Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić aby komornik nie mógł zająć pensji

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyżej. Mam legalną pracę. Czy istnieje jakiś sposób aby komornik nie mógł ściągać alimentów z pensji?

Gość spaślak_
trzeba zarabiac ponizej min egzystencjalnego :D poza tym chyba lepiej placic niz siedziec za kratami. trzeba bylo dzieciorow nie robic.

Gość gość
Wlasnie o to chodzi ze dziecko nie jest moje! Sprawa o zaprzeczenie jest w toku ale potrwa jeszcze długo a przez ten czas musze placic alimenty których potem mi nie zwrócą!

Gość spaślak_
zwroca mozesz cywilnie sie domagac zwrotu poza tym o zap[rzeczenie ojcostwa mozna wniesc albo od razu albo dopiero jak bedzie mialo 18 lat skoro placisz alimenty to chyba nie negowales ze to twoje czys nie ? nie mam dzieci ale z tego co wiem to jesli uznales dziecko za twoje ew. urodzilo sie gdy byles w zwiazku malzenskim i przez pol roku tego nie negowales to przyjmuje sie ze jest twoje, wiec nie mozesz wnosic o zaprzeczenie ojcostwa dopiero dziecko po uzyskaniu pelnoletnosci.

Gość gość
Nie negowalem, bo myslalem ze moje. W końcu prawda wyszla na jaw, nie moja wina że p***a sie puszczala z nie wiadomo kim. Prokurator się sprawa zajal i dzięki niemu mogę zaprzeczyć ojcostwu. A domgac zwrotu mogę, ale sądy nie zabierają dziecku. I stwierdza ze dziecko pieniądze przejadlo i tyle ze zwrotu,

Gość spaślak_
to nie dziecko wprowadizlo cie w blad i to nie od niego domagasz sie zwrotu tylko od sprawcy oszustwa skoro jak twierdzisz prokurator wniosl o zaprzeczenie ojcostwa bo wiem ze kodeks rodzinny tego nie przewiduje po uplywie pol roku do osiagniecia pelnoletnosci. to nie bezpodstawne wzbogacenie ze dziecko dostalo myslalo ze jego przejadlo i nie jest juz wzbogacone wiec oddac nie musi. ty wybieras zpodstawe prawna na jakiej domagasz sie zwrotu.

Gość spaślak_
no i trzeba bylo myslec wczesniej i z p***a sie nie zenic :D albo chociaz przeczytac przepisy przed slubem bo jeszcze wiele niespodzianek ci moze zrobic np. zabrac nieruchomosci ktore posiadasz itd. bo skoro nie zauwazyles jak sie puszcza to mozesz tez nie zauwazyc jak nagle pod mostem wyladujesz :D

Gość gość
to slowo zagwiazdkowane mnie zastanawia.

Gość spaślak_
on napisal pxixzxdxa przynajmniej ja tak domniemam.

Gość gość
Cale szczęście się z nią nie ożeniłem. Pisze zaprzeczenie ojcostwa bo krócej, a tak naprawdę to czekam na wznowienie rozprawy o ustalenie ojcostwa. Skoro p***a składala falszywe zeznania ze nie współżyla z nikim oprócz mnie to mogę sie domagać od niej jakiegoś zadośćuczynienia czy odszkodowania za klamstwo?

Gość spaślak_
nic nie rozumiem skoro nie zakonczyla sie rozprawa o ustalenie ojcostwa nie jest twoja zona to na jakiej podstawie placisz alimenty skoro ojciec nie jest na razie ustalony :D

Gość spaślak_
mozesz sie domagac aby skazali ja na 3 lata za skladanie falszywych zeznan przed sadem :D tylko oskarzony moze klamac swiadek juz nie. odszkodowanie nie ale zwrot kasy ktora wyludzila celowo dorowadzajac do niekorzystnego rozporzadzenia twoim mieniem poprzez wprowadzenie w blad.

Gość gość
Najpierw bylo ustalenie ojcostwa sądownie, bez testów dna. po wyroku ona dopiero zaczela mówić ze dziecko nie jetst moje. zrobilem prywatne testy dna. teraz jest wznawiana rozprawa o ustalenie ojcostwa - jedyna mozliwosc aby nie być prawnie ojcem dziecka.

Gość spaślak_
takie testy bez zgody opiekuna dziecka i bez wniosku sadu to tez chyba przestepstwo :D watpie aby to zostalo uznane. wznowili ci te sprawe w ogole ?

