Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od niedawna pracuje w 5 gwiazdkowym hotelu i jestem przerazona tym co tam sie dz

Polecane posty

Gość gość
to mnie pocieszyłaś :-)

Gość gość
jak nie pracujesz na sprzataniu to skad wiesz, ze posciel jest zmieniana codziennie? przeciez pokojowka sama wchodzi na pokoj i nikogo z nia nie ma. kamer tez w pokojach hotelowych nie ma.. to skad wiesz co ona tam robi? jasne jest, ze jak poscieli nie zmieni to sie otwarcie do tego nie przyzna i raczej sie reszcie nie chwali :o

Gość gość
Na pokój też może. Nic skomplikowanego tam nie robi, więc można powiedzieć, na pokój.

Gość gość
każda pokojowa dostaje w magazynie określoną ilość kompletów pościelowych i środków czystość i musi pokwitować odbiór. potem zdaje zużytą pościel i już wiadomo w ilu pokojach była zmieniana. jeżeli musi zmieniac w kazdym pokoju codziennie to latwo obliczyc ile powinna zdac brudnych.

Gość gość
....poza tym muszą dbac o dobrą opinię bo na ich miejsce jest 10 innych chętnych. wystarczy jedna skarga i wylatuje.

Gość gość
Na TVN byl program jaka nazwa umknelo mi.Chodzi o to ze wypowiadaly sie tam osoby pracujace bylych juz zawodach.To co piszecie zgadza sie ,z ta roznica ze dotyczylo to zemsty na uciazliwych klijentach.Plucie do kieliszkow.zbieranie resztek,firma cateringowa odslugujaca wesela,to co zostalo na stole szlo dla innych gosci.

Gość gość
Wszyscy piszą o hotelach, a nikt nie chce podać jego nazwy i gdzie jest. Temat powinien być w koszu, bo nie ma żadnych konkretnych informacji.

Gość gość
6 z 7 miliardów ludzi nie słyszało o naszych wyobrażeniach higienicznych i żyją, często są zdrowsi od nas. Że kucharz rękami bułkę kładzie do kosza to co ? A może ma pracować w białych wykrochmalonych rękawiczkach, paranoja

Gość gość
Mało tego, zobaczcie co mi sie przytrafilo, ja do dzisiaj nie moge sie pozbierac po tym.... wstydzilam sie isc do toalety przy facecie, wiec poszlam pod prysznic (byl osobno) zrobilam kupe do worka, potem przemycilam w reczniku ten worek i schowalam w plecaku.. nastepnego dnia smrod byl straszny, koles otworzyl moj plecak ja w panice sie na niego zucilam i powiedzialam ze to splesniale brzoskwinie... chyba nie uwierzył Dodatkowo, bylam kiedys z rodziciami na dzialce u ich znajomych i nie bylo tam toalety. Wszyscy spali w takim baraku dla pracownikow, bo nie wybudowali jeszcze wtedy domu. W pewnym momencie wszyscy obwiescili, ze idą na spacer. Ja odmowilam, bo pomyslalam, ze w tym czasie jak oni pojda, ja zrobie kupkę. Zamknelam sie w tym baraku, wzielam reklamowke i chcialam zrobic do niej kupe. Nie trafilam!!!! W tym momencie oni wrocili ze spaceru. Kupa na ziemi, ja z majtkami w kostkach....Wzielam te kupę przez siatkę i wrzucilam do komory na posciel w lozku. Przez kilka godzin wszyscy zastanawiali sie dlaczego unosil sie tam taki obrzydliwy zapach.... Az znalezli!!!! Chcialam uciekac z tej dzialki na piechote ze wstydu.

Gość gość
widzę że będziesz jednak latać z nożem po moście. chodź to cię utulę w żalu po kupie w reklamówce

Gość gość
Autorko, chyba nieco poniosła Cię fantazja. Ja sprzątam pokoje w 4 gwiazdkowym hotelu. I uwierz,w naszym hotelu nie ma takich zdarzeń. O kucharzach nie bedę się wypowiadać, nie wiem, ale wiem, że nakładają sobie prosto z gara. Jak tam byłoby naplute, chyba nie jedli by tego.

Gość gośćja
Ja pracuję walym hoteliku i też są te same praktyki,pościel nie zmieniają a maglowania tylko po poprzednikach. Masakra