Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wasz kosztowala komunia dziecka

Polecane posty

Gość gość
Ja robiłam synowi w lokalu. Po 100 za osobę, w tym obiad, ciasta 3 rodzaje i zimna płyta. Ja dokupilam kawę i napoje. Zapłaciłam 2100. Byłam niezadowolona, jedzenie było niesmaczne, odgrzewane z mikrofalowki, rosół z kostki, ble. Za parawanami na tej samej sali jeszcze z pięć innych Komunii. No ale spokój. Trzy lata później zrobiłam w domu córce. Zamówiłam obiad, kaczki z nadzieniem, schab faszerowany, kopytka różne surówki, wspaniały, na 18 osób zapłaciłam 700zł. Przyjechali, poddali na swoich talerzach, półmiskach, pyszne, gorące, ile mi potem jeszcze jedzenia zostało na tydzień. Rosół sama zrobiłam, bo przy tym stać i mieszać nie trzeba. Można nastawić rano, odszumować raz albo dwa i niech pyrka ze cztery godziny. Ciasta kupiłam w cukierni za 300zł. Powiedziałam ile osób to mi Panie same policzyły ile mam wziąć, zeby potem jeszcze obdarować gości, doradziły żeby lekkie na bitej śmietanie, sernik, ciastka w torebkach przygotowały dla dzieci, super byłam zadowolona. Także ciasta dzień przed mi mąż odebrał, były świeże, juz pokrojone tylko wyłożyć, obiad przywieźli, ja dzień wcześniej pozyczylam stoły od sąsiadki, krzesła, ustawilam w podkowę, pięknie nakryłam, kupiłam kwiaty i udekorowalam bukietami, pięknie to wyglądało i naprawdę się nie napracowałam. Koszt połowa z tego co wcześniej a jakość - nawet nie ma co porównywać. Goście byli bardzo zadowoleni, jedzenie wyśmienite, wszyscy się zmiesciliśmy, fajnie było

Gość gość
jak dostajecie 500+ na dziecko to nie narzekać, ma być wyśmienicie dla gości, przecież po to dostajecie te 500+

Gość gość
Starsza córka miala w lokalu bo wtedy wynajmowalismy malutkie mieszkanie. Było super bo mały lokal i była tylko nasza komunia. Na ok 20 osób. Potem młodsza miała już w domku -zaraz po wprowadzce i nie było wszystkich mebli i ogrodu. Moje 3 siostry przyjechały wcześniej i pomogły mi gotować-) bardzo miło to wspominam!Ale koszt jednak podobny do lokalu

Gość gość
Niewiele, na 25 osób -800 zł. Przyjęcie w domu, w przygotowaniu pomogła rodzina.

Gość maelka198787
Organizuje w tym roku pierwszy raz komunie w domu mam malo miejsca i zaprosilam tylko najblizszych Mialam juz proby ingerencji ze mam jeszcze wcisnac 3 osoby bo nie wypada inaczej szczerze mowiac to juz zamiast sie cieszyc i organizowac wszysko z radoscia to sie tylko stresuje Czy powinni sie inni wtracac ?

Gość maelka198787
Wiem ze to nie w temacie alemusze sie wyzalic bo mam juz tego dosc rodzice sie ciagle wtracaja nie uslyszy sie od nich nigdy dobrego slowa tylko ocenianie co zle zrobione po dzisiejszym telefonie od nich ze nie zaprosilam i nie mam zamiaru ciotki z wujkiem i synem to juz misie odechcialo wszystkiego Kiedys jak sie zbiore na odwage to im wygarne wszystko bo tonietakma byc

Gość gość
100tys w Hotelu w Egipcie, dwoje dzieci nie wróciło i kilka kobiet ale i tak było warto.

Gość gość
Moje dzieci nie maja chrztu i komunii. A ksiądz niech od kretynow ciągnie pieniądze :-D

Gość gość
U mnie było 130zł od osoby, w Rozdrożu obok Łazienek, więc praktycznie centrum Warszawy. Plus ciasta i napoje.

Gość gość
Dużo jest miejsca w Rozdrożu? Muszę zaprosić na komunię 40 osób, trudno mi kogoś wykreślić z listy...

Gość gość
Myślę, że zmieścicie się spokojnie. Wystarczy zadzwonić i ustalić szczegóły rezerwacji teraz.

Gość gość
Dzięki! Rzeczywiście jest lepiej niż myślałam :)

Gość gość
Alba,spodnie,buty,koszula-200zł Modlitewnik,medalik,świeca,różaniec -100zł Obiad i kolacja-ok.300zł Składki w kościele i za obrazek -100zł Tort z ozdobami ok. 50zł(przez babcie pieczony) Było 11osób. Ok.750zł za całość

Gość gość
U nas też spodziewali się goście wypasionej imprezki, bo i kasę mamy, a my zaskoczyliśmy pod kościołem zgromadzonych, że lokalu wynajętego nie ma i zapraszamy na nasz ogródek działkowy. Zrobiliśmy grilla, sałatki, rozłożyliśmy koce a dla dzieci był kącik z huśtawkami, rozłożoną przenośną trampoliną, a mąż wcześniej kupił spirytus u Ukrola, rozcieńczył i przelał do normalnych butelek po wódce. Goście się zawinęli po 18 bo już komary cięły, my mieliśmy spokój i niskim kosztem (po odliczeniu wkładu własnego) byliśmy dwa tysiące do przodu. Kasę przelejemy na lokatę dla małego. Nawet teściowa nas pochwaliła, że mamy łeb do interesów i nieprzypadkowo ciągnięmy dwie firmy :)

Gość gość
Mała komunia, bo 18 osób, 100zł od osoby więc 1,800 Alba, dodatki itp 200zł Prezent dla syna 2tys :/ pomysł męża Łącznie 4tys, bo połowa to prezent

Gość gość
Czy w restauracji doliczany jest serwis za takie imprezy?

