaczysz czy było fajnie. Nie szanują nikogo. Uwaga jena w tą czy tamtą to dla nich nic jak mówią. Ocena niedostateczna ich nie przeraża. Rodzic wezwany wysłucha i na tym się skończy. Żadnej poprawy.

Gość ptyśodbalbiny
To może dać nauczycielom prawo do bicia i kije bejzbolowe ? Pedagog powinien sobie radzić z bandą nastolatków bo to jego praca , fakt niewdzięczna ale taką sobie wybraliście .

Gość gosiazmalinką
to ja się nie nadajesz do tej pracy i cie gimnazjum przerasta to idz kwiaty koło cmentarza sprzedawać, zobaczysz co to ciężka praca. Skończą humanistykę bo to najprostrzy kierunek i fochy mają że urlopu 2 miesiące, ferii 2 tygodnie, majowe, bożonarodzeniowe, wielkanocne, i wszystkie między wolne a także wszystkie weekendy. No dramat

Gość gość
Zamiast narzekać na nauczycieli WEŚCIE SIĘ LUDZIE DO ROBOTY I DOBRZE WYCHOWAJCIE DZIECI. Zamiast pisać na forum i wymyślać iść na space z dzieciakiem.Szczególnie do tatusiów to się tyczy.

Gość gość
A Wy sobie radzicie z dziećmi?Wy ich rodzice - co dzień widać efekty waszej pacy.W 2 KLASIE PODSTAWÓWKI RODZIC PRZYZNAJE SIĘ , ŻE NIE RADZI SOBIE Z DZIECKIEM.A ja będąc z nim przez 5 godzin i 25 innych mam go wychować.

Gość ptyśodbalbiny
Sie chodziło:)

Gość gosiazmalinką
taak bo wiądą prym faceci na damskim forum :-D

Gość gosiazmalinką
moje dziecko zaczyna lekcje o 8 rano, kończy o 15, zanim dojedzie do domu to 16. Zje obiad, obejrzy 30 minut ulubioną bajkę. Jest 17. Odrobi lekcje. Robi się 18. Pogra na komputerze/ poczyta lekturę/porozmawia przez telefon/ spakuje się do szkoły/ I robi się 20. Kąpiel, kolacja . No tak mamy strasznie dużo w domu nasze dzieci. Na śpiocha je wychowam :-D

Gość gość
uwielbiam jak sie wypowiadaja ludzie którzy nie mają o tym zawodzie pojęcia, ja jestem po filologii ang - a nie żadnej humanistyce (co to w ogóle niby jest??) i gwarantuję, że byś tych studiów nie skończyła, tak są ciężkie. No chyba że lubisz czytać Szekspira w oryginale i zdawać ustnie w języku obcym np historię Anglii czy językoznawstwo kognitywne, po ang miałam wszystkie egzaminy - za samą wymowę obleją, ale co ty możesz wiedzieć, skoro miałaś studia po polsku. Żeby zarabiać tyyyyle kasy musisz robić awans zawodowy czyli gromadzić teczkę osiągnieć co kilka lat i zdawać egzaminy, oraz robić tonę papierkowej roboty za co nikt nie płaci. Zwykle w domu. Ja mam 10 klas to sobie wyobraź ile robię w domu przygotowując lekcje i sprawdzając testy i sprawdziany, policz sobie to - średnio 27 uczniów w klasie. Mam też samorząd szkolny (tez za darmo) i robie z nim wszystkie szkolne imprezy (tez praca po godzinach), konferencje co dwa tyg od 16 do 20 więc nawet do domu nie jade po lekcjach bo sie nie opłaca.

Gość gosiazmalinką
straaaszne, dramat, każą c**pracować w zawodzie jaki sama sobie świadomie wybrałaś? toż to skandal!

Gość gość
rozumiesz ciemnoto że to nie tylko stanie przy tablicy, i że jest sto innych rzeczy o których zielonego pojęcia nie masz, a się wypowiadasz?

Gość gosiazmalinką
a już te 2 miesiące wolnego latem to już całkiem, ze stresu oszaleć można :-D

Gość gość
" Skończą humanistykę bo to najprostrzy kierunek - jak widać po Twojej pisowni wcale nie taki prosty... :D

Gość gość
W budżetówce nauczyciele nie mają źle. Ja na stażu miałam 1900 zł brutto kilka lat temu. W prywatnym przedszkolu zarabiam dużo mniej za więcej godzin i nie mam dodatków. Po co te prywatne przedszkola, tragedia. I nie ma to jak państwowe przedszkole dla dziecka i dzieci.

