Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tak malo ludzi decyduje się na operacje plastyczne

Polecane posty

Gość gość

nie rozumiem tego. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek defekty w wyglądzie dlaczego tego nie zmienić? ja np nie wyobrażam sobie funkcjonowania z moim duzym nosem, popekanymi naczynkami czy cieniami pod oczami dlatego robię wszystko aby sfinalizować te drobne korekty. Kiedy się zestarzeje zamierzam wstrzykiwać botoks, robić lifting, może nawet podnieśc czy ujędrnić biust. Nie wiem dlaczego tak mało ludzi dba o siebie...

Gość gość
bulls**t. mnie też narazie nie stać ale robię wszystko zeby zarobic na nie. wyjazdy za granice, prace dorywcze, ale nieee... większośc i tak woli wydać kasę na nowy samochód czy stracić na wielkie melanże. a tak naprawdę wygląd jest najważniejszzy

Gość cywilizak
bo ich nie stać bo nie ma na to mody

Gość gość
jak nie ma mody? z tego co wiem wlasnie w obecnych czasach jest moda na bycie perfekcyjnym

wygląd nie jest najważniejszy. jest ważny. a to, że Ty uważasz, że jak się zrobisz to osiągniesz szczęście, nie znaczy, że wszyscy tak mają, jeden woli nowy samochód, a drugi melanże i im dobrze.

Gość gość
ale powiedzcie szczerze... czy ludzie nie byliby bardziej szczęśliwi gdyby mieli perfekcyjne rysy twarzy i dobre proporcje ciała? uważam, że dążenie do perfekcji powinno być priorytetem życiowym każdego ceniącego się homosapiensa

Gość gość
No właśnie też tego nie rozumiem :D jest coś do poprawki - trzeba to poprawić

Gość gość
tylko ludzie idealni mogą być szczęśliwi. Dlatego do tego dążę i nie wiem dlaczego inni narzekają na swoje kompleksy i nic z nimi nie robią

Gość gość
a potem wyglądać jak kobieta kot?:D ja mam nadzieję, ze nigdy nie pozwolę by pogoń za wyglądem doprowadziła mnie do ryzykowania zdrowia i życia. też nigdy nie masz gwarancji czy nie będziesz wyglądać gorzej potem będzie jakaś choroba, wypadek i co? popełnisz samobójstwo bo już się nie da zrobić plastyki? dla mnie to raczej zbyt płytkie

Gość gość
Gdyby to byłoby normalnością ludzie nie musieliby do tego dążyć. :) nie każdemu się chce.

Gość gość
No to co sobie akurat operuję tego się nie da s********ć tzn. zrobić gorzej niż jest :D

Gość gość
to silniejsze ode mnie. wiem, że zmarnuje na to wiele czasu i pieniędzy, ale muszę to robić. Wszystkie oszczędności wydaję na specyfiki poprawiające wygląd ale wciąż nie jestem szczęśliwa. mysle ze korekta nosa, usuniecie cieni i powiekszzenie biustu da mi szczęscie :)

Gość gość
A może dlatego, ze kazda operacja wiąże sie z jakims ryzykiem. To nie sa drobne zabiegi chirurgiczne. Przy ratowaniu zdrowia lub zycia wiadomo, natomiast nie kazdy chce sie ze względu na tzw.fanaberie narazac na ryzyko.

Gość gość
tylko ludzie idealni mogą być szczęśliwi. Dlatego do tego dążę i nie wiem dlaczego inni narzekają na swoje kompleksy i nic z nimi nie robi x mi sie zdaje, ze wrecz odwrotnie. Idealnych ludzi nei ma, a jak ktos ma ambicje dazyc do ideału, to nigdy tego nei zrealizuje, zawsze bedzie nieszczesliwy.. operacje plastyczne w naszym konserwatywenym kraju sie kojarza zle, moim zdaniem nei ma co krytykowac osoby co np. chce zrobic plastyke zwisajacgo brzucha, z drugiej strony czasem te operacj nie wychodza... ja bym chetnie usuneła blizna po cesarskim cieciu, jest ohydna

