Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy obraziłybyście się gdyby

Polecane posty

Gość od Kaźmirza
Nie obraziłabym się. O moim synku już słyszałam, że wygląda jak dziewuszka, ale nie wiedziałam, że to dobrze;) I stąd dowiedziałam się, że biorąc dziewczynę za chłopca popełnia się faux pas. I należy oddzielić to od tego czy autorka mogła tak stwierdzić czy nie. Skupmy się na niezrozumiałym dla mnie schemacie, że jak chłopak to brzydal. O co kaman?? x I z innej strony: a co jak matka jest niezbyt urodziwa i musi to o sobie wiedzieć (krzywy nos, wyłupiaste oczy, wystająca broda), a odwiedzający ją i malca goście mówią, że "ooo, ależ podobny/a do mamy"?:classic_cool: Komplement i radość dla matki czy niekoniecznie? A może już nawet gafa tego, co dopuścił się takiej uwagi?;)

Gość gość
A mi tez byloby pewnie przykro jakbym miala dziewczynke i ktoras kolezanka wiedzac ze to dziewczynka powiedzialaby mi ze wyglada jak chlopiec. Nie wiem, jakos okreslanie dziewczynki ze wyglada jak chlopiec nie brzmi za dobrze. Ale mam syna i nikt sie nigdy nie mylil ani nie mowil mi ze o Twoj syn wyglada jak dziewczynka. Tez mysle ze moze powinnam sie obrazic za to bo jakby mowili to znaczy ze taki sliczny chlopiec a skoro nie mowili to chyba brzydki ;) ale tez dla mnie lepiej brzmi jak ktos powie ze chlopiec wyglada jak dziewczynka, taki sliczny niz ze dzewczynka wyglada jak chlopiec.

Gość KredkaBezRyśka
nosz naprawdę odważyłaś się poruszyć kwestię płci zanim dziecko dorosło i samo zdecydowało kim chce być :) ??

Gość gość
Frapujące zagadnienie dałaś hehe:)

Gość od Kaźmirza
podbijam: I z innej strony: a co jak matka jest niezbyt urodziwa i musi to o sobie wiedzieć (krzywy nos, wyłupiaste oczy, wystająca broda), a odwiedzający ją i malca goście mówią, że "ooo, ależ podobny/a do mamy"?cool.gif Komplement i radość dla matki czy niekoniecznie? A może już nawet gafa tego, co dopuścił się takiej uwagi?oczko.gif