Gość gość
Moja ciocia staż zawodowy 24 lata, studia podyplomowe, uczy klasy 1-3 i ma 3,200zł/rękę ( Śląsk ), codziennie lekcje po 3-4 godziny weekendy wolne, ferie wolne, wakacje wolne, wszystkie święta wolne i oni k***a narzekają że mało zarabiają. Ja mam stażu pracy 10lat, w każdy świątek piątek i niedzielę pracuję ciężko fizycznie zarabiam 1700zł/rękę ja p*****le co za kraj a Wy jeszcze narzekacie że mało macie. To niesprawiedliwe

Gość gość
Moja pierwsza pensja ldnych pare lat temu za 18 godzin to były dokładnie 623 złote. W Warszawie !! :-D Rozplakalam sie jak zobaczyłam pasek. Potem doszły mi jakieś godziny do 25 czy 26 i dociagnelam do 850 zł czy w tych okolicach. Byłam stażysta z dużym entuzjazmem i uwielbialam młodzież i oni mnie. Po roku zarabialo sie trochę wiecej, wow coś ponad tysiąc :-) Oczywiście 26 godzin to fikcja, stanie przed klasa to tak, ale dochodzi przygotowanie kartkowek, wypracowan, ich sprawdzanie, dodatkowe testy dla zdolnych i chętnych, sprawdzanie ich, zostawanie po szkole. Testy dla miej zdolnych ... Można wyliczać. 40 godzin wyrabia sie w mgnieniu oka. Ma sie poczucie ze NIGDY nie ma sie wolnego bo coś zawsze wisi nad głowa.

Gość gość
Ty osobo od cioci na Śląsku !! Dlaczego nie poszłas na nauczyciela, co ? :-D Nie spinaj pupy, zrób to sama !

Gość gość
jakby nie to wolne idiotko, to nikt by z waszymi bachorami nie wytrzymał i nikt by w tym zawodzie nie pracował.Zapraszamy do szkoły, po 8h siedzenia przy biureczku i nie noszenia pracy do domu, gwarantuje ci że kota dostaniesz.

Gość gość
Najlepiej jak się wypowiada baba co pracuje w biurze 8 h i siedzi na tyłku (spróbuj w podstawówce usiąść chociaż na chwilę w klasie), i potem zamyka prace i ją ona nie interesuje w domu. Ja w domu i na zajeciach dodatkowych dwa razy tyle siedzę co ty w swoim zakichanym biurze. I nie mam wolnego od pracy wcale. A o wysokości dodatków się dowiedz zanim się ośmieszysz, bo jak dla ciebie 50 zł to mega dodatek to się puknij w czaszkę.

Gość ptyśodbalbiny
Też chciałbym pracować 40 godzin tygodniowo , mieć 2 m-ce wakacji latem,2 tyg ferii zimą, długie weekendy, przerwy świąteczne, Nie wydawać grosza za wyjazdy na tzw Zielone szkoły itp Pracuję 50-60 h/tydzień , od 6-ciu lat nie mam kiedy wykorzystać urlopu i jeszcze łaskę mi robią że wypłacą ekwiwalent . Zamiast dzieci mam do pilnowania 50-ciu dorosłych facetów z czego połowa to alkoholicy , podwykonawców , terminy , szefa który nie ma pojęcia w branży i ok4 tyś na miesiąc . Zamienimy sie Aha budownictwo lądowe to też niełatwe studia .

Gość gość
Coś do nauczycieli.... Hymm to po jakiego ciula chce cie być nauczycielami skoro wam sie nic nie podoba? Co nie chodziliście do szkoły, że nie wiecie jak to jest? Nie wiedzieliście, że trzeba robić sprawdziany i potem je sprawdzić? A co do uczniów to jak sobie pozwalanie wchodzić na głowe to już wasza sprawa. Sama jestem jeszcze w gimnazjum i tylko jednego nauczyciela troche lubie a reszta to jakaś katastrofa. Stosuje tak jakby taką zasade "szacunek za szacunek chamstwo za chamstwo". Gdy byłam w 1 gimnazjum nauczyciele racy mili wtrozumiali itp, a teraz jestem w druguej i poprostu od początku roku tylko sie drą i gadają, że jesteśmy nieuki i gówniarze. No to od nie dawna olewamy prawie całą klasą wszystko i staliśmy się tymi nieukami i gówniarzami. A co do pieniędzy które zarabiacie to na serio aż tak wam za mało? Pomyślcie ile macie wolnego itp. Żal mi was. Powtórze wiedzieliście na co się piszecie. (jak coś to sory za błędy, ale jesten na tel i trudno się pisze).