Gość gość
a mąż wcześniej kupił spirytus u Ukrola, rozcieńczył i przelał do normalnych butelek po wódce Xxx Żal :D to żart haaaahaa???

Gość gość
Za takie większe imprezy zazwyczaj dolicza się serwis. W Rozdrożu to kwota rzędu 10% całości.

Gość Jola981
Jeżeli do urządzenia komunii będziecie potrzebowali dodatkowych elementów wyposażenia jak ekspresy do kawy, sztućce, szkło itd. to warto zajrzeć na stronę http://gastrowypozyczalnia.pl/pl/ gdzie masz tak naprawdę wszystko co może Ci się przydać w dobrej cenie i pewnością jakości.

Gość gość
Nie wiecie kiedy zaczynają się rezerwacje w takich lokalach?

Gość gość
Ja wyprawiłam małe przyjęcie z okazji komunii. Z okazji, że było tam bardzo dużo dzieci postanowiłam wynająć animatorów od firmy www.kaczki-dziwaczki.pl, którzy specjalizują się między innymi w przyjęciach komunijnych. Nie kosztowało mnie to fortuny a dzieciaki dobrze się bawiły. Polecam wam ich.

Gość Jagoda000
Nie pamiętam już ile dokładnie nas wyszło, ale nie była to ogromna kwota. Na pewno się opłaciło, bo zmieściliśmy się w naszym budżecie, który ustaliliśmy na początku :) A robiliśmy w Hotelu Hanza w Gdańsku (tutaj: https://hotelhanza.pl/)

Gość gość
Nas komunia nie kosztowała sporo a to z pewnością za sprawą lokalu na który postawiliśmy. Hotel Solec http://www.hotelsolec.pl/ a w szczególności tamtejsza restauracja rodzinka przywitali nas niezwykle atrakcyjnymi cenami, dzięki którym bardzo miło wspominamy te imprezę. :)

Ciekawy temat. U mnie koszty były dosyć podobne. Nie chciałam organizować komunii w domu, dlatego zdecydowałam się na wynajęcie sali w www.hotel-anna.com.pl. Jedzenie było pyszne, a ja nie musiałam się niczym martwić.

Gość W domu

Ja zamierzam kupić koryto za 320 zł. Już mam przetestowane. Jest przepyszne. Osób będzie 14 prawdopodobnie. Do komuni jeszcze dwa lata, ale już trzeba było o tym myśleć no i jak sprawdziłam ceny za osobę w restauracjach to się tylko w czoło popukalam i stwierdziłam, że nigdy w życiu. Wolę go wysłać na fajne wakacje niż wywalić kilka tysięcy na jedno przyjęcie. Ciasta upiekę sama, torta zamówię w cukierni i tyle. Mąż garnitur ma nowy, kiecka stówkę, alba ze 150 i tyle wydatkow. No wiadomo plus jakiś fajny prezent 😊 

Gość Gosc1234

Alba 190, buty 70zl, obiad w lokalu 2500 (22 osoby+dzieci), 100 na medalik i książeczkę, 100 na kwiaty, 70 fotograf, spodnie 50 zl, tort 200 zl, prezent 1000 zl (kupujemy z chrzestnymi )

Gość Alicja

Szukacie sali? Polecam z całego serca stronkę chrzcinyikomunie.pl  Bardzo duża gama sal na uroczystości rodzinne

Gość gość
Dnia 3.07.2017 o 15:58, Gość gość napisał:

U nas też spodziewali się goście wypasionej imprezki, bo i kasę mamy, a my zaskoczyliśmy pod kościołem zgromadzonych, że lokalu wynajętego nie ma i zapraszamy na nasz ogródek działkowy. Zrobiliśmy grilla, sałatki, rozłożyliśmy koce a dla dzieci był kącik z huśtawkami, rozłożoną przenośną trampoliną, a mąż wcześniej kupił spirytus u Ukrola, rozcieńczył i przelał do normalnych butelek po wódce. Goście się zawinęli po 18 bo już komary cięły, my mieliśmy spokój i niskim kosztem (po odliczeniu wkładu własnego) byliśmy dwa tysiące do przodu. Kasę przelejemy na lokatę dla małego. Nawet teściowa nas pochwaliła, że mamy łeb do interesów i nieprzypadkowo ciągnięmy dwie firmy :)

O cie florek, mistrzyni :D

Gość Monika

Polecam serwis chrzcinyikomunie.pl !!!!!

Gość gość

Ważne jest znalezienie dobrego i niedrogiego lokalu, w którym odbędzie się impreza komunijna. Jeżeli mieszkacie w okolicach Czerwińska nad Wisłą to polecam wam www.siodmeniebo.info Tam przeprowadziłam imprezę komunijną swojej córki, która była bardzo udana.