Gość gość
Tak wznowili, pierwsza rozprawa za 3 miesiące. Robiąc testy byłem i w sumie dalej jestem prawnym opiekunem dziecka, wiec nic mi nie grozi. A testy dna mogą uznać gdy matka w myśl arty 233 par 2 nie zgodzi sie na testy dna sądowne.

Gość gość
Nie kombinuj tylko grzecznie płać, bo komornik przyjdzie przyjdzie sprzeda twoj telewizor, samochód, mieszkanie..... za pół ceny i stracisz dużo więcej niż te 300 cz 500 na miesiąc. Tłumacz sobie że to zapłata za kosmiczny sex z qrwą-nie-z-tej-ziemi ;)

Gość gość
ile alimentow masz placic?

Gość gość
700 plus za komornika to razem 800:/

Gość gość
A dlaczego prosiłeś komornika o pośrednictwo? Nie chciało się płacić samemu?

Gość gość
Jak się dowiedziałem że dziecko nie jest moje to przestałem płacić, wcześniej placilem regularnie i regularnie odwiedzałem. Po testach dna cos we mnie pękło. Oczywiscie poinformowałem matke że wiem ze dziecko nie jest moje i ze skladam sprawę do sadu i przestaję płacić. A ona i tak poszla do komornika. Tylko na pieniądzach jej zależy. Nawet sobie sprawy nie zdaje ze zniszczyla córce życie.

Gość gość
A - to ty nie tylko za nieziemski sex płacisz, ale i za głupotę własną. To - powiem ci - wcale nie tak drogo. Nie trzeba było wielkiego rozumu, żeby wiedzieć, że jak sie przestaje płacić alimenty - to przychodzi komornik.

Gość gość
Stwierdzilem że może będzie miala trochę honoru. Ale teraz juz widać ze tylko jej na,pieniądzach zależy.

Gość gość
A ty przestałeś płacic, bo na czym ci zależy?

Gość gość
Bo zależy mi na tym aby to moje dziecko mialo pożytek z tych pieniędzy. A nie tamta głupia szmata. Tak ciezko zrozumieć ze nie chce finansować nie swojego dziecka?

Gość gość
To bardzo łatwo zrozumieć. Ale jeśli nadal będziesz ruszał doopą, a nie głową, to twoje dziecko na żebry pójdzie. A z twoich postów wynika że nadal używasz głowy. Do noszenia czapki!~ ..wyłącznie.

Gość gość
Autorze, nie dyskutuj z qrwą od kosmicznego seksu, bo ona pewnie nie jednego wrobiła w ojcostwo i teraz wali w gacie ze strachu, gdyż sama nie wie z kim ma bachory. Skoro sąd uznał twoje ojcostwo bez z badań DNA, tylko na podstawie zeznań oszustki i z tego powodu masz straty finansowe, to skorzystaj ze swoich praw. Jako prawny opiekun dziecka sprzedaj je cichaczem gdzieś za granicę, żeby wszelaki ślad po nim zaginął. Zwróci ci się z nawiązką. :D

Gość gość
A czemu to z moich postów wynika ze ruszam dupa?

Gość gość
Już tłumaczę. Głową nie ruszasz (to pewne na 100%), ale jakieś działąnia lub zaniechania poczynasz. Znaczy czymś ruszasz (to pewne na 100%). Te działania i zaniechania są tak głupie, że to czym ruszasz musi być dosyć odległe od głowy. Dotąd jasne? Nie może to być palec w bucie, bo ruszając palcem w bucie takich głupot byś nie narobił. Wszystko wskazuje na ruszanie doopą. Logiczne?

Gość gość
No jak prostaku poszedłeś do wyra z imprezowym worem na spermę to uważam, że jesteście siebie warci. Trzeba było szukać porządnej dziewczyny ale widocznie taka dla ciebie zbyt nudna i za długo trzeba się starać, żeby zaciągnąć do wyra. A jak ty chciałeś seksu jak najszybciej no to cię laska wrobiła i bardzo dobrze ci tak :D Na drugi raz ptaka trzymaj w spodniach zanim nie poznasz dobrze osoby z którą idziesz do wyra

Gość gość
Znałem ją 2 lata zanim zaszla w ciążę, bylismy w związku tępaki. Życzę wam aby was tak panna wyc****ła.