Gość anielaanielka
no jak nauczyciel wypowiada się o swoich podopiecznych per bachory to wy się dziwicie że dla takiego nauczyciela praca to koszmar?.Dzieci go nienawidzą, uprzykrzają mu życie, nie słuchają na lekacjach a i rodzice wiedzą jaki nauczyciel jest dobry a jaki nazywa dzieci bachorami. Potem taka praca to stres :-D

Gość anglistkaaaaa30
Nikt, kto nie pracował w tym zawodzie, nie wie, jak to jest. Kto Wam zabronił być nauczycielem? Nie macie pojęcia, o czym mówicie. Ja jestem filologiem angielskim. Nauczyciel kontraktowy (mamy szczeble awansu, na które musimy się napracować: dokumentacja, zadania, egzamin) i zarabialm 1700 zł na rękę, więc nie gadajcie głupot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szlag mnie trafia, jak widzę takie posty. Kocham dzieciaki, kocham uczyć, ale jak czytam takie "wywody", bzdurne do tego, to mam dość. Pracuję za naprawdę małe pieniądze, bo kocham uczyć. Rzygam tylko wypowiedziami ludzi, którzy nie mają pojęcia, jak bywa trudno i jak ciężki to zawód, wbrew pozorom. Sad gits

Gość zadowolony nauczyciel
A ja jestem zadowolona ze swojej pracy. Też uczę angielskiego. Pracuję dużo, w gimnazjum i prywatnych szkołach, zarabiam jak na polskie warunki dobrze. A jak na swoje potrzeby nawet bardzo dobrze. W przyszłości na pewno będę pracować mniej, ale póki jestem młoda, korzystam z tego, że w tym zawodzie można spokojnie dorobić drugą pensję. Ale faktycznie skończyć studia łatwo nie było. To, co mam, zawdzięczam sobie, a zazdrośników pozdrawiam. Już cieszę się na zbliżające się ferie:)

Moja ciotka uczy matematyki w szkole średniej, nie wiem dokładnie ile zarabia. Ale ostatnio mówiła że gdyby była młodsza to bez wahanie by się przekfalifikowała. Ile razy mi opowiadała jak zachowują się nastolatki, zwłasza co się dzieje w męskich klasach. Zgroza. Dzieciaki maja po 18lat i mysla że im wszystko wolno...

Gość gość
Nauczyciel kontraktowy w przedszkolu, zarabiam 1900 zł ze wszystkimi dodatkami czyli motywacyjnym i stażowym, pracuję 25 godz. w tygodniu, mam 35 dni urlopu, pracuję tak jak w innych zawodach w wigilię, sylwestra, czwartek i piątek przed Wielkanocą itp. Po powrocie do domu przygotowuję karty pracy dla dzieci, bo rodzice nie chcą kupować książek dla dzieci, więc wszystko robimy samodzielnie, zazwyczaj drukuję na własnym papierze i własnej drukarce, bo w przedszkolu nie ma.

Gość anielaanielka
nie myl przedszkolanki z nauczycielem

Gość do anielaanielka
a ty się skąd urwałaś? przedszkolanki to były po wojnie, po liceum pedagogicznym jestem NAUCZYCIELEM wychowania przedszkolnego, takie mam wykształcenie i tak nazywa się moje stanowisko pracy. Skończyłam wyższe studia magisterskie, z moimi kwalifikacjami mogę pracować w przedszkolu lub w szkole. Przedszkole to mój wybór. Jestem nauczycielem a nie przedszkolanką. A w temacie - 26 lat pracy, n-l mianowany, ok. 2400 z wychowawstwem i dodatkiem motywacyjnym na rękę.

Gość anielaanielka
nie zrób pod siebie z tego nadymania przedszkolanko

Gość do anielaanielka
szkoda słów, kulturą to ty nie grzeszysz, inteligencją tez... miłego dnia :P