Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina 21

dziwne objawy w zachowaniu u dziecka! czy ktoś miał podobnie??

Polecane posty

Gość Karolina 21

Mój 3 letni syn od kilku dni bardzo dziwnie się zachowuje. Trudno mi to wytłumaczyć ale nigdy tak nie robił. Jest bardzo żywym dzieckiem. Wszędzie go pełno. Zauważyłam też bardzo agresywną zabawę,nie pozwala sobie nic wytłumaczyć ,gdy zwracam mu uwagę, reaguje biciem i przeraźliwym krzykiem. Ale to co mnie najbardziej zaniepokoilo od kilku dni ze stał się nie obecny. W pewniej chwili skupia wzrok na czymś , Robi dziwne miny i triki a po krótkiej chwili wraca do normy. Dziwnie zachowuje się jego wzrok dosłownie jakby był opętany czy coś w tym stylu. Boję się ze to początek jakiejś choroby. Czy miał ktoś podobna sytuacje lub słyszał??

Gość gość
A synek chodzi do przedszkola? Myślę że odgrywa w wyobraźni jakieś scenki np z przedszkolnych scysji a złość wynika z tego że nie chce być na tym przyłapywany i nie chce wtajemniczać ciebie.

Gość gość
Pomodl sie za dziecko oddaj je w modlitwie Chrystusowi i Matce Bozej. Sama tez oddaj swoje zycie Bogu, swoje i calej swojej rodziny

Gość gość
Nie chodzi do przedszkola. Sprawa się pogarsza od dwóch godzin nie śpi. Kręci się w łóżeczku i dalej ma te ataki. Widać że nie robi tego świadomie.

Gość gość
Dostał ostatnio jakąś szczepionkę?

Gość gość
Moze padaczka?

Gość gość
objawy neurologiczne ,czy uderzył się w głowę niedawno . koniecznie trzeba do lekarza bo może być właśnie to objaw padaczki .

Gość gość
Niechcr straszyc ale przychodza mi na mysl 3 choroby autyzm padaczka i goz mozgu . Nie uderzyl sie mocno w glowe ? Albo nie dostal szcepionki w ostatnim czasie ewentualnie czy mial drgawki goraczkowe kiedy kolwiek ?

Gość gość
Opętał duch?

Gość gość
do lekarza a nie na kafe!

Gość gość
Autorko daj znać co z dzieckiem ?

Gość gość
możliwe, że to padaczka lub jakieś inne schorzenie neurologiczne, idź z dzieckiem jutro do pediatry naszykuj dużo kasy opisz zachowanie i pewnie skieruje do neurologa dziecięcego, jak jesteś z okolic Wrocławia to polecam doktor która przyjmuje we Wrocławiu na Armii Krajowej-dobre a wręcz bardzo dobre podejście do dzieci ma, koszt wizyty ok 100 zł (nie pamiętam dokładnie i nie wiem, czy nie podniosła) i czekasz do niej maks tydzień.

Gość gość
Obecnie jesteśmy w Irlandii więc dostęp do dobrego lekarza może być naprawdę ciężki. Byliśmy na pogotowiu ale odeslali nas bez niczego. Jutro wybieram się do polskiego lekarza. Najgorzej było nad ranem i po przebudzeniu. Objawy trochę się uspokoiły ale dalej się pojawiają. Jedyne na co chorował od małego to astma i częste zapalenie oskrzeli. Od pół roku o wiele lepiej z nim. Drobne przeziębienia.

Gość gość
Ostatnia szczepionke miał rok temu. I nie uderzył się w głowę. Zauważyłam też ze kilka razy leciała mu troszkę krew z nosa i w ciągu tych kilku dni strasznie się uspokoił. Zasypia przy zabawie w ciągu dnia.

Gość gość
zastanów się czy ostatnio Twoj synek mial stycznosc z jakas nowa sytuacja, osoba? moze ktos mu zrobil krzywde? zobaczyl cos nieodpowiedniego? w takich wypadkach natychmiast trzeba isc do psychologa dzieciecego/neurologa.

Gość gość
w pierwszej kolejności koniecznie neurolog, dobrze by było sprawdzić glowę- eeg, rtg, rezonans? potem psychiatra a na końcu psycholog po wykuczeniu innych przypadlości mi przyszło do głowy też coś innego- czy przypadkiem ktoś się nad nim nie znęca, kiedy ciebie nie ma, albo nie wyorzystuje go ....

Gość Karolina 21
Zrobię co się tylko da ale czuje że powrót do Polski będzie konieczny. Nie ma styczności z kimś obcym jedynie z naszą rodzina. Obawiam się najgorszego. Jutro zobaczę co powie nam lekarz. I spróbuję umówić się do neurologa.

Gość idz do dobrego lekarza
Może to być coś poważnego - w autyzm akurat nie wierzę, bo on nie pojawia się nagle, to zespół objawów i cech, które już dawno by wystąpiły. ale może to być jakaś dolegliwość neurologiczna, może mieć też np pasożyty, a może ktoś go przestraszył, może zobaczył jakąś scenę w filmie, a może zauważył jak uprawiacie seks? przyczyna może być poważna lub naprawde błaha, ale z tym to do lekarza.

Gość gość
up

Gość gość
moim zdaniem to objawy neurologiczne krew z nosa sugeruje uraz głowy mógł się uderzyć kiedy nie widziałaś, upaść ?

Gość Karolina 21
Jesteśmy w szpitalu i czekamy na badania. Mały dalej się tak zachowuje :-(

Gość gość
Moim zdanie autyzm.

Gość silna mama
jeeeej, zdawało mi się ze wszystko ok i dziecko odgrywa, scenki, udaje, nasladuje... ale ta krew z nosa? koniecznie napisz tutaj co sie dzieje. my czekamy jestesmy z toba!

Gość Karolina 21
Nigdy bym się tego nie spodziewała. Dobrze się rozwijał i nie było nigdy żadnych problemów.

Gość gość
Nie denerwuj sie na zapas bo to nie musi byc nic poważnego . Spokojnie bo twój stres tez zle wpływa na młodego .

Gość gość
O rany,trzymam kciuki za Was,pisz w miare możliwosci.

Gość gość
Karolinka słuchaj najważniejsze to nie daj sie wywalić ze szpitala. Ty jesteś matka i wiesz najlepiej jakie jest twoje dziecko. Nawet jeśli lekarz cie odesłał do domu możesz wrócić do innego i powiedzieć ze nie jesteś zadowolona z opinii poprzedniego lekarza. Ja tak miałam jak lekarz w uk zdiagnozował oparzenie/przypalenie. Ja wiedziałam ze to i aż u czterech lekarzy byłam. Nie odpuściłam. I w koncu sie okazało ze to liszajec. U nas nic poważnego. Trzymam kciuki za was zeby to tez nic poważnego nie było. Najważniejsze to nie daj sie odsyłać do domu.

Gość gość
up