Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Caornmhnbg

Nagonka na lekarzy :P

Polecane posty

Gość Caornmhnbg

:classic_cool: :-O

Gość wielka niewiadoma
nie nagonka moim zdaniem słusznie krytykuje się lekarzy którzy w tym samym czasie pracują na 3 etatach, oszukują państwo, oszukują pacjentów, pora ukrócić te praktyki

Gość mamitas
czujesz sie zagoniony w kozi rog?

Gość California welcome f
czuje :D o celowe oczywiście tam wyżej :

Gość California welcome f
:) niee , nie kazdy lekarz musi pracować ponad swoje siły :)

Gość qwertyuuuuuuuujhbvcx
i co jeszcze, hm?

Gość gość
mało jest dobrych lekarzy. 4 lata szukałam pomocy, żaden i to nawet prywatnie nie potrafił mi pomóc tylko zdzierał kasę. Byłam psychicznie na dnie. Pomogła mi osoba zajmująca się medycyną niekonwencjonalną praktycznie za darmo.

Gość wielka niewiadoma
ależ nikt nikomu pracy nie zabrania ale nie w tych samych godzinach bo to już jest oszustwo, które powinno się karać :)

Gość qwertyuuuuuuuujhbvcx
nie po to ucza się 5 lat żeby pomagać za darmo, no zlitujsie. aczkolwiek mily gest dziw moje oczy widzialy. no chyba ze miałam omamy

Gość gość
30.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość kto konkretnie tobie pomógł ?

Gość czy wiecie że
4. Za każdą godzinę dyżuru medycznego, poza przypadkami, o których mowa w ust. 5, przysługuje wynagrodzenie w wysokości co najmniej 130 % stawki godzinowej wynagrodzenia zasadniczego. 5. W przypadku dyżuru pełnionego w porze nocnej za każdą godzinę przysługuje wynagrodzenie w wysokości co najmniej 165 % stawki godzinowej wynagrodzenia zasadniczego, zaś w przypadku dyżuru pełnionego w niedziele i święta oraz dni dodatkowo wolne od pracy - co najmniej 200 % stawki godzinowej wynagrodzenia zasadniczego, bez względu na porę pełnienia dyżuru.

Gość czy wiecie że
Za każdą godzinę pozostawania w gotowości do udzielania świadczeń zdrowotnych przysługuje wynagrodzenie w wysokości 50 % stawki godzinowej wynagrodzenia zasadniczego, obliczanej zgodnie z art. 32j ust. 6. Więc po co pracować ponad siły ? Wiadomo każdy chce dobrze zarobić ale bez przesady :O Chociaż na wykładach wielcy doktorzy tak wypowiadają się o pacjentach, można zwątpić w powołanie i człowieczeństwo :O

Gość wielka niewiadoma
alez nikt charytatywnie nie będzie pracował, bez względu na to czy jest lekarzem czy pielęgniarką

Gość czy wiecie że
To prawda nikt nie chce pracować społecznie ! Ale mnie martwi to w jaki sposób wypowiadają się o pacjentach często :O

Gość a z tą wiekością
bez przesady:D

Gość wielka niewiadoma
to tylko dowodzi jakimi prostakami są lekarze :)

Gość gość
lekarze na dyżur przychodzą się wyspać! za 150% stawki!!!

Gość gość
dokładnie tak !

Gość wielka niewiadoma
jak nic się nie dzieje to sobie pośpi ale nie zawsze może :D

Gość gość
wiecie co , ogólnie bym powiedziała że wielki szacunek dla tych ludzi , ale w*****a mnie to jak się wywyższają a co do niespokojnych nocy to tylko czasami coś się dzieje ( na szczęście )

Gość gość
mnie p******i ile hajsu biorą i jak mówią o pacjentach. ONI MAJĄ LECZYĆ! a że niestety są tacy c*****i (ja z kolei musiałam szukac pomocy zagranicą a niby nasi fachowcy tacy super :D) i że nawet (lub aż) leczyć nie potrafią to niech nie zarabiają tyle hajsu i niech mówią o pacjentach z szacunkiem :O Jak zaczną LECZYĆ a nie zdzierać kasę i nic nie robić to wtedy przestanie mi przeszkadzać ich wynagrodzenie i nonszalancja. Studia medyczne wbrew pozorom nie są trudne - wystarczy potrafić kuć na blaszkę. Na tych studiach nie ma logicznego myślenia co potwierdzi każdy studiujący ten kierunek.