Gość gość
perfekcjonizm w większość przypadków prowadzi do zaburzeń psychicznych i depresji, takze dziękuję bardzo :D ale jak już tak do niego dążycie, to jeśli nie znacie perfekcyjnie minimum 3 języków, nie skończyliście 2 fakultetów z wyróżnieniem, a Wasze IQ nie sięga 150 pkt, nie macie partnera dla którego jesteście perfekcyjne i nie macie paczki przyjaciół którzy zrobiliby dla Was wszystko to słabo coś Wam idzie z tą pogonią. po prostu idziecie na łatwiznę, a rzeczy gdzie trzeba się postarać już Wam nie wychodzą ;)

Gość gość
Bo nie każdy ma takie kompleksy na punkcie swojego wyglądu. Wolałabym te pieniądze wydać na jakąś fajną wycieczkę, która pozwoliłaby mi poznać jakichś ciekawych ludzi, niż wywalić kasę na jakąś durną operację. Tak jakby wygląd dawał szczęście...

Gość gość
szkoda tylko , ze mozgu sie niektorym nie da poprawic , autorko jestes plytka jak kaluza na wiosnę. perfekcja w wygladzie dla Ciebie to ideal no coz niech i tak bedzie. Ale i tak nie pomoze juz nic w pewnym wieku , i zdeydowanie lepiej wyglądaja ludzie zwyczajnie sie godzacy z uplywajacym czasem, niz naciagniete potowory.

Gość gość
I tak wszyscy pójdą do piachu więc jaki ma to sens?

Gość gość
przy każdym zabiegu może wdać się zakażenie które zdewastuje tkanki, Perfekcjonistko. zawsze lekarz może się pomylić, ktoś może coś źle zrobić, źle podać leki, ustawić złą moc itd

" uważam, że dążenie do perfekcji powinno być priorytetem życiowym każdego ceniącego się homosapiensa" rozumiem ze o swoj mozg dbasz z rownym zapalem? x x po drugie, moze tobie daje szczescie bycie sztuczna, a mnie obrzydzaja takie osoby :)

Gość gość
Wygląd daje szczęście. Co mi da wycieczka? :D pojadę innym razem. Wolę zainwestować w siebie, dobrze wyglądać do końca życia :)

Gość gość
ale myślicie ze to jest moje hobby? to nie o to chodziz, poprostu za daleko zabrnęłam. Teraz MUSZĘ to robić, to silniejsze ode mnie. Operacje są celem na najbliższe lata. Wiem, że jesli dalej tak pójdzie zapożyczę się i utonę w długach, ale wiem że WYGLĄD JEST NAJWAŻNIEJSZY

Gość gość
CZy chęc zmiany kształtu okropnego nosa, powiększenie mikroskopijnego biustu czy usunięcie genetycznych cieni pod oczami są oznaką sztuczności?

Gość gość
no mówiłam, zaburzenie psychiczne

żeby to bylo takie proste, naprawić nos, piersi i szczęście.. ludzie nie są doskonali, a jakoś sa szczęsliwi, a Ty odkładasz życie, bo jeszcze to zrobię, potem będzie coś innego i kolejne... młodość zleci, trzeba będzie się naciągać... nie wiem na ile Twoje kompleksy są faktycznie problemem, a na ile subiektywnym odczuciem.

Gość gość
jako dziecko i nastolatka jezdzilam na rodzinne wczasy i wycieczki -i naprawde zadnej ciekawej osoby nie poznalam -gdy doroslam -rzeklam sobie -nigdy wiecej wczasow i wycieczek -i tego sie trzymam

Gość gość
po drugie, moze tobie daje szczescie bycie sztuczna, a mnie obrzydzaja takie osoby Spróbuj chodzić z takimi wiszącymi rodzynkami :D spróbuj, jednak sztuczne lepsze :)

Gość cywilizak
"jest moda na bycie perfekcyjnym'' tak ale nie na operacje :D