Gość gość
no nie do końca brak logiki. niekiedy objawy sugerujące coś oczywistego są wynikiem dysfunkcji/zaburzenia funkcjonowania innego narządu i trzeba to rozkminić o co chodzi do cholery bo niby wszystko powinno być w porządku ;)

Gość gwgretyutrteretyuh
:)) temat sie roziwnął jak zwykle :P :classic_cool: hmm piszcie piszcie macie do tego prawo :) nikt Wam nie broni szkoda ..jak choroba dopada to człowiek tej ''' brzytwy sie łapie, rozumiecie :D że tak powiem :^

Gość gość
pracowałam jako sekretarka medyczna w jednym z łódzkich szpitali dyrektor szpitala był jednocześnie ordynatorem jednego z oddziałów, ale nigdy nie było go w pracy (2 etaty!!!) bo był oprócz tego wykładowcą akademickim (trzeci etat!!!) i konsultantem wojewódzkim do spraw (...) nie mogę napisać jakich z wiadomych powodów (czwarty etat!!!) - oprócz czterech państwowych stołków ma jeszcze prywatny gabinet w Łodzi i Piotrkowie gdzie przyjmuje pacjentów po 200 zł za wizytę - a teraz wisienka na torcie!!! - swoim prywatnym pacjentom robi badania (oczywiście za kasę) w państwowym szpitalu, na swoim oddziele, na sprzęcie, który zafundowała WOŚP!!!

Gość gość
uczą się tego już na studiach bufony ale i im jest coraz gorzej społeczeństwo też się zmiienia i jest coraz bardziej roszczeniowe i coraz częściej krytykuje

Gość gość
30.01.14 -- ja pierd... :O

Gość gość
"no nie do końca brak logiki. niekiedy objawy sugerujące coś oczywistego są wynikiem dysfunkcji/zaburzenia funkcjonowania innego narządu i trzeba to rozkminić o co chodzi do cholery bo niby wszystko powinno być w porządku" To fakt. Lekarz powinien myśleć logicznie. Niestety studia lekarskie nie sprawdzają umiejętności logicznego myślenia dlatego tyle tępych ale kujonowatych lekarzy mamy w tym kraju :(. Ja szczerze mówiąc piszę tak bo jestem strasznie rozgoryczona naszą służbą zdrowia. Latałam po całym kraju, utopiłam kupę pieniędz, odwiedziłam multum specjalistów i co? I nic. A przypadkiem zgadałam się zagranicą z lekarzem w pubie, on skierował mnie do swojej koleżanki po fachu i problem okazał się banalny. A nasi super lekarze którzy są tak cenieni za granicą (zawsze się z tego śmieję :D) rozkładali ręcę ale hajs brali z chęcią.

Gość hgtrbgfvdgbhnjmk
jesteście wszyscy mądrzy ,a każdy przypadek chorego jest inny , ma inne podłoże i choroby maja różny przebieg , wasza praca jest nieporównywalna do zawodu lekarza i pewnie nie trzeba miec bardzo dużej wiedzy :) i az tak jasnego umysłu

Gość gość
Gdybym mogła sama antybiotyk kupić w aptece bez recepty nie musiałabym korzystać z porad lekarskich :D internet jest skarbnicą wiedzy pora wprowadzić karty pracy dla lekarzy i ukrócić te praktyki już w niektórych szpitalach to się dzieje

Gość fyhythgfred
pani sekreterka troche sie zapędziła :D czy Pani wie że panią obowiązkue tajemnica zawodowa ???czy nie/? jesli nawet pani już nie pracuje to i tak może sie znależć w sądzie , przez przypadek :)) nie jest pani anonimowa